Eşim maaşı eksik söylemiş bana bı akıl verin 🤦🏻‍♀️

Ben de aynen, prim bonus vergi duzenlemeden dolayi olusan fark vs diyecektim.

Tatli dille sorabilirsin. Alkol olayiyla da ilgili, yeterli onlemleri aldigini dusunuyorum, bu konudaki sert yorumlara takilma. Umarim toptan birakir kendi istegiyle
Yok prim bonus ikramiye değil. Yıl sonu kesintilerine girdiği için ocağa kadar 9bin civarı alıyordu ama snra asgari ücret ve fabrikanın verdiği yıllık zam ile birleşti o rakamı buldu. Alkol konusunda eşimle hemfikiriz zaten bunun tartışması olmuyor ayda iki kez ictigi halde haklısın bigun tamamen bıraksam daha iyi olacak ama seviyorum tek keyfim bu dedi bugün içinde ayda bı kez bile mesai yaparim bizi etklemez dedi

Mesai sürekli değişen bir para. Bu ay 3k olur bir dahaki ay 1k. Bence kötü niyetle yapmamıştır. Bazen insan kenarda kimsenin bilmediği ufakta olsa bir parası olmasını isteyebilir. Zamlı maaşını size zaten doğru söylemiş. Yoksa onu da eksik söylerdi. Alkole birşey diyemem. Her ailenin dinamikleri farklı.
Mesai yaparsa tabi dediginiz gibi zaten daha fazla olur. Bugün konuştuk. Bilinçli yapmadım ek yaptığım mesaiydi geri kalan o paraya odaklanıp rahat olmayalım diye normalini söyledim dedi zaten kahvesi falan olan biri değil iki yıldır kızım okula gidiyor sürekli evde benden habersiz harcayacak biryeri yok ben zaten gizlemesine takıldım yoksa başka türlü değil

👏👏👏 Sorsan hepsinin anneside çalışıyordu zaten calismayanda karnıni doyurup susup oturuyordu demekki verdiği fikirlerden bu anlaşıyor.
Çalışıp,çalışmamak sizin tercihiniz ama çalışmaya hevesi olan 3 çocuk yapmaz diye düşünüyorum hele ki kariyeri oturmadan. Ilk çocuğunuz 21 yaşında doğmuş, üniversite bitirip ise atılma zamanları. Adamın arada içmesinin hesabını vermesi kötü,ebeveynine hesap verir gibi...Alkole harcadığı, maaşının yanında sakız parası yazmışsınız ama 3 bin lira para değil yani. Orta çaplı bir mekânda 1,5 / 2k arası standart hesap öder, evde 2 bira içiyorsa o ayrı. Total de 26 bin maaşı varsa, 3 çocuklu 5 kişilik bir aile için çok az bir gelir.

Çalışıp,çalışmamak sizin tercihiniz ama çalışmaya hevesi olan 3 çocuk yapmaz diye düşünüyorum hele ki kariyeri oturmadan. Ilk çocuğunuz 21 yaşında doğmuş, üniversite bitirip ise atılma zamanları. Adamın arada içmesinin hesabını vermesi kötü,ebeveynine hesap verir gibi...Alkole harcadığı, maaşının yanında sakız parası yazmışsınız ama 3 bin lira para değil yani. Orta çaplı bir mekânda 1,5 / 2k arası standart hesap öder, evde 2 bira içiyorsa o ayrı. Total de 26 bin maaşı varsa, 3 çocuklu 5 kişilik bir aile için çok az bir gelir.
Soyleklerinizd normal biri için evet haklı şeyler ama eşimin geçmişte alkol bağımlılığı vardı. Trafik kazası geçirdi beyin kanaması oldu araba pertti falan kötü zamanlar yaşadı bıraktı derken iki yıl sonra tekrar başladı. Benim tedirginliğim daha da artırması yoksa evde içtiği iki birada gözüme batmıyor. Ama meyilli işte seviyor biraz yüz bulsun devamını istiyor alayimmi iceyimmi diye. Buyuzden kısıtlıyorum. Bana gelince de çok erken evlendik zaten aklım başıma ilk çocuktan snra geldi ama o dönemde de alkolu falan bırakınca ikinci çocuğuda isteyerek yaptık. Üçüncü daha 10 aylık korunurken oldu asla düşündüğüm bişey değildi üçüncü çocuk. Ama şartlar bu durumda oluncada iş hayatım iyice olumsuzlasti yoksa bende isterim maddi özgürlüğü kim istemez ki

Ben de tam söylemem maaşımı. 🤷
Yanlış anlamazsanız maaşınızı tam söyleyince ne oluyor? Eşler arasında bu maaşı söylememe durumunu anlamıyorum. Biz kazançlarimizi biliriz, ödemelerimizi birlikte yapar ( eşim benden kat kat fazla kazandığı için büyük çoğunluğu o öder) sonrasında oğlumuzun hesabına esit miktarda para gönderir, kalanını kendi dileğimiz gibi değerlendiririz.

Yanlış anlamazsanız maaşınızı tam söyleyince ne oluyor? Eşler arasında bu maaşı söylememe durumunu anlamıyorum. Biz kazançlarimizi biliriz, ödemelerimizi birlikte yapar ( eşim benden kat kat fazla kazandığı için büyük çoğunluğu o öder) sonrasında oğlumuzun hesabına esit miktarda para gönderir, kalanını kendi dileğimiz gibi değerlendiririz.
Aynen bende bunu anlamıyorum. Hicmi sormuyolar yani. Ben kendimde çalışsam eşimden gizlemem sonuçta senin benim paramda yapmam. Sonuçta aynı hayatı paylaşıyoruz. Benim annemde çalışiyor hiç duymadım ağızlarından senin benim diye

Ben çalışayım yorulayim bir de fazla mesai yapayım iki haftada bir içki içmek için, çalışmayan eşim de boşa masraf diye laf etsin.. bence bu erkekler de hak ediyor gerçekten bunları ne diyeyim
Konuda çok fazla kadının çalışmamasına vurgu yapılmış ama 3 çocuğu varmış.
3 çocuğun her şeyine yetişip ayrıca ev işleri ile uğraşmak adamın yaptığı işten daha ağır. O para ortak paraları birisi dışarda diğeri içerde çalışarak o paranın kazanılmasını sağlıyor.
Bir de bence kazanılan miktar ancak yetiyordur kimsenin kendi zevkine 3000 ayırabilme lüksü olmamalı.

O değilde ben bundan birkaç ay öncesine kadar 9000 tl maaşla çalışan eşinizden nasıl bir motivasyonla 3 çocuk yaptınız onu merak ediyorum.

3000 tl’nin mesai tarzı bir şey çıkacağı belliydi zaten boşa germişsiniz kendinizi bu arada.

Konuda çok fazla kadının çalışmamasına vurgu yapılmış ama 3 çocuğu varmış.
3 çocuğun her şeyine yetişip ayrıca ev işleri ile uğraşmak adamın yaptığı işten daha ağır. O para ortak paraları birisi dışarda diğeri içerde çalışarak o paranın kazanılmasını sağlıyor.
Bir de bence kazanılan miktar ancak yetiyordur kimsenin kendi zevkine 3000 ayırabilme lüksü olmamalı.
Normal maaşı dışında ekstra mesai yapıp kendisine para ayırıyor ama eşi ona bile karışıyor. Bence adam baştan hatalı, böyle bir şeyi ben kabul etmezdim. Ayda iki ickime de masraf diyorsa başlarım böyle hayata yaşamasam da olur 😒

Bence müdahale alanınız fazla olduğu için söylememiş.
Söylemeli idi ama siz kuruş kuruş takip edip hesaplıyorsanız, size hesap vermeden harcıyacağı bir limit oluşturmuş kendisine.
Eşim de bana kuruş kuruş sorsa ben de eksik söylerdim.

Vallaha burda maddi siddet gören kadinlara gizlici para biriktir diyoruz.🤭 Ama burda biri adamin eskiden bagimli oldugunu yazmis. Bagimlilik mi sorun yoksa para mi cözemedim

Yalan söylediyse bir yerde tepkinizden çekinmiştir. Bi de ben eşimin maaşında her ay ne kadar alıyor ne kadar veriyor bana yalan söylüyor mu diye aldığı miktarın peşine düşmezdim açıkçası. Bu da bana garip geldi.

Aaaaaaaaaaaaaaa 😄

Kız tr'de artık yurtdışında yükseklisans doktora yapmanın değeri mi kaldı? Yurtdışını bile bitirdiniz, sanki orada her yer itü kıvamında, orda da apartmandan dönme üniversiteler var. Belediye bursu, meb burs, yök bursu, tanıdık hoca, bilmem ne kurumunun referansı ile gidiliyor çok rahat. Hoş birileri gidiyor, sonra tıpış tıpış geri dönüyorlar düzgün eğitim almadan bizde üniversitelerde yüzlerine gülüyoruz bu nasıl yurtdışı eğitimi almış dönmüş diye.
Güldurdun beni ya😂
Istanbuldaki ozel universitelerle karistirdin galiba sen. Ayrica Itü nun anlasmalari var bak yararlan onlardan. Bakarsin nasil mis universiteler.

E senin var da ne oluyor?
Kocişin her kavgada sana büyük hakaretler ediyormuş, kurtarabildi mi seni yurtdışından doktoran?
Aşırı vizyonsuzsunuz ya, herşey eğitim mi? Nerede nasıl hava atacağınızı şaşırmışsınız.
Aynen cunku basarmak kolay olmadi.

Esiniz de olsa, ana babanız da olsa kimsenin kazancı üzerinde yüzde yüz söz sahibi olamazsınız.
Benim de eşim çalışmıyor, Benim kazancım üzerinde bir yere kadar söz hakkı olabilir.
Para kazanmak kolay değil, kimse kimseyi bu kadar boğmamalı.

Back
X