- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
-
- Konu Sahibi Vakana-pan
Arkadaş kafamdan uydurduğumu iddia etti yalnız. Yoksa ister bilsin ister bilmesin bana ne ki? Hem bir de düşünce özgürlüğünden bahsedilir. Herkes istediğini düşünmekte özgürse, neden bu özgürlüğümüze saldırılıyor. Ben onu anlayamıyorum. Bir çok insan yazmış verme maaş kartını diye. Benim yazdığım neden göze batıyor? Bu işgüzarlık değil de nedir yani?yoruma yorum yapılabilir eğer bu forumdaysanız buna cok kez rastlamıssınzdır. bu kadar hiddetlenmeye gerek yok.. size bir şey denemez, konusulamaz, tartısılmaz mı?....bu yüzden sayfalarca ayetler vs paylasmaya da gerek yok yeri burası değil çünkü.
Hanım efendi ben sigara içmiyorum. Biz eşimle sigara içiyorduk, kayın validemler de içmiyor. Bu yüzden genel olarak annemlerde takılırız. Arkadaş konunun istediği yerinden tutup işine göre çekip almış. Benim burada açtığım tek konu gebelik ve sigara bağımlılığı. Yorumlara göz gezdirirseniz, arkadaşın biri sayesinde o konuyu açtıktan bir kaç gün sonra sigarayı bıraktım ben zaten. Bilmeden anlamadan yorum yapmayın. Ayrıca ben dini bütün yaşamıyorum başta da belirttim. Eşim öyle biri. Benim de dinin sağladığı kolaylıklarından faydalanmak işime geliyor. Bunu en başında belirttim zaten. Sorun ne anlayamadım. Ek olarak da okuduğum fıkıh kitaplarında sigara için haram değil mehruh yazıyor. Haram olsa eşim içmez zaten.
Konumuz bu değil yalnız canım. Hoş benim söylediğim de bu değildi ama nasıl olduysa o ordan tuttu bu burdan yanlış anladı ve bu noktaya geldi. Tebrik ediyorum, başta kendimi. Hiç bir konuya yorum yapmamak lazım aslında. "Maaş kartını verme,eşin eve bakmak zorunda, 800 tl vermişin daha ne istiyor" dediğim yorumum bu noktaya ancak bu şekilde getirilebilirdi.bebeğin anne üzerindeki hakları nedir onlarıda okuyup kopyalayıp bi alıntı yapsan keşke
arkadaşım bana ne senin eşinden onun din bilgisinden yahut senin din bilginden.zaten içeceğini içmişsin ki sadece sana değildi bir sürü kadın var haimle olup sigara tüttüren...ister iç ister içme bana ne sen bebeğini düşünür yada düşünmezsin bu beni ilgilendirmiyor.ayrıca bazı yorumlarınızda aşırı kaba kelimeler gördüm.sizin hakkınızda bazı şeyleri bilmeyebilirm (ki yorumlarınızda kişiliğiniz hakkında bir çok bilgi vermişsiniz) ama yaptığınız yorumlarda emin olun çoğu şeyi anladım ben..bilmeden anlamadan yorum yapmayın demişsiniz ya hani ona istinadenHanım efendi ben sigara içmiyorum. Biz eşimle sigara içiyorduk, kayın validemler de içmiyor. Bu yüzden genel olarak annemlerde takılırız. Arkadaş konunun istediği yerinden tutup işine göre çekip almış. Benim burada açtığım tek konu gebelik ve sigara bağımlılığı. Yorumlara göz gezdirirseniz, arkadaşın biri sayesinde o konuyu açtıktan bir kaç gün sonra sigarayı bıraktım ben zaten. Bilmeden anlamadan yorum yapmayın. Ayrıca ben dini bütün yaşamıyorum başta da belirttim. Eşim öyle biri. Benim de dinin sağladığı kolaylıklarından faydalanmak işime geliyor. Bunu en başında belirttim zaten. Sorun ne anlayamadım. Ek olarak da okuduğum fıkıh kitaplarında sigara için haram değil mehruh yazıyor. Haram olsa eşim içmez zaten.
Ben sigara içmiyorum. Bu bir. İçiyordum. Bu da iki... Ama bıraktım. Bu da üç... Dinin her gereğini yerine getiren biri değilim, bunu da belirttim bu da dört... Bir yorum yaptım konu sahibine, oradan konuyu uzattılar, konu bu noktaya geldi. Prof. Dr. Vehbe Zuhaylinin fıkıh kitabında okumuştum mekruh olduğunu. Buna dayanarak söyledim bu da kaçıncısıysa artık.Siz dinin sağladığı kolaylıkları çok yanlış anlamışsınız da yanlış anladığınızı anlayacak durumunuz yok.
Ayrıca bu helal harama dikkat ettiğini söyleyip de "sigara haram değil canım" diye kılıfını bulmaları komik.
"Günah biliyorum ama alışkanlık" de iç tamam, ama "nasıl olsa haram değil" diyerek içmek kendini aptal yerine koymaktan başka bir şey değil.
Her şeyi bilemezsiniz ama değil mi?arkadaşım bana ne senin eşinden onun din bilgisinden yahut senin din bilginden.zaten içeceğini içmişsin ki sadece sana değildi bir sürü kadın var haimle olup sigara tüttüren...ister iç ister içme bana ne sen bebeğini düşünür yada düşünmezsin bu beni ilgilendirmiyor.ayrıca bazı yorumlarınızda aşırı kaba kelimeler gördüm.sizin hakkınızda bazı şeyleri bilmeyebilirm (ki yorumlarınızda kişiliğiniz hakkında bir çok bilgi vermişsiniz) ama yaptığınız yorumlarda emin olun çoğu şeyi anladım ben..bilmeden anlamadan yorum yapmayın demişsiniz ya hani ona istinaden
Arkadaş kafamdan uydurduğumu iddia etti yalnız. Yoksa ister bilsin ister bilmesin bana ne ki? Hem bir de düşünce özgürlüğünden bahsedilir. Herkes istediğini düşünmekte özgürse, neden bu özgürlüğümüze saldırılıyor. Ben onu anlayamıyorum. Bir çok insan yazmış verme maaş kartını diye. Benim yazdığım neden göze batıyor? Bu işgüzarlık değil de nedir yani?
sanırım ikiside yasak, yoksa yorum yazanlar şizofren gibi gözükür :))içerik silmek mi yasaktı degistirmekmi
sanırım ikiside yasak, yoksa yorum yazanlar şizofren gibi gözükür :))
Ben sigara içmiyorum. Bu bir. İçiyordum. Bu da iki... Ama bıraktım. Bu da üç... Dinin her gereğini yerine getiren biri değilim, bunu da belirttim bu da dört... Bir yorum yaptım konu sahibine, oradan konuyu uzattılar, konu bu noktaya geldi. Prof. Dr. Vehbe Zuhaylinin fıkıh kitabında okumuştum mekruh olduğunu. Buna dayanarak söyledim bu da kaçıncısıysa artık.
a ben delirmek üzereyim. Bir uğraşım da yok. Canım sigara içmekten başka hiç bişey yapmak istemiyor. Ev temizlemiyorum çünkü canım istemiyor. Yemek yapmak da istemiyorum. Dana gibi uyuyorum öğlene kadar. Sonra sürekli sigara. Sabaha kadar sigara içiyorum. İçmemem lazım ama içiyorum işte. Elim pakete gidiyor. Eşim kızıyor almayacam sana sigara diyor. Almayınca çıkıp kendim alıp içiyorum. Ne yapacağız biz yaaaaHer şeyi bilemezsiniz ama değil mi?
a ben delirmek üzereyim. Bir uğraşım da yok. Canım sigara içmekten başka hiç bişey yapmak istemiyor. Ev temizlemiyorum çünkü canım istemiyor. Yemek yapmak da istemiyorum. Dana gibi uyuyorum öğlene kadar. Sonra sürekli sigara. Sabaha kadar sigara içiyorum. İçmemem lazım ama içiyorum işte. Elim pakete gidiyor. Eşim kızıyor almayacam sana sigara diyor. Almayınca çıkıp kendim alıp içiyorum. Ne yapacağız biz yaaaaArkadaşım hamile değil. Devlet bir kampanya başlatmış. Sigarayı bıraktıran ilaçları ücretsiz dağıtıyor. HAmileler kullanabilir mi bilmiyorum. Ama bir çözüm arıyorum. Vicdan azabından mahvoldum ama pis bünye istiyor işte. Canım sıkılınca da içiyorum durmadan. Ne olacak böyle yaa ooooooofff Şu an ikinci paketimi yarıladım yani. Biri yardım etsin bize yaaa
arkadaşım bu mesaj senin ellerinden çıkmış ve demişsinki şuan ikinci paketi yarıladım...en azından bunu biliyorum..bir içiyorum bir içmiyorum diyorsun bu nasıl bir çelişkidir....
dimi mesela şu an ki hali daha hoş ama 19.sayfada benim alıntıladığım evlere şenlik
Yorumlarımı çok takip ediyorsanız gebelik ve sigara bağımlılığı konusuna 1 saat kadar önce yaptığım yoruma da bir bakın isterseniz. Bıraktım yazmıştım. Daha öncelerine de bakarsanız oraya da bıraktığımı yazmıştım. Bırakmasam dahi, bu sizi hiç ilgilendirmeyeceği için bunu açık yüreklilikle söyleyebilirim. O kadar gerilere gitmeseydiniz keşkea ben delirmek üzereyim. Bir uğraşım da yok. Canım sigara içmekten başka hiç bişey yapmak istemiyor. Ev temizlemiyorum çünkü canım istemiyor. Yemek yapmak da istemiyorum. Dana gibi uyuyorum öğlene kadar. Sonra sürekli sigara. Sabaha kadar sigara içiyorum. İçmemem lazım ama içiyorum işte. Elim pakete gidiyor. Eşim kızıyor almayacam sana sigara diyor. Almayınca çıkıp kendim alıp içiyorum. Ne yapacağız biz yaaaaArkadaşım hamile değil. Devlet bir kampanya başlatmış. Sigarayı bıraktıran ilaçları ücretsiz dağıtıyor. HAmileler kullanabilir mi bilmiyorum. Ama bir çözüm arıyorum. Vicdan azabından mahvoldum ama pis bünye istiyor işte. Canım sıkılınca da içiyorum durmadan. Ne olacak böyle yaa ooooooofff Şu an ikinci paketimi yarıladım yani. Biri yardım etsin bize yaaa
arkadaşım bu mesaj senin ellerinden çıkmış ve demişsinki şuan ikinci paketi yarıladım...en azından bunu biliyorum..bir içiyorum bir içmiyorum diyorsun bu nasıl bir çelişkidir....
hayır yani ben yorumu okudum şöyle içiyorum böyle içiyorum demiş..bebeğe zarar dedik ben bıraktım dedi...döndüm tekrar baktım yorumlara acaba yanlışmı okudum diye..iyiki alıntılamışsında gördüm sayende sigara mevzusunumadem bu yorumda sıkıntı yoktu içerik niye değişti dimi