Eşim maaş kartımı istiyor.

konunun sonucuna bakmak istedim ama ben anlamadım konu ne zaman size gecti?
biz burada konuyu açan kişiyi ve sorununu konusmuyor muyuz.
sayfalardır sizin evliliğinizi, kocanızı okuyorum da bundan bizlere ne ki?
Dikkatli okursanız konuyu kendime çeviren ben değilim. Ben tek yorum çıktım. Dinen böyle böyle dedim. Sağ olsun arkadaşın biri saldırmış. Ne yani, beni aşağılayıp kötüleyen ve yalancı gibi göstermeye çalışan birine susayım mı? Siz öyle mi yapıyorsunuz? Size saldıran biri olunca gayet de güzel savunuyorsunuz kendinizi. Yorumlarınıza denk geliyorum

arkadaşın dini bilgisi varmış işte kadiş kocası Tarikatta yetişmiş kp imam falan

ya ben konuyu açanı bu arkadaş sandım sayfalardır o anlatınca karıştırdım.konu ona nasıl geldi? ayrıca valla dini bilgisi kuvvetli olan kadın-erkek vazifesinden önce karnında ki yavrunun hakkına girmemeyi destur edinir bence.yoksa sayfalarca dini bilgiler kopyalamak 5 yaşındaki çocukların bile yapabileceği kolaylıkta.

Kartı kocaya vermeyi eziklik olarak görenlerdenim.Yaşımda 25 i geçeli yıllar oldu.vliliğimin de 7.yılını deviriyorum.Borçları kim ödüyorsa diye birşey yok.Herkes kendi HÜR iradesiyle üstüne düşen vazifeyi yerine getirir.Kocam çalışsın ben yiyeyim derdinde değilim.Ortak kim ne ödeyecekse ödenmesi gerekir.Eşe para vermek durumunda da karttan birey kendisi de çeker verir.Ne o öyle al kartım sen de dursun.Ben para çekemiyorum,ödeme yapamıyorum sen yap der gibi.İnsanın ekstra elzem para ihtiyaçları da olabilir.Herkes kendi sorumluluğunu kendi bilmeli.Çalışıyrsam alnımın terini de yönetmeyi kendim bilirim.

kim ne diyerek asağıladı? ne diyerek kötüledi ve kötü gösterdi? kib butonunu kullanın böyle bir durum varsa ama ben göremedim
ayrıca konuları dine cekmek yasak . bu uyarıya da bu forumda denk gelmiş olmalısınız benım yorumlarıma denk geldıgınz kadar

Dinen kadın bebeğini emzirmek zorunda da değil 6 ay bari emzir malum onu eşin yapamaz
Bu da seni ilgilendirmez. İster emziririm ister emzirmem. İşin gücün yok mu senin ya? Konu sahibine yorumunu yap çık, iki gıdım bilgin yok, sırf insanlara sataşmak için yorum yapıyorsun. Din bana bu kolaylığı sağlamış mı sağlamış. İster yaparım ister yapmam. Emzirmek günah olmadığına göre sıkıntı yok.

Çok uzun okumadım

benim için benim işime böyle geliyo cümlesi, anneme yük olmamak için kv de kalacağım ben yan gelip yatacağım o misafir ağırlayacak cümlesi, canım is yapmak istemiyo sadece sigara içmek istiyorum cümlesi yetti

işi dine getirmesen bu kadar yorum bile yapmazdım konu nasıl buralara gelmiş merak edenler geçmiş sayfalara bakar

Ben konuyu dine çekmedim, düşüncemin temelini savundum. Başta dediğim tek şey şu: Kadın eve bakmak zorunda değil ama erkek bakmak zorundaydı. Arkadaş resmen sen şunu da dersin şunu da yaparsın diye başlamış mübarek. Hayır o benim hayatımı ne biliyor yani? Ya da ben konu sahibi miyim, ne hakla gelip tanımadığı insan hakkında olmadık şeyler söylüyor. Ben aptal değilim bir konuşmanın içinde nerede küçümseme nerede aşağılama var anlayabilirim bir gazeteci olarak. Normal biri de bunu anlayabilir. Bakın şimdi de biz götürüyoruz konuyu. En nefret ettiğim şey bu, biri gelir bir yoruma yorum yapar, tartışma çıkarır. Kadının konu arada kaynar. Bunu sevmiyorum ama biri sizi ve düşüncenizi kötülediği zaman buna cevap hakkınız doğar. Resmen zorla polemiğin içine sokuyorlar insanı.

bebeğin anne üzerindeki hakları nedir onlarıda okuyup kopyalayıp bi alıntı yapsan keşke

herkes bi okuya okuya gelsin de konuyu onu bekliyorum ben, nerdeaşağılayıcı yorumum var
İlk yorumunuz. Küçümseyici... Yok efenim ataerkil düşünüyormuşuz da, eşimiz seninkilerde 1 gün kalalım bizimkilerde 3 gün kalalım derse ses etmezmişiz de. Müstehzi tavırlar içerisindesiniz kusura bakmayın. Bana göre kendini bu şekilde erkeğe ezdiren kadın, küçülmüştür. Siz öyle biri olduğumu ima eden yorumlar yaptınız haddiniz olmadığı halde. Yorumunuzun arkasında durun bence. Alay etmek de küçümsemektir.

Sigara mekruh diye arkasına sığınsakta, Allah'ın verdiği vücuda zararı olmasından dolayı harama en yakın mekruhtur, hatta haram bile diyebiliriz. intihar etmek gibi bişi yani. heleki hamileyken, bunu sadece dinen değil mantıken bile kalıba oturtamayız. yani bu iş hoca verir talkımı kendi yutar salkımı gibi olmuş. tutarsız.

cevap için çok teşekkürler.işimize gelince dinimiz de şöyle böyle deyip işimize gelmeyince aa din öyle demiyor demek kadar garip bir düşünce yok.

yoruma yorum yapılabilir eğer bu forumdaysanız buna cok kez rastlamıssınzdır. bu kadar hiddetlenmeye gerek yok.. size bir şey denemez, konusulamaz, tartısılmaz mı?....bu yüzden sayfalarca ayetler vs paylasmaya da gerek yok yeri burası değil çünkü.

Hanım efendi ben sigara içmiyorum. Biz eşimle sigara içiyorduk, kayın validemler de içmiyor. Bu yüzden genel olarak annemlerde takılırız. Arkadaş konunun istediği yerinden tutup işine göre çekip almış. Benim burada açtığım tek konu gebelik ve sigara bağımlılığı. Yorumlara göz gezdirirseniz, arkadaşın biri sayesinde o konuyu açtıktan bir kaç gün sonra sigarayı bıraktım ben zaten. Bilmeden anlamadan yorum yapmayın. Ayrıca ben dini bütün yaşamıyorum başta da belirttim. Eşim öyle biri. Benim de dinin sağladığı kolaylıklarından faydalanmak işime geliyor. Bunu en başında belirttim zaten. Sorun ne anlayamadım. Ek olarak da okuduğum fıkıh kitaplarında sigara için haram değil mehruh yazıyor. Haram olsa eşim içmez zaten.

bu arada konu sahibi Vakana-pan eşinin eve gelince kart mevzusu yapmadığını söylemiş yukarda. yani demekki adam eşindeki paraya göre hesap yapmış eşide okadar yok deyince sinir anında o sözleri sarf etmiş. konu çok dağılmış malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…