• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim maaş beğenmiyor

It sektöründe çalışanlar deli paralar kazanıyorlar. Eşiniz o kadar iyiyse yurtdışı işlere başvurup oturduğu yerden dolar kazansın madem. Size gelince ne kendinizi kasıp ev alıyosunuz varmış zaten bir sürü ev. Bunun hırsla alakası yok bence biraz safsınız bu kadar varlık içinde daha ne evde temizlik yapıyosunuz.

Burayı ben de anlayamadım açıkçası yani zaten evleri varmış işte, oturduğun bir ev varsa (ki adamın birden fazla evi varmış sanırsam) eee otur işte 2. 3. evi alıp ne yapacaksın yemeyip içmeyip bankaya kredi ödeyeceksin ... Konu sahibesinin canı çile çekmek istiyor sanırsam, ailesinden habire kredi ödeyip sıkışık bütçede yaşamaya alışmış.
Rahmetli Levent Kırcanın yaptığı memurist tiplemesi vardı ayın sonunu hesaplaya hesaplaya getiriyordu aklıma o geldi :halay:

Eşinizin çalışma hayatı , eşinizin kararı. Konunuzu okuyunca, benim aklıma farklı bir soru takıldı.

Hayata bakışı bu denli farklı olan 2 insan olarak zorlanmıyor musunuz ?

Ortak ilgi alanlarınız var mı ?

%100
Konu sahibesi bence de kendi gelir grubundan evlenmeliydi, boyle ayni evde 2 farkli dunya yasaniyor.

Para yanlış kişilerin elinde diye bir laf vardır bilir misiniz 😂😂😂o kadar zengin olacam, ama temizlik yapacam napim ben o zenginliği 😅😅😅
Ahhhh bilmez miyim 😂
Bak gerçekten para yanlış kişilerde.
Bizim alt katta biri var baya güzel , bir arabası var ama süremiyorrrrr , arabayı kullanamıyor , öylece bekliyor garajda . Geçen gün garajdan çıkartırken vurdu arabayı düşün yani.

Sabah demiştim daha allahım su parayı neden yanlış insanlara veriyorsun diye suan tekrar söyledim yani 😂😂

Burayı ben de anlayamadım açıkçası yani zaten evleri varmış işte, oturduğun bir ev varsa (ki adamın birden fazla evi varmış sanırsam) eee otur işte 2. 3. evi alıp ne yapacaksın yemeyip içmeyip bankaya kredi ödeyeceksin ... Konu sahibesinin canı çile çekmek istiyor sanırsam, ailesinden habire kredi ödeyip sıkışık bütçede yaşamaya alışmış.
Rahmetli Levent Kırcanın yaptığı memurist tiplemesi vardı ayın sonunu hesaplaya hesaplaya getiriyordu aklıma o geldi :halay:
Fakirliği de tatmasin mi ?

Ahhhh bilmez miyim 😂
Bak gerçekten para yanlış kişilerde.
Bizim alt katta biri var baya güzel , bir arabası var ama süremiyorrrrr , arabayı kullanamıyor , öylece bekliyor garajda . Geçen gün garajdan çıkartırken vurdu arabayı düşün yani.

Sabah demiştim daha allahım su parayı neden yanlış insanlara veriyorsun diye suan tekrar söyledim yani 😂😂
Ah ah.. Ben de hep söylüyorum 😂😂😂
Hele benim çevre, altın bilezik takıp ortalarda geziniyorlar sadece.
Ah para ah ahksdld

Şunu net söylerim ki eşinizin poposu kalkmış.

Öncelikle muhtemelen kur farkından dolayı eşinizden fazla kazanıyorumdur, ben de mühendisim, bir ABD şirketinde. Zannımca C ceycey0406 biliyor ne iş yaptığımı :KK76:
Türkiyeden TL ile freelance yaptığım oldu, karşı tarafı kırmamak için bir de kur dalgalandığı için TLyi kabul ettim. Sizin eşinize göre o işe hiç hiç başlamam gerekirdi çünkü eşinize göre TLye popo siliniyor eşinize göre hiçbir değeri yok. Bu arada babam da doktordur, ailem eğitimli insanlardan oluşur ve ailemin geliri de iyidir.

Arkadaş, şunu söylerim 1. paraya asla nankör olmayacaksın 2. musluk akarken küpü dolduracaksın. Neden dersen her iş stresli, 40 yaşına geldiğinde çalışasın kalmıyor o yüzden paraları toplayıp vınlarsın akıllıysan. haydi bunu da geçtim paraya nankör olmak diye bir şey kesinlikle var, beğenmezsin burun kıvırısın sonra bakarsın beğenmediğin paraya muhtaç kalmışsın. Ne olacağını söyleyeyim, eşinizin işyeri krize veya kur farkına sebep kapanır o da dımdızlak ortada kalır, beğenmediği işlere muhtaç hale gelir. Bu kadar. Eşiniz ya dövizli iş bulsun ya da ussun bence yoksa başına uğursuzluk açacak. Bunu böylece okutun, kendisine de selamımı söyleyin.

Size gelince siz de eşinizle aynı gelir grubundan olmadığınız için adama uyum sağlayamıyorsunuz. Para konusuna bakış açısı evlenirken önemli bence, neden evlendiniz baştan burayı anlayamadım keşke sizin gibi orta gelir grubundan biriyle evlenseydiniz sıkıntı çekmezdiniz.
Para konusu dışında çok iyi anlaşıyoruz aslında. Açık konuşmak gerekirse eşim işsiz bile gezse ailesi onu maaşa bağlar gibime geliyor. Para biriktirmeyi yatırım yapmayı sever, ama çokta yırtınmıyor para kazanmak için. Amerikadayken kazandığı paralarla buradaki maaşları karşılaştırıp burun kıvırıyor biraz

Evlilik birliği içinde hiç mal mülk edindiniz mi bu arada? Adam rahat, adamın ailesi zengin geliri de yüksek de sizin bir şeyiniz var mı? Ben ev alma isteğiniz saçma bulmadım.
Ama ev işini tek başınıza üstlenmeniz aşırı saçma. Versin parasını tutsun birini, canınıza yazık.
Malesef, evlilik sonrası bir mal mülk yok üstümüzde. Ev ailesinin üstüne, arabayıda gidip kardeşinden aldı onda fazladan var diye.

Bir de merak ettim sizin mesleğiniz ne ? Çalışırken yorumluyor musunuz ?
Pazarlama müdür yardımcısıyım, ama maaşlarımız arasında dağlar gibi fark var

Benim de bir arkadaşım vardı, zenginliği ile övünürdü, 100 ₺ ye sandalet gibi bir şey almıştım. Çok pahalı demişti.......
Benim patron vardi kendisi mülk zengini öyle böyle değil adam sen ne çok tatile gidebiliyorsun öyle ben o kadar para harcayamam demişti 🤣🤣 Adam benden fakir yaşıyordu.

Back
X