• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Kıyafetlerime Çok Karışıyor

kesin ondandir o zaman... is yerindeki erkeklerden kiskaniyordur kesin. sizde işe giderken mini ya da dekolte giymeyin esinizin de istegi olmuş olsun ama eşinize bundan ötesine karisma deyin...
İşyerindeki erkekler de gerçekten fena, bi kısmı aleni yazıyor bana o da dikkat çekmemden korkuyor rahatsız olduğunu söylüyor ama kendisi de bakmasın o zaman bende sen başkalarına baktığında hem beni hem de baktığın kişiyi rahatsız ediyorsun diyorum !

Yüz verdik ayıya , geldi s.ctı halıya :KK4:
Zihniyet meselesi tamamen , kendi gözleri millete takılıyor diye herkesi aynı sanıyorlar.
Tamam birbirinde söz hakkın olur, ama dozu var bunun . Sonuçta biz giydiğimiz birşeyi millet bize baksın diye değil , yakıştırdığımız için giyiyoruz
Biraz saygı:işsiz:

Hiç taviz veremem eteğin mi kısa dedi sen giyme ozaman derim başka bişey mi dedi evet bana çok yakışıyo ama sen beğenmiyosan sen giyme derim

Bu iş ergenlikte çekilir ozaman bende çektim ama devamı olsa daha ileri yaşta hadi güle güle derim

Göğüs dekoltesinden hoşlanmam ama derşn sırt be bacak drkoltesine bayılırım sevmeyen kendi giymez olur biter

Merhaba;

3,5 Senelik evliyim, ben oldukça bakımlı bir bayanım eşim de bunu bilerek benimle evlendi,
eşim ilk yıllarda bu kadar da değildi ama son zamanlarda tüm kıyafetlerime özellikle de; bir elbise giydiğimde filan çok aşırı boyutlarda karışıyor, normalde mini etek, mini şort, dekolteli giyen birisiydim onların hepsinden zaten vazgeçtim ama ben vazgeçtikçe daha da beni kapatmaya çalışıyor ve sürekli pantolon filan giymemi istiyor ben zaten sakin bir insan değilim bu sebeple hep tartışıyoruz.

O böyle yaptıkça bende, senin dışarda baktığın kadınlar gibi mi giyinmemi istiyorsun sen kendin baktığın için herkesin de bana bakacağını mı düşünüyorsun deyip olayı daha da kızıştırıyorum. Eşim çok dikkatli birisidir, çevredeki herşeye saniselik de olsa bakar, bayanları gördüğünde ben rahatsız olduğumu bildiği için bakıp kafasını çevirir ama o bana sürekli karıştığında bende bu konuyu gündeme getiriyorum ki haksız olduğunu anlasın !
Yani eşinin tam olarak ne hissettiğini anlaman gerek bence . Acaba etrafta sana karşı bi bakış falan mı fark etti ? Erkekler bunu kabullenemez ..
ayrıca eşlerin bu şekilde karışmasını "eşlerin birbirlerini koruma kanunu" olarak adlandırmak Laz'ım . Sizi bişeyden koruyor belli ki

Yani eşinin tam olarak ne hissettiğini anlaman gerek bence . Acaba etrafta sana karşı bi bakış falan mı fark etti ? Erkekler bunu kabullenemez ..
ayrıca eşlerin bu şekilde karışmasını "eşlerin birbirlerini koruma kanunu" olarak adlandırmak Laz'ım . Sizi bişeyden koruyor belli ki
Evet kendisi çok dikkatli olduğundan sürekli o bakışları fark ediyor kavga anında diyor falanca kişi arkandan şöyle bakmıştı filan diy

Kişi kendinden bilir işi.
Eşinizin zihniyeti sapık ve kısıtlı olduğundan size de aynı şekilde muamele ediyor.
Sizin kapanıp açılmanızla alakası yok. Zihniyet meselesi bu.
Sizi olduğunuz gibi sevemiyorsa sizi de sevmiyor demektir. Kesin ve net.
Büyük konuşmayım ben de nişanlıyım fakat eşim bana şunu giy, bunu giy, böyle giy vs. diyecek olsa
arkama bakmadan terkederim onu. Gelecek iğrenç günlerin sinyali bu.
Biz kadınlar kimsenin hizmetcisi, kölesi veya namusu değiliz.
Aklımız yokmuş, öz irademi yokmuş gibi muamele görmeyi asla kabul edemem.
Biz istediğimizi giyeceğiz insanlar bakmamayı, taciz etmemeyi öğrenecek.
İstersek kapanırız, istersek şort giyeriz ama kendi irademizle!
Zaten hiç bir sapık görmedim ki kapalı-açık ayrımı yapsın.

Kişi kendinden bilir işi.
Eşinizin zihniyeti sapık ve kısıtlı olduğundan size de aynı şekilde muamele ediyor.
Sizin kapanıp açılmanızla alakası yok. Zihniyet meselesi bu.
Sizi olduğunuz gibi sevemiyorsa sizi de sevmiyor demektir. Kesin ve net.
Büyük konuşmayım ben de nişanlıyım fakat eşim bana şunu giy, bunu giy, böyle giy vs. diyecek olsa
arkama bakmadan terkederim onu. Gelecek iğrenç günlerin sinyali bu.
Biz kadınlar kimsenin hizmetcisi, kölesi veya namusu değiliz.
Aklımız yokmuş, öz irademi yokmuş gibi muamele görmeyi asla kabul edemem.
Biz istediğimizi giyeceğiz insanlar bakmamayı, taciz etmemeyi öğrenecek.
İstersek kapanırız, istersek şort giyeriz ama kendi irademizle!
Zaten hiç bir sapık görmedim ki kapalı-açık ayrımı yapsın.
Tamamen katılıyorum size
Bir süre önce kapanmayı denedim içimden gelen birşeydi fakat hormonal sorunlarım olduğundan dolayı ve yapım itibariyle de sıcağa dayanamayan bir insanım o yuzden yapamayacağımı farkettim eski halime döndüm . diyeceğim şu ki sapık zihniyetli bir insan kapalı açık ayrımıda yapmıyor gerçekten. Kapalı olduğum dönemde de okuz gibi laf atışlara maruz kalmıştım . açıkta olsam yapacaktı bunu. Kapalıydım yine yaptı. olay bizim kapalı yada açık giyinmemizde değil gün içerisinde yanımızdan geçen hıyarların karaktersizliğinde.

benimki de karışır. önceden de karışırdı şimdi de karışıyor değişen bir şey yok. ne konuşmalar yaptım, kızdım bağırdım çağırdım, terapist gibi konuştum nafile. o zaman sen de kadınların kıyafetlerine çok dikkat ediyorsun ki benimkine de takıksın deyince daha da sinirleniyor öyle şey mi olur diye. aslında tamamen de haksız sayılmaz, bizim millet bir çatal gördü mü kendinden geçiyor çünkü, 2 cm lik alana çadır dikecekler ellerinden gelse. yurt dışına tatile gittiğimizde hiç karışmadı mesela. ben de eşime karıştığı için sinirlensem de bazen hak da vermiyor değilim. bizim toplumumuzda gözle sözle her türlü taciz edilebiliyoruz maalesef.

Tamamen katılıyorum size
Bir süre önce kapanmayı denedim içimden gelen birşeydi fakat hormonal sorunlarım olduğundan dolayı ve yapım itibariyle de sıcağa dayanamayan bir insanım o yuzden yapamayacağımı farkettim eski halime döndüm . diyeceğim şu ki sapık zihniyetli bir insan kapalı açık ayrımıda yapmıyor gerçekten. Kapalı olduğum dönemde de okuz gibi laf atışlara maruz kalmıştım . açıkta olsam yapacaktı bunu. Kapalıydım yine yaptı. olay bizim kapalı yada açık giyinmemizde değil gün içerisinde yanımızdan geçen hıyarların karaktersizliğinde.

İşte olay bu zaten.
Ben eminim ki bu kadının kocası eşi yanından ayrılır ayrılmaz gözleri fel fecir memede, popoda dolaşıyor.
Ağzı durmuyor laf atıyordur. Başka açıklaması olamaz zaten kendisi de söylemiş.
Onlara meme olsun, popo olsun hayatta başka gayeleri yok. İster örtü altında ister üstünde fark etmez.
Kadın yatakta ve mutfakta gerek diye düşündüklerinden insan yerine koymazlar.
Yazık böyle erkek yetiştiren kadınlara.

benimki de karışır. önceden de karışırdı şimdi de karışıyor değişen bir şey yok. ne konuşmalar yaptım, kızdım bağırdım çağırdım, terapist gibi konuştum nafile. o zaman sen de kadınların kıyafetlerine çok dikkat ediyorsun ki benimkine de takıksın deyince daha da sinirleniyor öyle şey mi olur diye. aslında tamamen de haksız sayılmaz, bizim millet bir çatal gördü mü kendinden geçiyor çünkü, 2 cm lik alana çadır dikecekler ellerinden gelse. yurt dışına tatile gittiğimizde hiç karışmadı mesela. ben de eşime karıştığı için sinirlensem de bazen hak da vermiyor değilim. bizim toplumumuzda gözle sözle her türlü taciz edilebiliyoruz maalesef.

Ne olacak peki?
Biz kapandıkca kapanalım, taviz verdikce verelim. Git gide kabuğumuza çekilelim.
Bize denileni yapalım, dayatılanı yapalım. Kapan dediklerinde kapanıp aç dediklerinde açalım.
Onların istediği gibi olalım... Peki bu dayatmalar çözüm olacak mı?

Şortundan tahrik oldum pantalon giy!
Pantalondan tahrik oldum bol etek giy!
Eteğin sallanıyor başını da kapat pardesü giy!
Pardesü çok dikkat çekiyor siyah ferace giy!
Siyah ferace üstüne yapışıyor kara çarşaf giy!
Kara çarşafta kadın olduğun belli oluyor erkeksiz dışarı çıkma!
Yok bu da olmadı sen hiç evden çıkma!

Nereye kadar?
Özgürlükten verilen her taviz daha kapalı topluma yol açar.
Bu cehaletle bu yüzden savaşmalıyız işte.

Ne olacak peki?
Biz kapandıkca kapanalım, taviz verdikce verelim. Git gide kabuğumuza çekilelim.
Bize denileni yapalım, dayatılanı yapalım. Kapan dediklerinde kapanıp aç dediklerinde açalım.
Onların istediği gibi olalım... Peki bu dayatmalar çözüm olacak mı?

Şortundan tahrik oldum pantalon giy!
Pantalondan tahrik oldum bol etek giy!
Eteğin sallanıyor başını da kapat pardesü giy!
Pardesü çok dikkat çekiyor siyah ferace giy!
Siyah ferace üstüne yapışıyor kara çarşaf giy!
Kara çarşafta kadın olduğun belli oluyor erkeksiz dışarı çıkma!
Yok bu da olmadı sen hiç evden çıkma!

Nereye kadar?
Özgürlükten verilen her taviz daha kapalı topluma yol açar.
Bu cehaletle bu yüzden savaşmalıyız işte.

aynen katılıyorum. bu konularda ne kadar hassas olduğumu anlatmaya kalksam sayfalar yetmez herhalde. taviz verme ya da denileni yapma taraftarı değilim zaten hep de bunun savaşını verdim. ama erkeklerin de neden hassas olduklarını anlayabiliyorum onu anlatmak istedim. aynı erkek Türkiye'deyken aynı şortu giymeme laf edip Avrupa'da etmiyorsa demek ki asıl mesele şortun kendisi veya benle ilgili değil, giyilen çevreyle ilgili. İşte siz böyle kısıtladıkça toplum bu hale geliyor vs konuşmaları da mantıken doğru olsa da adamın pratikte rahatsız olmasını etkilemiyor işte.

ya bende bunu anlamıyorum sonucta önceden kapalı olup şimdi açılmamışsınız ki yani sizi bu şekilde tanımış sevmiş neden bu değiştirme çabası zaten eskisi kadarda cok acık giyinmiyorum diyorsunuz kısmende olsa dikkat ediyorsunuz demkki ee daha ne yaniönceki konunuzda eşinizi haklı bulmuştum ama bu knuda siz haklısınız
ben kapalı bi bayanım mesela ama kimse kimseye müdahale etmemeli herkes nasıl rahat ediyorsa özgürce giyinmeli

İşte olay bu zaten.
Ben eminim ki bu kadının kocası eşi yanından ayrılır ayrılmaz gözleri fel fecir memede, popoda dolaşıyor.
Ağzı durmuyor laf atıyordur. Başka açıklaması olamaz zaten kendisi de söylemiş.
Onlara meme olsun, popo olsun hayatta başka gayeleri yok. İster örtü altında ister üstünde fark etmez.
Kadın yatakta ve mutfakta gerek diye düşündüklerinden insan yerine koymazlar.
Yazık böyle erkek yetiştiren kadınlara.
ya durum o kadar da vahim değil yani anlattığınız gibi sapık bir zihniyeti yok ama Türk toplumunda açık bir şey gördüğünde bakmayan erkek de kadın da yok maalesef o ayrı bir konu tabi.. benim eşim de erkeklerin zihniyetini bildiğinden önlem almaya çalışıyor çünkü şu konuda haklı; ne zaman onun kızdığı gibi giyinsem o gün mutlaka ya dışarda ya işyerinde sözlü olsun bakışla olsun tacize uğruyorum..

ya bende bunu anlamıyorum sonucta önceden kapalı olup şimdi açılmamışsınız ki yani sizi bu şekilde tanımış sevmiş neden bu değiştirme çabası zaten eskisi kadarda cok acık giyinmiyorum diyorsunuz kısmende olsa dikkat ediyorsunuz demkki ee daha ne yaniönceki konunuzda eşinizi haklı bulmuştum ama bu knuda siz haklısınız
ben kapalı bi bayanım mesela ama kimse kimseye müdahale etmemeli herkes nasıl rahat ediyorsa özgürce giyinmeli
ben diyorum ona, kapalı olsam ve o böyle açıklara baksa ben iyice çıldırırım zaten en hassas olduğum konu onun bu bakışları ama hep inkar ediyor ben ona iftira atıyormuşum filan..

İşyerindeki erkekler de gerçekten fena, bi kısmı aleni yazıyor bana o da dikkat çekmemden korkuyor rahatsız olduğunu söylüyor ama kendisi de bakmasın o zaman bende sen başkalarına baktığında hem beni hem de baktığın kişiyi rahatsız ediyorsun diyorum !

Yani ortalıkta alenen size sulanan birileri varsa haklı değil mi eşiniz
Millet ağzı açık ayran delisi gibi sizi mi izlesin bütün gün
Etraftaki insanlara bazen bende bakıyorum, herkesin bakmışlığı vardır yani
Ama size yazan adamlarla bütün gün aynı ortamdasınız, dışarıdaki birine bakmakla aynı şey değil bu bence
Giyim çok tartışılabilecek bir konu, onlar bakıyor diye biz giymeyelim mi falan filan uzar gider ama bence huzursuzluk çıkarılacak en son konu, giyerim pantalonu kafam rahat takılırım, giydiğiniz etek huzurunuzdan önemli değil, çok da dert etmeyin. Kıyafet isteği çarşafa, feraceye doğru gitmiyorsa çok da tartışılacak bir konu değil

Yani ortalıkta alenen size sulanan birileri varsa haklı değil mi eşiniz
Millet ağzı açık ayran delisi gibi sizi mi izlesin bütün gün
Etraftaki insanlara bazen bende bakıyorum, herkesin bakmışlığı vardır yani
Ama size yazan adamlarla bütün gün aynı ortamdasınız, dışarıdaki birine bakmakla aynı şey değil bu bence
Giyim çok tartışılabilecek bir konu, onlar bakıyor diye biz giymeyelim mi falan filan uzar gider ama bence huzursuzluk çıkarılacak en son konu, giyerim pantalonu kafam rahat takılırım, giydiğiniz etek huzurunuzdan önemli değil, çok da dert etmeyin. Kıyafet isteği çarşafa, feraceye doğru gitmiyorsa çok da tartışılacak bir konu değil
haklısın canım ama ben hayatımı ona göre mi şekillendiricem, o rahatsız olacak öbürü bakacak diye kendi sahip olduğum kıyafet tarzımdan ödün veriyorum düğünlerde bile adam pantolon giymemi istiyor ya deliricem..

Back