• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Kıskançlıktan Kafayı Yemiş Olabilir mi?

çok doğru yazmışsınız, yıldırmaya çalışıyor.. böyle yapmazsa, beni sıkı tutmazsa benim başkalarına gideceğimi söylemişti birara bana

özellikle kavga esnasında zihinde olanlar söylenir bur da ince noktalar ve düşünceler yakalayabilirsiniz sakin kalın lütfen neden böyle düşündüğünü sorun

teşekkür ederim yapıcı yorumlarınız için, sanırım bana güvenmiyor o yüzden böyle düşünüyor :KK43:

size değil kendine güvenmiyor, ya eşinizden daha aktifsiniz yada eşinizden daha güzelsiniz
sizin yanınızdayken 1 2 tık çıtanız daha yüksek mi bakın derim

böyle bir adam değildi aksine yıllar boyunca hep kadınlarla çalışmış birisi, kendisinin butiği vardı sırf bayan kıyafetleri satıyordu büyük şehrin en merkezi yerinde, ben böyle şeyler yapmadım ama o en bakımlı bayanlarla çalışırken..
Eşiniz kaç yaşında? Aranızda yaş farkı var mı? Dünkü konu sonrası bugün yaşananlar bana eşinizin yaşlanma psikolojine girdiğini, sizin ondan genç görünme ihtimaliniz olabileceğini ve bu yüzden kıskançlık krizine girdiğini düşündürmeye başladı.

onu böyle düşündürecek bişeyler olmuş olmalı. başkasının size bakışı konuşması... önce onu öğrenmeye çalış sonra o yönde bir konuşma yapabilirsin

Acaba ara sıra "benim icin dünyadaki en yakısıklı erkek sensin, baska erkeklerin degil bir senin benim hakkımdaki düsüncelerin önemli" tarzında yorumlar mı yapsanız. -tabi cok abartmadan. Sonra erkekler bundan yüz bulup kendini bir halt sanıyor- Asagılık kompleksine girmis gibi duruyor.
Kıyafet konunuzu okumustum, o konuda ödün vermeyin iyice tepenize cıkar. Sakince konusmayı deneyin. Siz sinirlenip bagırdıkca o daha cok inada bindirir.

Eşiniz kaç yaşında? Aranızda yaş farkı var mı? Dünkü konu sonrası bugün yaşananlar bana eşinizin yaşlanma psikolojine girdiğini, sizin ondan genç görünme ihtimaliniz olabileceğini ve bu yüzden kıskançlık krizine girdiğini düşündürmeye başladı.
Mune Hanım Merhaba;

İlginiz için öncelikle çok teşekkür ederim. Ben 28 eşim 34 yaşında, 6 yaş var aramızda ama görüntü olarak birbirimize yakışırız hatta bizi birbirimize de benzetirler ama her gün yaptığı kıskançlıkların dozu daha da artıyor ve ben neden böyle yaptığını çözemeyip bu durumla da mücadele etmekte zorlanıyorum :(

Mune Hanım Merhaba;

İlginiz için öncelikle çok teşekkür ederim. Ben 28 eşim 34 yaşında, 6 yaş var aramızda ama görüntü olarak birbirimize yakışırız hatta bizi birbirimize de benzetirler ama her gün yaptığı kıskançlıkların dozu daha da artıyor ve ben neden böyle yaptığını çözemeyip bu durumla da mücadele etmekte zorlanıyorum :KK43:

Aradaki yaş farkı çok değilmiş, eşinizde özgüven sorunu var, gereksiz ve bunaltıcı kıskançlığı özgüven sorununa bağlıyorum şahsen, eşler arasında yerinde ve dozajında kıskançlık belki su kaldırır ama olur olmadık herşeye kıskançlık boğucudur, giyim tarzınız belli, çalışma hayatınız olduğu belli, bunlar sonradan ortaya çıkmadı.

Alın karşınıza konuşun, birden bire yersiz oluşan bu kıskançlığından rahatsız olduğunuzu anlatın, çevresindekilerin erkek muhabbetlerinden etkilenmeyecek kadar karakterli biri olduğunu vurgulayın, eğer işyerinde erkek arkadaşlarının kadınlarla ilgili söylediklerinden etkilenip size bu şekilde davranıyorsa bunu ona yakıştıramadığınızı söyleyin.

Sizi kaybetmekten korkuyor olabilir. Aşırı sevgi ve sahiplenme duygusu bazı insanlarda böyle davranışlara sebep olabiliyor gerçekten. Ben de zamanında yaşamış biri olarak söylüyorum. Bağırarak kızarak tepki vermek yerine güzel güzel anlatmayı konuşmayı deneyin. Hatta onun için bazı fedakarlıklar yapabileceğinizi.

Aradaki yaş farkı çok değilmiş, eşinizde özgüven sorunu var, gereksiz ve bunaltıcı kıskançlığı özgüven sorununa bağlıyorum şahsen, eşler arasında yerinde ve dozajında kıskançlık belki su kaldırır ama olur olmadık herşeye kıskançlık boğucudur, giyim tarzınız belli, çalışma hayatınız olduğu belli, bunlar sonradan ortaya çıkmadı.

Alın karşınıza konuşun, birden bire yersiz oluşan bu kıskançlığından rahatsız olduğunuzu anlatın, çevresindekilerin erkek muhabbetlerinden etkilenmeyecek kadar karakterli biri olduğunu vurgulayın, eğer işyerinde erkek arkadaşlarının kadınlarla ilgili söylediklerinden etkilenip size bu şekilde davranıyorsa bunu ona yakıştıramadığınızı söyleyin.
Çok haklısınız Mune Hanım, bizzat bu dediklerinizi yapacağım ve tespitleriniz de çok çok doğru, çevresindeki kendi iş arkadaşlarından duyduğu kadınlarla ilgili söylemleri bana dayatmaması gerekli.. konuşarak izah ederek herşey aşılır yeter ki saygı ve karşılıklı anlayış olsun.. :KK36:

Merhaba Arkadaşlar;

Dün eşimin giydiğim kıyafetlerle ilgili sürekli karıştığına ve beni nasıl kısıtlamaya çalıştığına dair bir konu açmıştım, bugün sabahtan da içi rahat etsin diye ona çalıştığım yerde kahve ikram ettim ama odama gelen her erkeği inanılmaz kıskandı.
Normalde de işim gereği çalışanlardan ya da dışardan misafirlerim oluyor ve eşimin zihniyetine göre hepsi beni görmek için, benimle konuşabilmek için bir bahane bulup yanıma geliyorlarmış da hepsinin bana ilgisi varmış !
Erkeklerle iş gereği konuşmamı bile kaldıramıyor, ben zaten sakin yapıda bir insan değilim olduğum her yerde rezillik çıkartma potansiyeline sahibim, o bunları çok iyi bildiği halde üstüme geliyor, sanırım kafayı yedi bana da yedirtmeye çalışıyor, ne yapıcam ben böyle !
Mümkün olduğu kadar eşinin kıskanç tavırlarını görmezden gel. Açıklama falan yapma. Öyle zamanlarda konuyu değiştir.

Çok haklısınız Mune Hanım, bizzat bu dediklerinizi yapacağım ve tespitleriniz de çok çok doğru, çevresindeki kendi iş arkadaşlarından duyduğu kadınlarla ilgili söylemleri bana dayatmaması gerekli.. konuşarak izah ederek herşey aşılır yeter ki saygı ve karşılıklı anlayış olsun.. :KK36:

İşi gücü bırakıp kadınların giyim kuşamını, davranışlarını konuşan kadın veya erkekleri çok ayıplıyorum, bunlardan etkilenip eşine baskı yapanlarıysa özgüveni eksik olarak nitelendiriyorum.

Kadın ya da erkek kendine güvenmiyorsa evlenmeyecek, sırf kendine güvenmiyor diye eşe baskı yapılmaz, hem böyle baskıları hakaret olarak kabul ederim, ben nerede nasıl giyinip nasıl davranacağını bilen bir kadınım, bence sizde kendini bilen bir kadınsınız, eşinize bunu güzelce izah edin.
Başkalarının lafıyla bu yaştan sonra karakter mi değiştiriyor ?

Merhaba Arkadaşlar;

Dün eşimin giydiğim kıyafetlerle ilgili sürekli karıştığına ve beni nasıl kısıtlamaya çalıştığına dair bir konu açmıştım, bugün sabahtan da içi rahat etsin diye ona çalıştığım yerde kahve ikram ettim ama odama gelen her erkeği inanılmaz kıskandı.
Normalde de işim gereği çalışanlardan ya da dışardan misafirlerim oluyor ve eşimin zihniyetine göre hepsi beni görmek için, benimle konuşabilmek için bir bahane bulup yanıma geliyorlarmış da hepsinin bana ilgisi varmış !
Erkeklerle iş gereği konuşmamı bile kaldıramıyor, ben zaten sakin yapıda bir insan değilim olduğum her yerde rezillik çıkartma potansiyeline sahibim, o bunları çok iyi bildiği halde üstüme geliyor, sanırım kafayı yedi bana da yedirtmeye çalışıyor, ne yapıcam ben böyle !

Dün ki konunuzda iş yerinizde alenen size yazan insanlar olduğunu söylemiştiniz, sebep bu olabilir mi ?
Ya da farklı bir zamanda şu bana sarkıyor, bu bana zarf atıyor gibi bir yorumunuz oldu mu onun aklında kalacak ?
Kadınlarla çalışmaya aşina biri bu tür kıskançlığı durduk yere yapmaz
Dün ve bugün açtığınız konuya bakarak, eşinizin biraz fazla üzerine gidiyorsunuz gibi geldi bana

Teşekkür ederim çok güzel yazmışsınız haklılık payınız da var, şüphelendiği kişilerden birisinin bana karşı gerçekten ilgisi var, biliyorum ancak odama gelen evli bekar genç yaşlı herkes mi bana yazıyor yani hastalıklı düşünce yapısı burada başlıyor maalesef :KK43:

Ben sürekli yazıyorum ama tatmin edici olmuyor sanırım
Bunca yıllık iş hayatım var, iş yerimde bana birinin ilgisini eşim fark edecek cinayet çıkar yeminle, bırak orada çalışmayı

Dün ki konunuzda iş yerinizde alenen size yazan insanlar olduğunu söylemiştiniz, sebep bu olabilir mi ?
Ya da farklı bir zamanda şu bana sarkıyor, bu bana zarf atıyor gibi bir yorumunuz oldu mu onun aklında kalacak ?
Kadınlarla çalışmaya aşina biri bu tür kıskançlığı durduk yere yapmaz
Dün ve bugün açtığınız konuya bakarak, eşinizin biraz fazla üzerine gidiyorsunuz gibi geldi bana
ben asla ve asla öyle o bana yazıyor filan demem ki, durduk yere yapmıyor aslında içinde varmış bu kıskanç ruh hali ama çok iyi gizlemiş artık gizlemiyor bence olay böyle gibi geliyor bana..

Merhaba Arkadaşlar;

aynı benim eşim :)

artık erkek eleman almıyoruz ış yerine

hatta ıvır zıvır getır gotur tasıma vs ıslerı ıcın erkek eleman lazım almadı hala

İşi gücü bırakıp kadınların giyim kuşamını, davranışlarını konuşan kadın veya erkekleri çok ayıplıyorum, bunlardan etkilenip eşine baskı yapanlarıysa özgüveni eksik olarak nitelendiriyorum.

Kadın ya da erkek kendine güvenmiyorsa evlenmeyecek, sırf kendine güvenmiyor diye eşe baskı yapılmaz, hem böyle baskıları hakaret olarak kabul ederim, ben nerede nasıl giyinip nasıl davranacağını bilen bir kadınım, bence sizde kendini bilen bir kadınsınız, eşinize bunu güzelce izah edin.
Başkalarının lafıyla bu yaştan sonra karakter mi değiştiriyor ?
eşim maalesef ki çok kolay çevresinden de etkilenebilen birisi, ki çok haklısınız bende tabi ki biliyorum nasıl giyinip davranacağımı ancak yıldırarak beni işimden ve kendi giyim tarzımdan soğutmaya çalışıyor.. :(

Çok değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim Mune Hanım, gerçekten dikkate alacağım ve uygulayacağım..

Back