Eşim kendi kendine konuşuyor

Çok geçmiş olsun sizinki kolay bir hayat olmamış. Bu tip hastalarla ayrıca ilgi, zaman, emek gerekiyor. Annenizin daha iyi olmasına sevindim.
Evet inşallah bizde böyle yapacağız duruma göre hayırlısı olsun bakalım
Evet ben yeni yeni bu yuku sirtladim babam senelerdir bunun icinde boyle bir seyin icinde buyumek cok kotu etkiler birakiyor annem cocuklarini gozu gormez oluyordu ve bagrislar kavgalar (babamin bogazina sarilmisligi var) kardesim de ben de cok icimize kapanik buyuduk ben universiteye gidene kadar kendimi ifade etmekte zorluk cekiyordum daha yeni yeni acildim. Esinizi seviyorsaniz pes etmeyin kafasinda kimbilor kac tane tilki donuyor onun icin cok zor bir durum ama anlatamiyor. tedavi baslarinda inkar edicek belki haplari reddedicek ama o da kabullendigi zaman cok mutlu olucaksiniz. Eskiden anneme onu kandirarak ilaclarini iciriyorduk simdi kendisi kendisini tedavi ediyor sanki bu hallerini gorup onun huzurlu hallerini gormek bambaska bir duygu ❤

Bir şekilde ikna da ettim zaten. Eşim bana anlaşamıyoruz bu yüzden gidiyoruz öyle gidelim dedi. Bende tamam evet anlaşamıyoruz gidince anlaşıcaz dedim. Yoksa sen hastasın deyince işler iyice karışıyor hesap kitapları bitmiyor adam atacağı bir sonraki 10 adımıda hesaplıyor kafası böyle işliyor.
Evet artik cozmussunuz zaten tebrik ederim sizi arastiriyorsunuz ogreniyorsunuz esinize yardimci oldugunuz icin size cok minettar olucak emin olun

Allah yardımcınız olsun çok zor gerçekten.

Kardeşimin psikiyatristiyle annem de kardeşim hakkında görüşmek istemişti ama doktor asla kabul etmedi,etik değilmiş.Sizin psikiyatristiniz kabul edecek mi merak ettim,çünkü rol yapabilir anlaşılmayabilir siz konuşmazsanız

Evet ben yeni yeni bu yuku sirtladim babam senelerdir bunun icinde boyle bir seyin icinde buyumek cok kotu etkiler birakiyor annem cocuklarini gozu gormez oluyordu ve bagrislar kavgalar (babamin bogazina sarilmisligi var) kardesim de ben de cok icimize kapanik buyuduk ben universiteye gidene kadar kendimi ifade etmekte zorluk cekiyordum daha yeni yeni acildim. Esinizi seviyorsaniz pes etmeyin kafasinda kimbilor kac tane tilki donuyor onun icin cok zor bir durum ama anlatamiyor. tedavi baslarinda inkar edicek belki haplari reddedicek ama o da kabullendigi zaman cok mutlu olucaksiniz. Eskiden anneme onu kandirarak ilaclarini iciriyorduk simdi kendisi kendisini tedavi ediyor sanki bu hallerini gorup onun huzurlu hallerini gormek bambaska bir duygu ❤
Babanıza gerçekten helal olsun. Hem kandırılarak evlenmek hemde sonrasında bu hayat boyu mücadele ve süreç hiç kolay değil.Sizin içinde mücadele oluyor evet haklısınız işte benimde aklımı kurcalayan hep bu oluyor minik bir kızımız var eşime güvenmiyorum vs. Bu ortamda nasıl büyür(bu işin duygusal kısmı)
Anladım ve mutlu oldum sizin adınıza gerçekten çünkü neredeyse imkansızı başarmışsınız. İşte burada seçim yapmak bana düşüyor buna şu anda karar vermedim ama zamanı gelince mantıklı olan kararı vereceğim.
Allah ailenizin mutluluğunu daim etsin inşallah 🤲🏻

Evet artik cozmussunuz zaten tebrik ederim sizi arastiriyorsunuz ogreniyorsunuz esinize yardimci oldugunuz icin size cok minettar olucak emin olun
Evet araştırıyorum heryerden okuyorum. Birazda emin olmak için olabildiğince bilgileniyorum.
Bu tip rahatsızlıklardan bihaber olanlar çok benim gibi. Bu yüzden aşırı tepki ile karşılıyorlar. Böyle olmaması için bolca araştırılıp nasıl hareket edilmesi gerektiği öğrenilmeli diye düşünüyorum.
Hayırlısı olsun bakalım o kısmını bilemiyorum çok ileriki süreçler bunlar.

Babanıza gerçekten helal olsun. Hem kandırılarak evlenmek hemde sonrasında bu hayat boyu mücadele ve süreç hiç kolay değil.Sizin içinde mücadele oluyor evet haklısınız işte benimde aklımı kurcalayan hep bu oluyor minik bir kızımız var eşime güvenmiyorum vs. Bu ortamda nasıl büyür(bu işin duygusal kısmı)
Anladım ve mutlu oldum sizin adınıza gerçekten çünkü neredeyse imkansızı başarmışsınız. İşte burada seçim yapmak bana düşüyor buna şu anda karar vermedim ama zamanı gelince mantıklı olan kararı vereceğim.
Allah ailenizin mutluluğunu daim etsin inşallah 🤲🏻
Sagolun🙏🏻 akilli bir kadinsiniz her seyi en iyisine karar vericeginiz cok belli allah yolunuzu acik etsin. Cok karamsar olmayin tedavisi var gordugunuz gibi. evladinizla saglikli huzurlu bir yuvaya kavusursunuz insallah

Sagolun🙏🏻 akilli bir kadinsiniz her seyi en iyisine karar vericeginiz cok belli allah yolunuzu acik etsin. Cok karamsar olmayin tedavisi var gordugunuz gibi. evladinizla saglikli huzurlu bir yuvaya kavusursunuz insallah
Sizde sağolun.
Amin inşallah sizinde yolunuz açık olsun.
Evet buna işte tamda doktor kontrolüne gidildiği zamanlarda veya sonrasında karar vermeyi düşünüyorum. Duygular ve mantık hem zamanla hemde bir şeyler netleştikçe oturmuş olacaktır.
İnşallah hayırlısı olsun. 🌸

Merhaba kadınlar kulübü ailesi.Yaklaşık 1 yıl önce hiç planımda yokken hayatımın aşkını bulduğuma inanarak çok kısa süre içerisinde evlendim. Hayallerimiz, yaptıkları, davranışları, vaatleri, her zaman bana hassasiyetle yaklaşımı evlenmeden önce ona aşık olmama sebepti. Evlendiğimiz ilk gün kendi kendine konuştuğunu farkettim. Banyoya gitmişti ama sesler geliyordu ancak ben ilk zamanlar mutluluktan şarkı söylüyor sandım çünkü fazla yüksek sesli değil ve hızlı hızlı birşeyler söylüyor eşim. Sonraki zamanlarda artık takip etmeye başladım acaba ne diyor diye ama hiçbir zaman tam ne dediğini anlayamadım çünkü dediğim gibi çok hızlı konuşuyor. Ayrıca konuşurken mesela kahve yapıyorsa o işini yaparken cezveye kahve paketine bakarak filan konuşuyor yani hem işini yapıyor hem konuşuyor gibi diyebiliriz. Beni korkutan sadece konuşması değil konuşurken sesli sesli kahkaha bile atıyor. Hatta dayanamadım birgün gelin üçümüz konuşalım birlikte gülelim dedim yanına gittiğim an sustu ve sorumu duymamış gbi cevap bile vermedi kendi kendine elindeki işe bakarak gülümsüyordu.Yani özetle hem kendi kendine konuşuyor kahkaha da var ayrıca gülümsüyorda birde sen konuşuyorsun kahkaha atıyorsun dediğimde inkar ediyor sinir oluyorum.
➡️ Sadece buda değil evlendikten kısa süre sonra hamile kaldım.Hamileyken markete gidiyoruz eve dönünce poşetleri bana taşıtmak istiyor. Durumumu sakince açıklıyorum çocuğumuz düşebilir diyorum ancak amaan birşey olmaz diye önemsemiyor. Bununla bitmedi 5 kiloluk su bidonlarını bile taşıtmaya kalkmışlığı olmuştu bu durumda kavga ettik çocuğumu düşürmek istemiyorum istersen döv taşımayacağım diye bağırdım ancak yüzünde hiçbir ifade şaşırma olmadı önemsemedi oflayarak kendisi taşıdı.
➡️ Genel olarak yüz ifadesi durgun mimiksiz ve sürekli telefonuyla ilgilenir. Sosyal çevresi yok gibi kısıtlı çünkü kimseye güvenmiyormuş öyle diyor.
➡️ Eşimin köyünde herkesle konuşurken dikkat etmeliymişim çünkü gene kimseye asla güvenilmezmiş öyle diyor aşırı şüpheci. Ben oradayken eve birileri gelsin hemen diğer odaya git aşkım sen keyfine bak diyor milletin içine çıkmamı istemiyor
➡️ Sürekli olarak gelecek hakkında planlar yapıyor ama öyle böyle değil plan üstüne plan hiç durmadan plan yapıyor şöyle yapacağım böyle edeceğim gibi
➡️ Arabayla eve dönerken araba temiz olsada araba yıkamacıya giriyoruz hamile halimle sıcaktan bayılacak gibi oluyorum nolur beni eve bırak sen arabanı istediğin kadar temizle diyorum. Birşey olmaz 5 dk sürüyor zaten diyor önemsemiyor... Üstelik eve dönüncede dakikalarca arabayı inceleye inceleye eve çok geç giriyor pencereden şaşkınlıkla izliyorum arabadan ayrılamıyor.
➡️ Ben üşüyorum, karnım ağrıyor vs dediğimde ama ben üşümüyorum ki diyor veya bir insanın karnımı ağrırmış ya benim hiç ağrımadı gibi saçma cevaplar veriyor.
➡️ ➡️ ➡️ Bunlar sadece birkaçıydı...
Yani sizde okuyun benmi abartıyorum. Eşimi psikiyatriste gitmeye ikna edemiyorum benim birşeyin yok diyor. Aile danışmanlığına gidelim diyor. Sizce aile danışmanına herşeyi detaylıca anlatsam tanısı konulup tedavisi olabilir mi? Benzer durumu yaşayan varmı?
Şizofreni değil de yalnızlık ya da fazla hırstan olabilir mi? Mesela ben de stresli iken ya da hırs yaptığımda kendi kendime konuşurum sonra farkettigimde hemen bırakırım ama elbette karşımda kimsenin olmadığını biliyorum zaten yaptığımda iç sesimi dışa vermek gibi birşey:)
Bir de hayatımda bir kez şizofren birisini tanımıştım cümle sonlarına kafiye tarzı şeyler koyup bunu da komik buluyordu. Mesela markete gittim tım tum gibi. Bu şekilde kafiyeler var mı konuşma sonlarında?

Nasıl bu kadar emin olabildiniz. Yani sorun sırf kendi kendine konuşmak ve geçmişe takılı kalmaksa evet dedikleriniz işe yarayabilir. Ancak ya başka bir sorun varsa ya video çekip kendisine göstermek sıkıntılı sonuçlar doğurursa bu durumda ne yapacağım.Şöylede bir şey varki dediğiniz gibi yapmıştım benzerini. Gelin birlikte konuşalım hep onlarla konuşuyorsun ben sıkılıyorum demiştim eşime. Ama o beni duymuyor tepkide vermiyor sadece konuştuğu şeye bakıp sırıtıyor sonrada hiçbişey olmamış gibi benimle iletişime geçiyor.
Gene dediğiniz gibi onunla konuşurken olabildiğince mimiksiz ve sakin olmaya çalıştım, tane tane anlatmaya çalıştım şimdilik değişen birşey olmadı. Üstelik yaptıklarını ya hatırlamıyor yada inkar ediyor böylece işim dahada zorlaşıyor.
Kimseye bu durumu söylemedim söylenmez zaten. Birde kendi şikayetçi değil sanırım. İşim epey zor sizin dediğinize göre. O yüzden en güzeli yardım almak olacaktır diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim yorumlarınız için.
Özel mesaj attım

Şizofreni değil de yalnızlık ya da fazla hırstan olabilir mi? Mesela ben de stresli iken ya da hırs yaptığımda kendi kendime konuşurum sonra farkettigimde hemen bırakırım ama elbette karşımda kimsenin olmadığını biliyorum zaten yaptığımda iç sesimi dışa vermek gibi birşey:)
Bir de hayatımda bir kez şizofren birisini tanımıştım cümle sonlarına kafiye tarzı şeyler koyup bunu da komik buluyordu. Mesela markete gittim tım tum gibi. Bu şekilde kafiyeler var mı konuşma sonlarında?
Bu yazdıklarımın hepsini dikkate almalısınız. Yani
1)kendi kendine konuşmak (normal olmayan şekilde, nesne ile veya görmediği gördüğünü zannettiği hayali ile iletişime geçmesi. Ancak şizofren kişi asla bunu kabul etmez ben hesap yapıyorum, rahatlıyorum, konuşmuyorum ki abartma yalan söylüyorsun der)
2)Benmerkezcil düşünce tarzına sahip olurlar (Benim karnım ağrıyor dersiniz o da benim ağrımıyor ki der. Yani kendisinin karnı ağrımıyor diye kimsenin karnının ağrımadığını düşünür.)
3)Huzursuzluk (çok yerinde durmak istemez, huzursuzdur, dışarı çıkmak ister)
4)Duyguları yok gibidir. (arabayla 200 e basar ama hiç mimikleri yüz ifadesi değişmez korku yok. Karşısında ağlarsın bön bön bakar ne olduğunu anlayamaz.)
5)Takıntılı olurlar. (Eşim arabasını tam bırakıp eve gidecek diyorum ama bırakamaz. Arabayı tekrar tekrar çalıştırır kapatır çalıştırır kapatır çalıştırır kapatır. Çünkü ışıkları açık kalıyormuş böyle der bana. Ben bekleyemem eve girerim çünkü ne dersem dinlemez bu durum belki yarım saat sürüyor.)
6)Aşırı, hastalık derecesinde cimridir. (Normalde paramız olmasada ilaç vs hastalık durumunda almaya çalışırız ama bunuda gereksiz görüp almak istemez)
7)Çok büyük bir tartışma yaşarsınız yolun sonudur ama o hiçbişey olmamış gibi benim karnım acıktı aşkım diyebilir. İçi boş robot gibi dürtüleriyle hareket eder.)
8)Hep herşeye karşı aşırı bir planlama içerisindedir. Atacağı bir sonraki değil sonraki 10 adımı hesaplar.)
9)Her zaman şüphe içerisindedir. (Siz dünyanın en güvenilir insanı olun asla güvenmez. Eşim eve misafir gelince ödü kopardı hemen bana içeri geç aşkım sen keyfine bak ben onlara hizmet ederim sakın kalkma derdi mesela. Asla iletişime geçmemi istemezdi. Ayrıca olmayan şeyler düşünürdü. Dışarı çıkma sana bakarlar, polis olma orada erkekler var, annemlere gitmemi istemez ama mantıklı açıklaması yok, kıyafetlerimin rengine, desenine herşeyine karışmak ister mantıksızca)
10)Kendilerine göre doğruları vardır saçmada olsa ama siz bak bu mantıken saçmadır şöyle ispatlayayım dersiniz gösterirsiniz. Bakın ispat olmasına rağmen gene kendi doğru zannettiğinden vazgeçmez.)
11)İnatçıdırlar
Şimdi bu yazdıklarım eşime aitdi. Bunlar her şizofreni hastasında olacak diye birşey yok.
Demek istediğim tek kendi kendine konuşmak ile değerlendirilecek bir durum değildir bu. Bu hastalıktan benim gibi bihaber olanlar ise yukarıdakileri kendi kendine konuşmak dışındakileri karakter özelliği huy zannedibilir ben öyle sanmıştım.
Buradaki psikologlarımız, psikoloji ile uğraşanlar ve bu durumu yaşayan yakınlara sahip olanlar sayesinde onların yorumlarıyla dahada farkına vardım.
Ancak buradan tanı koymak vs. mantıksız dır. Sadece bilmiyordum yapılan yorumlara yönlendirmelere göre bu gibi kişilere nasıl davranacağımı öğrendim. Ne yapılıp ne yapılmaması gerektiğini öğrendim ki bence herkes öğrenmeli. Çünkü saldırgan olabilirler.
Şimdi huy, karakter değilde kesinlikle doktorun görmesi gereken bir durum olduğunu anlıyorum.

Herhalde yani tanıyı psikiyatrist koyacak elbette.
Ancak adamı oraya sokmam lazım ne çekiyorum onu ikna edicem diye bilen yok.
Ortada çocuğum var hasta adam MEB de öğretmen. Direk doktora gitmeden boşanma durumunda çocuğumu onamı bırakayım?
Doktorda aaa iyi ya ben bu şizofren hastamla konuşa konuşa iyileştiririm mi diyecek böylemi zannediyorsunuz gerçekten.O da psikiyatriste yönlendirecektir zaten.
Aynen ya çocuklar kime emanet aynen...
İşte yonlendirse psikiyatriste gitmez ki bu durumda...
Çocugunuza üzüldüm tabi ki ama diğer çocukların da suçu ne? Sizofrense görevden alınması lazım zaten

Çocugunuza üzüldüm tabi ki ama diğer çocukların da suçu ne? Sizofrense görevden alınması lazım zaten
Gitmezse boşanırım bu kadar basit. Onlar beni ve bebeğimi düşünmemiş, oğlumuza bakıcı olur gözüyle evlendirmişer. Üstelik oğulcuklarının maaşıda kendilerine gelir olur hesabındalar. Başlarım böyle işe düzene yazık günah.
Diğer çocuklarada yazık evet ama onlarıda ben düşünemem ya. Beni onu bunu düşünmeyen aile belliki çocuklarıda düşünmemiş.
Zaten şu açıdan bakınca eşimi doktora yönelterek zaten ailesine ve o öğrencilere iyilik bile yapmış oluyorum. En azından böyle etrafta patlamaya hazır bomba gibi dolaşma.
Kaldıki bişeyi düşünecek durumda değilim. Benim önceliğim bebeğim şu anda.

Gitmezse boşanırım bu kadar basit. Onlar beni ve bebeğimi düşünmemiş, oğlumuza bakıcı olur gözüyle evlendirmişer. Üstelik oğulcuklarının maaşıda kendilerine gelir olur hesabındalar. Başlarım böyle işe düzene yazık günah.
Diğer çocuklarada yazık evet ama onlarıda ben düşünemem ya. Beni onu bunu düşünmeyen aile belliki çocuklarıda düşünmemiş.
Zaten şu açıdan bakınca eşimi doktora yönelterek zaten ailesine ve o öğrencilere iyilik bile yapmış oluyorum. En azından böyle etrafta patlamaya hazır bomba gibi dolaşma.
Kaldıki bişeyi düşünecek durumda değilim. Benim önceliğim bebeğim şu anda.
Tabi ki diğer cocuklari düşünmek sizin sorumlulugunuz değil ben içimden geçeni yazdım. Devletin memur alırken psikolojik yeterliligine bakması gerekir.
"Keşke bu kadar kısa sürede hemen cocuk yapmasaydınız "demek geliyor içimden ama işte artık cocuk olmuş siz zaten magdursunuz inşallah en kısa zamanda çözersiniz. Umarım bebeginiz de ilerde sağlıklı olur

Tabi ki diğer cocuklari düşünmek sizin sorumlulugunuz değil ben içimden geçeni yazdım. Devletin memur alırken psikolojik yeterliligine bakması gerekir.
"Keşke bu kadar kısa sürede hemen cocuk yapmasaydınız "demek geliyor içimden ama işte artık cocuk olmuş siz zaten magdursunuz inşallah en kısa zamanda çözersiniz. Umarım bebeginiz de ilerde sağlıklı olur
Artık orasını bilemiyorum ne kadar adaletli ve doğru yapıldığını.
Evet o kısmı için bende zaten oh iyiki de yapmışım demiyorum çünkü doğuştan babasız olacakmış nereden bilebilirdim. Ama artık var ve benim canım ciğerim.
İnşallah sağolun

MEB personelinde bu tür hastalığı olan raporlu birçok kişi var. Bilerek okula aliniyorlar zaten

Öğretmen değiller, kadrolu personel. Ama sürekli çocuklarla iç iceler
Ama konudaki kişi direkt öğretmen. Psikolojik rahatsızlıktan magdursa devlete raporunu sunmaliydi belki o da normal kadrolu memur olarak istihdam edilirdi.
Bence okulda çalışan kimse bu şekilde olmamalı, başka bir yere evrak memuru olarak atanabilirler tabii onlarin da istihdamı engellenmemeli. Ama öğretmen olması, okulda olmaları çok hassas bir süreç bence, tehlikeli

X