• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kendi kendine konuşuyor (güncelleme)

Tüm konuyu okuyamadım ama kişilik bozukluğuna benziyor, bazı türlerinde halüsinasyon da oluyor. Doktora gitse bile semptomları azalır ama bunun tam bi tedavisi yok. Ve ailesi bile bile size söylememiş, kendisi söylememiş, belki bu sebeple tazminat bile alabilirsiniz, sizi yakmışlar resmen. Bu adamla kalırsanız sizin de psikolojiniz bozulur, sizin olmasa çocuğunuzun bozulur. Babasını rol model alabilir, ya da babaların böyle olduğunu sanabilir. Böyle babadansa hiç olmasın daha iyi, büyük konuşmayayım da. Okurken ben ürktüm kocanızdan.

Tüm konuyu okuyamadım ama kişilik bozukluğuna benziyor, bazı türlerinde halüsinasyon da oluyor. Doktora gitse bile semptomları azalır ama bunun tam bi tedavisi yok. Ve ailesi bile bile size söylememiş, kendisi söylememiş, belki bu sebeple tazminat bile alabilirsiniz, sizi yakmışlar resmen. Bu adamla kalırsanız sizin de psikolojiniz bozulur, sizin olmasa çocuğunuzun bozulur. Babasını rol model alabilir, ya da babaların böyle olduğunu sanabilir. Böyle babadansa hiç olmasın daha iyi, büyük konuşmayayım da. Okurken ben ürktüm kocanızdan.
En sonda yaşananları yazmış, bence orayı da okuyun.

Ben 3.maddede takılı kaldım hastayı görmeden sizin anlattığınıza göre ne ilacı verecekmiş nasıl bir hekimmiş o şüphe duyarım!

İmkanınız varsa bu süreçte psikolojik destek alın geçmişi de bir psikoloğa anlatın en sonunu okudum doğru kararı vermiş gibi duruyorsunuz. Daha önceki konunuzu okumuştum.

Ben bilemem doktor değilim ama öyle antidepresan filan değil kişiyi görmeden yazılacak ilaç var demekki ve bu sadece onu hastaneye ulaştırsın diyeydi. Ama bunu uygulamayı düşünmüyorum her açıdan benim ve onun için sıkıntılı. Bu yüzden seçim yapmasını isteyeceğim ya doktora git yada evlilik bitsin diye.
Hayır böyle birşey yok o doktorun adını bana verin yazdığınızı lütfen başkalarına kötü örnek olmaması adına silin yok öyle bir dünya hastayı görmeden ilacı yaz eşi de içirsin önüne gelen gitsin reçeteyi alsın içirsin eşine eğitim durumunuz nedir acaba

O zaman ben gidip annem adına bir antidepresan yazdırayım, seans ücretini her ödeyene hap yazıyor sanırım doktor. Hayatımda daha sacma cok az sey duydum. Kısının rızası yoksa hap falan ıcırmeyın
Çok sinir bozucu birşey nasıl doktormuş o yahu başkalarına ilaç reçete ediyor mu acaba eşi geldi reçete edeyim içir getir hey Allahım ya cahillik gırla

3.seçenek evet mantıklı sonuçta etrafta serseri mayın gibi geziyor ama ben ondan gizlice yemeğine ilaç koymak filan yapamam çünkü çok hareketli evde her dakika dolanmadığı yer kalmıyor. O yüzden geriye 4. Seçenek kalıyor bize uyanda budur şu anda bakalım zaman gösterecek bir hafta sonra geliyor.
Nesi mantıklı kardeşim kafanıza göre kimseye ilaç içirmeyin bu dediğiniz kişi öğretmen öğrencilere ders veriyor sadece sizin vereceğiniz bir kararla ilaç vermek nedir ya sorunlu biri olsa okuldaki çevre de az çok anlar diyelim anlamadı evdeki halini videoya çeker ailesine doktorlara gösterirsiniz kişi tedaviyi kabul etmiyorsa siz de durumdan müzdaripseniz yolları ayırırsınız.

Allah yardımcınız olsun sizin tabi ama okulda öğrenciler kimlere emanet ne bileyim öğretmenler bir ruh sağlığı testinden neden geçmiyor ki

Adam resmen kandırmış gibi duruyor
En iyisi boşanmak
İnsan hastalığını bilmez mi
Sonradan olmusa benzemiyor anlattiklariniza göre
Kişilik bozukluğu var.

Olaylar sanırım boşanmaya doğru gidiyor ama, eşiniz şizofreni teşhisi alsa bile bu durum öğretmen, memur vs olmasına engel değil. Sağlık kurulu raporuna göre mesleğine devam edebiliyor, doktorlar hastalığın durumu, ilaç kullanımı , tedaviye cevabına göre mesleğini yapabilir raporu verebiliyorlar.
eşinizin ailesi de durumunu bal gibi biliyor ama sizden saklamışlar. Aynı durum bir tanıdığın başına gelmişti, psikoz, paranoyalar vs.O süreçte annesi hasta olduğuna asla inanmayıp üniversitede büyük aşk yaşadığı ama bi şekilde ayrıldığı kız arkadaşıyla evlendirmek için çabaladı durdu, hiç aman kızın başını yakarız diye düşünmedi, düşündüğü o kıza çok aşıktı ayrıldılar ondan oldu, birlikte olursalar iyileşir.
Siz boşansanız bile ortak çocuğunuz var, görüş zamanlarında babasında yatılı kalacak. Babanıza şiddet uygulamış bu adamla çocuğunuzu nasıl yalnız bırakacaksınız, bence boşanırken eşinizin bu rahatsızlığının araştırılmasını isteyin, gerekirse çocuğunu sizin gözetiminizde görsün. Çok zor bir durum Allah kolaylıklar versin

Nesi mantıklı kardeşim kafanıza göre kimseye ilaç içirmeyin bu dediğiniz kişi öğretmen öğrencilere ders veriyor sadece sizin vereceğiniz bir kararla ilaç vermek nedir ya sorunlu biri olsa okuldaki çevre de az çok anlar diyelim anlamadı evdeki halini videoya çeker ailesine doktorlara gösterirsiniz kişi tedaviyi kabul etmiyorsa siz de durumdan müzdaripseniz yolları ayırırsınız.
Zaten bunun mantıklı olmadığı açıklamasını yapmıştım. Okursanız belki anlarsınız.

oups güncelleme gelmiş😱 belliydi böyle olacağı, asla muayene olmayacağını biliyordum. artık tek seçenek boşanmak maalesef...
Evet doktorum yanılmadın hiçbir zaman. Evet her yol o tek seçeneği gösterdi.Fazla fazla hassasiyet görstermişim bunu görüyorum. Gereğini yapacağım.

Ben eşinizi sakin kalıyordum, babanıza saldırmasına şaşırdım.
Evlendiğimden beri hiçbir sebep yokken annemle babama dövecek gibi bakıyordu hep kinleniyordu. Sonucunun böyle olmasına şaşırmadım bu yüzden. Evlendiğimde ailesinden ayırırız planları yapmışlar ama tutmadı onun siniride vardı.

Oha adama bak şok oldum babana nasıl saldırr ya😳
Aynen sebep yok ama bu tip birindede mantık aramıyorum. İlk anda bizde ne yapacağımızı bilemedik.Sonra sakince oturup düşününce işte zaten annemi babamı sevmiyordu sürekli rahatsız oluyordu. Bu yüzden onlara yönelmesi normal ama sevmiyor diye saldırması mı gerekiyor hemde insanca konuşurken. Neyse dediğim gibi mantık aranmamalı bu tip hastalarda şimdi ne yapıyorsa yapsınlar

Son guncellemenizi okudum. Geçmiş olsun. Böyle olacağını az çok tahmin ediyordum. Keşke hiç uğraşmayıp baştan bosasaydiniz bu kişiyi. Ona ve ailesine fazla iyiniyet göstermiş oldunuz. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Allah yardımcınız olsun sizin tabi ama okulda öğrenciler kimlere emanet ne bileyim öğretmenler bir ruh sağlığı testinden neden geçmiyor ki
Amin inşallah. Evet gerçekten öyle... Haydi ben evliliği bitiririm uzaklaşırım peki öğrenciler ne olacak?

Back