• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kaynıma çalışıyor

Ya adam bunun için bile manipüle ediyor beni yok işte ev kira fazla uçmayalım bebek odası için kendi evimiz olsa saray gibi yapardım vs ama artık aldıkça alacam hatta ikiz bebek olduğu için küçük kıyafetleri çok olacak etraftan kurutma makinası al diyen çok ama zorlamamak adına teklif bile etmemiştim onu bile aldırtacam
Kesinlikle, hiç bu laflara gelmeyin. Ev kira da olsa bebek odası istediğinizi söyleyin. Kurutma makinesini de öneririm. İki bebekle çok fazla çamaşır çıkar, işinizi öyle kolaylaştırır ki makine. Ve hiç ertelemeyin. Hemen bugün bakın alın. Ne kadar beklerseniz zarardasınız. Bir talep çıkar yine, size hiç kalmaz.

O zaman sen harcayacaksın. Git bebeklerine en pahalısından oda yap. En pahalı hastanede kontrollere git. En pahalı hastanede doğum yap. Kendine marka ayakkabı çanta falan al. Bir de ben ev istiyorum araç istiyorum de. Altın takı falan iste. Suriyeli deyince de nevrim ayrı dönüyor zaten
Cidden öyle ya onun karısına söz geçiremeyişini ben çekiyorum. Eşimle dün tartıştık dolap taksitlerini ödedi diye artık sesimi çıkarmaya başladım öncesinde hep sustum ama şöyle düşünüyorum da o Suriyeli karı sefasını sürüyor herşeyin dünya umrunda değil ben burda hamile halimle kahroluyorum bundan sonra masraflara boğacak eşimi

Cidden öyle ya onun karısına söz geçiremeyişini ben çekiyorum. Eşimle dün tartıştık dolap taksitlerini ödedi diye artık sesimi çıkarmaya başladım öncesinde hep sustum ama şöyle düşünüyorum da o Suriyeli karı sefasını sürüyor herşeyin dünya umrunda değil ben burda hamile halimle kahroluyorum bundan sonra masraflara boğacak eşimi
İçinden geç kartların! Hayır evi barkı yok 5 çocuk neden? Hep çocuk ziyanlığı. Sen de başka doğurma. Salak erkekler hep rezil olur çocuk çocuğu da ziyan eder.

Ben sürekli dile getiriyorum ailesine işte dolaptı beşikti ikiz bebek arabasıydı bunlar çok pahalı hani artık bize dokunmasınlar diye ama maalesef benim eşimde hata yok neymiş anne ve babası 60 yaşında bir ev sahibi değiller yani elinde bir daire parası olsa önce ailesine alacak gibi
En iyisi eşinizi de taksit ve borca sokmak, bir ev kredisi, araba kredisine girip , taksit ödeme zorunluluğu olunca eşiniz artık borçlu olduğu için yardım edemez. Siz zaten şimdiden iki çocuk için alışverişe başlayın. Çocuk eşyası , bakım masrafları zaten eşinizin belini büker .

Adama bak, bebeklere alışveriş yapalım desen çok pahalı diye mırın kırın eder, yengesinin dolap taksitlerini ödüyor
Evet cidden çıldırcam ben mi çok pasif kalıyorum diyorum o Suriyeli karı gibi yapıp heryere borç takmam lazımdı tek düşüncem eşimi ne kadar masrafa sokmazsam o kadar çabuk evimiz arabamız olur diyordum ama maalesef benim kıstığım paralar kaynımın ve eltimin g…..de

Adama bak, bebeklere alışveriş yapalım desen çok pahalı diye mırın kırın eder, yengesinin dolap taksitlerini ödüyor
Evet cidden çıldırcam ben mi çok pasif kalıyorum diyorum o Suriyeli karı gibi yapıp heryere borç takmam lazımdı tek düşüncem eşimi ne kadar masrafa sokmazsam o kadar çabuk evimiz arabamız olur diyordum ama maalesef benim kıstığım paralar kaynımın ve eltimin g…..de

Şuan hamilesin o yüzden yerinde olsam bu meseleye hiç karışmazdim. Çünkü stresli bir mevzu ve belliki ha demeye de çözülmeyecek. O yüzden kendini boşuna hırpalayıp bebeklerinide kendinide tehlikeye atma. Doğumdan sonra bakarsın bi çaresine.
Ama artık zoruma gidiyor ben kendimi ve bebekleri düşünüyorum ama eşim bizi düşünmüyor öncelik abisinin borçları abim intihar mı etsin napalım diyip diyip her ay abisine gidiyor çalıştığı ev yok araba yok arsa yok birikim desen kolumda üç beş altın bilezik var onuda kendi çalıştığımlq yaptım şu an tek isteğim benek odası ve kurut a makinası almak ama bastırıyor beni sürekli acele etmeyelim daha doğuma 3 ay var bebekler ne anlar odadan zamanla yaparız zaten ev kira ne gibi bir masraf dönebiliriz ki bu gibi konuşmalar bir çok fazlası çok sıkıldım

Tamam sadaka olsun, tamam sevaptır ama sizin rızkınızdan kesiyorsa artık çığrığından çıkmış bence de.
Multimilyoner olunsa kayınaileye evler de alınsın arabalar da alınsın, hiç kızılmamalı cimrilik yapılmamalı bence. Ama sizin durum zor.
Siz yardım etmeyi bırakırsanız ne olur sizce? Yani evden falan atılır mı, büyük sıkıntılara girer mi?

Siz hic esinize dahi soylemeden bebekler icin ihtiyac ne ise en iyisini alacaksiniz ozel hastaneye gitmiyorsaniz isiniz ozel hastane arastirmak olsun kendinizede harcayin oylede mal sahibi olamiyorsunuz boylede esiniz hic mi dusunmuyor motor ustu calisiyor allah korusun kendine bir sey olsa ac abisi ve karisimi size bakacakmis

Tamam sadaka olsun, tamam sevaptır ama sizin rızkınızdan kesiyorsa artık çığrığından çıkmış bence de.
Multimilyoner olunsa kayınaileye evler de alınsın arabalar da alınsın, hiç kızılmamalı cimrilik yapılmamalı bence. Ama sizin durum zor.
Siz yardım etmeyi bırakırsanız ne olur sizce? Yani evden falan atılır mı, büyük sıkıntılara girer mi?
Evet eşim kirayı ödemezse kendisine ödeyemeyecek evden de çıkartılır bir süre sonra iki yılda 4 ev değiştiler hem boş çocuk gürültüsü hijyenik kullanılmaması hemde ödeme yapamama sorunlar yani elle tutulacak bir tarafları yok nasıl bir aileye düştüm diyorum eşimle evimiz ayrı severek evlendik ben 24 yaşındayım o 28 ikimizde aynı kültürdeniz kendi aramızda sıkıntımız yok ama bu gibi sorunlarla da baş başayım çıkmaza girdim kayınbabamlar desen onlarda kirada iki görümcem çalışıyor benim yaşlardalar teksitlde tek gelirleri o iki genç kızın maaşları onlarafa musallat olmuş kaynım ne diyim büyük bir imtihan bize gerçekten

Evet eşim kirayı ödemezse kendisine ödeyemeyecek evden de çıkartılır bir süre sonra
Bu da çok önemli bir mesela ya. Lükse şatafata para harcasalar hayatta harcatmazdım ama bu durum hassas benim için
Net bir şekilde hayır biz vermeyeceğiz ne halleri varsa görsünler diyemezdim ben.

Siz hic esinize dahi soylemeden bebekler icin ihtiyac ne ise en iyisini alacaksiniz ozel hastaneye gitmiyorsaniz isiniz ozel hastane arastirmak olsun kendinizede harcayin oylede mal sahibi olamiyorsunuz boylede esiniz hic mi dusunmuyor motor ustu calisiyor allah korusun kendine bir sey olsa ac abisi ve karisimi size bakacakmis
Sonum babam gibi anim gibi ol Asım diye çabalıyorum diyor ama çabası da onlara gidiyor diyeceğim tek şey bu en sonunda beni de kaybedecek kendine çeki düzen vermezse vallahi karnımda iki çocukla babamın evine dönerim onlarda az çok şahitler bu sorunlara kapıda bekliyorlar beni gel diyorlar boşanma ama burnunu sürt seni kaybetme korkusu olsun daha çok üstünüze düşsün diyor ailem

Sonum babam gibi anim gibi ol Asım diye çabalıyorum diyor ama çabası da onlara gidiyor diyeceğim tek şey bu en sonunda beni de kaybedecek kendine çeki düzen vermezse vallahi karnımda iki çocukla babamın evine dönerim onlarda az çok şahitler bu sorunlara kapıda bekliyorlar beni gel diyorlar boşanma ama burnunu sürt seni kaybetme korkusu olsun daha çok üstünüze düşsün diyor ailem
Esiniz onlardan cok guzel kazik yer merak etmeyin nereden biliyorsun diye sormayin siz once harcamaya baslayin baktiniz sizin harcamalara laf ediyor onlara akitiyor ozaman ailenizi dinleyin

Bu da çok önemli bir mesela ya. Lükse şatafata para harcasalar hayatta harcatmazdım ama bu durum hassas benim için
Net bir şekilde hayır biz vermeyeceğiz ne halleri varsa görsünler diyemezdim ben.
Tamam onu bende demiyorum vicdanlı biriyimdir valla diyen çok varda ama bu zamana kadar dert etmedim ettiysemde içimde tuttum her defasında abisinin durumunun düzelmesini bekledim ama ardı kesilmiyor bakıyorum Suriyeli eşi vurdum duymaz hala geçen aya kadar eczaneden test alıyor hamilemi değil mi diye tereddütte yani bu kadar sıkıntının içinden de çalışmalar devam helal olsun çocuk yapmayı marifet sanıyorlar yani 36 yaşında bir adam korunmayı bilemez mi ya Allah 5 tane nasip etmiş daha ne bu çaba

Back