Eşim kardeşimi ve dahi ailemi kıskanıyor.

Üzgünüm idrak ama kocan bu sefer haklı.
Aynı durumu eş ve ablasıyla yaşadığımdan biliyorum.
Kendi eşine göstermediğin özeniz, kardeşine serenatlar eşliğinde yaparsan durum bu kadar vahim olur.

Bilmiyorum belki de ben kendimin farkında değilimdir. Belki eşim tarafından aşırı neşeli pozitif görünüyorum kardeşimin yanında. Ama bu pis lanet bir kıskanç olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Yok yemek yiyorduk zaten hani laf sokmadim cidden sadece öyle konuşulur ya bazen tamamen oylesine soylenmis bir lafti laf sokmak elestirmek falan degildi amacim ama adam alındı acaip ne oluyorsa he bu arada 38 yasina girdi bi hallendi bizimki de
Bilemiyorum senin oglan kadar olamaz amma beni hayli zorlayna bir 3 yaş ergeni de bende var belki bende cok bunaliyorum surekli ilgilenmekten halim tavrim değişiyor bo yerlerde eksik var ama

Bilmiyorum belki de ben kendimin farkında değilimdir. Belki eşim tarafından aşırı neşeli pozitif görünüyorum kardeşimin yanında. Ama bu pis lanet bir kıskanç olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Deme öyle işin ucu bana geliyor.
Kendi açımdan cevaplayayım, dolayısıyla bu eşin açısından da olacak.
Kıskançlıktan ziyade, değer verilmediğinin yüzüne tokat gibi çarpması diyelim.
Bir çay istesen kırk takla atacakken, senin konunda kardeşin bir şeyler istediğinde adeta deterjan reklamlarındaki annelerin ‘kirlenmek güzeldir’ gibi anlamsız iyilik modeline girip, az önceki tüm gerilimi unutup yoluna devam etmek.
Bu his böyle bir şey.
İnsan yaşadıkça daha doğrusu yüzleştikçe ‘yahu ben çöp müyüm’ diyor maalesef.

İşin uzmanı değilim ama oğlunuzun durumu baba ile ilgili olabilir. Bizim de cılgın bir oğlan var ailede, babası ile vakit geçirdiği süreler uzadıkça müthiş bir yumuşama oldu.
Bir de pedagoglar resim, oyun ile de analiz yapıyorlar, bazı cocuklar duygularını resimle cok güzel anlatıyor. Doktorunuz oyun terapisi, resim analizi yaptı mı oğlunuza?, eğer yapmadıysa bu şekilde çalışan Bi doktora da danıiabilirsiniz.

Biri yüksek ihtiyaçlı biri de özgür ruhlu iki çocuğa sahibim ne kadar zor olabilir çok iyi anlıyorum çünkü artık kuyruğu dik tutmaya çalışmıyorum dibe batmakta dünyanın çekirdeğine ulaşamama az kaldı

He öyle diyor zaten. Bana bir yemek veriyorsun bir sürü tafra ile. Kardeşine tatlı yaptın tatlı. Ben de tatlı istiyorum bundan sonra diyor. Nankör, zeytinyağlı sarma yaptım geçen kendisine ama görmez anacım görmez ajsjsjs.

Haklı olabilirsin. Belki değersiz hissettirmiş olabilirim. Öyle düşünmesem de o öyle hissetmiş olabilir. Kıskanıyosunuz kızıaaaam ahsjsjs.

Aa kaderdaşım:)
Dibin dibi yok ama zorluğun zorluğu var.
Dün akşam dışarı kıyafetiyle sofraya oturmaya çalışan çocuğumla resmen anladım bunu.
1 saati aşan ağlama krizi sonrası, çıkarma savaşı verirken yara bere içinde kaldık ikimiz de.
Özgür ruhlu küçüğüm de korkudan ağlama krizine girmesiyle evde 3 adet çığlıklarla ağlayan insan olduk, baba da hepimize veryansın ediyordu, ablam ise sessiz sessiz durumumuza içinden ağlıyordu

Eşim de sürekli aynı tavırlara giriyor kardeşim geldiğinde. Kardeşim bize sık sık gelir kalır, hatta kış boyu bizde kalma durumu var. Eşim de kardeşimi çok seviyor ve iyi anlaşıyor ama ona rağmen kardeşim gelince değişiyor.
Sitem ediyor. Kardeşime kahve yapsam hayatta çay istemeyen, kendisi yapan adam çay istiyor benden :)
Ben de sinir oluyor ve anlamlandıramıyordum bu durumu.
Burada bazı yorumlar gayet güzel ve makul geldi.
Odunlar dile gelmiş, iletişim kuruyorlar idrak :)))

Bu arada biz de boşanma sürecinden döndük, bizimki de geçen hafta gidip burun kıllarını aldırmış. Ne oluyor bunlara be? Aldatılıyor olmayalım

Oyun terapisine gitti uzun süre. Uygun görülen buydu oğluma ama dediğim gibi sonuç alamadık. Oğlum direnç gösteren bir çocuk. Şayet kendi içinde kabullenmez ve tatmin olmaz ise asla ilerleme olmuyor. İkna olması, kabullenmesi gerekiyor.

Mesela en basiti kalem tutma konusunda direnç gösteriyor. Asla öğretilmesine müsaade etmiyor. Bakın öğrenemiyor değil, öğrenmeyi reddediyor. Tuvalet eğitimi konusunda zorluk yaşamadı öğrenirken. Küçük ve büyük kaçırmadan öğrendi ama büyük tuvaleti tuvalete yapma konusunda direnç geliştirdi. Hala inatla bez bağlayıp öyle yapıyor.

Oğlum kendi başına öğrenmeyi tercih eden bir çocuk. Mesela ben onun İngilizce renkleri ve sayıları öğrendiğini tesadüfen öğrendim. Kendi kendine odasında mırıldanırken fark ettim. Asla kabul etmez öğrenme aşamasında söylenenleri. Anlatsam destan olur, farklı bir çocuk işte :) haliyle çok yoruyor beni.

Kıskanmak iyidir, zaten bu varsa sevgi vardır:)
Elbet başka türlü bir kıskançlıktan söz etmiyorum ama ilgi alaka kıskançlığı olmazsa zaten, meseleyi uzatmanın anlamı da kalmaz.
İdrak, eşine hak vereceğim hiç aklıma gelmezdi ya
Dibine kadar bu durumu yaşayan biriyim, benimki aşırı aşırı uç bir noktada ama gerçekten insana çok kötü hissettiren bir durum.
Ha evdeki biblo ha sen, o kadar vazgeçilmiş o kadar görünmez bir hale bürünmek çok büyük bir yürek sızısı.
Siz yolun başındasınız en azından, adam serzenişte bulunuyor.
Ben artık geçtim mesela, bu durum sevgimi de ha bitirdi ha bitirecek.
Ettiğim ve işittiğim hakaretler yaşadığım kavgalar değil, tam da bu durum benim sevgimi külleyecek.

Benim ikisi bir bedende toplanmış. Hem yüksek ihtiyaçlı hem özgür ruhlu :) Allah yardım etsin iki tane olsa ben o çekirdeği parçalamıştım çoktan. Bir taneye yetemiyorum.

Manzara film şeridi gibi gözümün önünden geçti şu an. Geçen gün oğlumu okuldan almaya gittik kızımla arabayı parkettigim yerdeki sitenin bahçesinde kedi varmış onu sevecekmiş hanımefendi kedi kaçtı gitti oğlum okuldan çıkacak dakikalar var ve kızım zırlaya zırlaya okul bahçesine girdik beklerken bacağıma sarıldı hala zirliyor ama duymuyormuş gibi davranıyorum çünkü ilk tepkimde iyice zıvanadan çıkacak velinin biri gelmiş kızınız ağlıyor diyor yaaaa farkindayim dedim kadin şok gercekten mi diyor

Aaa ne oldu şaşırdım neden boşanma eşiği? Ne oldu ki ciddi bir sorununuz yoktu diye biliyorum.

Yok yahu aldatma yoktur benim kocam yapmaz aslanım kaplanım ajsjsj. Bir de şimdi onu düşünmeyelim aldatıyorlarsa pipileri düşsün inşallah.

O kadar tanıdık meseleler ki, her gün 2 3 posta yaşanılıyor ama başka böyle hatıralar duymak da iyi geliyor insana, yalnız olmamanın haklı sevinci:)
Aynısını avm de yaşadım, millet benim çocuğu tutmuş bana getiriyor ‘annesi sizi kaybetti herhalde çok ağlıyor koşuyor çığlık çığlığa sağa sola saldırıyor’ diye.
‘Yok dedim bilakis benden kaçıyor şuan, rahat bırakın ağlasın yavrucak sinirini atsın’ dedim, deli zannettiler herhalde

Vardı büyük sorunlar vardı hem de, avukatla da görüştük evleri de ayırdık, 1 ay ayrı yaşadık ama 2 ay kadar oldu tekrar bir araya geldik.
Deniyoruz bakalım.
Biz de aynen sizin gibi sadece anne baba olmuştuk. Ama iletişim kurmuyorduk kızım dışında, evli gibi değildik. O yüzden sanırım yeni yeni çıkmaya başlıyor iletişim kurma çabaları ortaya.

Kemalim yapmaz vakası olmayalım da sonra buralarda, az üfürmedim aldatılma başlıklarına bdv'deki, ara ara aklıma da gelmiyor değil hani

Belki eşim ailesine hiç düşkün değil diye empati yapamıyor olabilirim. Bir tek oğluna aşırı düşkündür onu da kıskanmam zaten.

Elbette kötü hissettirir eğer böyle hissetmesine sebep oluyor isem. Ancak dediğim gibi biz daha yeni yeni ölü toprağını atıyoruz üstümüzden ve bu hasetlik halleri geriye atıyor bizi. Bunlar hep negatiflik anacım shsjsjs.

Benim ikisi bir bedende toplanmış. Hem yüksek ihtiyaçlı hem özgür ruhlu :) Allah yardım etsin iki tane olsa ben o çekirdeği parçalamıştım çoktan. Bir taneye yetemiyorum.
Hala yasiyorum be idrak kendimi bu halde rüyamda görsem cimdik atıp uyandırdım ancak dibini sıyırarak yaşıyorum işte yetememek duygusu hep var ama kaça böleyim kendimi son üç yıldır eve para getirmek dışında yapamadığım şey kalmadı ama artık tükendiğimi hissediyorum ben bu kadar ezilirken hala iyiymisim gibi gören insanlara ağzımi bile acmiyorum cunku agzimdan cikan kelimeler israfa sebep olur bi sizin annenizle ilgili konunuzda bi de @filmdelisinin evliliğiyle ilgili konusunda çok ağlamıştım anla halimi iste

Hasetiz biz
Hasetlik mi fesatlık mı bilemem ama, değer görmek herkesin hakkıdır.
Misal, bebelerime hala oda yaptıramadım benim kocama!
Alacağımız altı üstü 2 montessori yatak, takım var zaten.
Çocuk odamız kullanılmıyor(beşiği küçük geliyor benim deli yatan 2 tazmanyaya da) biri bizimle diğeri koltukta yatıyor, şaka gibi...

Ama benim melaike kocacım, geçen hafta hamile ablasıyla bebek odası almaya gitti, ablası bilemezmiş hangisi iyi veya değil diye.
Enişte, görümcem ve kocam takıldılar kol kola gidiverdiler.
Şimdi ben haset miyim, kıskanç mıyım?
Duruma bu açıdan bakarsan belki anlayabilirsin.
Tabi ki aile baş tacı ama, kendi çekirdeğine önce özen göstereceksin ki sonra öbürlerine sıra gelsin.

Seçtiğin kelimelere gülerek okudum cok hos ☺ okadar haklisin ki ne desem yersiz kalacak umarim cabuk aşarsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…