Eşim kardeşimi ve dahi ailemi kıskanıyor.

Aslında artık aileme karşı çok verici ya da affedici değilim. Mesafeliyim ve kendi çekirdek aileme çok yansıtmıyorum onlarla olan durumumu. Bu anlamda sıkıntı yok. Eşim evet birikmiş olabilir onu anlarım ama gerçekten zamanlaması çok yersiz. Hani bunca yıllık evliliğimizde ruhsal olarak en normal olduğum, en az laf soktuğum ve dırdır yaptığım dönemdeyiz. Hani adam üç yıl önce söylemesi gerekenleri şimdi söylüyor.

Bana dese ki, ben diğer insanlara gösterdiğin güleryüzü görmek istiyorum. Tamam haklısın derim ama sanki kardeşime özel bir ilgi veya fedakarlık yapıyormuşum gibi konuşunca sinirlendim.

Yahu üzülüp durmayın şu adama :) gayet dişli, sivri dilli, istediğinde çatır çatır kalp kırabilen, bel altı vuran bir adam. Neyine üzülüyorsunuz anlamıyorum ki :)
Bizim sıpayı orduya soksan ordu dağılır. Meclise soksan ülke batar. Hani evliliği sarsması çok normal de bunun tek suçlusu ben değilim. Adam niye öyleymiş gibi konuşuyor ona sinir oluyorum.

Ayy idrakcigim haklisin ama kocan bey acik acik “ilgilen benimle,seni seviyorum,seni istiyorum,seni paylasamiyorum” demeye calismis,becerememis zicmis sivamis be senin cok sinirlendigin bir konuya kahkahalarla guldugum icin cok ozur dilerim ama bence durum da bu yani.

Kavga da bir iletisim seklidir. Hic iletismemekten de iyidir bence. Araniz duzelecek sanirim hadi insallah

Hayır öyle düşünmüyor ve hissetmiyorum. Eskiden olsa belki ama şu an kesinlikle öyle değil. Adam sevildiğini gayet biliyor. İlgisizlik olabilir ama sevgisiz değilim ona karşı.

Kastettiğim, sürekli birlikte olduğun adam senin her halini biliyor. Gerginliğini, üzüntünü, paspal halini. Evime biri gelince heralde bir toparlanıp misafir ağırlayan kişi oluyorum. Bu normal değil mi? Ne yapayım benim bugün moralim çok bozuk sen otur takıl kafana göre deyip odama mı gideyim mesela? Ancak bunu eşime yapabilirim. Bugün çok canım sıkkın az odada uzanıyorum diyebilirim. O yüzden böylesine saçma bir kıyas görmedim ben hayatımda.

Benim annem de babama ve bize tahammülsüz, ailesine aşırı fedakar ve verici idi. En büyük korkum da annem gibi olmaktı ama inanın ben annem gibi değilim. Belki beynimin bir yerlerine kodlanmıştır "anne ve kadın" figürü. Belki istemeden onun gibi davranıyorum bunu bilemem. Ama asla kendi ailemi kayırıp, çekirdek ailemi gömmüyorum. En basiti en son bir buçuk ay önce gittim aileme. Onlar geldi görüştük vs ama hani öyle annem gibi her daim dip dibe olayım, çekirdek ailemi ihmal edeyim gibi bir durum yok.

Çünkü idrakcigim biz kimseye ihtiyacımız yok modunda her şeye tek başımıza yarış atı gibi koşturduğumuz için beyefendilerin ne halde olduğumuzdan ruhlarının pek haberi olmuyor ne zamanki bu kadar sorumluluktan ezilir hale gelipte beyleri yok saymaya başlayınca kendilerine ilgi istiyorlar yok ya var mi öyle bir dünya

Eşinle nasılsın peki ?
Adam bangır bangır sev beni ilgilen benle banada gül benlede sohbet et diye bagırıyor cunku
Yeterince birlikte kaliteli zaman geçiremiyor olabilirmisiniz

Eskiye göre çok iyiyiz aslında. Her akşam sıpa yatınca kahve yapıp sohbet ederiz otururuz ki eskiden bu olmazdı. Ancak adam sanırım kırmızı gecelik giyip yanaklarını mıncırmamı istiyor.

Eskiye göre çok iyiyiz aslında. Her akşam sıpa yatınca kahve yapıp sohbet ederiz otururuz ki eskiden bu olmazdı. Ancak adam sanırım kırmızı gecelik giyip yanaklarını mıncırmamı istiyor.
Neden olmasın idrakcim, gayet güzel olur bu yazdığın

İşte sorun burda. Siz artık daha "normal" siniz ona karşı ve o da söyleyemediklerini şimdi söylüyor. Yılların birikimi aslında. Bu zamana karşı ailenize karşı kalkan olmustunuz ve eleştiriye açık değildiniz. Bunu ben değil önceki konularınızda siz söylemiştiniz.
Size söylemek istedikleri de erkek dilinde bana daha çok güler yüz göster. Başaramamış derdini anlatmayı.

Esin seni çok seviyor,taa burdan ben anladim,sen anlayamadın. Git sen benim canımsın,o misafir de op,kokla. Kolun mu eksilir?

Ahshjs o misafir mi diyeyim. Kardeşimin dizine pıt diye vurup "sen benim kocişimi mi üzdün al sana" da diyeyim mi :)) ya da kocama "o kaka çöpçüler götürsün onu" da diyebilirim ajsjsj.

Eşinize karşı gerçekten nasilsiniz?

Eksik bir şeyler var..
Eşinizle burda yazdığınız gibi mı konuşursunuz?

Duruma göre değişiyor. Genel olarak sakinim bu ara. Ama tabi o en sevgi dolu olduğumuz zamanlardaki gibi ilgi göstermiyorum. Ayıptır söylemesi ki bence ayıp değil. Sevişmeyi ilk başlatan yıllardır oymuş ve bundan rahatsız oluyormuş. Bir dönem aseksüel mi acaba diye şüphelendiğim adam söylüyor bunu. Hani bir şeyler düzeldikçe çenesine vurdu demek ki.

Bir psikoloğa gösterin gerçekten çok garip. Yediği içtiği birşey mi dokundu acaba?

Eşim de tam olarak böyle söylüyor. Ama gerçekten bilerek yapmıyorum bunu. Yani her gün neşeli olamam ki eşime karşı. Ancak ailem her gün gelmiyor haliyle neşeli hanımı gösteriyorum normal değil mi bu durum sizce de?

Ta kendisi :) ama önceki cevaplarımda dediğim gibi aileme karşı verici değilim artık. Kaldı ki hiçbir zaman onlara bile aşırı sevecen ilgili bir insan değildim. Kardeşim evladım gibi olduğu için onun yanında daha neşeli, daha komik olurum o kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…