• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim ilk defa bana vurdu

Başlamışsınız şiddete, ağız dalaşı ve söz kavgası karşılıklı. Yani bu hikayede mağdur kimse yok herkes şiddet uyguluyor herkes ağır söz söyleyebiliyor, aileleri devreye sokup olayı büyütüyor.
Siz eşinizi eleştiriyorsunuz ama karşılıklı bir durum söz konusu, aman görmezden geleyim aman bunu da yok sayayım aman bunu düşüneyim edeyim yok bam bam kavga var sizin sonunuz pek iyi değil zaten.
Bu arada hep adam mı boşanalım diyor bir kere de siz demediniz mi, bu ilginç mesela sizde asıl ben boşanırım senden tavrı var.
Bir de genel bir uyarı Doğum sonrası boşanmalar artıyor, yapıyorsunuz demiyorum ama ola ki uyarmış olayım, uykusuzluğunuzun, sürekli bebek ile ilgilenmenizin yarattığı bir psikolojik gerilim olur , her Doğum sonrası her ailede az çok oluyor bu, bu süreci karşılıklı olarak daha sakin atlatabilirsiniz umarım.
bütün yazdıklarımı okumamış olabilirsiniz.kırgın olduğum halde ben ona insan gibi yemek hazırladım.2 kere sordum beni duymazdan geldi 2.de yemiyorum diye tersledi.halbuki 1 gece once beni oylece çocukla bırakıp sırf kendi keyfi için oyun oynamaya giden kendisi.trip atacak tavır yapacak olan ben olmam gerektiği halde kendisi benden daha sinirliydi.cunku ben onu gece 2 de eve gelmiyomusun diye aramıştım.arkadaslarının yanında nasıl onu arayıp eve gelmiyomusun diye sorarmışım.bunun yüzünden kendisi bana daha cok trip attı ertesi gun.ben gene ortam yumuşasın diye yemek hazırladım ama terlendim.siz olsanız bunların ustune peki kocacım sen bilirsin keyfin gelince yersin mi derdiniz.emin olun dolmuş bir kadın olarak siz de zıkkım ye derdiniz.zaten bunun ustune beni tehdit etmeye başladı seni öldürürüm diye kolumdan tuttu.ben de anlık vurdum.o anda bana vurmadı refleks değildi yaptığı.5 dk sonra cocugumu kucağıma alırken arkamdan enseme vurdu.öyle böyle bir vurma degıl.hala daha sızısı var.aileri aramaya kalkan kendisi.elinden telefonu almaya çalıştım aramasın diye yine tehdit bana yaklaşma seni öldürürüm.ben onu masaya çağırarak zaten olayı görmezden gelmeye çalışmıştım.doğum sonrası ilk aylar cok bunalmıştım evet dediğiniz doğru.ama artık 9 ay geçti ustunden.lohusa bunalımı falan kalmadı üstümde.

Yerden göğe haklisin ama bu tavrın yanlış.
Zıkkım ye deyip vurmak problemlerini çözmez.
Ona da sana vurma hakki doğmuş oldu.
Yüz göz oldun.
Tavsiyem probleme değil çözüme odaklı davran.
Bundan sonra yaptığı yanlışlıkları yüzüne saygılı bir şekilde söyle.Saygıyı asla elden bırakma.Ve saygı bekle.
Şiddetle hiçbirşey çözülemez.

Lut_ran Lut_ran 'a katılıyorum ve eşinizin sanki sizden ayrılmak istediğini ama bunu direk söyleyemediği için kavga çıkarıp üstüne de aileleri haberdar ettiğini düşünüyorum.
Kavga anında itişip kakışmayı,onaylamasam
da bir nebze anlayabiliyorum.
Sizin eşiniz,bildiğiniz intikam hissiyle, beklemediğiniz bir anda,arkanızdan yaklaşmış ve tehlikeli bir bölge olan ensenize vurup canınızı yakmış.
Bu anlaşılır ve kabul edilebilir bir şey değil.
Bunu ancak eşine sevgisi biten biri yapar.
Üzgünüm ama eşiniz sizi sevmiyor dolayısıyla da merhamet duygusunu da yitirmiş.

Hangi yuva ve kimin evladı? Siz o evde kalarak asıl evladınızın canını tehlikeye atıyorsunuz? Hiç düşündünüz mü size ensenizden o kadar şiddetle vurdugunda dengenizi ya da bilincinizi kaybedip bebeğinizi düşürdüğünüzü? Şimdi allah korudu ama eşinizin ne size ne evladınıza ne de yuvanıza saygısı yok. Ayrıca saygı çalışmakla kazanılıp işi bırakınca kaybedilecek bir şey değil bunu kabullenmek de nedir. Eşim çok çok yogun çalışır ama haftanın bir günü dinlenmek için benimle zaman geçirir başkalarıyla değil eşinizin sizden izin almasından önce sizle zaman geçirmek sizin yanınızda olmak yerine sizden kaçması huzuru dışarda araması sıkıntı. Önce bunu düşünün derim nasıl bu hale geldiniz. Sevgi tutku birlikte geçirilen onca zaman önemli ama karşılıklı saygı yitirildi mi bence evlilik en büyük darbeyi alıyor.
Üzgünüm bence ne sizde ne eşinizde evliliğinize saygı kalmamış biraz saygı kalsaydı eşiniz topu alınmış 5 yaşındaki çocuklar gibi abinizi aramaya çalışırken sizde yaptıgınız yaramazlıgı annenize şijayet edecek kardeşinizi engellemeye çalışır gibi bir tavır sergilemezdiniz.

Üzgünüm ama inşallah saha büyük şiddete çevirmez olayı nasılsa vurduğum halde gitmedi diyerek. Şiddeti durdurmak için çok iyi bir gözdağı vermeniz şart. Bu başlangıç gibi geldi bana eşinizin karakterini düşününce ama inşallah ben yanılıyorumdur. Böyle merhametsiz bir eş ile yaşarken vurdumduymaz olmazsanız kendinize zarar verirsiniz. Tavırlarınız çizgileriniz net olsun ki kolay kolay kavga çıkaramasın.

Tek hatan esine vurmak aranızda sevgi saygı zaten kalmamista adam çocuğunu da mı dusunmez imkanin varsa kendine eziyet etme o evde yasayarak

Cocugunun atesi varken ona merhamet,sevgı gostermeyen bir adam size zaten göstermez. Karşılıklı sevginiz bitmiş gibi. Ama sana ayrıl yada ayrılma diyemem. Bende ikilemde yaşayan bir anneyim...

Sen vurduysan eşin de vurmakta haklı diyenleri hiç anlayamayacağım sanırım. Ben çocuğum kafasını bi yere çarptığında genelde yapılan " ıh yaparım ben ona" yaklaşımından bile korkuyorum ki çocuk şiddete mi meyilli olur. Her canı yandığında acaba şiddetle mi karşılık verir diye içim içimi yiyor.. Şimdii sen eşine vurdun eşin de sana vurması normal kafasını anlamak istemiyorum. Yazık.. Böyle yetiştirirsek bu çocukları ilerde aynen bunları yapacak. Deriz ki cezayı hukuk versin ama sonra da deriz ki sen önce vurmuşsun... Herkes kendi adaletini böyle sağlayacaksa aile içinde bu olursa ülkede de hukuk olmaz hele adalethiç olmaz. Meseleleri işimize gelen yerden alırsak vay halimize! Benim çocuğum itilip kakılsın istemem ben. Birine zorbalık yapsın da istemem.. Biri ona zorbalık yaptığında karşılığını zorbalık yaparak da versin istemem. Bu kadın için de böyle erkek için de böyle.. Bence çocukları eğitirken baştan yaptığımoz hataların sonucu bunlar oluyor. Yazık ki sizin çocuğunız da annesiyle babasını böyle görerek bunun doğal olduğuna alışıyor.. Ne deyim ben her açıdan bu konuyq ve yorumlara çok üzüldüm..

Evliliğimizin ilk yılı bu kavgalarla geçti.
Lider olma çabaları.
Sonunda boşanmaya kalktık.
1 hafta evlerimize döndük,eşyaları falan taşıdık.
Sonra ayrılık iyi geldi sanırım kendimize geldik.
Biraraya gelmeden önce birbirimize sivri yanlarımızı törpüleyeceğimize söz verdik.
Birbirimizin düşüncelerine saygıla olmaya söz verdik.tartışmayı kavgaya çevirmemeye söz verdik...bence biraz ayrı kalın kafa dinleyin.

Aşırı sinirlendim herife bak bi de aradan kaç dakika geçtikten sonra arkadan gelip vuruyo çok fena tartaklayasım geldi

Eşiniz sizinle evli olduğu için şanslı . Mesela benim eşim çocuğumuz ateşliyken gidemez biryere. İyiyken de gece 11 de gidip o saatte dönemez. Bekar değiliz bunun bilincinde olmalı.
sizdeki bu iletişimsizlik konuşularak hallolacak gibide durmuyor bilemedim :( .
İşin ailelere taşınması kötü olmuş. Yarın öbürgün barışırsınız nefret kalır onların içinde.

İlgisiz bir eş.
Yazık çok üzüldüm.
Evin içinde bir melek,
Ego savaşında olan bir koca.
Ben izin almam kafası nasıl çileden çıkarmış.
Eş olmak,yoldaş olmak,beraber olmak için,
O imzalar atılıyor halbuki.
Ah bu kafalar ne zaman değişecek ki bilmem.

Not: eşinizin çok sinirli bir yapısı varsa,sinirlenince gözü bişey görmüyorsa susun ve ortamı terkedin.
Sizin şiddet uygulamanız eşinize taviz vermiş.

Konunun neresinden tutayım diyorum.
Düşünürken elimde kaldı.
Geçmiş olsun..

Tesekkur ederim yorumlariniz icin.cikmazin icine girmis gibiyim.su anda ayri odalarda yatiyoruz.kendi yatagina bile gelmeye tenezzul etmiyo.gercekten cok yazik.bi tarafim evi terketmek istiyor.bi tarafim az daha bekle diyor.ne yapacagimi sasirdim.icimde zaten hicbisey birakmadi.o bana vurdu diye bende ona vurdum demis annesine.vurdugunu savunmuyomusmus ama ben onu provake etmisim.keske su erkekler sadece islerine gelenleri degilde herseyi karsilikli yapabilseler.sevgiyi saygiyi ilgiyi hosgoruyu bunlarida karsilikli yapsalar.su anda calismadigim icin bosanma davasi acsam bebegimi bana verirmi hakim ? Asil bundanda korktugum icin cesaretim yok birazda.ya cocugumu elimden alirlarsa.bu insan benden cocugumuda kacirir sonra.Allahim su yasadiklarima seneler sonra bunlari buraya yazacagim aklimin ucundan gecmezdi.

Tesekkur ederim yorumlariniz icin.cikmazin icine girmis gibiyim.su anda ayri odalarda yatiyoruz.kendi yatagina bile gelmeye tenezzul etmiyo.gercekten cok yazik.bi tarafim evi terketmek istiyor.bi tarafim az daha bekle diyor.ne yapacagimi sasirdim.icimde zaten hicbisey birakmadi.o bana vurdu diye bende ona vurdum demis annesine.vurdugunu savunmuyomusmus ama ben onu provake etmisim.keske su erkekler sadece islerine gelenleri degilde herseyi karsilikli yapabilseler.sevgiyi saygiyi ilgiyi hosgoruyu bunlarida karsilikli yapsalar.su anda calismadigim icin bosanma davasi acsam bebegimi bana verirmi hakim ? Asil bundanda korktugum icin cesaretim yok birazda.ya cocugumu elimden alirlarsa.bu insan benden cocugumuda kacirir sonra.Allahim su yasadiklarima seneler sonra bunlari buraya yazacagim aklimin ucundan gecmezdi.

Bebeğinizi sizden alamazlar merak etmeyin. Umarım bu kadar güvenmediğiniz bir adamla bu evliliğe devam etmezsiniz.

Sen boşanmazsın bacım,
Adam gider gelir,vurur sen beklersın gelsin yanımda uyusun dıye,
Evliliğini kurtarmak için 1 çocuk daha patlatırsın buarada.
Benım anlamadığım,yapılacak yorumlar belli,az gururu olan her kadın sana boşan der,hala neden farklı ınsanlar aynı konulurı acıyor?
Yazılmısları okusanız ya?

Neden bu hale geliyor evlilikler şaşırıyorum ya. Sevgi biter ama resmen nefrete dönüşüyor bazıları çok kısa zaman içinde, gerçekten akıl erdiremiyorum. Oturun konuşun diyeceğim ama etkisi ne kadar olur gerçekten bilmiyorum.

Back