• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim ilk defa bana vurdu

Yorumları okumadım. Ben en çok çocuğum için bu evde kalıyorum kısımlarına takılıyorum konularda. Eminim kolay değildir ama sadece sormak istiyorum ''Çocuğunuz için'' kaldığınız o evde çocuğunuza iyi bir şey mi yaptığınızı sanıyorsunuz?
Surekli siddet uygulayan bi insan olsaydi zaten giderdim simdiye kadar.bu ilk oldugu icin hemen gemileri yakip gitmek bosanmak vs bunlar cocuguma haksizlik etmis olacagim gibi geliyor.simdi diyeceksiniz bi kere yapan bi daha yapar diye.bunu yasamadan bilemicem.tabiki boyle bir durumla tekrar karsi karsiya gelsem artik derimki bu adamin yolu yol degil.sen kac git kizim.su anda ayri odalarda takiliyoruz.bu sekilde ne olacak bilmiyorum.

Bugün bebegin yanında sizi bu hale sokan yarın geri laf verdi diye çocuğunu da döver. Öyle kalakalırsınız.
Asıl çocuk için , böyle bir hayvanla büyümesin diye terketmelisin evi.
Çocuk babasız kalmasın diye katlanıyorsun da bu adam baba mi? Tek gecelik ilişki gibi, sperm vermiş orada bitmiş ki işi. Hastalıkta sağlıkta yaninda değil. Tüm isi anneye yigmis. Çocuk onun icin ayak bağından başka birşey değil.... Sanki bu adamla yaşasa çok babalı yasayacak

Ne sanıyor kendini o ya ev arkadaşı mısın sen onun ki insanlar ev arkadaşlarına bile haber verir iyiymiş valla öyle evlilik bu erkeklerde gram akıl yok

Şiddete karşıyım.Zıkkım ye de sözlü şiddet adamın sırtına vurmuşsunuz.O da kafasında ve ağzında evlilik bitti dediği için ensenize vurma cesareti bulmuş.Barışsanız da evlilik temeli sarsılmış.Saygı biten evlilikler yürümüyor.

Boyle yazıları okudukça çok üzülüyorum her çileyi çeken kadın dayağı yiyende kadın elleri kırılsın ne diyeyim artık...
Çocuğun hasta ilgilenecegine zıkkım oynamaya gidiyorsun nasıl bir vicdansizlik hadi karından geçtin cocugundanda mi geçtin şöyle adamları eşşek sudan gelene kadar döveceksin ...
Bu adami hemen boşa canım o zaman görsün anyayi konyayı ...
Çocuğun için boşan boyle birini baba bilse ne olur bilmese ne bilmemesi daha hayırlı duruyor...

Önce sen ona vurmuşsun hatalısın nedir ya? Kadının vurmasıyla erkeğin vurması eşit mi? Tamam bu haraket erkeği tahrik etmiş olabilir ama asla haklı çıkarmaz. Birde çocuk kucağınızdayken o kadar şiddetli vurmuş. Valla benim içim acıdı. O kadarda sorumsuz bir adam çocuk ateşliyeken gece gece git saatlerce oyun oyna sonra gel trip at birde :sinirli: valla böylesini ıslak odunla dövmeli. İlk defa oldu o yüzden susuyorum demişsiniz ama bu adamdan hayır gelmez bence. Ayrılmayacaksanız da alttan kalmayın,kendinizi ezdiemeyin,uzunca bir süre surat asın, hatasını anlasın. Tabi anlarsa....

vay öküz aniden enseye vurmak ne demek ya... erkek erkeğe kavgada bile arkadan vurmak kalleşlik olur ki kadına yapmak ne demek... ilk hatasında gemileri yakmak istemem diyorsunuzda bu hata değil çok başka birşey, isim bulamıyorum bulsamda pek ağza alıncak bi tabir olmaz.

Çocuk kucagindayken vurdu öyle mi? Sen de çocuk var gidemiyorum diyorsun. Adam çocuğunu düşünmemiş ki sen de çocuğa kıyamıyorsun. Bir süre ayrı kalmayı deneyin. Düzelirse düzelir, düzelmezse eyvallah deyin.

normalde bana cok destek olan çocuğuyla da cok ilgili bir baba.o konuda hakkını yemem.ama düşüncesiz.bişey yaptığı zaman karsımdaki kırılırmı uzulurmu diye muhakeme etme becerisi yok.dediğim gibi dış etkenlerden aşırı derecede etkilenir.aslında benimle ilgili takmadığı bir konuyu gidip bi başkasından duyduğu zaman kafasında ampul yanıyo.en basıtınden mesela.annesi evlendiğimiz günden beri benim mizacımın güleç olmadığını söyler.ben böyle bi insanım Allah beni böyle yaratmış.sürekli kakara kikiri yapamıyorum.kendileri oyle olduğu için karsısındakininde oyle olmasını bekliyolar.evlenmeden onceki 7 sene birlikteliğimizde bir kere bile eşim sen de ne kadar asık suratlısın demedi.o beni zaten böyle sevmişti.ama ne zamanki evlendik annesi oğluna sürekli benim asık suratlı olduğumu söylemeye başlamış.bu sefer gelip esim de bana ne kadar asık suratlısın demye başladı.eşegin kulağına su kaçırdı.yani diyeceğim o ki dış etkenlerden cok etkileniyo.sonra dolup dolup nefretle bana patlıyo.su an ayrı takılıyoruz.işten geldi yemek yapmıştım gunduz.kendisine koydu afiyetle yedi.beni cagırmadı bile.halbuki bu saat oldu ben daha sabah 11 den beri ağzıma lokma koymadım.cok yazık.

Gecmis ol
Surekli siddet uygulayan bi insan olsaydi zaten giderdim simdiye kadar.bu ilk oldugu icin hemen gemileri yakip gitmek bosanmak vs bunlar cocuguma haksizlik etmis olacagim gibi geliyor.simdi diyeceksiniz bi kere yapan bi daha yapar diye.bunu yasamadan bilemicem.tabiki boyle bir durumla tekrar karsi karsiya gelsem artik derimki bu adamin yolu yol degil.sen kac git kizim.su anda ayri odalarda takiliyoruz.bu sekilde ne olacak bilmiyorum.
Gecmis olsun.Esinizin onceligi kendisi. Her insan isler zorlasinca farkli tutumlar sergiliyebilir,ama cocuk sahibi olanlarin boyle davranmaya haklari yok.Hamileliginizde ilk sinyali size vermis.Siz sinyali dogru anlamissiniz,bunun icin icinize oturmus kabullenememissiniz.Simdi isler iyice sarpa sardi,fiziksel siddet var,hem de bebegin yaninda olumcul sonuc dogurabilecek bir yere.Artik esiniz size iyice bilendi.Bunun gerisi gelir mi,derseniz sebep artik yaratilir esiniz tarafindan bu sefer tek tokatla kalacagini dusunmuyorum.Siniri hamileyken asmis esiniz,cita simdi daha yuksekte.Olacaklari beklemek bebek icin ne kadar saglikli siz dusunuceksiniz.Son olarak kendi isteklerini cocugunun sagliginin onune koyan bir kisinin anlayisina birakiyorsunuz evladinizi.

Çok ilgili bir baba ise neden çocuk ateşler içinde yanarken pes oynamaya gidiyor?

Sanırım siniriniz geçti
ayrılmakta istemiyorsunuz
Kendi kendinizi avutuyorsunuz şu an :olamaz:
sinirim geçmedi.aksine daha da artıyor giderek.ben sadece çocukla ilgili bişeyler olduğunda yardım ettiğinden bahsettim.altını değiştirmek,mama içirmek gibi.onun dışında düşüncesizliklerinden de bahsettim.sorun bu düşüncesiz tavırları.bana yardım etmesin ama beni düşünsün insan yerine koysun.tek derdim tek kırıldığım üzüldüğüm konu bu.ve bana vurduğu için asla affetmek gelmiyor içimden.zaten kendisi yanaşma niyetinde de değil.o yüzden akışına bıraktım.illede ayrılmam demiyorum.bir anlık ofkeyle hayatımıza mal olacak böyle bir hareket yapmak istemiyorum.bir süre gözlemleyip duruma bakıcam.olmadı inceldiği yerden kopar gider.

Evet şiddete hayır fakat ortamı da hazırlamamak lazım. Erkek için de kadın için de söylüyorum. Bazı sınırlarımız vardır. İki tarafta o sınırı aşmamalı aşınca da olacak sonuca katlanmalı. Öyle hemen gemiler yakılmamalı. Bende şiddet görmüş bir kadın olarak konuşuyorum. Eşim bir kez bana şiddet uyguladı. Nedeni olamAz bunun fakat ailesinin dolduruşuna geldi bende boş durmadım oldu. Ama eşimi tanıdığım için bir şans verdim bir daha olmayacağına emin olduğum için verdim. Pişman da değilim. İyice düşünün. Oturun etraflıca konuşun. Bir kere oldu arkası gelir diye düşünmeyin. Bundan ancak siz emin olabilirsinİz. Evliliğinİzi kurtarmanız dileğiyle hoşça kalın

ne gibi ondan geri kalır bir yerim yok mesela ?
Başlamışsınız şiddete, ağız dalaşı ve söz kavgası karşılıklı. Yani bu hikayede mağdur kimse yok herkes şiddet uyguluyor herkes ağır söz söyleyebiliyor, aileleri devreye sokup olayı büyütüyor.
Siz eşinizi eleştiriyorsunuz ama karşılıklı bir durum söz konusu, aman görmezden geleyim aman bunu da yok sayayım aman bunu düşüneyim edeyim yok bam bam kavga var sizin sonunuz pek iyi değil zaten.
Bu arada hep adam mı boşanalım diyor bir kere de siz demediniz mi, bu ilginç mesela sizde asıl ben boşanırım senden tavrı var.
Bir de genel bir uyarı Doğum sonrası boşanmalar artıyor, yapıyorsunuz demiyorum ama ola ki uyarmış olayım, uykusuzluğunuzun, sürekli bebek ile ilgilenmenizin yarattığı bir psikolojik gerilim olur , her Doğum sonrası her ailede az çok oluyor bu, bu süreci karşılıklı olarak daha sakin atlatabilirsiniz umarım.

Ne kadar çok eşime benziyor eşin..
Her zaman kendi istedikleri daha önemlidir, ben haklı dahi olsam bana benim ona attığımdan belki on kat daha fazla trip atar, benden izin alamazmış hesap vermezmiş, ben başkalarının evliliğiyle osuyla busuyla karsılastırma yapıyormuşum, afedersin öküz gibi sürekli bağırır gönül almayı bilmez -gönül almaktan anladığı o iş için yanaşmak - bazen daha da ileri gider etraftakileri vurur kırar sonra ben toplarım, en büyük zevki işten gelince yemek yiyip tele bakarken uyumak, ben söylenince -ki sürekli söylenir oldum - beni nankörlükle suçlar ........ daha anlatayım mı :) yalnız değilsin yani..

Bak kız kardeşim, güçlü ol. Ben seni tanımam eşini, ev ortamını bilmem ama yapma kendine, yaşayıp göreceğim demişsin bundan sonra ne yaşarsan yaşa bunu unutabilecek misin? Bu adam değişmezse evladın ilerde sormayacak mı ben miydim buna seni mecbur bırakan diye? Etme.

Back