• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim ilk defa bana vurdu

Biraz sakin olun , siz daha sakin davranin, evden böyle mektup bırakıp çıkmanız olmamıs . Oturup sakin bi şekilde konusabilseniz keşke . Mesela önce surat yapmayin , eşinizde yapmasın çünkü suratlariniz aşık olunca belli daha çok geriliyosunuz ikinizde. Şiddet olmamış ama devam etmek istiyorsaniz , birbirinizle iletisimi kurmanız lazım

Menenjit asisi evet.ama 7 ayda bi menenjit asisi daha yapilmisti.bu baska tur bi menenjitmis.Bexero diye geciyo adi.
Evet bexero yu bende vurduracagim ama biz 10.5 ayligiz şu an , bayagi erken vurdurmussun. Her Dr farklı bi tarih veriyor menenjit de .. Bende yaşına girince vurduracagm

Az once evi terkettim ve abime geldim.gelirken haber vermedim.bi mektup yazip biraktim masanin uzerine.aksam eve geldiginde gorecek.beni istemedi bunaldigini soyledi.yaptiklarini dusundukce sindiremez oldum ve gittim.mutlu olsun simd...

Konunuza daha önce yazmamıştım. Yorumlar feciydi. İtiş kakış arasında sizin yaptığınız ile eşinizin öldürücü darbesi kesinlikle bir tutulamaz..

Geçenlerde bir konu açılmıştı. Eşi konu sahibine sinirlendiği için "çakarım, döverim" falan dedi diye, konu sahibi eşine tokat atmış, ballandıra ballandıra "o vurmadan ben vurdum oh iyi oldu artık yapamaz" diye kendini savunuyordu.
Orada konu sahibini haksız bulmuştum. Çünkü şiddeti bir anda kendisi başlatmıştı. Eşinin de ağrına gitmek dışında karşı bir şiddeti olmamıştı. Ki konu sahibi misliyle karşılık görmediği için şanslı olduğunu anlayamıyordu.
Nitekim herkes bilir ki erkeğin bir yumruğu kadında şimşek çaktırmaya yeter..

Siz bu konuda hiç bir aşamada haksız değilsiniz.
Haksız olduğunuz tek nokta defalarca yemek yapıp insanlık göstermeniz.
Evladı hasta olan baba götünün üstüne oturup o ateşi beraber düşürttürecek. Ben aksini bilmem. Aksini yapan iskele babasıdır benim gözümde.
Derdi oyun değil ki evden kaçmak..

Oğlum 2 buçuk yaşında. Defalarca hasta olduğu için tecrübe kazandığımız halde geceleri ikimiz de uykusuz kalırız..

Eşinizin bu evliliği yürütmeye niyeti yok çok bariz. Zaten eşinizde adam olacak göz yok.

Bir süre ayrı kalıp düşünün. Ama bir çocuğun huzurlu bir evde büyümesi, kavgacı geçimsiz babasıyla büyümesinden daha önemlidir. Unutmayın..

Bekarlar ve çocuksuzlar korkmasın. Çocuk kötü evliliği kötü etkiler. Bir erkeğin sorumsuz, rahat, zora gelmeyen, eşine karşı düşüncesiz biri olduğu öncesinde de bellidir zaten.
Bazı kadınlar çocuk sahibi olmak için görmezden gelir sadece.

Keşke vahşi doğadan feyz alıp çiftleşmeden önce dişiler olarak en iyi en zeki en güçlü erkek için seçici olsak. Ama akıllanmıyoruz malesef :)

Ilk olarak şiddeti sen uygulamışsın demelerini anlamıyorum. Kadının erkeğe vurmasından ne çıkar sanki. Erkekle kadının vurması bir mi. Kocan sen çocuk kucagindayken vurmuş sanırım. Ayrıca şiddet olayını bir tarafa atarsak adamın çocuk hastayken bırakıp gitmesi ne kadar doğru. Çocuğu o yıkasaydı da sen komşulara kahve içmeye gitseydin ne tepki verirdi? O çocuk ikinizin. Tüm sorumluluğu sana yıkmaya hakkı yok. Yerinde olsam evi terk etmesem bile uzun bir süre konuşmazdım. Boşanacağım falan da deme. Zaten amacı o. Sevinmesin pislik.

Yani bazı mesajlara da akıl sır erdiremedim. Konudan sapılmış. Hem de konu sahibi ne kadar da incinmis ve uzuntuluyken yok aşılı bebek yıkanır mı ( bazı aşılarda yıkanma sorun olmuyor ayrica) yok ilk sen vurdun ( ya allah aşkına kadının vurmasiyla erkeginki bir mi? Hem de 100 de 100 erkek sucluyken kadın dayanamamış yapmış yani burdaki sorun bu mu?)

Önce asıl soruna dair yorum yapıp sonradan bunlara deginilse anliycam da bu şekilde sadece bunlara odaklanilmasi ne kadar da empatisiz bir davranış.

Yazık... kadınlar bile kadınlara bu kadar acımasız davraniyosa odun olan erkeklerden ne bekleyeceğiz ki... pes...

Ya böyle bir şey olabilir mi?

Bu ne biçim eşitlik, bu ne biçim feminizm?

Ben kadınım, ona vurabilirim (ben güçsüzüm alt metni, erkek benden güçlü alt metni - feminizmin tüm savunduğuna karşı)

:olamaz:
Kadın erkek eşit değildir zaten. Bu üstünlük manasında değil tabi. Erkek fiziksel olarak güçlü olduğuna göre tabi ki kadına vurması kadının erkeğe vurmasından daha abestir. Cinsiyetler arasında eşitlik değil adalet aranmalıdır. Her konuda aynı muameleye tabi tutulmak kadın için de erkek için de eziyettir. Farklıyız. Bu kadar basit.

Çocuk hasta olduğu için ateşli değil ayrıca yakın da bir yere gitmiş. Problem olsa arardınız. Sizden neden izin alsın? Söylemiş ve gitmiş.

İlk vuran sizsiniz. Kadın vurunca iyi, erkek vurunca kötü mü oluyor?
Ne kadar sığ yazılmış bir yorum. Pes... siz anne oldunuz mu merak ettim.

Eşinize vurduğunuz kısma kadar sizi haklı buldum. Erkek vurunca şiddet oluyor, kadın vurunca "aman canım ne olacak, hem kadının vurmasıyla erkeğin vurması bir mi" deniyor. Ama şiddet şiddettir bana göre. O konuda ikiniz de hatalısınız.

Eşiniz iyi bir eş olamadığı gibi iyi bir baba da değil. Ateşli çocuğu bırakıp gece 3 lere kadar playstation oynuyorsa, çocuğa ne oldu deyip aramaya bile tenezzül etmiyorsa iyi bir baba değildir. Vicdanı da mı sızlamadı arkadaşlarıyla oyun oynarken. Eşinizi en iyi siz tanırsınız, seviyorum diyorsanız, çabalarım diyorsanız evlilik terapisi alın ve bir daha şiddet uygularsa bu evliliğin biteceğini açıkca belirtin.

Biraz once cocugun fotografini cekip atmami istedi.sonra onun bahanesiyle eve gelmemi birlikte konusup halletmemizi istedi.gerekirse terapiste gidelim falan dedi.ben de bu saate gelemeyecegimi,o eve biseyleri halletmeden adim atmayacagimi,beni o evden kendisinin kovdugunu gelip istiyosa yine burdan kendisinin almasi gerektigini soyledim.israrla bu gece eve donmemi bekliyor.ben de gitmeyecegim.isterse yarin konusacagim disarida bir yerde.

Sizin vurmanız da iyi bir şey değil, çocuğun yanında tartışmanız felan ama eşinizin olaydan beş dk sonra dönüp de vurması, hem de arkadan hiç beklemediğiniz anda vurması çok daha kötü ve üzerine düşünülmesi gereken bir olay bence. Sizden soğumuş gibi anladım ben, sevgisi bitmiş sanki. Bitti dediğinde hiç ikiletmeden kabul etseydiniz keşke eğer aile olmaya devam etmek istiyorsa gereğini yapardı yine.

Biraz once cocugun fotografini cekip atmami istedi.sonra onun bahanesiyle eve gelmemi birlikte konusup halletmemizi istedi.gerekirse terapiste gidelim falan dedi.ben de bu saate gelemeyecegimi,o eve biseyleri halletmeden adim atmayacagimi,beni o evden kendisinin kovdugunu gelip istiyosa yine burdan kendisinin almasi gerektigini soyledim.israrla bu gece eve donmemi bekliyor.ben de gitmeyecegim.isterse yarin konusacagim disarida bir yerde.
Oh ne ala ya , sıkildim git olmadi geri gel,oyuncak misiniz siz ?

Ben ona vurdugum icin hataliyim evet.ama o bir erkek.benim vurdugum ona sinek isirigi gelir.kaldiki ben ona vurdugumda refleks olarak vurmadi.planli olarak bekledi ve 5 dk sonra arkamdan enseme yapistirdi.her ne olursa olsun bi erkegin sirf kadin vurdu diye kadina vurmasi dogru degil.o zaman o adama adam demezsin iste.adam olan daha sakin agirbasli kontrollu olur.ayrica tehditlerin bini bin para.bana yaklasma seni bu gece bicaklarimlar havada ucustu.bu insanla 7 sene sevgiliydim.melek gibiydi.ne zaman evlendik herseyi batirmaya basladi.cocuk dogduktan sonra artik zaten buluttan.nem kapar oldu.
Oncelikle cok uzuldum ne diyebilirim baska durumuza yorum yapmacagim ama, sunu da soylemeden gecmek istemiyorum. Ben az vurdum o cok, kocam vurdu ama hafif, cok canim yanmadi gibi cumleleri anlayamiyorum ben. Siddet siddettir lutfen. Ben evlilikde ki saygiyi perdeye benzetirim, bir kere yiltildi mi devami corap sokugu gibu gelir. Ve bir sonrakiler bir oncekinden daha az etkiler. Hayatin evliligin olagan halleri gibi gormemek lazim. Oyuzden kimin baslattigi, kimin daha siddetli vurdugu cok da onemli degil bence sonucu degistirmiyor. Birde kadin erkek farketmeksizin, su problemlerde aileler arandimi irite oluyorum ya. Biz cekirdek aileyiz, aileler cok mudehale ediyor diye dert yaniyoruz ama bazen bu hakki biz onlara veriyoruz. Iki kisinin cozemedigi problemi ucuncu kisiler sinirli degneklemi halledicek anlamiyorum cidden. Ozel hayat mahremiyet hersey ortalikta.Yani karar merci ucunku kisiler olmasin bir zahmet.Bu arada sizin konunuz uzerinden yorum yaptim kusura bakmayin, cumlelerim genel aslinda. Cogu da kocalara.

Ben de şiddetten yana asla değilim ama ne bileyim evde ateşli bir bebek varken gidip de playstation oynayan baba/koca müsveddesi de adamı çıldırtır, zaten onu incitmiyceğini bildiğiniz için çaresiz bir refleks olabilir. Ama onunkisi farklı, gücünü bile bile yaptıklarına rağmen girişmesi..

Bence eşiniz bu evlilikte bulunmak istemiyor, sakince bunu söyleyin. Bunların üstüne de hemsn eve dönmeyin, bir kendinize, ona (yaptığının farkına varması için) izin verin..

Back