Annenize açıklama yapmayın o zaman. Biraz kafa dinlemeye geldim sizi özledim vs diyin olmaz mı öyle.7 senedir calisiyodum.cocuguma bakacak kimse bulamadigim icin mecbur ayriliyorum.annem calisiyor.kv bakamayacagini soyledi.bi kac aklimizda guvenebilecegimiz akraba vardi onlarda olmayinca birakmak zorunda kaldim.ayaklari uzerinde duran bi insanim aciz bi insan degilim.benim hatam boyle bi adama guvenerek kendi isimden hayatimdan vazgecmek oldu.istedimki cocuguma ben bakayim buyurken yaninda ben olayim.daha sonra biraz buyuyunce yine is bulurum dedim.simdi ona muhtac kaldigimi o olmasa ben bir hicim falan zannediyo heralde.ondan bu tavirlar.cocugum icin bi sure bekleyip ona gore karar verecegim ne yapacagima.ama bi yandan da bu ev dar geliyo su an bana.aksam eve gelecek ve yuzunu gormek evde varligini hissetmek dahi istemiyorum.alip basimi anneme gitsem hepten dallanip budaklanacak diye dusunuyorum.onun olaylardan haberi yok cunku.
Tesekkur ederim vakit ayirip bu kadar yorum yaptiginiz icin.tabi yorum yapan herkese tesekkur ederim.benim tek derdim yuvamin dagilmamasi baska bisey degil.Çalışmayan kadın aciz değildir. Çalışıyor diye her resti çekecek güç olmayabilir.
Bunun çalışıp calismamakla ilgisi yok. Kişiyle ilgili tamamen.
Boşanma niyetinde değilseniz , bu konuyu onunla konuşmak zorundasınız.
Size o şekilde vurmasinin yarattığı güvensizlik , onur zedelemesini teker teker anlatmak zorundasınız.
Gitmekle kalmak arasında kaldiginizi , gitmeye yakın olduğunuzu , bir dahaki yanlış hareketinde gemileri yapacağınıza emin olmak zorunda.
Aileye giderek , kuserek olmaz bu işler.
Şimdiki adımlarınızı sağlam atın. Kavgaya zemin hazırlayan bir ortamdan uzak durun lütfen.
Söyle düşünün ; sizlerin yaptığı bu bu yanlışlar yavrunuzun yuvasına sebep oluyor.
Dolayısıyla, anne baba olduğunuzu unutmamalisiniz.
Hepimizin eli dili , öfkesi kavgası var.
Ancak bunları kullandığımız zaman sonuçlarını hesaplamak zorundayız.
...
Yillarca çalışan bir kadının evde 10 ay boyunca çocuk bakması , temizlik yapması işkence , sizi çok iyi anlıyorum.
Kim ne derse desin çalışmak ev hanımı olmaktan on kat kolay. Bedenin yoruluyor ama her türlü gideri, kıymeti var. Üstüne iki insan görüp nefes alıyorsun.
Koşturarak yediğin yemek bile keyifli.
Diğerinde hem beden , kafan hem ruhun yoruluyor , zerre kıymeti yok. ( Kıymetini bilen erkekler var elbet , altın gibi yetiştirilmiş )
Fakat böyle giderse kayar gider evliliğiniz. Uzattigimin farkındayım.
Yaz geliyor. Bebeğinizi arabaya koyar , gezersiniz. Akşamları bir saat bebeği bırakıp yürüyüşe gidersiniz.
Az daha sabredin. Bu zor günler geçecek . Bebeğinizle birlikte çok egleneceginiz zamanlariniz gelecek.
Her anının tadını çıkarın, bir daha asla gelmiyor bu halleri. :)
Şimdilik sizlerin görevi yavrunuzun yuvasına sahip çıkmak.
O zaman çok fazla tartışmaya girmeyin esinizle. Hatta bazen o yokmuş gibi davranın. Kendini bişey sanmasina izin vermeyin. Yoksa daha da saygisizlasir size karşıTesekkur ederim vakit ayirip bu kadar yorum yaptiginiz icin.tabi yorum yapan herkese tesekkur ederim.benim tek derdim yuvamin dagilmamasi baska bisey degil.
Firsat kolluyormus demekki.calisirken ben nasil olsa alip basimi gidebilecegimi ona mahkum olmadigini bildiginden kendini frenlemis demekki.ama emin olun ona mahkum oldugumdan duruyo degilim bu evde.evin yari tapusu benim.uzerime arabamda var.ayrilsam is bulabilecek tecrubede bi insanim.7 sene bankacilik yaptim.mesele bunlar degil.ben mutluluk istiyorum.yuvamda huzur olsun cocugum saglikli bi ortamda buyusun.haftanin 6 gunu anneyle 1 gun babayla gecirmesin.ikimizede ozlem duymasin.buyudugunde baska anne babalari olan cocuklara imrenerek bakmasin.cocugum benim herseyim.onun icin su anda bu evdeyim.yoksa 1 dakika daha nefes almazdim burada.
Kalmıyor valla. Ben beddua etmedim,boşanmanın hemen akabinde evlendi çoluk çocuk sahibi oldu çünkü. Eşi çocukları acı çekmesin inş.Boyunları altlarında kalsin o zaman.
Ne demek kac defa vurdunuz.ilk defa vurdum bende.ayrica okumadiniz heralde.ben vurdugumu savunmadim.ilk vurdugum anda vurmadi bana.bekledi ve benim hic beklemedigim bi anda arkamdan vurdu.ayrica ben ona hususi gidipte dur sunun sirtina bi vurayim demedim.zaten ikimizde birbirimizi hirpaliyoduk.kolumdan cekistiriliyodum.ayrica sizin dusunceniz kan davasi gibi bisey.ben ona vurunca gelip onun da bana vurmasi gerekirmiydi.ben vurdum diye bi erkegin kadina vurmasi kabul edilebilirmi.onun elinin ayariyla benim elimin ayari aynimi.kafamin arkasi hala elimle dokundugumda aciyo.dun aksam vurdugundan beri basim agriyo.bazi hanimlar neredeyse erkek vurdu diye eline saglik diyecekler.pes dogrusu pes.Kocanız size ilk defa vurdu, tamam.
Peki siz ona kaçıncı defa vuruyorsunuz?
Onun yaptığını bana vurdu beyin kanaması geçiriyordum diye anlatırken kendinizin ona vurduğunuzu o kadar olağan anlatmışsınızki yani ben yaptım sorun yok ama o yapamaz gibi bir şey çıkıyor ortaya...
Diğer olaylar eğer gerçekten anlattığınız gibiyse haklıydınız tabi ama haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz.
bu arada nolur bulmaz siz bı darp raporu alın. Elinizin altında olsun. Tekrar okudum "öldürürüm bicaklarim" falan demiş sanırım. Sağlama alin kendinizi nolur.Ne demek kac defa vurdunuz.ilk defa vurdum bende.ayrica okumadiniz heralde.ben vurdugumu savunmadim.ilk vurdugum anda vurmadi bana.bekledi ve benim hic beklemedigim bi anda arkamdan vurdu.ayrica ben ona hususi gidipte dur sunun sirtina bi vurayim demedim.zaten ikimizde birbirimizi hirpaliyoduk.kolumdan cekistiriliyodum.ayrica sizin dusunceniz kan davasi gibi bisey.ben ona vurunca gelip onun da bana vurmasi gerekirmiydi.ben vurdum diye bi erkegin kadina vurmasi kabul edilebilirmi.onun elinin ayariyla benim elimin ayari aynimi.kafamin arkasi hala elimle dokundugumda aciyo.dun aksam vurdugundan beri basim agriyo.bazi hanimlar neredeyse erkek vurdu diye eline saglik diyecekler.pes dogrusu pes.
Ay sormayın ya, yok adam apartmanda arkadaşlarıyla oynuyormuş ne olacakmış , e bebek sadece kadının mı, yok kadın da vurmuş.Kimse zaten şiddeti meşrulaştırmıyor burada; ama adam resmen kadın çocuğu alacakken kadına arkadan saldırmış, ya kadın kucağına alırken bebek düşseydi ne olurdu acaba.Bu kadar şeyin arasında adam nasıl savunulur bilemedim.Bosuna yaziyorum biliyorum. Bosanmayi birak, bu adami baba yapmazdi. Bu adami ilerde 2.defa baba yapar, bu defa evlilik düzelir diye.
Zaten kadin refleks olarak beline vurmus, zaten adam üstüne gelmis. Kimse bunu okumuyor. Adam sinsi bir sekilde 5 dakika beklemis konu sahibini vurmak icin. Atesli cocugunu umursamayan bir vicdansizi savunuyorlar. Cidden aklim almiyor.
Ya ama bırakın şimdi şu "bir erkeğin bir kadına vurması kabul edilebilirmi" argümanını.Ne demek kac defa vurdunuz.ilk defa vurdum bende.ayrica okumadiniz heralde.ben vurdugumu savunmadim.ilk vurdugum anda vurmadi bana.bekledi ve benim hic beklemedigim bi anda arkamdan vurdu.ayrica ben ona hususi gidipte dur sunun sirtina bi vurayim demedim.zaten ikimizde birbirimizi hirpaliyoduk.kolumdan cekistiriliyodum.ayrica sizin dusunceniz kan davasi gibi bisey.ben ona vurunca gelip onun da bana vurmasi gerekirmiydi.ben vurdum diye bi erkegin kadina vurmasi kabul edilebilirmi.onun elinin ayariyla benim elimin ayari aynimi.kafamin arkasi hala elimle dokundugumda aciyo.dun aksam vurdugundan beri basim agriyo.bazi hanimlar neredeyse erkek vurdu diye eline saglik diyecekler.pes dogrusu pes.
Sizinle bir konu hakkında sohbet etmiştik. Eşiniz kökeniniz vs hakkında. Ayrıldınız mi yoksa eşinizden ?Kalmıyor valla. Ben beddua etmedim,boşanmanın hemen akabinde evlendi çoluk çocuk sahibi oldu çünkü. Eşi çocukları acı çekmesin inş.
Ama bana gelene kadar canını yaktığı çok insan vardı. Onların ahları gökleri işletiyordu zaten :))
Gördüğüm kadarıyla aldı yürüdü,gayet iyi durumda.
Sizin bakis aciniza gore benim ona vurmam onun bana vurmasini hakli sebep olarak gosteriyor.siz vurmussunuz adam da o yuzden vurmus diyerek adamin vurmasini mesrulastiriyorsunuz.tam tersi olsaydi o bana vurdu diye ben de ona vursaydim ayni yorumu yapacakmiydiniz cok merak ediyorum.sizin bakis aciniza gore erkek vursa bile kadin karsilik vermemeli.niye cunku erkeklerin dokunulmazligi var bu hayatta.Ya ama bırakın şimdi şu "bir erkeğin bir kadına vurması kabul edilebilirmi" argümanını.
Hemen cinsiyet kartını oynamayın. Bunun cinsiyeti yok.
Ne demek benim elimin ayarıyla onunki aynımı?
Sizin elinizin hafif olması suçunuzu hafifletmiyor.
Şiddet şiddettir. Kimden geldiği önemli değil.
Ben eşinizi savunmuyorum. Sizi haklı bulmamam onu savunuyorum anlamına gelmez.
İkinizde haksızsınız ve şiddet eğilimlisiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?