Sevgili Calcifer,bu konuda neden eleştirildiğimi ilk etapta anlayamadım.Şöyle açıklayayım;Ben bir gecekondu bölgesinde senelerce eczane işlettim.Bana en çok sorulan şey,abartmıyorum her gün en az 10 kez adet söktürücü iğne,ilaç sorarlardı.Bunu sağlık ocağında yaptırılmış,yeni tarihli,negatif çıkmış gebelik testini görmeden ve doktor reçete etmeden vermedim.Bu kadınlara sorduğumda eşlerinin prezervatif kullanmak istemediğini söylerdi çoğu.Genelde kocaları doğum kontrol yöntemlerine de karşıydı.Ben bu kadınlara aman sen vücudun hormon yükleme,kondom kullan demedim,diyemedim.Onları sağlık ocağına yönlerdirdim.İstemedikleri veya bakmakta zorlanacakları bir çocuk daha dünyaya gelmesini istemedim ki zaten kendileri de bunu istemiyorlardı. Çoğu da eşinden korktuğu için düzenli içmeleri gereken doğum kontrol tabletleri yerine 3 aylık iğne kullandılar,veya spiral taktırdılar.Demek istediğim herkes aynı bilinç ve şartlar altında yaşamıyor.Sadece o durumda elimden gelen buydu.
Haklısınız.Haddimi aştım.Özür dilerim.Sadece ilk etapta neden başka korunma yolları tavsiyesi verdiğimde eleştirildiğimi idrak edemedim.Düşününce hatalı olduğumu anladım.Kusura bakmayın.