- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
- Konu Sahibi ilkduyansenol
-
kayınvalideler ne kadar fitne fesat olsada ben evlatların annelerini bu kadar üzmelerine karşıyım..hatalıda olsa laf sokmak yerine daha düzgün bi üslupla konuşsalar olmazmı ki ölümlü dünya sonuçta..
ilerde hepimiz kayınvalide olucaz..
Bence de...
Benim yüzümden anne evladın arası açılsın istemem. Eşim ben haklıysam bunu görmesi anlaması yeter...
Laf sokunca ne olacak ki...
Karşındaki ha ben kötü kaynanayım evladım bile laf soktu diye hidayete mi erecek...
"Daha dün geldi, evladım bana onun yüzünden laf söyledi" diye belki daha da diş bileyecek...
kaç yıllık evlisiniz merak ettim şimdi. şahsen ben dayanamam hatası neyse çata çat söyler çıkarım herkesin yüzüne. o kadar sabırlı olsaydım keşke...
okuyoruz burda kayınvalidem yüzünden yuvam dağıldı,dedikodumu yaptı,iftira attı,onun yüzünden kocamdan dayak yedim felan filan..böyle olayları çok üzülerek okuyorum.
konu sahibi arkadaşta çok dolmuş belli ama bir evlat annesini bu kadar aşağılayarak konuşmamalı ve bir gelinde bundan zevk alarak bence bu şekilde mutlu olmamalı eminimki oğlu annesine böyle davrandıkça o annenin düşüneceği tek şey gelin oğlumu doldurup yalan dolanla beynini yıkıyor.
sonra gelsin kk yakonular..kaynanamdan bıktım,kayınvalidemle başım belada,kayınvalidem yüzümden kocamla aram bozuldu vs vs..
K.valideniz sizi üzmemiş, o an sizi ilgilendiren bir durum olmamış fakat oğlu tarafından azarlanmak sizin hoşunuza gitmiş, tuhaf geldi bu bana.
Ne olursa olsun evlatların annebabalarıyla bu şekilde konuşması özellikle toplum içinde çok kırıcı.
peki öyleyse bu duruma alışık iseniz niye şoktayım yazdınız
valla ben çocuğum hasta kreşe yollarken ordaki öğretmenler kayınvalidemin yakın olduğunu biliyor ve neden getiriyorsunuz hali yok çocuğun dediklerinde bende çok zor durumlara düştüm.ben işyerinde çocuk orda ağladığında o evde tv karşısındaydı sence hangi toplum,o toplum dediğin kişiler hepsi kendi sülalelerinden hepsi onu kınayan insanlar bu sebeple bu konuşmayı eşim değil başka biride söylerdi ki ölede oldu.yedi kat yabancı bile aynı tepkiyi verirdi nesi tuhaf
valla ben çocuğum hasta kreşe yollarken ordaki öğretmenler kayınvalidemin yakın olduğunu biliyor ve neden getiriyorsunuz hali yok çocuğun dediklerinde bende çok zor durumlara düştüm.ben işyerinde çocuk orda ağladığında o evde tv karşısındaydı sence hangi toplum,o toplum dediğin kişiler hepsi kendi sülalelerinden hepsi onu kınayan insanlar bu sebeple bu konuşmayı eşim değil başka biride söylerdi ki ölede oldu.yedi kat yabancı bile aynı tepkiyi verirdi nesi tuhaf
ben torun bakmak zorunda bırakılan anneanne ve babaannelere çok üzülüyorum, baktıkları halde yaranamıyorlar zaten, bakmak zorunda da değiller
kendi çocuklarını bakmış büyütmüşler, sonra tam rahata ercekken bi de torunlar çıkıyor başlarına, ne zaman rahata huzura ercek bu kadınlar
3 yaşında 5 yaşında çocuğun peşinde koşmak kolaymı, biz helak oluyoruz artık bi yaşın üzerindeki insanlar nasıl dayansın, mutlaka bi hastalıkları oluyor çünkü, şeker tansiyon vs.., kafa kaldırmıyor zaten
torunlar sevilmek için olmalı bakmak için değil
torun bakmak kolay değil elbet ama,zaten kimse de tüm gün baksın dememiş yani.o kadar seviyosan torununu hasta olduğu gün kreşe göndermeye de vicdanı müsade etmez bence.
benim de annem de kayınvalidem de çok yakın oturuyolar,bakıcımız var,ama ikisinden biri gelir mutlaka,ya da bakıcı götürür ,oynasın sevsin diye.ama bakıcımızın mazereti olup gelmediğinde de,ikisinden biri bakar oğluma.bu çok normal,olması gereken bence..
konu sahibi de böyle demiş zaten,daha doğrusu eşi..ayyy benim arkadaşımın çocuğu hasta olduğunda müsait olduğumda ben bakarım,okula göndermesin diye,toruna mı bakmıcak insan 1 günliğüne???
selam arkadaşlar geçenlerde eltimlere gittik kayınvalidem baş köşeye oturmuştu yine.bi arkadaşım var samimi bir gün öncesinde de eşiyle tartışmış bırakmış çocukları bana geldi baya sinirlenmiş bende kaldı ogün.eltimlerden de ona uğrayacaktım eşiyle arası düzeldimi diye.neyse tam kalkarken kayınvalidem nereye gidiyosunuz dedi bende ..... Lara uğrıycaz dedim.sordu eşimde dün kavga etmişler çocukları bırakıp bize geldi dedi birden ben bakardım çocuklara demezmi şok oldum.eşimde bunun üzerine sen kendi torunununa bak önce dedi 2 gün bakıyor 5 gün yatıyorsun hastayım diyorsun dedi.evde 15 kişi var.eltimin ablasıda torununa bakıyor kadın 3 günlüğüne geldi kadın diken üstünde sürekli ben olmazsam yapamazlar dedi durdu. Gitmemesi için zor tutuyor eltim.hatta benim çocuğumun hasta halde kreşe gittiğinede şahit oldu o da patladı.sen nasıl için rahat evde oturuyosun ben burda 3 günlüğüne geldim ama aklım hep torunumda bu kız hasta hasta kreşe yolladı çocuğu benim içim gitti diye oda üzerine gidince hiç ses yok o herkese laf yetiştiren kadın sessizliğe büründü birden.ben artık uzaktan seyrediyorum bu durumları bana laf kalmadan sahibini buluyor hemde en iyi şekilde.hatta ogün eşinden ayrı olan kaynımda var adam 17 yıldır evlenmedi artık olmuyor diye bizde bir an önce evlenmesi için destekliyoruz briyle tanışmış onu anlatıyordu adamın ağzına tıkadı lafı napıcan evlenipte diye eşim yine patladı sen bu zamana kadar hangimizin arkasında oldunki hangimizin eşini istemeye geldinki herkes başının çaresine baktı anca 7/24 tv seyret başka yaptığın bişey yok senin için torun evlat herşey boş dedi valla pes dedim
ben torun bakmak zorunda bırakılan anneanne ve babaannelere çok üzülüyorum, baktıkları halde yaranamıyorlar zaten, bakmak zorunda da değiller
kendi çocuklarını bakmış büyütmüşler, sonra tam rahata ercekken bi de torunlar çıkıyor başlarına, ne zaman rahata huzura ercek bu kadınlar
3 yaşında 5 yaşında çocuğun peşinde koşmak kolaymı, biz helak oluyoruz artık bi yaşın üzerindeki insanlar nasıl dayansın, mutlaka bi hastalıkları oluyor çünkü, şeker tansiyon vs.., kafa kaldırmıyor zaten
torunlar sevilmek için olmalı bakmak için değil
K.valideniz çocuğunuza bakmak zorunda değil.
Siz yeterince ona olan görevlerinizi yapıyor musunuz peki ?
Kimse kimseye mecbur değil, özellikle bu devirde; artık tahammuller minumum derecede.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?