- 7 Eylül 2012
- 5.285
- 4.039
- 173
- Konu Sahibi ilkduyansenol
-
selam arkadaşlar geçenlerde eltimlere gittik kayınvalidem baş köşeye oturmuştu yine.bi arkadaşım var samimi bir gün öncesinde de eşiyle tartışmış bırakmış çocukları bana geldi baya sinirlenmiş bende kaldı ogün.eltimlerden de ona uğrayacaktım eşiyle arası düzeldimi diye.neyse tam kalkarken kayınvalidem nereye gidiyosunuz dedi bende ..... lara uğrıycaz dedim.sordu eşimde dün kavga etmişler çocukları bırakıp bize geldi dedi birden ben bakardım çocuklara demezmi şok oldum.eşimde bunun üzerine sen kendi torunununa bak önce dedi 2 gün bakıyor 5 gün yatıyorsun hastayım diyorsun dedi.evde 15 kişi var.eltimin ablasıda torununa bakıyor kadın 3 günlüğüne geldi kadın diken üstünde sürekli ben olmazsam yapamazlar dedi durdu. gitmemesi için zor tutuyor eltim.hatta benim çocuğumun hasta halde kreşe gittiğinede şahit oldu o da patladı.sen nasıl için rahat evde oturuyosun ben burda 3 günlüğüne geldim ama aklım hep torunumda bu kız hasta hasta kreşe yolladı çocuğu benim içim gitti diye oda üzerine gidince hiç ses yok o herkese laf yetiştiren kadın sessizliğe büründü birden.ben artık uzaktan seyrediyorum bu durumları bana laf kalmadan sahibini buluyor hemde en iyi şekilde.hatta ogün eşinden ayrı olan kaynımda var adam 17 yıldır evlenmedi artık olmuyor diye bizde bir an önce evlenmesi için destekliyoruz briyle tanışmış onu anlatıyordu adamın ağzına tıkadı lafı napıcan evlenipte diye eşim yine patladı sen bu zamana kadar hangimizin arkasında oldunki hangimizin eşini istemeye geldinki herkes başının çaresine baktı anca 7/24 tv seyret başka yaptığın bişey yok senin için torun evlat herşey boş dedi valla pes dedim
hastalık konusu doğru olabilir neticede yaşlı.ben bile bu yaşta 1 gün iyiysem ertesi gün yaa üşütürüm yaa migren tutar.
bence kimseden bir şey beklememek en iyisi.oğlunu ona karşı çok doldurmayın.çok kötülük yapmamışsa anlayışlı olun.
o saniyeden sonrada kötü gelin ilan edildiniz haberiniz olsun.Arkanızdan oğlumu dolduruyo diye ne naralar atmıştır
Ne güzel savunuyor seni arkanda duruyo mükemmel birşey bu. :)
annesinide savunsa ben asla niye savunuyorsun demem annesidir sonuçta.ama biyere kadar eşimde sessiz kalamıyor.
eş var eş işte ne güzel işte bizde anca böyle insanlara imreniyoruz
aslında sıkıntı ne biliyomusun eğer o tepkiyi ben verseydim eşim bana kızardı etki tepki meselesi ama kendi sölediği için bana gerek kalmıyor.aynı şey benim içinde geçerli eşim anneme asla çıkışamaz ama ben istersem yanlışlarını sölerim anneme
kaç yıllık evlisiniz merak ettim şimdi. şahsen ben dayanamam hatası neyse çata çat söyler çıkarım herkesin yüzüne. o kadar sabırlı olsaydım keşke...aslında sıkıntı ne biliyomusun eğer o tepkiyi ben verseydim eşim bana kızardı etki tepki meselesi ama kendi sölediği için bana gerek kalmıyor.aynı şey benim içinde geçerli eşim anneme asla çıkışamaz ama ben istersem yanlışlarını sölerim anneme bana yapılmasını istemediğim şeyi bende başkasına yapmam
haklısın mev*can ama nasıl bi kayınvalide olacağız? anlatıldığı gibi umursamaz ve bencil.... mi ; yoksa duyarlı ve sevecen mi olacağız gelinlerimize karşı.?kayınvalideler ne kadar fitne fesat olsada ben evlatların annelerini bu kadar üzmelerine karşıyım..hatalıda olsa laf sokmak yerine daha düzgün bi üslupla konuşsalar olmazmı ki ölümlü dünya sonuçta..
ilerde hepimiz kayınvalide olucaz..
haklısın mev*can ama nasıl bi kayınvalide olacağız? anlatıldığı gibi umursamaz ve bencil.... mi ; yoksa duyarlı ve sevecen mi olacağız gelinlerimize karşı.?
sonuçta gelin veya kayınvalide olmak önemli değil bütün insanlar sosyal hayatta , insan ilişkilerine dair ne ekiyorsa onu biçiyorlar.
karşındaki insana karşı (gelin- damat farketmez) iyimser olup da kötülük gören olmayacağına göre ; kötülük gören gelin veya kayınvalideler bi düşünmeli ben nerde hata yaptım diye(!)kızım var 5 yaşında damadım onu bi üzsün doğduğuna pişman ederiz diye konuşuyoruz eşimle
tabii zaman ne gösterir bilinmez devir deişiyor insanların hoşgörüsü sevgisi,saygısı azalıyor.
rahmetli annem de fena bi kaynanaydı gelinlerimizle arası pek iyi sayılmaz dı.ağbilerimide çok doldurdu zamanında, hep kızdım asla senin gibi bi kaynana olmam diye..
kaynana olmama daha çokkkk var ama hep derim karşımdaki bir adım atsın ben on adım gideyim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?