Esim her konuda tartisiyor :(

Ortada yıkılacak bir yuvanız yok, bilmem farkında mısınız? Ayrıca çok arıyor musunuz bu salakları? Tecrübeymiş bilmem ne. Sana ne?!

Eşiniz kontrol manyağı ve takıntılı gibi duruyor. Lütfen ağlamayı bırakın, siz ağladıkça kendini daha haklı sanıyor. Size yapılan haksızlıklar karşısında cevap vermeyin, takmayın, gazozu da çalkalayın ve karışma deyin. Bağırırsanız daha çok bağırır, direkt olarak küçük şeyleri büyütüyorsun deyip konu kapatın. Bu şekilde bir düzelme olabilir ancak siz alttan alıp, ağlayıp, özür diledikçe kendini büyük sanacak.

Tüm bu hissettirdiklerini yazıyorsun bir kağıda. Sen değil ben dili kullanıyorsun. Sonuna da biraz düşünmeye ihtiyacım var yazıp mektubu eve bırakıp annene gidiyorsun. Aradığında açıp melankolik bir şekilde dinliyor, üstünkörü cevaplar veriyorsun. Kapında köpek olana dek sürdürüyorsun ki kıvama gelsin, yontulsun azıcık.

Yaptın yaptın yoksa tependen inmez. Korkma, önce çıldıracak sonra ayağına kapanacak.

Tam bir manipülasyon ustası eşiniz.
Sert olun. Tavirlariniz net olsun. Alttan almayın. Sevismediniz diye kustuyse uyandırmayı bilseydin deyip başka açıklama yapmayın. Gazozu sallama diyorsa ben böyle seviyorum deyin ve başka söz söylemeyin.

bu nedir böyle ya..
biraz mesafe iyidir, annenizin evine tatile gidin biraz..
şımartmayın, yüz vermeyin, alttan almayın bir süre

Psikoloji eğitimi olan 25 yıllık evli bir kadın olarak diyorum ki eşiniz ruhsal anlamda kesinlikle normal değil.
Eşiniz tedavi olmaz ve siz bu evliliği sürdürmek için uğraşırsanız sizi bekleyen en hafif sendrom, depresyon.

Düzelmesi iyi olmus ne dedi ki baban böyle etkili olmuş. Benim babam konuştu fln adam daha Bi diklendi nerde yanlış olmuş acaba
Babamin tatli sert bir üslubu vardır inceden msji verir kırıp Bagiriip cagirmaz yani damadına karşı öyle hep
Bize kok sokturur
Bir keresinde unutmuyirm eşim eşyalarını topla eve geldiğimde seni gormucem annen gelsin alsın seni dedi babamı aradm babam da oğlum gevnmeye gönlün yoksa bosan dedi kızımı bu kdr uzmeye hakkin yok dedi veririsin maaşın yarısını nafaka olarak dedi sen sağ kızım selamet falan dedi
Sonra bir daha asla annenin evine git diye bor söz duymadım
Duyarasam gitcegimi biliyor çünkü

Eşinizin yaptıklarına bir gün bile tahammül edemezdim. Allah sabır versin.

Evlendikten sonra mı değişti?

İyi olmuş ona benimkine fayda etmiyo der al kızın orda kalsın, öküz benimki

Evet haklisiniz zaten sabrimi tasirdi baya. Hala bir surat hala bir surat... okadar öfkeliyim ki kendimi zor tutuyorum. Her yeri dagitasim var güldügüme bakmayin sinirden köpürüyorum. 4 gündür küsüz

Erkekler neden böyle ya... rezil olmadan kendilerine gelemiyorlar

3 ay da ne hale gelmişsin, 30 yılı düşünemiyorum bile. Bu adam 3-5 yıla verem eder seni.

Alttan alma, sakın taviz verme. Gerçi mötü iyi kalkmış nasıl indireceksin bilmem.

Yok sabrimi tasirdi, fazla uzatti tartismayi. Kuzenlerle birseyler yapacakmisiz haftasonu. Kusura bakma ben gelmiyorum seninle mutluluk pozlari veremem dedim, o derece sinir etti beni. Kuzende benim kuzenim

Konusmuyoruz zaten simdilik. Birbirimize küsüz, o konusmadikca ben dahada öfkeleniyorum. Ayni cocuk gibi baska birsey degil

Oh ne güzel halletmissiniz sorunu babamda ayni sekilde davranir ama onlari üzüp birsey demek istemiyorumm

Arkadaşımın kayınvalidesi ile tanıştım ve evime davet ettim.Kadıncagizin ürkek,naif ve bir davranışda bulunurken gereğinden fazla düşünen birisi olduğunu farkettim. Kayinvalidesi ile ilgili gözlemlediğim bu durumu paylastigimda arkadaşım kayınpederinin çok baskın,memnuniyetsiz birisi olduğunu ,kendisi ile ilgili olmayan bir konuda dahil mudehalelerinin olduğunu soyledi. Kayınpederi arkadaşıma da böyle davranmak istemiş ve arkadaşım "siz bana karisamazsiniz,yerinizi bilin,simdi çıkıp giderim ama kapinizdan çıkarsam da bir daha yüzümü göremezsiniz" diyerek adama haddini bildirmiş. Arkadasima bu şekilde davranamiyor ama eşine karşı kötü davranışını sürdürüyor çünkü eşi buna izin vermiş ve artik ilişki dinamikleri bunun üzerine kurulmuş.İleride kaygı bozukluğu yaşayan ,pazardan patlıcan mi alsam karnı bahar mi diye tek başına karar veremeyen ( eşinizin evdeki şerrinden cekindiginiz ve onun paşa gönlünün herşeyden üstün olduğunu benimsediginiz zaman kendiliginden oluyor bu) ,güne her sabah mutsuz uyanan bir kadın olmanızı istemem

Düğünden önce bu huyları var mıydı ?
Ya bir sorsanız o terbiyesiz odun herife ne oldu da düğünden sonra bu kadar değişti? Madem size böyle davranacaktı neden evlendi?
Ne diye evlenir bu tarz odunlar anlamış değilim. Arkadaş geçinmeye, mutlu olmaya niyetin yoksa neden başını yakıyorsun kızın?

Sadede gelirsek;
Bacım işin zor ama sonuçta üstesinden gelebilirsin. Bu tarz adamların dediklerini fazla umursamayacaksın ki kendini yıpratma. Küstü mü mesela ''hı, hı tamam'' de geç. Kendi işine ve hayatına bak. Tartışmaya girme ve bu huylarını umursamıyor olduğunu hissetsin. Bir süre daha hırçın olacaktır ama senin umursamadığını görmesi sanki bu huylarını söndürecektir gibi geliyor.

Cok tesekkür ederim, ayni benim durumumu paylastiniz. Esim cidden öyle, cok memnuniyetsiz, her hareketimi bin kere düsünmem lazim sayesinde... inanin bana onunla tanismadan önce özgüvenim gayet yerindeydi, mutluydum, arkadas ortaminda herkesi güldüren bendim. Simdi esim sayesinde baya geriye cekildim. Bunlarin farkindayim ve bunu degistirmem gerekiyor...kayinvalidesine cok üzüldüm. Böyle insanlar cok zor. Neden böyleler anlamiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…