Eşim hayatimizi bitirmek uzere..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Borcu harci kapatmayi ve kalan parayi kurtarmayi dusunuyorum.Biraz daha dusuk kiraya gecmeye calisacagim ama 1900 alti kira yok burda.Kizimin okulu ve kira sabit giderim olur.Ya da babanemin evine gecsem 20 bin masrafi var cok kotu durumda isinma tesisat vs zorunlu yapilmasi gereken seyler var.Benim olmayan eve de 20 bin vermek zorundayim
Sonrasında kira verecek misiniz.
20 bin sizin için 10 aylık kira sadece.
İyi düşünün...
Babanne hayatta mı? Belki harcama yaparsınız sonra mirasa girer ve harcamalarınız boşa da gidebilir.
Hangi şehirdesiniz kiralar cok ucuk

Çok üzüldüm. O paralar ne kadar zor bırıkıyor nasıl boyle ust uste hatalar yapabıldınız.
Keske hıc gelmeseydınız, buyuk sehırde evde , yasamda okulda daha pahalı.
Sız calısıyor musunuz?Cocugunuz ozelde mı okuyor?

Büyük şehirlerde 1000 TL ye kiralık evler.
Nasıl yokmuş o kısmı anlamadım.
Eşiniz hem parası yok hem lüks yaşamak istiyorsa o ayrı tabi... Maalesef para yönetmesini bilmiyor. Biliyormuş gibi dahi yapamıyor.
Hayatı boyunca maalesef para konusunda eşinizle bu durumu yaşayacaksınız.
Bu durum sizin hayatınızı çok etkiliyor ve çok önemli bir detaysa ayrılın. Ya da bu durumu kabul ederek yaşayacaksınız.
Eldeki para gitmeden esinizin ailesinin evine tadilat yapıp taşınmak en mantıklısı...

Bulunduğunuz şehri çok merak ettim. Kiralarin 1900 altına inmedigi bir yer çok nezih bir yer olmalı. Erkeklerin her zaman doğru karar veremeyeceklerin farkına varmaları gerekiyor bence. Bu şekilde verdiğiniz emeğe yillariniza yazık gerçekten. Sizin aileniz biliyor ama eşinizin ailesi neden bilmiyor oğullarının hatalarını bence onlar da bilmeli.

Suan onda kararsizim oraya gecersek herseyi kapatip 80 bin tl kalicak ve yeniden birikim yapmaya baslasam ki korkuyorum yine carcur edip kartlari sisirecek diye.
arkadaşlar bangır bangır yazıyor neden yenilmiş modda yazıyorsunuz veya anlamak istemiyorsunuz?
maaş kartlarını kredi kartlarını alın elniden sizden harçlık alsın sadece

heee eğer yapmaz etmez derseniz maddi konularda hiçbişeye karışmayacağınızı söyleyin

Belli ki eşiniz ekonomiden, geçimden bihaber. Neden dizginleri ele almadınız?
Aile büyüklerini de sokabilirdiniz devreye..

Arabayı totosunun rahatı için satmıyor. Erkekler vazgeçmek istemez genelde arabalarından. Bence en mantıklısı arabayı satıp borcu kapatmak.

Virane eve girip bir de oraya masraf yapmayın. 2500tl olmayan daha uygun bir eve taşının. Ve ciddi kararlar alın..

Yuksek lisans mezunu ve inanmicaksiniz ama meslegi de piyasa ile ilgili
Kusura bakmayin da meslegi piyasa olan adam nasil batıyor anlamadım valla🤔🤔🤔.Ben 3 e yakın alıyorum eşimde aynı alıyor sadece yazın daha yoğun olduğu için primleri var 1.5 yıl önce 190bine 2 daire aldım(100 binim vardı 92 çektik bankadan 10 yıllık ).ustune 45 bine araba aldım krediyle (sıfır nakitle)3 yıla tüm kredi kartları ve araba kredisini(1.000lira aylik) kapatıp bu sefer benim istediğim gibi dubleks alma planimiz var eşimle akşam konuştuk bu sefer ben çekeceğim ev kredisi maaş ustunden.bu arada 2 çocuk var biri ortaokul geçen ay sadece soru bankalarına 300 lira verdim.Aldigimiz eve 1250 kredi ödüyorum 1500 kira alıyorum kendini ödüyor yani.biz 6 bin ile hem ev döndürüyoruz hem araba kredisi faturalar servistir harçlık çocuğa vs. hem çocuk okutuyoruz market ve PaZardan da istediğimizi alabiliyoruz çok lükse kaçmadan.millet bana parayı üflüyormusun diyor da bizde tutumla olan eşim bence yoksa ben kuyumcunun yolunu tutarım çoktan 😂😂😂Bu arada kayinvalidem ev verdi onda oturuyorum kira derdim yok.Ben sana masrafları yazsam nasıl batmiyorsun dersin sırf cocugun kolundaki saate aylık 50 lira ödüyorum 2 senedir bu akıllı saatten yeri belli olsun diye 😖😖.Benim telefon faturam 200 lira sadece benimki😟😟. Öleyim ben be 🙁🙁

Ben olsam beni dinlemeyen herifi ben hiçççç takmam. Maddiyata da hiçççç karışmam.
Nasıl batırdıysa öyle de çıksın der, yer içer keyfime bakarım.
Kendimi heder edip ağlamam.

Eşim işleri bu kadar batirsa, maddi kararları kendim ele almaya baslarim. Herkes herseyi becermek zorunda değil, ama is aileyi batırmaya geliyorsa işin rengi değişir işte.. Sizde küsmesine dayanmaya öğrenin. Başlarım küsmesine

hesalari siz kontrol altina alin. baska çaresi yok. bunca zaman sen karar verdin bundan sonra brn karar verecegim diye soyleyin.

kredi kartlarini tamamen kapatin. o zaman cok harcams oluyor anlasilmiyor. nakit kullaninca harcamalar daha cok göze gorunuyor

2500 e redidans mı villa mı allah aşkına. Normal insanları gibi normal bir daireye çıksaydınız keşke. Eşiniz atla gitmiş sıçmaya resmen.

valla istanbulda ben bakiyorum ev hemen hemen bu fiyatlar. 3+1 ler. sitede bakiyorum. havuzlu falan da degil. toki siteleri. 2 bine bulmaya calisiyorum. aidat la 2200 olacak. gecen bir tane bulduk 2500 istiyor tutmadik.
yeni binalarda falan kiralar bu ayarda bana şaşırtıcı gelmiyor artik baktigim icin.

biz esimin gelir dengesizliginden batik.durumdaydik. cok az kazaniyor ve dengesiz kazanıyordu. kredi kartinin hep asgarisini oduyorduk.

elim genisleyince ilk is karti kapattim.varsa yiyoruz yoksa bekliyoruz erteliyoruz. esimin luks harcamaları yoktur. ama yapmaya clistigi isi yapmaya devam ettigi icin bizi zora sokuyor. ben de karismiyorum artik eve. bukuyor bulusturuyor borc aliyor. zora girsin ki bir gun anlasin yaptigi isin saçmalığini diye bekliyorum. daha anlamadi.

ben kendim ayri birikim yapiyorum. tabi illa ordan da dolaylı yoldan harcaniyor ama tamamen ona biraksam hic olmazdi

2500 e redidans mı villa mı allah aşkına. Normal insanları gibi normal bir daireye çıksaydınız keşke. Eşiniz atla gitmiş sıçmaya resmen.
Muhtemelen sıtedeler.
Gecen gun arkadasım aidatla birlikte 2750ye ev tuttu. kocası kız kardeslerıne para yedirip arkadasıma gelince yok diyordu, ev sahibi de evı satıyormuş. arkadasım da gonullu gıttı o luks evı tuttu. Essek gibi ödesin diyerek
:)))

Olduğu kadar harcarim nakitte, kartta odeyebilecegim kadar harcarim kredi kartında borc bırakmamaya çalışırız ki faizlenmesin iki alacaksam birini bu ay birini diğer ay alırım kartın kesilmesini beklerim.Polodan da giyiniriz Koton dan da ama birden yuklenmeyiz ihtiyaç olduğu kadar alırız kıyafette ihtiyaç fazlası begensemde almam çünkü ihtiyacim yok sadece begenmisimdir. Abur çuburda az ama lezzetli ve kaliteli olanı alırım meyveyi hem taze hem uygun fiyatlı PaZardan alırım.ise evden ev yemeği götürürüm fırında var ocakta ısıtır miss gb yerim herifte evden götürür yemeğini. Sigaramız yok alkolümüz yoktur.Bence ekonominin başına geçme zamanı gelmiş geçiyor hatta gitti bile.

biz esimin gelir dengesizliginden batik.durumdaydik. cok az kazaniyor ve dengesiz kazanıyordu. kredi kartinin hep asgarisini oduyorduk.

elim genisleyince ilk is karti kapattim.varsa yiyoruz yoksa bekliyoruz erteliyoruz. esimin luks harcamaları yoktur. ama yapmaya clistigi isi yapmaya devam ettigi icin bizi zora sokuyor. ben de karismiyorum artik eve. bukuyor bulusturuyor borc aliyor. zora girsin ki bir gun anlasin yaptigi isin saçmalığini diye bekliyorum. daha anlamadi.

ben kendim ayri birikim yapiyorum. tabi illa ordan da dolaylı yoldan harcaniyor ama tamamen ona biraksam hic olmazdi
Yapmaya calıstıgı ısı devam ettirmesi gelir dengesizliği olmuyor iste sızı dusunmemesi oluyor, zarar goruyorsunuz ailecek?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı