Eşim hayatimizi bitirmek uzere..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haklisiniz beceremiyor
Karar sizin.
Ya bu şekilde hayatınıza devam edeceksiniz.
Ya da yolunuzu çizeceksiniz.
Görüyorum etrafımda lüks ev,araba kullanmak uğruna eşini ve çoluk çocuğunu sersefil eden çok var. Kadınlar özünde iyi biri diye ayrılmıyor ama eşini bile bile sıkıntı içinde yaşatan hangi özde iyi oluyor,ben çözemiyorum.
Size kolay gelsin.

Ailenizi de arkaniza alarak esinizle ciddi bir konusma yapin. Evin idaresi komple sizde olsun.
Kredi kartlarini kapatin ve kirip atin.
Daha uygun bir eve kiraya gecin.
Esinizi seviyor ve evliliginizi devam ettirmek istiyorsaniz bu parayi Allah korusun sagliginiz yada bir kaza bela icin de harcamis olabileceginizi dusunun. Sukur ki oyle olmadi deyin
Dua edin israf etmeyin ,bankalardan da uzak durunca inanin paraniz bereketlenecek.
Guzel bir ekonomik plan yapin
Cocugunuz da varmis uzulup, birbirinizi tuketip cocugu da yipratmayin
Kenardaki parayi korumaya calisin
Daha guzeli olur insallah

O da kendini boyle savunuyor kumar mi oynadim diyor arabaysa bizim arabamiz evse bizim icin diyor.Ama suan ki durum :KK43:

İyi de yaptığı şeyler akıl dışı kumar oynamaktan bile riskli şeyler değil mi? Kumarda bile kazanma ihtimalin oluyor. Eşiniz hangi akla hizmet, 2500 Tl'lik ev tutuyor, araba satıp üst model araba alıyor?

Ve sizi ve emeklerinizi hiçe sayarak yapıyor bunu. Kendini savunacak hicbirseyi yok.

Ailenizi de arkaniza alarak esinizle ciddi bir konusma yapin. Evin idaresi komple sizde olsun.
Kredi kartlarini kapatin ve kirip atin.
Daha uygun bir eve kiraya gecin.
Esinizi seviyor ve evliliginizi devam ettirmek istiyorsaniz bu parayi Allah korusun sagliginiz yada bir kaza bela icin de harcamis olabileceginizi dusunun. Sukur ki oyle olmadi deyin
Dua edin israf etmeyin ,bankalardan da uzak durunca inanin paraniz bereketlenecek.
Guzel bir ekonomik plan yapin
Cocugunuz da varmis uzulup, birbirinizi tuketip cocugu da yipratmayin
Kenardaki parayi korumaya calisin
Daha guzeli olur insallah
Cok sagolun yorumunuz iyi geldi umuda ihtiyacim var

İyi de yaptığı şeyler akıl dışı kumar oynamaktan bile riskli şeyler değil mi? Kumarda bile kazanma ihtimalin oluyor. Eşiniz hangi akla hizmet, 2500 Tl'lik ev tutuyor, araba satıp üst model araba alıyor?

Ve sizi ve emeklerinizi hiçe sayarak yapıyor bunu. Kendini savunacak hicbirseyi yok.
Evet oyle cok inatci biri ama artik basetmekten yoruldum

Ben bu kadar borcta batakda 2500 tllik evde oturmam sen git kendin yasa deseydiniz keske sizin de isinize gelmis bazi seyler. Ben olsam oyle der ve cidden de tasinmazdim oyle bi eve. Erkek sorumsuzsa kadina dusuyor biseyler agirliginizi koysaydiniz keske.

Eşin ne mezunu, yani bu kadar saçmalığı anca bir ilkokul mezunu yapar. Hesap kitap bilmeyen bir eş ;(
Ya bence bu diplomayla değil de zekayla, kapasiteyle alakalı bir mevzu. Dedem ilkokul mezunu bile değildi, babam deseniz ortaokuldan sonra inşaatlarda çalışmış, 30'undan sonra liseyi dışarıdan bitirmiş. Buna rağmen evlerini aldılar, çocuklarını okuttular, birikim yaptılar vs. Okulda hesap kitap işleri öğretiliyor doğru da, bu alma satma, yatırım yapma, bütçe ayarlama işleri okulla olacak iş değil, ayrı bir yetenek bence. Zira etrafımda kaç tane üniversite mezunu var, konu sahibinin kocasıyla aynı kafadan; ayranları yok içmeye tahtırevanla gidiyorlar hacet gidermeye.

Suan onda kararsizim oraya gecersek herseyi kapatip 80 bin tl kalicak ve yeniden birikim yapmaya baslasam ki korkuyorum yine carcur edip kartlari sisirecek diye.
Elinizdeki kartları kapatıp düşük limitli kartlar kullanmaya başlayabilirsiniz belki. Sizin eşinizle ciddi ciddi konuşmanız şart, gerekirse ailelerde işin içine girsin. 20 bin tl kredi kartı borcu korkunç rakam, kafasına göre araba borcuna girmesi falanda öyle.

Ben bu kadar borcta batakda 2500 tllik evde oturmam sen git kendin yasa deseydiniz keske sizin de isinize gelmis bazi seyler. Ben olsam oyle der ve cidden de tasinmazdim oyle bi eve. Erkek sorumsuzsa kadina dusuyor biseyler agirliginizi koysaydiniz keske.
Benim hatam onun kusmesine dayanamayip kabullenmem oldu oysaki sert olmaliydim suanki gibi

Ya bence bu diplomayla değil de zekayla, kapasiteyle alakalı bir mevzu. Dedem ilkokul mezunu bile değildi, babam deseniz ortaokuldan sonra inşaatlarda çalışmış, 30'undan sonra liseyi dışarıdan bitirmiş. Buna rağmen evlerini aldılar, çocuklarını okuttular, birikim yaptılar vs. Okulda hesap kitap işleri öğretiliyor doğru da, bu alma satma, yatırım yapma, bütçe ayarlama işleri okulla olacak iş değil, ayrı bir yetenek bence. Zira etrafımda kaç tane üniversite mezunu var, konu sahibinin kocasıyla aynı kafadan; ayranları yok içmeye tahtırevanla gidiyorlar hacet gidermeye.
Yuksek lisans mezunu ve inanmicaksiniz ama meslegi de piyasa ile ilgili

Yuksek lisans mezunu ve inanmicaksiniz ama meslegi de piyasa ile ilgili
Okumak baska sorumsuzluk bambaska bisey ornekleri fazlaca mevcut bunun okumayla ilgisi gram yok. Oturdugum binayi yapan ve suan 20 dairesi bulunan ev sahibimiz ilkokul terk. Akli basinda olmak bambaska bisey herkes akli basinda mantikli olamiyor

Aslında çok haklısınız, aynen iş bilmekle alakalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
Yukarı