Eşim hayatimizi bitirmek uzere..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
q
Evet yaslanmazlar bile
Bide bunlarin en hazin ve acıklı sonu da 5 parasiz kalmalari ve kaldıklarında cevrelerinde es dostun kalmadığını görmeleri. Bunlarin arasinda karisini cocugunu suclayan modelleri de var
Beni bu hale siz getirdiniz her istediginizi aldim..(dedigi de 2 ayakkabi 1 marka pantolon 1 ceptelefonu belki) 🤣🤣🤣🤣

ayy evet bu yaslanmama olayi cok dogru ya. bizim de bir tanidik vardi. adam gamsiz. rahat. kadın ev hanımı ydi am igne oyalariyla faln bogazindan kismalrla flan ev yaptirdi. kendini paraladi. sonra kanser oldu rahmetli oldu. adam karisi kanserken bile ust kiraciyla flortlesme ve kiraya esneklik yapma derdindeydi.

adam babamla yasitti ama hic yipranmadi gerçekten. yasikli ve hovarda tiplerdendi. olan esine oldu.

Hanım sözü dinlemeyen elinde sonunda pişman olur bunu hep söylerim eşime o da beni pek dinlemez sonunda dediğime gelir

bir kez taksiye binmistik. sofor emekli bankaciymis. 3-4 tane kredi karti batirmis . esini dinlememis falan. ne zamanki onu dinledim ev sahibi olduk. artik sozunden cikmiyorum diyordu. ek gelir icin calisiyordu. o da hanim sozu dinlemek lazım mis vs diye anlatıyordu.

Cok yanlis yapmissiniz,

bir de siz de sanki lukse duskunsunuz gibi geldi bana.

Yani kucuk sehirde 15 yillik calisma hayatinizda 250 bin biriktirmisken, buyuk sehirde bu kadar fazla harcama ile ne yapacaginizi dusundunuz ki,
hani esinizin planinin hic olur yani yokmus, basindan da belliymis,
dedim dinletemedim olmamali,

bunu annem diyor ya,
30 yil once kadinlarin sozu o kadar gecmezken babama X konusunda fikrini soylemis de ikna edememis, babamin karari neticesinde de zora girmisiz.

Bugunun kadinina yakismiyor bu sozler, daha aktif olmalisiniz. Calisip kazandiginiz paranin takipcisi olmalisiniz.
Bir iki hata yapilir, ailecek kenetlenmek gerekir oyle zamanlarda, ama yazik yahu bir ev parasi ic ediliyor.

Cok sagolun yorumunuz iyi geldi umuda ihtiyacim var
Sagliginiz yerinde isiniz gucunuz var
Odenemeyecek bir borcunuz yok
Dermansiz derdiniz yok
Evet maddi gerileme de insani uzer hakli oldugunuz yerler var umutsuz olacak birsey yok
Silkelenin birikim yapin moralinizi yuksek tutun
Para bu , gider gelir .
Evet esiniz sizi dinlememis finansal hatalar yapmis
Ama parayi orda burda yememis sizi aldatmamis gununu gun edip sizi ac susuz birakmamis
Yanlis yapmis sadece keske yapmamis ama olan olmus
O kadar da cikmaz da degilsiniz
Sadece maddi kararlari artik size birakmasina ikna edin
Sizin canınız sağolsun yeterki hepsi yerine gelir

Merhaba herkese,bu bir ic dokme konusudur.Cunku depresyona girdim birilerinden fikir almaliyim.
Doguda esimin memleketinde uzun yillar yasayip daha sonra esimin de rizasiyla batida buyukbirsehre (memleketim) tasindik.Dogudaki evimiz sattik geldik 250 bin tl ile ve Gelir gelmez aylik 2500 tl lik bir eve tasindik esimin buldugu ev.Basta karsi ciktim kira cok yuksek diye ama beni dinlemedi baska ev yok napiyim diye bi de tutturdu paramizin faiziyle oderiz kirayi diye.Bi turlu anlatamadim faizi kullanirsan para erir cok mantiksiz dedim ama nafile.Neyse dedim ev alana kadar otururuz.Sonra bi ev begendik ama teslimati 6 ay sonraydi.Tum paramizi yatirip ustune kredi cektik o arada kizim okula basladi onun okul parasi vs derken 6 ay idare ederiz dedik ah ah o 6 oldu 1 yil ev gec teslim edildi o surecte hem kira hem kredi vs derken altindan kalkamadik konut kredisi ilaveten 2 tuketici kredisi vardi.Okul kira vs derken eve tasinsakta gecinemeyecegiz sat evi dedim o zaman satsaydi daha da borca gomulmeyecektik yok satmadi inatla.Tasindik 2 ay gecmedi bataga suruklendik odeyemez duruma geldik.Bu arada ekonomi de iyice bozuldu primlerimiz kesildi market masrafimiz artti derken battik.Yeni bir kredi cekip yapilandiramadik cunku yuksekti faizler.Bu tutturdu satmamiz lazim hemen diye.Dedimki once arabayi sat bikac ay bir bakalim belki faizler duserse yapilandiririz tum.borclari.Yok illa evi saticak 1 ay yalvardim satma bak kiraya ciksak nerdeyse konut kredisi kadar odeyecez zaten bekle biraz yok dinlemedi.Gitti evi satti tam 160 bin tl zararina.Kahroldum hala da oluyorum.O evi satti 2 hafta sonra kredi faizleri dustu kafami duvarlara vurasim geldi bagirdim cagirdim ev gitti salakligin yuzunden diye.Sonra kiraya ciktik 2500 tl yine.Daha asagisina inmedi beyefendi babanemin evi var eski bir yapi oraya gecelim dedim biraz tadilat istiyordu yok kabul etmedi.Neyse kiraya gectik 1 ay olmadan tutturdu yeni araba alcakmis eskiyi satip.Gitti aldi kredi cekip.Aradan 5 ay gecti tekrar cikmaza girdik kredi kartlari 2 kredi kira vs derken elimizde kalan 180 bin tl den yemeye basladik.Sabah kartlarin 20 bin oldugunu ogrendim kalbim sıkısti.Herseyi kapatinca elimde 80 bin kalicak.Kahrolmus durumdayim ev alma hayali bile kuramiyorum artik hala da beni dinlemiyor bana soyleyin ne yapayim..Gecenlerde bi tartisma yasadik tek tek hatalarini soyledim hayatimizi mahvettigini elimdeki uc kurusa da ye rahatla ilerde kiralarda surunuruz dedim yok bi yere varamiyoruz.Cok moralim bozuk.Bu arada babanenin evine gecelim demeye basladi iyide rezil rusva etti beni aileme..biz battik geciyoruz mi diyecegim dusundukce sinirimden olecegim.
kredi,faiz sou hep böyle borç içinde bitiyor işte. elinizdekilerin ederi kadar geçinmeye çalışsanız keşke. sadece sizin için demiyorum herkes için bu böyle malesef. Biz kredi kartı bile kullanmayız elimizde ne varsa ona göre geçiniriz mesela. Eşiniz artık iflah olmaz zaten size hiçbir konuda danışmamış bile...

Maaslar ne kadar? Gelirinize guveniyor belli ki ince hesap kitaptan anladığı yok, para yönetimi hic yok. Kusura bakmayin. 2500 tl kira su zamanda çok yüksek meblağ. En az 15 kazanmali ki hakki masrafını cikarsin. Bari elde kalani heba etmeyin ayrica babaanne evine gecerseniz de sizinki akillanmaz o kadar borçta harçta gidip araba yenileme pesine falan dusmus. Yani gösteriş icin yaşıyor gibi. Aile büyükleri ayar cekmeye calissin bence.

Bu konu disinda iyi bir estir ama para konusunda bitirdi beni.Ailesine dahi anlatmayi dusunuyorum artik
Geç bile kalmissin. Bir ev gitmis yeni ilde yeni ev alinmis o da gitmis. Araba yenilenmis ki oyle zaruri de degilken gibi sanki.. elde avucta olan erimiş zararina sata sata.. bacim sen ailesine anlatmakla cok cok gec kalmissin. Bari son kalani kullanmasın dursun bankada unutun o parayi. Maaşınızla gecinmeye bakin.

siz izin vermeden nasıl satıyor ev falan tutuyor ben anlamadım.bundan sonra ipleri elinize alın belli ki kendisi bu işi beceremeyecek.

teslim olan eve serh koydursaydiniz satamazdi sanirim. yakinim oyle yapmisti oturduklari eve. esi habersiz satmasin diye.

Merhaba herkese,bu bir ic dokme konusudur.Cunku depresyona girdim birilerinden fikir almaliyim.
Doguda esimin memleketinde uzun yillar yasayip daha sonra esimin de rizasiyla batida buyukbirsehre (memleketim) tasindik.Dogudaki evimiz sattik geldik 250 bin tl ile ve Gelir gelmez aylik 2500 tl lik bir eve tasindik esimin buldugu ev.Basta karsi ciktim kira cok yuksek diye ama beni dinlemedi baska ev yok napiyim diye bi de tutturdu paramizin faiziyle oderiz kirayi diye.Bi turlu anlatamadim faizi kullanirsan para erir cok mantiksiz dedim ama nafile.Neyse dedim ev alana kadar otururuz.Sonra bi ev begendik ama teslimati 6 ay sonraydi.Tum paramizi yatirip ustune kredi cektik o arada kizim okula basladi onun okul parasi vs derken 6 ay idare ederiz dedik ah ah o 6 oldu 1 yil ev gec teslim edildi o surecte hem kira hem kredi vs derken altindan kalkamadik konut kredisi ilaveten 2 tuketici kredisi vardi.Okul kira vs derken eve tasinsakta gecinemeyecegiz sat evi dedim o zaman satsaydi daha da borca gomulmeyecektik yok satmadi inatla.Tasindik 2 ay gecmedi bataga suruklendik odeyemez duruma geldik.Bu arada ekonomi de iyice bozuldu primlerimiz kesildi market masrafimiz artti derken battik.Yeni bir kredi cekip yapilandiramadik cunku yuksekti faizler.Bu tutturdu satmamiz lazim hemen diye.Dedimki once arabayi sat bikac ay bir bakalim belki faizler duserse yapilandiririz tum.borclari.Yok illa evi saticak 1 ay yalvardim satma bak kiraya ciksak nerdeyse konut kredisi kadar odeyecez zaten bekle biraz yok dinlemedi.Gitti evi satti tam 160 bin tl zararina.Kahroldum hala da oluyorum.O evi satti 2 hafta sonra kredi faizleri dustu kafami duvarlara vurasim geldi bagirdim cagirdim ev gitti salakligin yuzunden diye.Sonra kiraya ciktik 2500 tl yine.Daha asagisina inmedi beyefendi babanemin evi var eski bir yapi oraya gecelim dedim biraz tadilat istiyordu yok kabul etmedi.Neyse kiraya gectik 1 ay olmadan tutturdu yeni araba alcakmis eskiyi satip.Gitti aldi kredi cekip.Aradan 5 ay gecti tekrar cikmaza girdik kredi kartlari 2 kredi kira vs derken elimizde kalan 180 bin tl den yemeye basladik.Sabah kartlarin 20 bin oldugunu ogrendim kalbim sıkısti.Herseyi kapatinca elimde 80 bin kalicak.Kahrolmus durumdayim ev alma hayali bile kuramiyorum artik hala da beni dinlemiyor bana soyleyin ne yapayim..Gecenlerde bi tartisma yasadik tek tek hatalarini soyledim hayatimizi mahvettigini elimdeki uc kurusa da ye rahatla ilerde kiralarda surunuruz dedim yok bi yere varamiyoruz.Cok moralim bozuk.Bu arada babanenin evine gecelim demeye basladi iyide rezil rusva etti beni aileme..biz battik geciyoruz mi diyecegim dusundukce sinirimden olecegim.
Bazı adamlar eşlerini hiç dinlemiyor böyle konularda. Bunun bir benzerini kv. ve kp. yaşamış geçmiş yıllarda. Kv. hep anlatır evimizi sattı sonra alınan ev geç teslim edildi biz o ara kiradaydık der kredilerin masrafların altından kalkamamışlar aldıkları evi de satıp kredi borçlarını kapatmışlar arabayı falan da satmışlar kiraya geçmişler vs. Kp. hala dert yanar. Kendi suçu olduğunu kabulleniyor ama iş işten geçmiş. Bana onların durumu gibi geldi sizin durumda. Adamlar birşeyler alırlarken eşlerine de danışmalılar madem ki söz hakkı olmayacaktı neden evlenildi. O evde tek yaşamayacak eşi olduğunun da bilincinde olmalı insan. Şimdi ne desek boş. Böyle gelmiş böyle gidiyor.

Kendi bildiğimi okuyacağım diye çoculugun çocuğun rızkını kara delikte kaybeden bı koca kişisi daha benimkide bu yolda ilerliyor hadi bakalım Allah sonumu hayr etsin bazen öyle okuyorki Allah kahretsin senin kalas kafana laf anlatacağıma kendin gör deyip pes ediyorsn sizi iyi anlıyorum anlamaynca anlamıyor bazen

q

ayy evet bu yaslanmama olayi cok dogru ya. bizim de bir tanidik vardi. adam gamsiz. rahat. kadın ev hanımı ydi am igne oyalariyla faln bogazindan kismalrla flan ev yaptirdi. kendini paraladi. sonra kanser oldu rahmetli oldu. adam karisi kanserken bile ust kiraciyla flortlesme ve kiraya esneklik yapma derdindeydi.

adam babamla yasitti ama hic yipranmadi gerçekten. yasikli ve hovarda tiplerdendi. olan esine oldu.

Güldüm ama sinirimden,yanlis anlasilmasin. Olan kadina olmus gerçekten canim yazik ya. :KK43: Ben hep söylerim iyi insanların bu dünyada yeri yok. Gerçekten.. böyleleri bu dünyaya tatile gelmis. Sorumsuz hovarda tipler. Böylelerini de her gören cok sever haaa. Bilmezler dışı seni içi beni yakar oysaki..

üzüldüm durumunuza benim dedemde buna benzer birşeyler yapmış ve batmış.eve haciz gelmiş çok sıkıntı çıkmış yani kaç yaşında tekrar ev sahibi oldular.para işini elinize alın çocuğunuza yazık.

Giderleriniz çok mu fazla? Belli ki 2 maaş giriyor artı mevduat faizleri de bir dönem gayet güzeldi, bu kadar batmanızın sebebi ne? 20 bin tl kredi kartı borcu falan bunlar ne için harcandı?

Güldüm ama sinirimden,yanlis anlasilmasin. Olan kadina olmus gerçekten canim yazik ya. :KK43: Ben hep söylerim iyi insanların bu dünyada yeri yok. Gerçekten.. böyleleri bu dünyaya tatile gelmis. Sorumsuz hovarda tipler. Böylelerini de her gören cok sever haaa. Bilmezler dışı seni içi beni yakar oysaki..
evet maalesef. bir de boylelerin esi de gamsiz olmali. biri sorumluluk sahibi biri sorumsuz olunca ileriki yaslarda hep hastalıklar cikiyor. genelde kadınlarda çıkıyor tabi hep oldurmaya calismaktan.

Nasıl çekebiliyor? Esim ev kredisi için devlet bankasına başvurdu 92 bin lira imzam olmadan vermediler.Memure eş izni gerekiyor yüksek miktar olunca dedi.Bizzat gittim imzaladım kendim okudum da.🤔🤔🤔

Arkadaşlar, her alakalı konuya yazıyorum , hala eksik bilgi var bu konuda. Eş rızası kefalette ve konut kredisinde alınır. Tüketici kredilerinde EŞ RIZASI YOK, KEFİL OLMUYORSA.

Müşterinin herhangi bir sıkıntısı yoksa bireysel olarak tüketici kredisi çekme hakkına sahiptir. Banka çalışanının dediğinde bir yanlış anlaşılma var, tutarla alakalı bir durum değil bu.

Yorum yapanlara cok tesekkurler.Kendisine kizginim evet ama ona burda salagin teki gibi hakaretleri yazanlari da kabul edemem siniri asmayalim lutfen.Finansal hatalar yapti beni dinlemedi ama cok ta gamsiz biri degil o da uzuluyor giden kayba.Ama hala bildigini okuyor sorun bu.Benim de hatam pasif kalmam bundan sonra boyle olmicak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X