- 2 Kasım 2023
- 1.498
- 2.305
- 31
Doğumda ilk hafta harici kimsenin kalmasına gerek yok zaten 40 gün çook uzunEvet 40ım çıkana kadar 10 günde kayınvalidem kaldı fazla kalamadı eşinden dolayı ..
Evet uzak 12-14 saat otobüsle . Abim hasta olduğundan uzun zamandan beri bizimle kalmıyor ve artık kalamayacak . 4 senelik evlilikte geldi gitti yazın full yok zaten . Kök ailem derken bi tek annem var abim zaten memlekette yaşıyor annemde gidecek abim hastaneye yatacak yengem çağırdı annemi destek amaçlıSizin anneniz çok mu uzak oturuyor 2 hafta kalıyor şuan? Bir üyede daha önce annenizle beraber oturduğunuzu yazmış 4 senelik evlilikte ne kadar oturdunuz bu şekildr? Bence eşiniz annenizim habire çekirdek ailenizde olmasından bıkmış sizdende soğumaya başlamış. Kök ailesine düşkün olan sadece eşiniz değil
Doğrudur herkes farklı .. annem 40 gün kayınvalidem 10 gün kaldı kalacaktı kayınpederden dolayı kalamadıDoğumda ilk hafta harici kimsenin kalmasına gerek yok zaten 40 gün çook uzun
Abinize geçmiş olsun. 4 senelik evlilikte gitti geldi yazın full yok diyosunuz ama 1 senede toplam 3-4ay kalmış gibi bi izlenim oluyor buda çok fazla. Evliliğinize dinamitleri kendiniz yerleştirmişsiniz. Eşinizle empati yaptığım zaman çok bunaltıcı olduğunu düşünüyorum.Evet uzak 12-14 saat otobüsle . Abim hasta olduğundan uzun zamandan beri bizimle kalmıyor ve artık kalamayacak . 4 senelik evlilikte geldi gitti yazın full yok zaten . Kök ailem derken bi tek annem var abim zaten memlekette yaşıyor annemde gidecek abim hastaneye yatacak yengem çağırdı annemi destek amaçlı
Eee o kadar destek aldık söyleseydi açıkça . 3-4 ay kalmamıştır ama hadi kaldı diyelim onun annesi babası da kaldı 2-3 ay yani sorun olmadı . Gelen gidiyor yani . Eeee böyle mi olması gerek. İyi sebebi annem ise sorun yok o zaman çünkü onun ailesi de hiç bir zaman beni saymadı evlendiğimizden beri . Herkes kendi bilir .. açıkça söylesin eş isek . Annem kışın 3-4 ay kalıyor sa onun annesi babası da zamanında kaldıAbinize geçmiş olsun. 4 senelik evlilikte gitti geldi yazın full yok diyosunuz ama 1 senede toplam 3-4ay kalmış gibi bi izlenim oluyor buda çok fazla. Evliliğinize dinamitleri kendiniz yerleştirmişsiniz. Eşinizle empati yaptığım zaman çok bunaltıcı olduğunu düşünüyorum.
İşte sizin asıl meseleniz bu kendi çekirdek aileniz geri planda kalmış. 3-4 ay senin annen bu o kadarda kvler kaldı size ne zamanı kalmış oluyor? Yani ben ne kv ne kendi ailemi bu kadar uzun süre kabül etmezdim açıkcası.Eee o kadar destek aldık söyleseydi açıkça . 3-4 ay kalmamıştır ama hadi kaldı diyelim onun annesi babası da kaldı 2-3 ay yani sorun olmadı . Gelen gidiyor yani . Eeee böyle mi olması gerek. İyi sebebi annem ise sorun yok o zaman çünkü onun ailesi de hiç bir zaman beni saymadı evlendiğimizden beri . Herkes kendi bilir .. açıkça söylesin eş isek . Annem kışın 3-4 ay kalıyor sa onun annesi babası da zamanında kaldı
Ya annem 3-4 ay tam kalmadı ki geldi gitti 1 hafta falan 3-4 ay bile olmamıştır yani . Önceden böyle değildi şimdi ne oldu yani sorun ne ise söylenir konuşulur annem kayınvalidem gittiğinde konuştuk o yetmedi destek aldık kadın ayrı ayrı konuştu bizimle o zaman de ki böyle böyle rahatsızım .İşte sizin asıl meseleniz bu kendi çekirdek aileniz geri planda kalmış. 3-4 ay senin annen bu o kadarda kvler kaldı size ne zamanı kalmış oluyor? Yani ben ne kv ne kendi ailemi bu kadar uzun süre kabül etmezdim açıkcası.
Anneniz gidince sakince bi oturup konuşun herkes eteğindeki taşları döksün. Böyle böyle birbirinizden soğursunuz iyice
Evlendiğimizden beri böyle eşim ailesine bağımlı idi hadi beyse dedim başta takıyordum aman beni saymayanı bende saymam dedim geçtim . Bi kaç defa kayınvadelimi Aradım anne nasılsın vs yok çocuk olunca iyice bıraktılar evde yokmuşum gibi bende iyice selamı sabahı kestim . O zaman eşim bi tık iyiydi . Ben bu durumun annemle alakası olduğunu düşünmüyorum sık sık kalan biri değil . Hepimizin annesi gelir kalır gider sık olmadığı sürece problem olmaz . Başka bir şey var ama neİşte sizin asıl meseleniz bu kendi çekirdek aileniz geri planda kalmış. 3-4 ay senin annen bu o kadarda kvler kaldı size ne zamanı kalmış oluyor? Yani ben ne kv ne kendi ailemi bu kadar uzun süre kabül etmezdim açıkcası.
Anneniz gidince sakince bi oturup konuşun herkes eteğindeki taşları döksün. Böyle böyle birbirinizden soğursunuz iyice
Eşinin ailesiyle bir alakası yok senin kocanın poposu havalanmış. Kendince senin annene kinlenmis ,ayrıca kalkıp alsın yemeğini çayını bunun neyine üzüldün?Kızlar selam
Eşim son zamanlarda bir değişti . Kök ailesine düşkündü biliyordum ama son zamanlarda iyice bi değişkenlik gösterdi . İki aileye de uzaktayız 1 yaşında bebeğim var . Görüntülü konuşuruz . Hiç bir zaman ailesi beni sorup durmadı konuşurken she nasıl yada aramazlar başta çok garipsiyordum ama bıraktım torununu görürler oğulları ile konuşurlar eşim bazen aaa bu da annemiz der selam veririm o kadar . Ama son zamanlarda eşim evde kendi işini kendi halletmeye başladı . Eskiden yemeğini ben koyardım mutfağa yakınım diye şimdi sofradan kalkıyo kendi alıyo hayatım vereyim diyorum ben koyarım diyo . Oğlum şekeri görmesin diye çayına şeker attım hayatım ben attım sen atma dedim benim çayıma karışma dedi . Ben alırım ben yaparım modunda her şeyi . Annem bizde oğlum için geldi 2 hafta sonra gidecek kadın ha onun için yapıyor desem gidecek yani belli .. yatarken hayatım hayırdır bir şey mi var dedim yoo diyor ama dedim böyle davranıyorsun bundan sonra ciddi takılacağım diyor neden dedim ne alaka kaç zamandır böyle bi garip davranıyorsun farkında değilim diyor .iyi dedim sen bilirsin nasıl istersen öyle olsun . Bende uzak yabancı davranmaya başladım . Hadi ailesi için böyle davranıyorum desem ailesi kendi beni sormaz merak etmez dış kapının dış mandalı gibi davranır bana ben de ona göre davranıyorum bu hep böyleydi .. bana bakacağına kendi ailesine baksın resmen sanki evde torunlarını kendi oluşları varmış gibi davranıyorlar . Bende torunlarıdır diye ses etmiyorum ama bu da canımı sıkmıyor değil .
Biz eşimle bir de devletin sunduğu aile sosyal danışmanlığına gittik baya seans aldık . Güzel geçti hatta ama değişen bir şey yok . Ben ailesine ve eşime nasıl davranacağımı şaşırdım ne yapayım kızlar ..
Kocan bunu sezmiş... Yani bu düşünce de oldugunu anlamış bence. Anan da gelip gidiyorsa sana içten içe bileylenmiş. Mesele bu.Yazdım zaten her şeyi eşimin ailesi beni yok sayıyor ben yokmuşum gibi davranıyor oğlu ve torunu . Bende ona göre davranıyorum. Çay yemek meselesi değil yani bu . Kendisi de böyle değilken birden değişmesi şaşırttı sorduğum da da bundja sonra ciddi takılacakmış neden yani ? Yani der ki ; hayatım böyle oldu bundan dolayı yada canım öyle istiyor bi sohbet et açıkla dış kapı muamelesi yapma
Ayyyy böyle herifler çekilmiyor yaaa, bok herif, ailesine yaranmaya çalışmadığın için, zorla onlara gelinlik yapmadığın için tavır almış, ailesi de kulağına üflemiş olabilir , böyle evliliklerin sonu belli, ne yaparsan yap değişmez, bence uzak ve mesafeli ol asla tavrını bozma, oyunu kuralına göre oyna ...Kızlar selam
Eşim son zamanlarda bir değişti . Kök ailesine düşkündü biliyordum ama son zamanlarda iyice bi değişkenlik gösterdi . İki aileye de uzaktayız 1 yaşında bebeğim var . Görüntülü konuşuruz . Hiç bir zaman ailesi beni sorup durmadı konuşurken she nasıl yada aramazlar başta çok garipsiyordum ama bıraktım torununu görürler oğulları ile konuşurlar eşim bazen aaa bu da annemiz der selam veririm o kadar . Ama son zamanlarda eşim evde kendi işini kendi halletmeye başladı . Eskiden yemeğini ben koyardım mutfağa yakınım diye şimdi sofradan kalkıyo kendi alıyo hayatım vereyim diyorum ben koyarım diyo . Oğlum şekeri görmesin diye çayına şeker attım hayatım ben attım sen atma dedim benim çayıma karışma dedi . Ben alırım ben yaparım modunda her şeyi . Annem bizde oğlum için geldi 2 hafta sonra gidecek kadın ha onun için yapıyor desem gidecek yani belli .. yatarken hayatım hayırdır bir şey mi var dedim yoo diyor ama dedim böyle davranıyorsun bundan sonra ciddi takılacağım diyor neden dedim ne alaka kaç zamandır böyle bi garip davranıyorsun farkında değilim diyor .iyi dedim sen bilirsin nasıl istersen öyle olsun . Bende uzak yabancı davranmaya başladım . Hadi ailesi için böyle davranıyorum desem ailesi kendi beni sormaz merak etmez dış kapının dış mandalı gibi davranır bana ben de ona göre davranıyorum bu hep böyleydi .. bana bakacağına kendi ailesine baksın resmen sanki evde torunlarını kendi oluşları varmış gibi davranıyorlar . Bende torunlarıdır diye ses etmiyorum ama bu da canımı sıkmıyor değil .
Biz eşimle bir de devletin sunduğu aile sosyal danışmanlığına gittik baya seans aldık . Güzel geçti hatta ama değişen bir şey yok . Ben ailesine ve eşime nasıl davranacağımı şaşırdım ne yapayım kızlar ..
Ailesi geliyor diye de yapıyorlar, yani neden benim ailemle mesafeli vs , ailelerinin hiçbir hatasını görmezler ve görmek istemezler...Kocan bunu sezmiş... Yani bu düşünce de oldugunu anlamış bence. Anan da gelip gidiyorsa sana içten içe bileylenmiş. Mesele bu.
40 gün çok fazla , eşiniz bunalmış olabilir, eşiniz haklı belki de , herseyi anlatmamışsın gibi geldi nedense ...Evet 40ım çıkana kadar 10 günde kayınvalidem kaldı fazla kalamadı eşinden dolayı ..
Annesi küçük aralarla 3-4 ay kalmış konu sahibinin 40 gün de değil önceki sayfalarda var.40 gün çok fazla , eşiniz bunalmış olabilir, eşiniz haklı belki de , herseyi anlatmamışsın gibi geldi nedense ...
En başından beri kabullenmediler ki beni annesi kardeşi bi kayınpederim o da klasik babaları bilirsiniz karışmazlar etmezler . Ben yine 4 yılda gittim gördüm sırf annesini babasını görsün diye ama sayılmadığın yere gitmek yabancı gibi. Oğlumla konuşuyorlar sanki leylekler getirdi gibi davranıyorlar . Eşim de ailesine bağlıdır ama ses etmedim destek aldık ama değişmedi bilmiyorumAyyyy böyle herifler çekilmiyor yaaa, bok herif, ailesine yaranmaya çalışmadığın için, zorla onlara gelinlik yapmadığın için tavır almış, ailesi de kulağına üflemiş olabilir , böyle evliliklerin sonu belli, ne yaparsan yap değişmez, bence uzak ve mesafeli ol asla tavrını bozma, oyunu kuralına göre oyna ...
Ben bu durumun annemle alakası olduğunu düşünmüyorum sık sık kalan biri değil . Hepimizin annesi gelir kalır gider sık olmadığı sürece problem olmaz
annesi 3 4 ay kışın bunlarda yazın yokmuş. kvler de gelip 2 3 ay kalmislar Adam bunalmistir. uzaklaşması. Ben adamcağız üzüldüm40 gün çok fazla , eşiniz bunalmış olabilir, eşiniz haklı belki de , herseyi anlatmamışsın gibi geldi nedense ...
Eş ailesi bir kere kalmış bir kaç ay,onda da konu sahibi rahatsız olmuş ama kendi annesi sürekli yaz hariç onlarda yaşamışannesi 3 4 ay kışın bunlarda yazın yokmuş. kvler de gelip 2 3 ay kalmislar Adam bunalmistir. uzaklaşması. Ben adamcağız üzüldüm