Eşim git gide benden uzaklaşıp soguyor.. ailesine yaklaşıyor Dayanamıyorum :(

Bende hatir gonul olsun diye sahte samimiyet sahte gulucukler atamiyorum etrafa bende esimin ailesinden hic haz etmem cokda hakli sebeplerim var gelmesinler aramasinlar gormiyim yeter diyorum hep esimin aileside olsa beni strese sokan kimseyi almam hayatima esin gorussun madem oyle ama kadin dolduruyo diyosun gercekten zor

Dayanamıyorum evet.. cok yoruldum.. yorgunum kırgınım çaresizim.. henüz 9 aylık evliyim..
Hergün kavga gürültü.. sağlımdan da oldum iyi değilim daha dün hastanedeydim..
Panik atak hastasıyım kriz gibi birşey geçirdim.. evimdeym şimdi ağlıyorum durduramıyorum kimsem yok derdimi paylaşacam...
Ben eşimin ailesini sevmiyorum görmek dahi istemiyorum çok çektirdiler bana..
Ben sütten çıkmış akkaşık mıyım hayır asla.. ama cok sorunlar yaşadım anlatmak istemiyorum burada..
Kaynanama her gitmemizde onun lafları sözlerinden dolayı rahatsızlandm eve geldim acile gittim igneler serumlar .. dayanamıyorum o kadına.. tahammlüm yok..
görünüşte yaşlı hasta.. iyi melek.. ama gelin bide bana sorun zehir ettiler bana evliliğimi..
En son eşimle tartıştık eşime dedim ki ;
Ben artık annene babana bu kadar sık gtmek istemiyorum hatta iyileşene kadar mümkünse gtmeyecem sen git gör..
Eşim bana peki sen bilirsin gitme zorlamıcam seni o insanlarda oraya gönülsüz gittiğinin herşeyinin farkındalar zaten merak etme.. benim huzurum olmadınıda biliyorlar sorun oldugunuda biliyorlar herşeyi biliyorlar..
eşim annesi ile konuşmuş
Anne böyle böyle gelmek istemiyor.. sizde beklemeyin gelecek die ben gelip giderim.. yanınıza..
Annesi : taMAM oglum kendi bilir.. benm gelene kapım açık gelmeyennde paşa gönlü bilir demiş..

Eşim bana bundan sonra stres skntı yapma kendine.. gidersen gidersin koluma girip gitmessen de gtmesssin kendin bilirsin bu saatten sonra tantana su bu istemiyorum bitti kapandı konu artık benim ne huzurum kaldı ne birşeyim.
Keşke birşeyleri çok uzatmasaydın olan oldu biten bitti yaşanan yaşandı diyemedin..
Ablam sana mesaj attı yakınlaşmaya çalıştı.. konuşmadın ..
bir şekilde birşeyler oldu eyvallah.. yaşandı bitti.. ama bu kadar uzatıp bu raddeye getirmesedin keşke dedi..
Bana hep ailesini savundu hatalarını kusurlarını görmedi beni haksız gördü hep..
Senin ailen söyle annen sunu dedi ablan bunu yaptı dedikçe onlara düşleşdi beni susturdu..
Ben onlar gibi olamadım yüzlerine gülemedim yalakalık yapamadım hep net oldum bu yüzden kaybettim..
Dün yine hastanedeydim.. pek iyi değilim eşimde bunu bilyor.. önceden üstüme titrerdi oyssa..
Sabah kalktık yine pek iyi değildim hatta başım döndü yıgıldım kaldım.. ona ragmen işine yolladım yolcu ettim kahvaltısını hazırladım..
İşe gitti ve beni aradı..

Ben bugün çıkışta annemlerin o tarafa gideceğim
Hmm öyle mi tamam peki.. Yemeğede beklemeyim o zaman orda yersin artık canm görüşürüz ..
görüşürüz diyerek kapattı..

Ben biliyorum ki eşim bundan sonra her fırsatta ben hastada olsam.. su da olsam buda olsam hep ailesine gidecek daha cok düşleşdi onlara yıuvamızdan evinden uzaklaşmaya başladı..
Ben artık tepki vermeyrm bilmyrm hatam nerde
ama sunu çok net biliyorum eşim git gide benden soguyor.. uzaklaşıyor
Ve oraya her gitmesinde aramız açılıo
her gitmesindee o kadın eşimi dolduruyor..
her gitmesnde aramızda duvarlar oluşuyor...
Artık biliyorum hep gidecek hatta izin günlerinde bile önceliği hep onlar olacak
bana asla vakit ayırmayacak igilenmeyecek ve umrunda olmayacagm cok uzgünüm
napmam lazım bilmyrm aglamaktan başka birşey gelmiyor elimden
Rabbime sıgınmaktan başka .. :KK43:
Ben hiç böyle hayal etmemiştim..
Evliliğim bunlar yüzünden bitecek sanırım
Susup oturmalımıyım yoksa birşey ler mi yapmalıyım ..

sevgili dream,

esimin ailesiyle gorusmuyorum. Bunun cok ovunulecek bir sey oldugunu da dusunmuyorum. Ailemdeki saygi ve sevgiyle bezenmis kayyum aile ve gelin - damat iliskilerini gordukce kimseye belli etmesem de uzuluyorum.

ancak bir sekilde bu noktaya gelindi... peki bu noktada bana yakisan, bana dusen ne idi?

evveliyatla belirtmek isterim ki muazzam bir kirginligim ve kizginligim olsa da bunu asla esime yansitmamak. esinizin sizden uzaklasip ailesine yakinlasma nedeni de inanin ki bu. yalnizca bu.

evet, tecrubelerle sabittir kayyum ailelerin doldurma girisimleri ancak ya siz elinizde asa, dilinizde kelamlarla esinize yaklasirken; ne malum karsi tarafin tam aksi uslupla evlatlarina kapi acmadiklari?

esinizin ailesi ile iliski, iletisim kurmak zorunda degilsiniz; ancak saygi duymak zorundasiniz. esiniz 3 gun annesini aramasa, anneni bir yokla istersen demek sizi sadece degerli kilar. tabir caiz ise, dusmana altin anahtari elle vermek olmaz bu. anlatabiliyor muyum?

kızların dediği gibi politik davranmak zorundasınız.ne yaşarsanız yaşayın ailesinin evine gidin.size laf mı söylüyorlar,siz de tatlı dille lafınızı sokun.biraz kendinizi toparlayın ve o eve gitmeyi kendiniz teklif edin.eşinizle durduk yere üçüncü kişiler yüzünden sorun yaşamayın.onca emeğinize yazık olur.eşinize de güzel bi masa hazırlayın ilk fırsatta.onun gönlünü alın..

fedakarlık haklısınız.. ben böyle yaparak kaybettm.. kendimide kaybettm eşimide..
onlar gibi olmaymişim politik olmalıymşm nabza göre şerbet vermelymişim evet yapamadım bunları.. keşke yapabilsedm
ama eşim annesile o şekilde konuşmuş ya hani gelmek istemiyor die..
keşke demesedi şimdi gtsem lafımı yutup gtmiş gibi olacagm bilmyrm nolacak :KK43:
Zaman'la herşey rayına oturuyor eşinle sakin bir Zaman'da konuş istersen gelmeyeceğim demiştim ama yanlış düşünmüşüm bende gelmek istiyorum diye veya yemeğe al sonra sen gidersin bişekilde bir bahane bulabilirsen açıklama yapmaya gerek kalmayabilir
inan herkes çok sevdiği için Mutlu olduğu için görüşmüyor karşı tarafla daha yeni evlisiniz kestirip atmak için çok erken
Birde Kv doldurmuyor olabilir o Oray'a tek başına gidip geldikçe sinirleniyor olabilir Oyüzden böyle düşünüp dolmayın (tek başına ailene gidip gelen sen olsan ne yaşanırsa yaşansın seninde Can'ın sıkılır)
Bu bir maç değil kaybettiğini düşünme ilişkiler zamanla oturuyor ilerliyor

Bana hep ailesini savundu hatalarını kusurlarını görmedi beni haksız gördü hep..
Senin ailen söyle annen sunu dedi ablan bunu yaptı dedikçe onlara düşleşdi beni susturdu..

Bu sıkıntılarımı atlatana kadar görüşmeyecegim demişsin. Tamam bence de çok uygun ve makul bir istek. Kocan ve kv de ok demişler. Hee biraz sitemi söylemişler. Ama olsun sonuca bakarım ben. Gitmek istemiyorsun ve gitmiyorsun. Kocan tek başına ailesine gidip gelecek. Tamam bunda da anlaşmasınız.

Peki, senin dert ettiğin konu ne?
Ben anlatayım canım. Kendinin ne yaptığının ne hissettiğini farkında değilsin. Panik atağıni eşinin ilgisini çekmek için kullanıyorsun, bunu bilinçli yaptığını sanmıyorum tabi. Ama panik atağın sebebi bu. Esin de artık bunun farkında bence.

Zaten hastalığını çevresindeki insanları yonetebilmek icin kullanmak çok yaygın bir durum özellikle Türk kadınlarında. Kişi bunu bilinçli yapmaz. Ama yapar.

Neyse bunun en güzel çözümü ve tek tedavisi çevresindeki insanların bu hastaligi takmamasi. O sebeple kocan çok doğru bir yolda.

Yani eğer sen ben ailenle görüşmek istemiyorum dediğin de kocan tamam hayatım bundan sonra bende gormeyecegin onları demesini mi bekliyordun. Ne bekliyordun da su anda memnun değilsin.

Kendini kv nin kocani sana karşı doldurduğu konusunda bence çok abartıyorsun. Hergün kavga gurultu olan bir evliliginizi varsa insanlar tabii ki seni sevmeyecek. Oğulları hep huzursuz hep mutsuz ise ne yapacaklar. Sana bayılacak halleri yok. Diğer yandan yukarıda ki lafın da çok yanlış. Kocana ailesini niye cekistiriyorsun. Yani sana yapılan bir yanlış varsa sen konuş anası orada görümcen orada sen ver cevabını. Kocani araya soktun madem sen anlattın derdini o da onları haklı buldu. Eğer bu adamın ailesi ile geçmişten bir problemi yoksa %80 böyle olur. Aynısını sana yapsa sen de tepki gösterirsin. Tartisacaksan, hoslanmadigini şeyleri ortaya koyacaksan aralarından değil Onların ve kocanin olduğu ortamda sakince yılmadan konusa konusa anlatacaksin. Cirkeflesirlerse ee o zaman da onlar kaybedecek.

Taktik yapmaya politik olmaya gerek yok. Hep iletişimini güçlü tutacaktır her zaman.

Kv ye gitme sıkıntıların geçene kadar. Kocanın onlarda olduğu günler eve kapanma çik gez arkadaşlarınla kendi ailenle vakit geçir. Akşam adam geldiğinde yüz yapmasın böylece. Olayları kurup kurup fazla büyütme. Kocana iletişimini güçlü tut. Ailesi ile görüşmedigin bu zamanlarda sevgini ilgini esirgeme. Yarın bigün eski mutluluğunuza kavuşunca söylersin usturuplu bir dille ailen iliskimize mudahele etti bak neredeyse ayriliyorduk. Şimdi nasıl mutluyuz. Lütfen eski günlere dönmek istemiyorum sinirimi koruyalım vs diye.

Canim taviz verme kendin mutlu olmaya çalış ;-)
kendimle mutlu olmak ne kadarda güzel dediniz
ben içim kan aglarken kocama güler yüz gösteremem yapamam bunu
ben onlardan nefret ederken yüzlerine gülemem yapamam bunu artık bu hayatta yapayalnzm bunu gördüm
ve bugun eşim beni hasta gasta bırakıp düşünmeden hala annesine gidebilosa ben bu adama ne süslenirim ne güler yüz gösteririm nede mutlu rolü yaparm

Bu aileci erkekler değişmez bence biraz akışına bırak bakalım . Çocuk filan kesinlikle yapmayın bir kaç sene evliliğinizi tartın bence .
ben eşime ne kadarda iyi davvransam gönlünü hoş tutsam ikili oynasam maske taksam sonç evet değişmeyecek bende kendi içimde mutlu olacahım artık o yokmuş gibi..

Bence buradaki en büyük suçlu senin esin olacak o adam bende 9 aylık evliyim eşimin ailesiyle büyük bi sorunumuz olmadı ama fazla mesafeliyim çünkü annesine pek isinamadim eşim farkında gibi ikimizde dillendirmiyoruz konuyu ama belli yani o yüzden asla ısrar olmaz gitmezsem gitmez 15 günde anca görüşürüz ama arada ben söylerim artık hadi sizinkiler e gidelim diye hoşuna gider sonuçta ana baba ne kadar kötü olursa olsun burada denge esinde olmalı madem devamlı oraya bekleyecek evlenmeseydi sinir oluyorum böyle tiplere simdi boyle yaparak seni sindirmeye calisiyo aklinca ama sende soylenme ne kadar hakli da olsan kimse kabullenmez sn suçlu olursun
bende ona kızıyorum ya neden evlendiki benimle ben neyim onun için
madem annen bu kadar değerlidi madem bu kadar annecidin ayrılamcktn ne istedin benden
gençlimden hayallerimden..
ben kaynanama gitm zamanlarda eşim hiç anlayış göstermedi
bu seferde yok sohbety etmysn yok muhabbet etmiosun yok gönülsüz gidiosn yok istemiosun yok az gidiyosun
hep hep ailesi yüzünden hiçe saydı beni
şimdi bana burda diyorlar ki kocana güler yüzlü ol..
birşey deme mutlu görün..
içim yanarken kocam böyleyken nasıl olabilirim siz olabilrmydnz yapabilrmysnz
ben onlar gibi iki yüzlü değilim içim kan aglarken malesef olamyrm

Git ya da gitme içinden geleni yap bir şey diyemem.
Ama eşin gidince sorun etme kendini bu kadar üzme
Kocana evde çok iyi ol geçmişi konuşma yargılama oraya gidiyor diye mesela.
Adam huzur hissetsin evinde sana karşı düzelir bence. öyle davranmak seninde daha iyi hissetmeni sağlar.Bu kadar karamsar olma panik atak var bir de anksiyeteye depresyona dönüştürme bunları.
kocana iyi ol demişisiniz ya olammyrm o bana ailesi için böyle yaptıkca ben artık ona karşı sevgimide kaybedyrm ve inanın olamıyorum mutsuzken içim kan aglarken ona karşı nasıl iyi olabilirm ki.

Canım benzer şeyleri yaşamış ve eşinin ailesi ile görüşmeyen biri olarak yazıyorum bunları.
Aynı hataya bende düştüm, eşimin annesine gitmesine sinir oldum ne kadar dilimi tutmaya çalışsamda söyledim durdum birşeyler. Onun gitmeyeceği bile varsa inadından gitti, ben evde ağladım kendimi mahvettim tam 9 ay boyunca. Bu arada bende hastalık sahibi oldum senin gibi :KK43:
Daha sonra eşimi aldım karşıma ; gideceksen git ama bana lütfen 1 gün önceden söyle ki bende arkadaşlarımla ailemle plan yapayım evde yalnız kalmak beni hastalığımdan dolayı korkutuyor dedim ama inanılmaz sakince söyledim. Onlar senin anan baban ama ben 30 yıl sonra tanıştım onlarla , minnet etmemi gerektirecek birşey yok dedim.

Ki benim eşim sinirinden koltuğu kırmış adamdır; tamam peki dedi bi hışımla kalktı gitti. Dediğini yaptı 2 gün sonra yarın anneme gidiyorum dedi, peki hayatım dedim. Hemen programı yaptım, bu 1 ay devam etti. Baktı ben o yokken dışardayım yada ailemleyim, evde de annesine gidip gelmeyince huzur oldu. Ben de ona daha sıcak daha anlayışlı davranmaya başladım, anladı ki huzur bizim evimizde. Ve 2 sene sonra itiraf etti ki; huzurumuz kaçıyormuş ben anlamamışım dedi.

Demem o ki naçizane tavsiyem; çok zor ama ona karşı bir süre inanılmaz anlayışlı ve sevecen davran. O olmadığında seninde program yapabileceğini göster. Ve asla birşey deme, çok zor ama bir müddet yap bunu.
Evde huzuru görsün ki anlasın kim kimi dolduruyor.

Bol sabır diliyorum size, inş yuvanızda huzur bulursunuz.

kendimle mutlu olmak ne kadarda güzel dediniz
ben içim kan aglarken kocama güler yüz gösteremem yapamam bunu
ben onlardan nefret ederken yüzlerine gülemem yapamam bunu artık bu hayatta yapayalnzm bunu gördüm
ve bugun eşim beni hasta gasta bırakıp düşünmeden hala annesine gidebilosa ben bu adama ne süslenirim ne güler yüz gösteririm nede mutlu rolü yaparm
Bak işte burada yaniliyorsun. Eşin için değil kendin için yapacaksin. Suslenip puslenip gezmeyi. Önce can sonra canan demişler. Zaten sen mutluluğunu eşine endekslemeyince onun ailesi de çok umrunda olmayacak hatta hiç umrunda olmayacak. Nerede yasiyorsun bilmiyorum ama illaki kurs falan vardır bir sey. Eğitim durumunu bilmiyorum ama ikinci universite oku, eğer lise mezunuysan universite sinavlarina hazirlan. Çık gez muhakkak kendine uyan bir arkadas bulursun. Ailen nerede yaşıyor bilmiyorum ama uzakta olsalar bile onlarla iletisimini guclendir. Annen baban teyzen halan amcan dayin kuzenlerin annenin kuzenleri yani muhakkak birileri vardir. Sen kendi kendine yettikce her şey cok farkli olacak. Bak görürsün.

Canım benzer şeyleri yaşamış ve eşinin ailesi ile görüşmeyen biri olarak yazıyorum bunları.
Aynı hataya bende düştüm, eşimin annesine gitmesine sinir oldum ne kadar dilimi tutmaya çalışsamda söyledim durdum birşeyler. Onun gitmeyeceği bile varsa inadından gitti, ben evde ağladım kendimi mahvettim tam 9 ay boyunca. Bu arada bende hastalık sahibi oldum senin gibi :KK43:
Daha sonra eşimi aldım karşıma ; gideceksen git ama bana lütfen 1 gün önceden söyle ki bende arkadaşlarımla ailemle plan yapayım evde yalnız kalmak beni hastalığımdan dolayı korkutuyor dedim ama inanılmaz sakince söyledim. Onlar senin anan baban ama ben 30 yıl sonra tanıştım onlarla , minnet etmemi gerektirecek birşey yok dedim.

Ki benim eşim sinirinden koltuğu kırmış adamdır; tamam peki dedi bi hışımla kalktı gitti. Dediğini yaptı 2 gün sonra yarın anneme gidiyorum dedi, peki hayatım dedim. Hemen programı yaptım, bu 1 ay devam etti. Baktı ben o yokken dışardayım yada ailemleyim, evde de annesine gidip gelmeyince huzur oldu. Ben de ona daha sıcak daha anlayışlı davranmaya başladım, anladı ki huzur bizim evimizde. Ve 2 sene sonra itiraf etti ki; huzurumuz kaçıyormuş ben anlamamışım dedi.

Demem o ki naçizane tavsiyem; çok zor ama ona karşı bir süre inanılmaz anlayışlı ve sevecen davran. O olmadığında seninde program yapabileceğini göster. Ve asla birşey deme, çok zor ama bir müddet yap bunu.

Çok güzel yazmissin. Screenshot aldım ;-)

yapamyrm olmuyr içim kan aglıyor kan kusuyorum sanki bu durumda sadece yapabildim şey susmak..
az önce işten cıktı eve geldi yemek yermisin dedim bir çorba içti ve ben gidiyrm annemlere
ordan teyzeme gececeğim eniştemin kardeşi ölmüş baş saglı dileyecem dedi.. pişkin pişkin
karısı evde hasta umrunda değil su an kırıp dökmek istiyorum herşeyi durduramyrm kendimi cıldırıyorum ama elimden birşey gelmiyor.. sadece susuyorum eşime karşı güler yüzlü olmcm asla susacam sadece beni bu hale getirdi yazıklar olsun daha ne diyim çok kötüyüm su an

Bak işte burada yaniliyorsun. Eşin için değil kendin için yapacaksin. Suslenip puslenip gezmeyi. Önce can sonra canan demişler. Zaten sen mutluluğunu eşine endekslemeyince onun ailesi de çok umrunda olmayacak hatta hiç umrunda olmayacak. Nerede yasiyorsun bilmiyorum ama illaki kurs falan vardır bir sey. Eğitim durumunu bilmiyorum ama ikinci universite oku, eğer lise mezunuysan universite sinavlarina hazirlan. Çık gez muhakkak kendine uyan bir arkadas bulursun. Ailen nerede yaşıyor bilmiyorum ama uzakta olsalar bile onlarla iletisimini guclendir. Annen baban teyzen halan amcan dayin kuzenlerin annenin kuzenleri yani muhakkak birileri vardir. Sen kendi kendine yettikce her şey cok farkli olacak. Bak görürsün.
herkez burada demiş ya eşine karşı güler yüzlü ol güler yüzünü eksik etme hoş sohbetli ol.. geldinde iyi davran huzursuzlk cıkarma diye..
bunu gercekten yapmam gerekiyor mu içim kan aglarken ben bunu nasıl yapacam
işten geldi az önce ve gitti anasına kötü oldumu bile bile gitti.. yazıklar olsun ona karşı tek hissetm öfke nefret nefret edyrm ondan su anda bana bunları yaşattıkları için..
bagıra bagıra susuyorum bakalm nereye kadar..

herkez burada demiş ya eşine karşı güler yüzlü ol güler yüzünü eksik etme hoş sohbetli ol.. geldinde iyi davran huzursuzlk cıkarma diye..
bunu gercekten yapmam gerekiyor mu içim kan aglarken ben bunu nasıl yapacam
işten geldi az önce ve gitti anasına kötü oldumu bile bile gitti.. yazıklar olsun ona karşı tek hissetm öfke nefret nefret edyrm ondan su anda bana bunları yaşattıkları için..
bagıra bagıra susuyorum bakalm nereye kadar..
Canim tamam bak eşin yok su an değil mi? E sende çık gez. Dışarıda guzel bir yemek ye kahve iç. Bilgisayarıni da götür bence kafeye eglenceli bir şeyler izle. Yani eşine kötü davranma. Su anda konuşmak istemiyorsan konusma ama surat asma. Kendine odaklan. Seni mutlu edecek şeyler yaptiginda ister istemez yüzünun ifadesi bile değişecek. Bak burada oyun bölümü var çok eglenceli ;-) bosver ne yaparsa yapsin. Ama sen böyle aglayip sizlayip yok olmuyor falan dersen kendini kötü etkilersin.

kocana iyi ol demişisiniz ya olammyrm o bana ailesi için böyle yaptıkca ben artık ona karşı sevgimide kaybedyrm ve inanın olamıyorum mutsuzken içim kan aglarken ona karşı nasıl iyi olabilirm ki.

Elbette zor rol yapman gerekiyorsa rol yapmaya çalış demek istiyorum.
Ağlayıp sızlandıkça değişen bir şey olmayacak canım olan sana olacak.

X