eşim galiba benden sıkılıyor

Basi Agriyan Ordek

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2015
522
1.305
113
biz eşimin de benim de ailemden uzakta yaşıyoruz. eğer misafirimiz filan yoksa eşimle çok iyiyiz. ama memleketten biri geldiğinde eşim direk onunla ilgileniyor. yani misafir tabi ki onunla ilgilenecek ama bana hiçbir konuda fikrimi bile sormuyor. direk o kişiyle karar veriyor.

mesela 1.5 aydır yatılı bir bakıcımız var. daha önceden çok yakından tanıdığımız birisi bu. hafta sonu pikniğe gidecektik. götürülecek her şeye birlikte karar verdiler. bana sormadılar bile.

akşamları oturup survivor izliyorlar birlikte. ki bakıcımız gelemeden önce birlikte belgesel izlerdik akşamları

mesela ben doğumdan sonra 1 ay memleketime gittim. ilk 15 gün boyunca her gün mektup yazmış bana.(benim haberim yoktu gelince gösterdi.) sonraki 15 gün ben evde yokken misafirler gelmişti. telefonla aramıyordu bile o günlerde beni. mektuplar da o tarihten bir gün öncesinde bitmiş.

mesela erken yatıyorum akşamları belki o da gelir yanıma da biraz konuşuruz diye. ama o oturup survivor izliyor.

öğle araları yanıma gelir ama yanında arkadaşı ile. tamam seviyorum arkadaşını ama hiç yalnız dolaşmıyoruz öğle araları. sadece arkadaşı dışarı çıkmak istemezse yalnız kalabiliyoruz.

şimdi aklıma gelmeyen bir sürü böyle örnek var daha. ama kısacası eşimin bana hissetirdiği şu:
eğer başka seçenek yoksa seninle birlikte birşeyler yapabiliriz.

çok üzülüyorum. hatta buraya yazarken bile boğazım düğüm düğüm oldu. aslında sıkıcı bir insan değilim. ama son zamanlarda ev, çocuk, iş derken eskisi kadar neşeli olmayabilirim. ama bu koşuşturmada keşke biraz da o beni mutlu etmeye çalışsa.

ben bunları eşime hissettirmek istiyorum. ama kavga ederek, laf sokarak değil. gerçekten bunun beni üzdüğünü bilsin istiyorum. sizce nasıl anlatayım bu durumu eşime?

böyle olaylarda hep aynı tavsiyeyi veririm. o ne yapıyosa sen de aynısını yap. tek kaldığında sana gelince hazırda beklediğini hissettirme

evet açıkçası hazırda bekliyorum. aslında bu yazıyı okusam senin yazdığını ben yazardım. ama bunu nasıl yapacağımı bilemedim. kimsem yok buralarda. hafta sonunu filan da evime ayırıyorum mecburen. ama dediğini yapmanın bir yolunu bulacağım :)

sanki biraz abartıyorsun gibi geldi bana..senin önce uykun gelebilir gidip yat eşini niye bekliyorsun..yada uzaktan misafir geldiğinde tabiki ilgilenecek bundada alınacak birşey yok...

zaten uykum gelince gidip yatıyorum, problem ettiğim şey eşim gelmiyor yanıma. bütün gün işteyiz zaten. akşam da survivor izliyoruz. oturup 2 kelime konuşmuyoruz koca gün. o yüzden gelir diye bekliyorum ne bilim

misafirle tabiki ilgilenecek. ama misafir var diye ben yokmuşum gibi davranıyor

belki o senin üzüldüğünün farkında değildir eşinle karşılıklı konuşmayı denyebilirsin.bu durumun seni ne kdar üzdüğünü sakin bir dille anlatırsan eşin bu konuya dikkat edecektir bence

değil evet. elimden geldiğince bu durumu umursamıyor gibi davrandım. ama bir şey değişmedi. bir de belli edeyim dedim. onu da nasıl yapacağımı bilemedim.

değil evet. elimden geldiğince bu durumu umursamıyor gibi davrandım. ama bir şey değişmedi. bir de belli edeyim dedim. onu da nasıl yapacağımı bilemedim.
direkt konuşmalısın trip atmak küsmek bi fayda vermez en güzeli karşılklı konuşabilmek.imkanınız varsa birlikte dışarı çkın yoksa da yardımcına söyle o akşam odasında vakit geçirsin güzel bir kahve yapıp kocanın yanna otur ve onunla konuş ama konuşurken onu suçlama sadece nasıl hissettiğini söyle gör bak çok faydası olacak...

akşam zor. ama bu öğle gelirse ve yalnız kalırsak konuşabilirim.

siz gidip yatıyorsunuz,eşiniz de bakıcıyla beraber tv mi izliyor???*
pikniğe gidilecekse buna bakıcı ile mi karar veriyor<*???
çok tehlikeli işler bunlar..ne alaka bakıcıyla..eşler bakıcıyla mesafeli olmalı özellikle yatılı olanları ile.benimki yatılı değildi ama eşimle seviyeeli bir muahbbetleri vardı doğal olarak.arkadaşlarımın yatılı olanları ise,eşlere çay kahve vs servis yapar,odalarından çıkmazlar..

canım bakıcımızı yıllardır eşim de tanıyor. zaten hepimizin arası çok iyiydi. işte bu yüzden diyorum acaba benden mi sıkılıyor diye. evde benden başka her yeni insanla (cinsiyet farketmeksizin) paylaşımı böyle çok oluyor. sürekli bakıcıdan bahsetmem en son olay olduğu için aklımda daha çok kalmış olması. yoksa eve babam da gelse durum aynı.

Neden bakıcının odasında televizyon yok?
Benim arkadaşlarımda yatılı kalan bakıcılar akşamları sadece çocukla ilgilenir,dinlenme saatlerinde odasında vakit geçirir.
var ama antenini çalışmadı 1 ay boyunca. geçen cuma gittim antenci getirip hallettim, televizyonu var artık. bu hafta odasına çekilir muhtemelen.

Sizin dışınızda onların eviymiş gibi okudum ben
canım bakıcımızı yıllardır eşim de tanıyor. zaten hepimizin arası çok iyiydi. işte bu yüzden diyorum acaba benden mi sıkılıyor diye. evde benden başka her yeni insanla (cinsiyet farketmeksizin) paylaşımı böyle çok oluyor. sürekli bakıcıdan bahsetmem en son olay olduğu için aklımda daha çok kalmış olması. yoksa eve babam da gelse durum aynı.

bakıcı meselesi ayrı bir konu..aralrında birşey vardır veya olabilir diye yazmadım.neticede o sizin çalışanınız nbe kadar tanıdık da olsa mesafe konulması gerektiğini düşünüyorum.
hep mi böyleydi eşiniz? mesela benim yakın bir ark. var..eşi evde misafir olmazsa veya biyerlere gitmezse resmen bunalıma giriyor.bunu da açıkça söylüyor.hep böyleydi.hatta ilk evlendikleri zaman inanın 2 erkek arkadaşı ile beraber 2 sene kadar beraber yaşadılar evde.11 yıllık evliler çocukları da var hala ,illa birileri lazım adama...karı koca arasındaki herşeyi de arkadaşları ile paylaşır ben böyleyim der mesela..
huy demek ki..yani hep mib öyleydi derken,sorun sizde olmayabilir,illa başkalarına ihtiyaç duyan tipler var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…