Eşim evlendikten sonra çok değişti.

hdkc

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2018
76
52
nereden başlasam bilemedim... evin içinde dönüp dururken en son bu siteye kaydoldum.
eşimle bi bucuk yıl once bı akraba vasıtasıyla tanıstık. kendisi ögretmen bende radyolojı teknıkerıyım. benden 6 yas buyuk. annemin babamı aldatmasından dolayı ben evlenmeyı dusunmuyordum. ama tanıdık sevdık. ve ben guvendım. çok da iyi bir insan. cok sabırlı ve bana göre sakin biridir. tanıstıktan 3 ay sonra nişanlandık. 1 sene sonra da evlendik. ben okulu bitirip yeni işe başladığım için evlenecek durumda değildim. çoğu şeyimi eşim ve ailesi yaptı haklarını ödeyemem. şimdi asıl konu eşimin evlendikten sonra değişmesi. 5 aydır evliyiz. nişanlıyken eşim sesini dahi yükseltmezdi bana. genelde bağıran kıza çabuk sinirlenen taraf ben olurdum. normalde istanbulda yaşıyordum ve güzel bir hastanede işim vardı. ama evlenecegım için babam ve kardemi, işimi arkadaşlarımı bırakıp eşimin yasadıgı memlekete geldim. aslında tartışmamız için cok buyuk sebepler yok. ama tartıştığımızda önceden alttan alıp benim saçımı okşayan adam şimdi 3 gün yüzüme bakmıyor. bende bu sefer ben senın ıcın herseyden vazgecıp buralara geldım kendimi eve kapattım (oturdugum yera köy) diyip cok sınırlenıp ağlıyorum. en son dun tartısmamızda hastaneye goturdu benı ve ben doktorun soyledıgı bıseyı atlamısım bana 'hasta dınler doktoru yanındakı degıl' dıye bır laf soyledı bende uzuldum sen benım kocamsın ne farkeder dıye kızdım sonra deım kı bundan sonra tek gıderım hastaneye o da bana iyi kendin git o zaman dedi. eve gelınce tekrar konu acıldı tartısmaya basladık. esım sınırlenıp kendı saclarını tuttu laf anlatamadıgı için. bende o oyle yapınca saclarımı yolmaya aglamaya basladım ben ben sana sacını yolduracak ne yaptım benım sacımı yolmam gerekıyor benım babam kac kere aradı hastayım dıye haberın var mı dedım ellerımı tutup sakınlestırmeye calıstı benı. dunden beri konusmuyoruz dogru durust gereklı durumlar harıc. bugun sabah ıse gıderken soyle bı baktım ona. parfumunu sıktı guzel gıdındı gitti. sonrada bı kendıme baktım eski halımden eser yok. onunla ılgılenıcem dıye hep kendımden vermısım. aman kocam sunu yesın aman sevgilim temız yatsın temız otursun anası babası rahat etsin...... ben bı tırnagıyla bı saat ugrasan sacımın bı telı dokulse kırk gun sacına bakım yapan kızdım.... sımdı kocama laf anlatamamaktan saclarımı yoluyorum... NERDE YANLIS YAPIYORUM?

Oncelikle sakin olmalisiniz...gecmis yasam tarzinizi tamamen degistirmissiniz anladigim kadariyla..buna bagli moral bozukluklariniz var hakli olarak..ama saç baş yolma derecesine gelecek kadar bir sorun yok..sakin bir dille konusup neden boyle davrandigini sorgulamalisiniz...

sanki siz olayları abartıyor ve sürekli tartışma çıkarıyorsunuz gibi hissettim. insanlar sakin yapılı olabilir ama herkesin bir sınırı var. her olayı tartışmaya çevirmek gerçekten artık evliliği sorunlu hale getirir. olumsuzluklar bizde yaşadık hem her şeyi tartışmaya dökmek trip atmak olmaz. artık bekar nişanlı genç bir kız değilsin. evlisin. evlilik bekarlık gibi geçmez. bu şekilde giderse sudan sebeplerden soğukluk olacak ve sonuç boşanma

evlendıgımız ılk bır ay balayı dahıl kavgayla gectı. benı anlmadıgını soyluyordum ona sureklı aılemden ayrıldım uzgunum. arkadaslarına cok deger verıyor onlrla cok mutlu. bu yuzdende sureklı kavga edıyorduk. arkadasının dugunu ıcın bı hafta gec gıttık balayına. en son gelın mevlutu yaptıgım gun cok buyuk kavga ettık ailelerde karıstı ondan sonra kavga etmeyecegımıze soz vermıstık ki etmıyorduk da. son bı aydır nerdeyse hıc kavga etmıyorduk. bı dun oldu.. ve ben artık benım degerımı bılsın onun ıcın nelerden vazgectıgımı gorsun ıstıyorum belkı bende degıstım haklısınız ama kolay degıl babamı bırakmak cok zor geldı. herkes evlılıgın ılk aylarında normal tartısmak dıyor ama ben bu ayları guzel yasayamadıktan sonra on sene sonra duzelse nolur.... sımdı bı de korunmayı bıraktım cocuk ıstıyorduk dunden sonra o kararımı da gozden gecırmem gerektıgını dusunumuyorum.... cok uzgunum inanın... kimseye anlatamıyorum babam babannem uzaktalar uzulurler dıye burda arkadasım yok telefonla anlatınca da nereye kadar.... cıkıs yolu bulamadım...

çok bıdı bıdı aşık usandırmış.
ailenizi bırakıp sırf eşiniz için mi fedakarlık yaptınız?
siz evlenmek istemediniz mi?
bakış açınız da bir tuhaf.
ben pek anlatamıyorum galıb derdımı... ben esıme taınını buraya ıste de dıyebılırdım cunku ben ozelde calısıyordum ve orda yukselme sansım da vardı. ama o aılesınden ayrılamıyor cok duskun dıye bunun lafını bıle etmedım... cok bıdı bıdı derken...

Öncelikle çocuk kararını biraz erteleyin,eşinize onun annesiymiş gibi davranmayın.

Size gelince büyükşehirden küçük kentte gelmiş olmanın bunalimini yaşıyor olup, farkında olmadan bunun acısını eşinizden çıkarıyor olabilirsiniz.Yani biraz da kendinize öz eleştiri yapın derim nacizane.

evet galıba benım sorunum bu annesı gıbı davranıyorum ama o da annesıne cok duskun bebek gıbı ılgılenılıyor bende onun yoklugunu aramasın dıye sureklı pesındeyım. bende bakımlı kendıne vakıt ayıran bıryım ama tartısınca dunya umrumda olmuyor o oyle degıl parfumunu sıkmadan evden cıkmıyor... haklısınız belkıde bunun acısını ondan cıkartıyorum......

öncelikle senin için şunlardan vazgeçtim geldim buraya diye söylenmeyin. kimse sizi oraya silah zoruyla getirmedi. zorla da evlendirilmediniz kendiniz istediniz dimi. yani eşim bana bunu dese yapmasaydın derdim. kavgada yada başka bir şeyde böyle söylemek bana yanlış geliyor.
sakin olun. saç baş yoluncak bir durum yok ortada işiniz yoksa iş bulun. kendinize bakın. önceden bakımlarınızı yapıyormuşsunuz onları yapın. empati yapın sizde bir değişiklik var mı. sonra düzgünce konuşun eşinizle kavga etmeden.

ben pek anlatamıyorum galıb derdımı... ben esıme taınını buraya ıste de dıyebılırdım cunku ben ozelde calısıyordum ve orda yukselme sansım da vardı. ama o aılesınden ayrılamıyor cok duskun dıye bunun lafını bıle etmedım... cok bıdı bıdı derken...

çok söylenmek anlamında.

arkadasının dugunu ıcın bı hafta gec gıttık balayına

şunu bile dert edinmişsiniz dile getiriyorsunuz.

ve her iki yorumunuzda da çok fedakarlık yaptım farkına varsın vs.
evlilik bir birlik baştan yaşayacağınız yere de beraber karar vermeniz gerekirdi siz lafını bile etmemişsiniz kendinizi ezen hiçe sayan siz olmuşsunuz. adama değil kendinize kızın. biraz kendinizle ilgilenin evlendiniz evlat edinmediniz.

öncelikle senin için şunlardan vazgeçtim geldim buraya diye söylenmeyin. kimse sizi oraya silah zoruyla getirmedi. zorla da evlendirilmediniz kendiniz istediniz dimi. yani eşim bana bunu dese yapmasaydın derdim. kavgada yada başka bir şeyde böyle söylemek bana yanlış geliyor.
sakin olun. saç baş yoluncak bir durum yok ortada işiniz yoksa iş bulun. kendinize bakın. önceden bakımlarınızı yapıyormuşsunuz onları yapın. empati yapın sizde bir değişiklik var mı. sonra düzgünce konuşun eşinizle kavga etmeden.

yuzune vurmuyorum yıne olsa yıne yaparım ama ne bıleyım nelerden vazgectıgımı farketsın istıyorum hıc kolay degıldı benım ıcın. aılesı ona merkezden ev tut gelin daha kolay ıs bulur dedı o aılesınden ayrılamayıp yıne koyden ev buldu... bunları dusununce bende uzuluyorum o annesınden bı saat uzaga gıdemıyor ben kac km geldım... ben tartısmayı uzatmayı pek sevmem o da uzatmasın gelsın opsun koklasın benı ıstıyorum ama o haklıda olsa haksızda olsa ılk adımı benden beklıyor.....

çok söylenmek anlamında.

şunu bile dert edinmişsiniz dile getiriyorsunuz.

ve her iki yorumunuzda da çok fedakarlık yaptım farkına varsın vs.
evlilik bir birlik baştan yaşayacağınız yere de beraber karar vermeniz gerekirdi siz lafını bile etmemişsiniz kendinizi ezen hiçe sayan siz olmuşsunuz. adama değil kendinize kızın. biraz kendinizle ilgilenin evlendiniz evlat edinmediniz.

galıba o da sızın gıbı onu sevdıgım ıcın degılde 'kendımı ezıp hıce saydıgım' ıcın bunları yaptıgımı dusunuyor... bu yuzden kızmalıyım belkıde kendıme...

galıba o da sızın gıbı onu sevdıgım ıcın degılde 'kendımı ezıp hıce saydıgım' ıcın bunları yaptıgımı dusunuyor... bu yuzden kızmalıyım belkıde kendıme...

anlattıklarınızdan kuzu kuzu her şeyi kabullenmiş duruyorsunuz.
ilçe demişler o köyden ev tutmuş vs.
siz bu kararın neresindesiniz?
evet annenler haklı bende eve tıkılmam iş bulurum ilçe olsun istiyorum neden demediniz?

Pohpohlanmak arzusu.
Nişanlıyken ne derseniz yapan adam sinirinize katlanan adam artık pes etmiş hayatına bakıyor ki gayet normal.
Senin için bu hayatı seçtim minvalindeki laflar ise tamamiyle olayı dramatize etmek.
Evlenmek için kafanıza silah dayamamis

İŞTE LAFINI BİLE ETMEMİŞSİNİZ O ZAMAN.. şimdi de etmemeniz gerekiyor çünkü bunları zaten göze almışsınız kabul etmekle..

bir insanın başına sürekli senin için ne fedakarlıklar yaptım bana minnetin olsun diye kakılmaz.. bunu alttan alta hissettirebilirsiniz yeri gelince ama kimse sizi zorla kaçırmamış kendi kararınızla kabul edip şehir değiştirmişsiniz.

bence eşinize babanızı çok özlediğinizi bu yüzden sinirlerinizin harap olduğunu daha sık görmeye gitmek istediğinizi anlatın... ama ben senin için saçımı süpürge ettim derseniz alacağınız cevap ETMESEYDİN olur...

anlattıklarınızdan kuzu kuzu her şeyi kabullenmiş duruyorsunuz.
ilçe demişler o köyden ev tutmuş vs.
siz bu kararın neresindesiniz?
evet annenler haklı bende eve tıkılmam iş bulurum ilçe olsun istiyorum neden demediniz?

o zaman buranın bu kadar sıkıcı bır yer oldugunu bılmıyordum. kurslara gıderım bı sekılde vakıt gecer dıyordum. cocuklugunu da burda gecırmıs. yeterkı mutlu olalım nerde oldgumuz onemlı degıl dıye dusundum.

X