• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim evi terk etti.

Ben düğün yaparken hiç ilgilenmediler diye çok siten etmiştim eşime. Şimdi şükrediyorum ki hiç destek olmamışlar.o yüzden Bi beklentileri de yok kafam rahat.
Öyle ama. Bak sonra dicekler ki geline yardım ettik bize şunu yapmadı bunu yapmadı. Nankörmüş bilmem ne. İstemez kalsın onlardan gelicek yardım.

Merhaba. 2019 yılında eşimle evlendik aynı köylüyüz aynı toprağız ben ve eşim çalışıyoruz. Bundan yaklaşık 2 ay önce eşimle aramızda tartışma oldu bebeğimiz var bakıcı bakıyordu başlarda öyle anlaştık eşimle daha sonra eşimin annesi bakmak istediğini söylemiş bende eşimin annesiyle daha öncesinde bir takım tartışmalar yaşamıştım pek anlaşabildiğimiz söylenemez. Eşim de benim annemle konuşmaz görüşmez. Eşimin annesini başlangıçta bebeğe bakmasını istemedim sonra eşimin ısrarları neticesinde bir deneyelim gelsin dedik. Kadın 4-5 gün kaldı ama evde hiçbir şeye elini sürmedi bebeğin ek gıdası hazırlanacaktı onu da sen yap diyerek benim üstüme attı. Geceleri ben kalkıp bakıyordum sabahları da işi gidiyordum yorulduğumu fark ettim ve eşimle konuşup gitmesini istediğimi söyledim. Orada eşimle biraz tartıştık dışarıdaydık bana defol git diyince bende eve gittim. O ara anneside bizi başka bir yerde bekliyordu eşim annesine gidip benim onu istemediğimi evde bile dolaşmasından rahatsız olduğumu vs söylemiş kadın da eve gelmeden eşyalarını eşime toplatıp evden ayrıldı hiç ses etmedim çünkü ben yarın işe gidecektim ve bebeğe bakacak kimse yoktu tekrar eski bakıcıyı aradım geldi. Ama çok sinirlendim haliyle eşime alındım daha sonra eşim önce aynı ev içinde başka bir odada yatıp kalkmaya başladı. Ben 2-3 kere konuşmak için yanına gittim kabul etmedi. Ben seninle artık aynı evde yaşamak istemiyorum dedi. Daha öncesinde yine bir tartışmamız olmuştu onda evi terk edip gitti arkadaşında kaldı. Bu sefer de çocuk hastalandı gece ilgilenilmesi gerekiyordu 3 gece uykusuzluktan sonra eşime söyledim ben gece kalkamam vs. Dedi. Ardından kiralık ev tuttuğunu söyleyip eşyalarını toplayıp yine evden gitti 2 ay oluyor çocuğunu bile görmeye gelmedi doğum gününü yaptık ona da gelmedi boşanmak istediğini söyledi anlaşmalı olsun dedi bende git boşanma davanı aç dedim ama 1 ay olacak daha açmadı ne yapmaya çalışıyor anlamadım birkaç kere yanına gittim annesiyle de konuştum. Hiç umursamıyor. Ne yapacağımı bilemedim yardımcı olur musunuz??
Biz kafınlar şaka gıbıyız.Neyı beklıosunuz.Boşanınca nişey olmuyor .Bende boşandım .Neden bolanmsk ağır gelıyor .

Öyle ama. Bak sonra dicekler ki geline yardım ettik bize şunu yapmadı bunu yapmadı. Nankörmüş bilmem ne. İstemez kalsın onlardan gelicek yardım.
Kesinlikle ben hep bu düşüncede oldum evliliğe ne yaparsak kendimiz yapalım diye hareket ettim ama eşim ve ailesi ne yaptı ne etti karışmanın bir yolunu buldular

Biz kafınlar şaka gıbıyız.Neyı beklıosunuz.Boşanınca nişey olmuyor .Bende boşandım .Neden bolanmsk ağır gelıyor .
Eşimin bu hali hatırları gerçekten normal gelmiyor ailesinin etkisi altında olduğuna inanıyorum. Bunca şeyi gerçekleri neden göremiyor, evliliğimizde mutlu olduğumuz zamanlar gerçekten fazlasıyla vardı. Çocuğumuz var. Büyütülecek bir şey yok bence. Ama o inadı yok mu o inadı yedi bitirdi her şeyi

Eşimin bu hali hatırları gerçekten normal gelmiyor ailesinin etkisi altında olduğuna inanıyorum. Bunca şeyi gerçekleri neden göremiyor, evliliğimizde mutlu olduğumuz zamanlar gerçekten fazlasıyla vardı. Çocuğumuz var. Büyütülecek bir şey yok bence. Ama o inadı yok mu o inadı yedi bitirdi her şeyi
Yanlis yapiyosun adamin gotunu kaldirmissin ve hala da devam ediyosun. Fazla duygusal empati fazla yapan hassas ruhlu merhametli kadinlar boyle oluyo nerdenmi biliyorum kendimden sen de benim gibisin ama tekrar soyluyorum yanlistasin!
Yalvarmayi birak aglamayi dovunmeyi birak aciz gucsuz gorunme
Yalniz degilsin annen cocuga bakiyo aciz degilsin isin var paran var umarim asgari ucrete calismiyosundur ozaman hayat cok zorlar! Yoksa oylemi? Caresiz hissetmenin senin durumunda tek sebebi bu olabilir asgari dusuk ucrete calismak maddi herseye yetememe korkusu

Yanlis yapiyosun adamin gotunu kaldirmissin ve hala da devam ediyosun. Fazla duygusal empati fazla yapan hassas ruhlu merhametli kadinlar boyle oluyo nerdenmi biliyorum kendimden sen de benim gibisin ama tekrar soyluyorum yanlistasin!
Yalniz degilsin annen cocuga bakiyo aciz degilsin isin var paran var umarim asgari ucrete calismiyosundur ozaman hayat cok zorlar! Yoksa oylemi? Caresiz hissetmenin senin durumunda tek sebebi bu olabilir asgari dusuk ucrete calismak maddi herseye yetememe korkusu
Asgari ücretli değilim. Ne hayallerle ne umutlarla bir evlilik birliği kurduk çok fazla emek var. Hem ailelerimizin hemde bizim. Bütün bu emeklerin heba olacak olması beni üzüyor. Açıkçası ben kötü bir insan değilim benimde hatalarım oldu evet farkındayım ama bir insan kendi hatalarını göremeyecek kadar nasıl körleşebilir ? Bir adım bekliyorum kaç adım gittim bunu bana çok görüyor anlamıyorum bu kadar gurur neden ? Artık şunu düşünmeye başladım beni hiç sevmemiş, benden olan çocuğa başka bir gözle bakmış. Hayatta belki çoğu ailede olmayan şeyler bizde vardı. Bebeği var kurulu düzen var bunları elinin tersiyle itiyor olması beni üzüyor.

Kesinlikle fazla duygusallık var bende ve galiba çok bağımlı olmuşum farkında olmadan.

Kesinlikle fazla duygusallık var bende ve galiba çok bağımlı olmuşum farkında olmadan.
Ayni seyleri yasadim ve benim annem de yoktu cocuklara bakan.. tek cocuk degil 2 cocuk vardi! Isim yoktu param yoktu annem yoktu yinede biraktim.. icim aciya aciya aglaya aglaya kangren olmus bir uzvumu, hayatta kalabilmek icin kesip atar gibi attim onu! Bazen tek care birakmaktir! Ailesine kole adamdan ne sana ne evladina hayir gelir inan benimkide tipatip seninki gibiydi ailesine geri iade ettim

Ayni seyleri yasadim ve benim annem de yoktu cocuklara bakan.. tek cocuk degil 2 cocuk vardi! Isim yoktu param yoktu annem yoktu yinede biraktim.. icim aciya aciya aglaya aglaya kangren olmus bir uzvumu, hayatta kalabilmek icin kesip atar gibi attim onu! Bazen tek care birakmaktir! Ailesine kole adamdan ne sana ne evladina hayir gelir inan benimkide tipatip seninki gibiydi ailesine geri iade ettim
Gerçekten çok güçlü bir kadınmışsınız. Ellerinize sağlık keşke sizin gibi yapabilsem işte neden bilmiyorum ama çok zor geliyor

Daha önceki tartismanizda ne oldu, adamdan özür diledin hatta sebebini bilmeden annesinden özür diledin. sen fedakarlık yapıp bir adım attım, kendimden taviz verdim, yuvamız için neler yaptığımi görür inşallah diye dusunurken adam dedi ki içinden evi terk ettim, hatasını anladı, yola geldi, ona bir şans daha verdim artık beni uzmeyecek vs... Ama en son ki tartışmada ne oldu adamın kafasına göre sen sözünü tutmadın, senden adam olmaz, ne yaptıysa ne ettiyse düzelmedin, burnunun dikine gittin, sen bu adamı hak etmedin, sen yola gelmiyorsun, o zaman boşanmak en mantıklısı... Adamın penceresi böyle tatlım, üzgünüm.

Daha önceki tartismanizda ne oldu, adamdan özür diledin hatta sebebini bilmeden annesinden özür diledin. sen fedakarlık yapıp bir adım attım, kendimden taviz verdim, yuvamız için neler yaptığımi görür inşallah diye dusunurken adam dedi ki içinden evi terk ettim, hatasını anladı, yola geldi, ona bir şans daha verdim artık beni uzmeyecek vs... Ama en son ki tartışmada ne oldu adamın kafasına göre sen sözünü tutmadın, senden adam olmaz, ne yaptıysa ne ettiyse düzelmedin, burnunun dikine gittin, sen bu adamı hak etmedin, sen yola gelmiyorsun, o zaman boşanmak en mantıklısı... Adamın penceresi böyle tatlım, üzgünüm.
Evet tamda söylediğiniz gibi.

Gerçekten çok güçlü bir kadınmışsınız. Ellerinize sağlık keşke sizin gibi yapabilsem işte neden bilmiyorum ama çok zor geliyor
Yaparsin yapmalisin sen kendine deger ver once sen kendine saygi duy bir salak beyin yoksunu adamin ve onun cirkef anasinin ayaginin altina paspas ol diye dogurmadi anacin seni suan ona bagimli oldugun icin goremiyosun ama bu adamdan sanada evladina da ne koca ne baba olmaz olamaz tekrar soyluyorum suan birlessen bir gun sonun yine ayrilik olacak bunla

Asgari ücretli değilim. Ne hayallerle ne umutlarla bir evlilik birliği kurduk çok fazla emek var. Hem ailelerimizin hemde bizim. Bütün bu emeklerin heba olacak olması beni üzüyor. Açıkçası ben kötü bir insan değilim benimde hatalarım oldu evet farkındayım ama bir insan kendi hatalarını göremeyecek kadar nasıl körleşebilir ? Bir adım bekliyorum kaç adım gittim bunu bana çok görüyor anlamıyorum bu kadar gurur neden ? Artık şunu düşünmeye başladım beni hiç sevmemiş, benden olan çocuğa başka bir gözle bakmış. Hayatta belki çoğu ailede olmayan şeyler bizde vardı. Bebeği var kurulu düzen var bunları elinin tersiyle itiyor olması beni üzüyor.
İçimi şişirdiniz yemin ediyorum.

Boşanmak için milyon tane sebebiniz var. Adam evi terketmiş ağır kusurlu isteseniz dünyanın tazminatını alabilecek durumdasınız. Hala benim de hatam vardı diyorsunuz. Sizin hatanız bu ucubenin peşinde koşmak.

Adam gurur falan yapmıyor. Adam kurulu düzenini elinin tersiyle falan itmiyor. Şu an tek derdi sizin yalvara yalvara ona geri dönüp daha önce yaptığınız gibi tüm şartlarını kabul etmeniz. Ona ve anasına köpek olmanız.

Ve gördüğüm kadarıyla da başarması yakın.

Acıyorum size.

Annemin bir şey yaptığı yok İnan ki önceki tartışmamızda aileler bir araya gelindi eşimin annesi ben sana oğlumu yedirmem vs, ben hamileyken eşimin annesinin yemeğini yemedim diye eşimin annesi benim anneme ben yemek yaptım yemedi falan dedi annemde beni savundu belki de ondan. Birde annem benim yanıma gelirken eşimin annesine haber vermeden geliyormuş buna kızmışlar.

Bu mu gerçekten seviye.
Ay bırakın geçin.
Böyle ömür mü geçer?
Ama siz geçeceğini düşünüyor eşiniz dönsün diye bekliyorsunuz.
Adam da zaten blöf yapıyor.
Siz yine kendi çocuğu aramayan adam yalvaracak zibilyon tane şart sunacak siz de onları kabul edeceksiniz.
Bakmışsınız ömür böyle geçmiş olacak.
Olur da bir gün aklınız başınıza gelirse de geç kalmış, hayatı yaşamamış olacaksınız.

Boşanmak gerçekten bana çok ağır geliyor ama boşanmayı bu kadar çok isterken neden o açmıyor anlamıyorum
O da bunu anlamış iste ,kendince sana ders veriyor.Sen de oltaya gelmişsin ,beni terkeden adami ,gözümün nuru olsa aramam.

Bu mu gerçekten seviye.
Ay bırakın geçin.
Böyle ömür mü geçer?
Ama siz geçeceğini düşünüyor eşiniz dönsün diye bekliyorsunuz.
Adam da zaten blöf yapıyor.
Siz yine kendi çocuğu aramayan adam yalvaracak zibilyon tane şart sunacak siz de onları kabul edeceksiniz.
Bakmışsınız ömür böyle geçmiş olacak.
Olur da bir gün aklınız başınıza gelirse de geç kalmış, hayatı yaşamamış olacaksınız.
Blöf yapıyorsa da artık yapabileceğim bir şey kalmadı elimden geleni yaptım kaç kere konuşalım dedim kabul etmedi. Şart şurt ile evlilik olmuyor ne yazık ki öncekinde sundu da ne oldu başa döndük yine.

Evet ama olmuyor ben onun şartlarını yerine getirebilecek bir karaktere sahip değilim bunu anladı ben değişmem. O yüzden bitirdi artık.
Ya bunlar kendine ailesine kul kole olcak hizmetci ariyo degismiyo degismez bu tipler..
sen de onlara bunu veremicene gore bitmeye mahkum bi evlilik sizinki ama simdi ama 1 yil sonra

Back