• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim evde hic birseye yardim etmiyor

Sanki benim eşimi anlatmışsınız, ikimizde çalışıyoruz eve geliyorum yemek yapıyorum, hazırlıyorum, masayı kaldırıyorum hiç yardım edeyim demiyor. Evde hiç bişeye elini sürmüyor, söylediğim zaman da sen söylediğin için yapmıyorum diyo :KK12:
Annesi böyle alıştırmış ben bile kv gittiğimde bana da bişey yaptırmaz hatta oğlu evde bişey yapmadığı için ben gelip yapayım ev işlerinizi diyo :işsiz:

Sorma ya cok fena , tamam esim cok yogun calisiyo hakikaten kafasi yogun falan ok, ben ondan basit seyler istiyorum, tuvalet kagidi bitince degistirmek, cop doluysa atmak, aldigi bardagi yerine koymak, kirlisini kirliye atmak kadar basit 3 yasindaki cocugun yapacagi seyler. Hatirlattigim zaman yapiyor kendiliginden nadirdir aklina geldigi , dedigin gibi bazen gerginlikle soyluyorum soyleniyorum bu sefer inadina yapmaz hic bisey. Kayinvalidem alistirmis hic birseye elini surdurmez asla. Yatagini yapar kaldirir falan ne bilim abarti geliyo bana .. erkekte insan sonucta yani bu dunyadan :)
 
haftada bir yardımcı alın madem yardım etmiyor yapacak birşey yok,çalışan kadın için ev işi gerçekten ağır oluyor.

Aliyoruz zaten haftada 1 , evi silip supuruyo toz aliyo utuleri yapiyo , calismaya basladigimdan beri haftada 1 geliyor cok rahatlatiyo beni tabiki, ama hergun yaptigim yemek bulasik etrafi toplama camasir olaylari ayni, bende
 
Ben çalışmadığım halde eşim bu saydıklarını yapıyor...yapması da lazım zaten...
Hadi evdeyim diye yemek,bulaşık,çamaşır bende anlarım da neden onun kirlilerini ben takip edeyim? Yeni evliyken duştan çıkınca çamaşırlarımı hazırlar mısın diyordu :deli: ne münasebet...ha çekmeceden almışsın,ha yatağın üstünden dedim..malesef anne evini arıyorlar başlarda...
Hatta bugün ev işlerinde çok yoruldum dediğimde yemek bile yapmam...bide bulaşık uğraşamam derim...18 yıldır gıkk demedi sağolsun...

Ne guzel calismadigin halde yapiyorsa.
Abartiyolar bazen hakikaten camasirlarimi hazir et :) Bazen esimde benden bornozunu falan istiyo unutmus oluo, unutmak degil bu , evde peace var iste biliyo gayet rahat. Insanin bu rahatligi hissetmesi hos elbette ama bende cok yoruluyorum , bazen bi yemek yapsa veya yemegi isitip masayi hazirladiginda (hastaysam veya cok yorgunsam senede 2-3 kere) o rahatligi bende hissediyorum iste
 
Ne yazık ki kayinvalidem eşimi öyle bir yetistirmis ki.. :kızgın: Ben ev hanımıyım ona rağmen işlerimi yetistiremiyorum sizi düşünemedim. Söylediklerinizin aynısı bende de mevcut. Herseyi ayağına ister.:mad: Kiyafetler ciktigi yerde kalir. :KK14:Montunu asmaz koltuk ustune fırlatır. 2 buçuk yılda ancak ise giderken pijamasini katlamasini ogrettim.. O da nasil katliyor bi gorun. :işsiz:
 
Ne yazık ki kayinvalidem eşimi öyle bir yetistirmis ki.. :kızgın: Ben ev hanımıyım ona rağmen işlerimi yetistiremiyorum sizi düşünemedim. Söylediklerinizin aynısı bende de mevcut. Herseyi ayağına ister.:mad: Kiyafetler ciktigi yerde kalir. :KK14:Montunu asmaz koltuk ustune fırlatır. 2 buçuk yılda ancak ise giderken pijamasini katlamasini ogrettim.. O da nasil katliyor bi gorun. :işsiz:

cok can sıkıcı bir durum gercekten. :işsiz:
suanda seyahatte , gelecek yine bavul ben soyleyinceye kadar oyle duracak. herseyi soylemek zorundamiyiz ya insan kendinden beziyor.
esime ogretebildigim tek sey , ise benden gec gidiyor, evden cikmadan yatagi toplamak (yorgani kapatmak)
onu her gun yapar. keske kendi kiyafetlerinide toplayabilse, sizinki gibi ayni, montu cikardigi yerde durur. coraplari oyle. gorurse aklina gelirse kirliye atar, ben 3 kere soylemeden yapamiyor. :KK51:
 
Merhaba

Esimde bende calisiyoruz, ben 6-6.30 gibi o 7.30 gibi evde oluyoruz.
Sorunum esimin hic hirseye elini surmemesi, 2 senedir evliyiz, zar zor kirlilerini kirli sepetine atmayi ogretebildim ancak, o da tam degil bazen ustune koyuyor bazen yanina atiyor falan.
Kendi copunu atmanin kirlisini sepete atmanin, arada bi bulasik /camasir makinesi calistirmanin, ben soylemedende coplerin doldugunu gorup atmanin nesi bu kadar zor olabilirki? Bir benmiyim bu durumdan muzdarip veya olupta sikayetci olmayan arkadaslar var mi?

Kendisine soyledigimde bana iste cok yoruldugunu, cok seyahat ettigini, evde elinden geldigini yaptigini, herkesin bu hayatta is dagiliminin farkli oldugunu falan soyluyo. Pardon bende calisiyorum ve eve gelip tum isleri yapiyorum dedigimde bana benim isimin onun kadar yogun olmadigini cok daha rahat oldugunu eve gelincede halim olacagini falan soyluyor, evet isim cok daha rahat ona gore.
Ama burasi ikimizin evi , ben ona her gun sofra kur, camasirlar as falan demiyorumki, istedigim seyler cok basit biraz biseylerin ucundan tutmasi, kendimi annesi veya evin temizlikcisi gibi hissediyorum bazen .

Isten geliyo ustundekileri cikarip kapinin arkasina asiyo, ben sormazsam 2-3 gun kalir orda, kirlimi temizmi umursamaz, bende dayanamayip ayni gun soruyorum askim kirlimi, kirliyse git sepete at.
Ama bunlar surekli soylenince ben dirdirci kontrolcu (zaten cokca tartisiyoruz diger konularimi biliyorsaniz) annesi gibisi oluyorum, e napayim, bende biraz yardim bekliyorum. Dolaptaki sular bosalunca gidip doldursun, copunu cope atsin mutfak tezgahi yerine falan bunun gibi seyler.

Nasil biraz anlamasin saglayabiliri, var mi ayni durumda olanlar, veya fikir verecekler, cok sevinirim
Bn calismiyorum ama eşim sizin yaptıklarinizin çoğunun aynısını yapıyor 1.5 yaşında kızım var ve gerçekten çok dağınıklık seviyor yetisemiyorum bn bile calismiyorken bu kadar dertliysem sen gerçekten haklısın :)
 
Cop atmaktan tiksiniyor bildigin, e ben napayim?
Verdikce soyledikce atiyor yoksa bir kere olsun acipta cikarmisligi yok.
Sizin adiniza sevindim esinizin yardim etmesine, aksi 3 cocukla cok cok zor olurdu esiniz gormustur ne kadar yoruldugunuzu , insanin kendine vakti kalmaz, ama Allah bagislasin yavrularinizi esiniz yardim ediyosa keyifle buyutursunuz :)
Elbette öyle yardım etmese ben asla başa çıkamam.ama ilk zamanlar herşeyi benden bekliyordu
Erkeklere anneleri öğretmediyse bizler uğraşıyoruz maalesef
 
Bunun çözümü tamamen sizde. Konuşmak çare değilse bundan sonra konuşmadan, inatlasmadan çözün.

Kirli sepetinde olan kıyafeti yıkamayın. Eşiniz sorduğunda , görmediğim için aklımdan çıkıyor deyin.

Görev ayrımı yapın. Onun işine asla dokunmayın. V.s
 
Benim eşimin annesi eşimin çayının şekerini atıp karıştırıp utanmasa içirecek bir kadın. Eşim benle evlenince resmen yokluğa düştü, elimden pek iş gelmez. Zaten gelse de ben de çalıştığım için eşit bölüştürmeye çalışırdım hep. Gerek yetiştiriliş tarzı gerek -ailem dahil- etraftan gelen "çalışan kadın her işini eksiksiz yapabilir" mesajlarına rağmen eşimi bir ayda eğittim. Yeri geldi akşama kadar uyudum, yeri geldi aç kaldık, temiz bardağımız kalmadı, suyumuz bitti, giyecek kıyafeti kalmadı ama işten gelip mutfağa girdiği günleri de gördüm çok şükür. İnatlaşmadan sefil ederek istediğinizi elde edebilirsiniz ancak. Maalesef anneler hep yanlış mesajla büyütmüşler oğullarını.
 
Eşimle yaklaşık 8 yıldır beraberiz, evleneli 7 ay oluyor.
Annesi eşimin çocukluğundan beri çalıştığı için eşim çoğu şeyi kendi başına halledebilmiş.
O nedenle sağolsun bana da her konuda yardımcı olur
Yemekleri o yapar ben yardım ederim, temizlik konusunda da sağolsun o bana yardımcı olur
Her şeyi birlikte yapmaya özen gösteririz
Çünkü bende çalışıyorum bende onun kadar yoruluyorum
 
Back