Esim evde hic birseye yardim etmiyor

Ay ev kadınları kendini bu kadar ezdirmiyor vella
Çalışan kadının herşeye yetme huyu onu genç yaşta çökertiyor
Bencil olmak lazım.olmamız lazım kendi kıymetimizi bilmek lazım.bence bunu Bile bencillik olarak gören benim dilim bile eziklik dili bak

Siz evinizden önce ilişkinizi düzeltebilseniz keşke.

Sinirsel bi gülme yaşadım. 26 veya 27 yıllık evliyim, çalışıyorum ki işim müthiş yoğun, 2 çocuk büyüttüm. Eşim emekli, dizilerde oynuyor. Yani her gün işi olmuyor. Buna rağmen eve geldiğimde uzandığı koltuktan bana (daha üstümü değiştirmeye bile fırsat vermeden) akşama ne yemek var deme cesaretini gösterebilecek yüzsüzlüktedir. Haaa gereken cevabı alıyor mu alıyor Ama gene de soruyor. Yani öküzlük erkeklerin genlerinde var.

Canım aslında bu sorun erkeklerin kucuklugunden başlıyor maalesef bazı anneler erkekleri aşırı rahat yetiştiriyor ne yaparsa yapsın anne ses çıkartmayıp ardını topluyor ne isterse yapıyor eeee bu adam böyle yetişiyor evlenince aynı düzeni istiyor senin çalışmam onun için önemli değil ki o kendi işi görülsün yeter düşüncesinde benim bir konum vardı eşimin titizligiyle alakalı yani gerçekten bu erkeklerin bi ortası yok yine diyorum daginigi çok dağınık titizi çok aşırı titiz bende eşimin bu huyundan bıktım artık herşeyi kontrol etmesinden canıma ütüme karışmasından Allah yardımcın olsun

Haftada 1 temizlikci geliyor zaten o konuda rahatim en azindan utu, yer silme , nevresim degistirmeyle falan ugrasmiyorum.
Ama hergun bulasik camasir getir gotur yemek yapma isleri yoruyor beni. Esim boyle alismis evinde zar zor belli basli seyleri yaptirabiliyorum onuda soylersem ancak. Suyu doldur askim copu atarmisin, coplerini oralara koyma, ayakkabini disarda birakma ayakkabiliga kaldir gibi.
Soyledikce yapiyor ama bende sakince bi yere kadar soyleyebiliyorum karsimdaki koca adam sonucta kendimden bayiyorum surekli soylemekten. Susuncada farketmiyor veya umursamiyo. Ben kendi adima biraz frene basicam. kirlide ne varsa onu yikicam, coraplari etraftaysa almicam, gibi. Ama sofrayi kur yemege yardim et camasirlari yika gibi seyler cok mumkun gorunmuyor ancak soyledigimde yapar belki, dediginiz gibi ailesinin evinde alistigi boyle. Hatta cok daha kotu, kayinvalidem hic bir is yaptirmamiski, suyunu bile annesi getirmis.
Ama bahane degil bunlar, bende annemin evinde camasir yikayip etrafi toplamiyodum, bende degistim oda biraz biseyler yapabilir.
Cok ekstrem bi beklentim yok, ufak seyler bile bana cok yardimci olur

benimkinde garip olan annesinin evindeyken bekarken yatağını toplar , eşyalarını toplarmış ( kayınvalidemin kızı yok 3 oglan var neymiş annesinin kızı yokmuş hiçbir yardımcısı yokmuş acımış ona zamanında ) ben neyim dedim sanki benim evde hizmetçilerimmi var temizlikçim mi var . ayyy deliriyorum bu konu açıldıkça zeytinyağ gibi üste çıkar bide sevgili kociş susarsın ve kendini suçlarsın allah benim belamı versin dersin . off off en umutsuz vaka benim

Hayat müşterek Deyin ki çok yoruluyorum bu gidişle işten çıkıcam Ben de senin olduğun saatlerde işteyim sen de Erkekler fiziken daha güçlü olur haliyle ben senden daha fazla yoruluyorum Kısaca yardım etmezsen işten çıkarım deyin Hayat erkeklere güzel

biz de eşimle aynı saatte eve geliyoruz, mutfağa beraber giriyoruz sofrayı beraber kurup topluyoruz.bulaşık makinesini bazen o doldurur bazen ben, çamaşır bazen o makineye atar bazen ben. çamaşırları birlikte katlarız.. temziliği birlikte yaparız.. benim tek öğretemediğim, dışardan gelince çıkardığı eşyalarını gardroba koymaması ve kirlilerini sepetin üzerine koyması.. o kadar yardımın yanında bunlara da ses çıkarmıyorum tabii , çok şükür

bende 5 senelık evlıyım , esım canı ısterse yardım eder canı ıstemezse yardım etmez
Bana uzun zamandır 5 gunde bır kadın gelıyor ,
O sebeble benımde esıme hıc ıhtıyacım olmuyor ancak bızım evde katı kurallar var ben asla corap toplamam yerden, 7 yasındakı oglum bıle kendı yatagını kendı toplar , odasını duzenler elımı bıle surmem .
sanırım cok rahatıma duskunum :) tabı kı degılım oldukca tıtızım ama herkesın el atması lazm o sebeble benım esım daha terbıye edılmıs olanı sızınkının

Aslında benzermıs durumlar, anladım sımdı sorunu . Bızım bır cocugumuz var esım eve gelmeden 2 saat one eve gelıyorum ben oglanla guzelce ılgılenıyorum esım geldıgınde yemegımızı yıyoruz ve oglanla o ılgılenırken benımde 1 saatım var kendıme ayırdıgım o sırada muge anlı ızleyıp yemek yapıyorum bulasıkları topluyorum. bır legene meyvelerı yıkayıp salona gecıp esımın yanına oturup sureklı sohbet edıp o meyvelerıde esıme soyduruyorum

bence haklısın sonuna kadar. ben de kirli mi bile atmazdım sepete bekarken
annem çok pohpohlamıştı. ama evlenince 40 yıllık ev hanımı gibi oldum. üstelik ben de çalışıyorum. yani illa ki birinin eğitmesine gerek yok ki. duruma göre hareket edebilmeli. kaldı ki istediğin şeylerde çokça basit yani.
kirlisini sepete atmayla yorgunluğun ne alakası var??
mutfaktan bir su alıp çöpü 10 saniye de kapıya koymakla ne kadar yorulabilir ki??
valla benim eşim evde olduğu zamanlarda yardım eder. ama ben bu yardımları da az buldum. ve çok aşırı yoğun çalışıyor. çok hem de.
daha dün dedim 2 gün yemek senden, 2 gün bulaşık senden, 1 gün de çamaşır işi senden.
yokkk olmaz hepsi ben de olur gibi bir şey dedi.
ben de dedim ki 5 gün yemek benden 5 gün bulaşık benden, lavabo-banyo benden, ütüler benden, 2 gün çamaşır benden (evde küçük çocuğum var çamaşır makinesi çok çalışıyor )
bir şey demedi o zaman. bakalım sonuç ne olacak. yani sen de zorunlu yap.

Ben çalışmadığım halde eşim bu saydıklarını yapıyor...yapması da lazım zaten...
Hadi evdeyim diye yemek,bulaşık,çamaşır bende anlarım da neden onun kirlilerini ben takip edeyim? Yeni evliyken duştan çıkınca çamaşırlarımı hazırlar mısın diyordu ne münasebet...ha çekmeceden almışsın,ha yatağın üstünden dedim..malesef anne evini arıyorlar başlarda...
Hatta bugün ev işlerinde çok yoruldum dediğimde yemek bile yapmam...bide bulaşık uğraşamam derim...18 yıldır gıkk demedi sağolsun...

haftada bir yardımcı alın madem yardım etmiyor yapacak birşey yok,çalışan kadın için ev işi gerçekten ağır oluyor.

Sanki benim eşimi anlatmışsınız, ikimizde çalışıyoruz eve geliyorum yemek yapıyorum, hazırlıyorum, masayı kaldırıyorum hiç yardım edeyim demiyor. Evde hiç bişeye elini sürmüyor, söylediğim zaman da sen söylediğin için yapmıyorum diyo
Annesi böyle alıştırmış ben bile kv gittiğimde bana da bişey yaptırmaz hatta oğlu evde bişey yapmadığı için ben gelip yapayım ev işlerinizi diyo

O çöp koyma sorunu bizde de var,ki biz kapıya koyuyoruz kapıcı sabahları topluyor
Ben bı tek onu yaptıramadım
Önceden eşimde aynıydı.Sofrada sürahi ve bardak yanında olsa bile suyu benden isterdi
Şimdi 3 çocuk var
Küçükler ikiz
Wcye bile zor çıkıyorum
İlk başlarda söylendi hep ev dağınık topla falan diye
Bende ben çocuk bakıyorum üstüne bide sana bakıyorum bi kadın da cağıramıyorum madem biraz yardımcı ol bari kendi dağınıklığını topla diye sitem ettim
Şimdi her konuda yardım ediyor sağolsun

Benim de oğlum var 3 yaşına girecek ona herşeyi öğreticem inşallah yavaştan başladım bile

Yapmam...
Açık ve net
Eşimle aynı işi yapıyoruz, aynı saatlerde evdeyiz ve benden daha çok iş yaptığı kesin...
Bunu benim dememle de değil kendi isteyerek yapıyor.
Hiç kendimi sıkamam bu konuda eşime de söylerim en fazla evde yemek olmaz, çamaşırlar yıkanmaz,ütüler yapılmaz filan..
Hayatı aynı şekilde paylaşıyorsak kadın-erkek fark etmez aynı derecede sorumluluk almaya mecburuz.
Ama benim şöyle de bir şansım var taa sevgililiğimizden beri eşim bizim eve gelip giderdi, annemle-babamı da hep öyle gördü, baban çıtayı çok yükseltiyor diye güler hatta bazen
Baştan alıştırmak lazım, anlaşmak lazım yoksa zor.

Esimde meyve soyar, arada bize yemek yapar icinden gelirse, ben yorgunsam yemek yapma kahvalti yapalim der falan dusunuyo ama aksiyon yok :))
Yani kalkip tabagimi gotureyim veya bulasiklari dizeyim gibi bir dusuncesi yok, anca soylersem , her seferinde sakince soyleyemedigim icin kavgaya donuyo dirdir etmis oluorum.
Artik eve gelince ustunu degistir, kirlilerini kirliye at, veya bu kirlimi su kirlimi buraya koymussun falan gibi uyarilar yapmicam, bakalim ne kadar kiyafetleri biraktigi yerde duracak , ne zaman ordan alip kirliye atmayi hatirlayacak..

Cop atmaktan tiksiniyor bildigin, e ben napayim?
Verdikce soyledikce atiyor yoksa bir kere olsun acipta cikarmisligi yok.
Sizin adiniza sevindim esinizin yardim etmesine, aksi 3 cocukla cok cok zor olurdu esiniz gormustur ne kadar yoruldugunuzu , insanin kendine vakti kalmaz, ama Allah bagislasin yavrularinizi esiniz yardim ediyosa keyifle buyutursunuz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…