Esim evde hic birseye yardim etmiyor

Ailelerin yetiştirmesi de etkiliyor erkekleri ama biraz da karakter ve mantık meselesi. Benim eşimi ailesinin evinde bir göreseniz... Sadece annesi ve ablaları değil, küçük yeğenleri bile kılını kıpırdatmasına izin vermiyor. Kestane yiyoruz herkes kendisi soyuyor güya ona yeğenleri soyup veriyorlar. Sürekli çayı, kahvesi hep önünde. Yemeklerde sen onu sevmezsin diyip sadece ona özel şeyler yapılıyor, hatta eltim bile geçen o balığın kılçığını ayıklamayı sevmez diye ayıkladı elleriyle götürüverdi. (Bu arada kendisi de bilgisayarı başında oturduğundan sofraya bile gelmemişti, balkonda bilgisayarıyla keyif yapıyordu) O hep böyle büyümüş.
Ama evde o bana kızar bir şey yiyince ambalajını at, kıyafetlerin ortada durmasın vs. diye. Mutfak çok dağınık geldiyse gözüne girer toplar, arada banyoyu lavaboyu falan temizler çıkarken, ortalığı asla dağıtmaz, çoraplarını yere bile atmaz gider sepete atar. Bana hiç ekstra iş çıkarmaz yani, neredeyse tek başıma yaşasam ne kadar iş yapacaktıysam o kadar yapıyorum. Ki temizlik için zaten kadın geliyor. Ha ama oturup yemek yapmaz veya bulaşıkları kendi işi gibi sahiplenerek makineye yerleştirmez, sadece ben uzun süredir yapmadım ve rahatsız olduysa yerleştirir. Öyle ev işleri tam olarak %50 ayrılmış değil yani. Ama onun dediğine göre de benim daha fazla yapmamın sebebi bunun benim kendi seçimim olmasıymış. Ki haklı da. Çünkü en çok iş kediden kaynaklanıyor, o olmasa kum, tüy yüzünden kadının temizlediği dışında ortalık süpürmeme gerek kalmazdı. Ve kediyi ben istemiştim, onu ikna ederken bütün işleri bana ait demiştim. Bir diğer tek benim yaptığım iş yemek yapmak, onu da ben seçtiğim için yaptığım doğru. Çünkü ben hiç yemek yapmamayı isteseydim dert etmezdi o. Ki zaten haftada 4 gün falan yapıyorum sanırım akşam yemeği. Onun dışında ya sipariş veriyoruz ya da zaten avmde falan oluyoruz oralarda yiyoruz. Bir de iki gün haftasonu kahvaltı. Ortalığı toparlama işi de ne yazık ki dediğim gibi o zaten hiç dağıtmadığı için benim dağınıklığım olduğundan benim toplamam normal. Hatta yatağı düzeltme işini bile benim yapmam normal çünkü en son kalkan düzeltsin dedik, mantıklı olarak ve henüz ondan önce kalkmayı bir iki gün becerebildim 5 yılda Yani sonuç olarak işleri kadın-erkek diye ayırmıyoruz biz. Ben de kendimi kötü hissetmiyorum.
Bence siz de biraz dağınık ve vurdumduymaz olmayı deneyebilirsiniz. Eşinizin karakterini değiştiremezsiniz tam olarak, içten geliyor sonuçta ama bazı şeyleri yapmak zorunda kalır. Sofradan kalkarken eline verin bir iki tabak, mesajı alsın. Ortalıktaki çamaşırlarını toplamayın, çamaşır yıkayacağınız zaman kirlin varsa getir bak renklileri yıkıyorum diye uyarın, ne getirirse kar. Getirmezse yıkamayın kalsın. Ama bu konularda sürekli dır dır yapmanın faydası yok. Eve temizlikçi zaten çalışan kadın için mutlaka lazım ve alın. O zaman zaten rahatlarsınız. Yemeğe yapmak sizi yoruyorsa arada dışarıdan söyleyin, ya da hadi dışarı çıkalım hem gezer hem yemek yeriz diyin diğer zamanlarda da basit şeyler yapın. Böyle böyle rahatlayabilirsiniz biraz diye düşünüyorum.

Sakadan isi birakacaginizi evle isin ikisinin bir arada zorladigini citlatip durun surekli tepkisini olcun..

Haftada 1 kadin geliyor evi temizlemeye, utuleri yapiyor evi siliyor supuruyor nevresim degistiriyor falan. Bana cok iyi geliyor tabiki en azindan utu yapmamis oluyorum ama bir gun yetmiyor. Is cikisi yemek, bulasik, etrafi toplama, camasir yika -as surekli bir is halindeyim, esim biraz ucundan tutsa masayi kursa tabaklari kaldirsa ne bileyim copu atsa. Dagittigini duzeltse bile yeter bana.

Evlenince benim kocamda yardım etmezdi pek. Bi kere bi duygu sömürüsü bi ağlama şimdi yemek yapıyo. Şakası bi yana eşim çok dağınıktır. Bende işten gelip üstüne bir de ev toplayınca nevrim dönüyordu. Biraz tartıştık. Konuştuk anlaştık. Yine dağınık ama en azından yap deyince yapıyo. Sağolsun. Biraz da eşlerin anlayışlı olması lazım.

Annelerin çocuklarını yetiştirme tarzı ile alakalı, malesef annem de kardeşimi el bebek gül bebek yetiştirdi 18 yaşında ama ayağına hizmet bekler bir suyunu bile kalkıp almaz, yemek ısıtıp yemez, bir şey yap desen eline yüzüne bulaştırır...

Eşimde tam tersi benden daha iyi yapar temizlik olsun yemek olsun derli toplu zaten ve titiz ama bu tamamen kayınvalidemin yetiştirmesi ile alakalı...

Aynı şekilde babamda öyledir görevini çok iyi bilir ev işinde her detayda annemden daha iyidir...

Burada 3 örnek var ve üçününde ana sebebi yetişme tarzı..

Kirlide ne varsa onu yika
Copunu cope atma, dolapta su yoksa kendine yetecek kadar doldur. Ve asla uyarida bulunma

Geçmişe bakalım desem evlenmeden önce nasıldı diye sorcam haklı haksızı bulsak oda gereksiz..
Çözmek için ne yaptınız.
Ne yapabilir ne kadar tanıyorsunuz.

Bence zaman dolayısıyla çok bir şey değiştiremezsiniz hakkınız da hiç bir şey bilmiyorum.

Bir şeyler beklemek garip ya ne bilim..
Nasıl yetiştiği anne babasının özelliklede babasının hangi özelliklerini klonladıgı da önemli.

Hani erkek çocuğu ne görürse babadan onu yapar o manada..
İster istemez..

Yaptırabilmek değiştirebilmek de ayrı bir ilim strateji gerektirir..
Saman altından su yürüterek veya sosyal mühendislik yaparak bir şeyler yapmasını sağlamaya çalışıyorsanız
O da durumun farkındaysa bence geri çekilebilir..

Cicim aylarında veya evlenmeden önce verdiğiniz ipler de buna sebep olabilir.

Ama değiştirmeye çalışmayın ..
Bazı şeyler için geç kalınmış derim ben ..

Sonucta siz de calisiyorsunuz ama bu sekilde evde de tüm isler size ait oldugu icin esinizden daha cok yoruluyorsunuz. Eşiniz tamamen kendine hizmet edecek bir kadin istiyorsa çıkın işten. Ev hanimi olun o da maddi tüm ihtiyaclarinizi karsilasin.
Her zaman dedigim gibi kadin bu şartlarda calisiyorsa daha fazla yoruluyor ekonomik özgürlük dedikleri şeyin bir anlami kalmiyor.

ah ahhh bu konuda benim kadar dertli olan yoktur. kazağını cıkarır yatagın üstüne fırlatır çoraplarını fırlatır yatagı açıcaksa onlar örtüyle başka yere uçar kaldırıp dolaba asma zahmeti aslaaa . banyodan çıkar asla toplamaz havlular biyerde şampuanlar biyerde. bunları geçtim eve gelir gelmez aşkım çay koyla başlar aşkım kumandayı getir aşkım meyve soy aşkım şu pantolonu çek eşofanım nerde bu böylece uzar gider. tamam ben çalışmıyorum evlendiğimden beri ama bazen öyle isyan ediyorumki kızıncada bi kumanda getirmekmi bu kadar zor , bir çay koymakmı zor bi karış surat. inanın yatana kadar evin içinde dört nalaydım. hamileyimde şimdi acısını cıkartıyorum biraz sütüümü bile ısıttırıyorum ohhh sefam olsun

Aslında ben de dertliyim bu konuda Eşim yemek yaparken sofrayı hazırlar, kaldırır. Evin bütün alışverişi ondadır, pazar dahil. Akşamları çay içtik mi o toplar bardakları, çaydanlığı filan temizler, söylediğimde çamaşırları katlar, banyo tuvalet bile yıkar. Zaten çok toplu bi insan ama bugün mesela, cam sildim, banyo yıkadım detaylı, toz al sil süpür, nevresim değiştir, çamaşır yıka topla kendisi evde yoktu, böyle işlerde hiç yardım etmiyo. Temizlemek için kadın alsam kıyameti kopartır, valla çok sinirleniyorum ya, daha ütü var dağ gibi ama ben de hal yok

Deja vu oldum sanki. Bu konu çok tanıdık geldi ya sanki daha önce de okumuştum. Neyse, herkesin görev dağılımı ayrı derken neyi kast ediyor. Çalışmak dışında ne yapıyor ekstra?

ayrıca arkadasım sen çalışıyosun üstüne ve nerdeyse aynı saatlere kadar çalışıyorsun kesinlikle iki kat isyan etme hakkın var. madem maddiyat iki tarafında sırtında hiç kusura bakmasın ev işlerinede yardım etcek yada kendi maaşından sana bir yardımcı bayan tutcak haftalık.. böyle erkeklere öyle kızıyorumki kadın zaten yapısı gereği daha hassas yorgunluğa meyilli hem işte çalışsın eve gelsin yemek ütü vs. nolur sanki bikere evi süpür bi tababağı al kaldır . ayhh bu konuda çok dertliyim

Merhabalar benim eşim de aynı bende her defasında söylüyorum ve tartışıyoruz bu yüzden zamanla yapar dedim ama hiç eskisi gibi başta neyse öyle gidiyor.

Baktım şimdi eski konulariniza, geçen sene nisanda da aynı konuyu acmissiniz, öneriler gelmiş ama belli ki değişen bir şey olmamış. O zamandan beri siz bir şeyler yaptınız mı bu konuyla ilgili?

kızz bunları yapıyormuş adam öp başına koy

kızz bunları yapıyormuş adam öp başına koy
valla mı ya? Ben darlamiim adamı o zaman, burda bu tarz konuları okudukça yiyorum başını çünkü " ikinizde çalışıyosunuz, iş yükünü paylaşın" cümlesini gördüm mü tamam hemen sarıyorum zavallıya, burda ütüsünü yapan adamları gördükçe benimkine ütüyü basasım geliyoBi de ben bugün camları silerken karşı apartmandaki kadının kocası da camları siliyodu, sonra baktım halıları silkiyo, bi de üstüne bu konu, ayyy içim daraldı şu an

Eh, eğitilmemiş erkekle evlenince böyle oluyor demek ki... Normalde bunlarla hiç evlenmemeli, nesilleri tükenmeli ya da evlendiyseniz öğretmelisiniz madem. Yani bu kafadaki bir adama nasıl saygı duyup nasıl sevebiliyorsunuz bana biraz garip geliyor. Böyle saçmalıklara son verilmezse sizin kızlarınız da böyle adamlara denk gelecek biliyorsunuz. Kadınların derdi hep aynı olacak ama kilit nokta yine kadınlar. Erkekler zaten ne tür canlılar, belli... Restinizi çekip yapmazsanız düzelmek zorunda. Yaptığınız sürece hizmetçisi olmaya devam edeceksiniz.
Umarım çözersiniz ne diyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…