• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esim evde hic birseye yardim etmiyor

peaceful16

Guru
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2014
3.221
3.963
333
Merhaba

Esimde bende calisiyoruz, ben 6-6.30 gibi o 7.30 gibi evde oluyoruz.
Sorunum esimin hic hirseye elini surmemesi, 2 senedir evliyiz, zar zor kirlilerini kirli sepetine atmayi ogretebildim ancak, o da tam degil bazen ustune koyuyor bazen yanina atiyor falan.
Kendi copunu atmanin kirlisini sepete atmanin, arada bi bulasik /camasir makinesi calistirmanin, ben soylemedende coplerin doldugunu gorup atmanin nesi bu kadar zor olabilirki? Bir benmiyim bu durumdan muzdarip veya olupta sikayetci olmayan arkadaslar var mi?

Kendisine soyledigimde bana iste cok yoruldugunu, cok seyahat ettigini, evde elinden geldigini yaptigini, herkesin bu hayatta is dagiliminin farkli oldugunu falan soyluyo. Pardon bende calisiyorum ve eve gelip tum isleri yapiyorum dedigimde bana benim isimin onun kadar yogun olmadigini cok daha rahat oldugunu eve gelincede halim olacagini falan soyluyor, evet isim cok daha rahat ona gore.
Ama burasi ikimizin evi , ben ona her gun sofra kur, camasirlar as falan demiyorumki, istedigim seyler cok basit biraz biseylerin ucundan tutmasi, kendimi annesi veya evin temizlikcisi gibi hissediyorum bazen .

Isten geliyo ustundekileri cikarip kapinin arkasina asiyo, ben sormazsam 2-3 gun kalir orda, kirlimi temizmi umursamaz, bende dayanamayip ayni gun soruyorum askim kirlimi, kirliyse git sepete at.
Ama bunlar surekli soylenince ben dirdirci kontrolcu (zaten cokca tartisiyoruz diger konularimi biliyorsaniz) annesi gibisi oluyorum, e napayim, bende biraz yardim bekliyorum. Dolaptaki sular bosalunca gidip doldursun, copunu cope atsin mutfak tezgahi yerine falan bunun gibi seyler.

Nasil biraz anlamasin saglayabiliri, var mi ayni durumda olanlar, veya fikir verecekler, cok sevinirim

5 senelik evliyim suan calismiyorum ama calistigim zamanlar benim esimde yardim etmiyordu. Bu yüzden bazen tartisirdik. Bazen cekmecenin kapagini örtmezdi, oturdugu sandalyeyi bile geri itmezdi. En cokta coraplarini saga sola atmasina sinir olurdum. Simdi cok sükür söylene söylene ögrendi evde her ise yardim eder calismadigim halde.

Merhaba

Sorunum esimin hic hirseye elini surmemesi, 2 senedir evliyiz, zar zor kirlilerini kirli sepetine atmayi ogretebildim ancak, o da tam degil bazen ustune koyuyor bazen yanina atiyor falan.
Kendi copunu atmanin kirlisini sepete atmanin, arada bi bulasik /camasir makinesi calistirmanin, ben soylemedende coplerin doldugunu gorup atmanin nesi bu kadar zor olabilirki? Bir benmiyim bu durumdan muzdarip veya olupta sikayetci olmayan arkadaslar var mi?

Kendisine soyledigimde bana iste cok yoruldugunu, cok seyahat ettigini, evde elinden geldigini yaptigini, herkesin bu hayatta is dagiliminin farkli oldugunu falan soyluyo. Pardon bende calisiyorum ve eve gelip tum isleri yapiyorum dedigimde bana benim isimin onun kadar yogun olmadigini cok daha rahat oldugunu eve gelincede halim olacagini falan soyluyor, evet isim cok daha rahat ona gore.
Ama burasi ikimizin evi , ben ona her gun sofra kur, camasirlar as falan demiyorumki, istedigim seyler cok basit biraz biseylerin ucundan tutmasi, kendimi annesi veya evin temizlikcisi gibi hissediyorum bazen .

Isten geliyo ustundekileri cikarip kapinin arkasina asiyo, ben sormazsam 2-3 gun kalir orda, kirlimi temizmi umursamaz, bende dayanamayip ayni gun soruyorum askim kirlimi, kirliyse git sepete at.
Ama bunlar surekli soylenince ben dirdirci kontrolcu (zaten cokca tartisiyoruz diger konularimi biliyorsaniz) annesi gibisi oluyorum, e napayim, bende biraz yardim bekliyorum. Dolaptaki sular bosalunca gidip doldursun, copunu cope atsin mutfak tezgahi yerine falan bunun gibi seyler.

Nasil biraz anlamasin saglayabiliri, var mi ayni durumda olanlar, veya fikir verecekler, cok sevinirim
Niye uyarıyorsun ki hergün kirlini sepete at diye?
Hiç uyarma kirlide nevarsa onları yıka sadece, temiz giysi bulamayınca aklı başına gelir, ozaman kendi atmaya başlar.
Bir musibet bin nasihatten iyidir derler ya böylece hergün söyleyip dırdırcı olmaktan da kurtulursun.

Cogumuzun ortak sorunu.hadi senin ki beceremiyor benimki anlamiyor onunki idrak edemiyo digerininki lste cok yoruluyor iyide bunlarin niye hepsi boyle???? Becerememekle kesinlikle alakali degil.tamamen annelerin cocuklarini yetistirme onlara haystta evde ne kadar sorumluluk yükledigiyle ilgili. Bu saatten sonra yapılabilecek birşey varsa bende ogrenmek istiyorum. Cunku sizinde dediğiniz gibi sürekli konusuldukca dirdirci pozisyona duauluyor.

Kirli kıyafetini kirli sepeti atamanın tembellikle değil, sorumsuzlukla ilgisi var.

Konuşarak olmuyorsa konuşarak çözmeyin.
Zaten her şeyiniz birbirinize batar durumda, söyleyip durmak ikinizi de bıktırır.
Kirli sepeti harici bir şey yıkamayın.
Neden yıkanmadığı elbet aklına gelecektir.
İşiniz yoğun olmayabilir ama eve erken de gelmiyorsunuz.
Bazı şeyleri eline tutuşturun, bazı şeyleri yapmayın.
Ama söylenmeyin de.

Yapma iş falan. Benim de eşim çok yoruluyor. Her akşam eve gelir 15 dk dinlenir beraber girerdik mutfağa. Temizlik daha çok bende yemek daha çok ondaydı ben çalışırken. Şimdi ben ücretsiz izindeyim. Ona rağmen iş yapıyor evde sağolsun. Ben ona bir şey öğretmedim. Yalnız yaşıyordu evi çekip çevirmeyi biliyordu. Analarının beyzade oğullaru ile evlenince böyle oluyor.

Yapmayın, bırakın evi pislik götürsün, aç kalsın, koca adam açlıktan ölecek değil heralde. Lafını da etmeyin, o birşey eleştirirse söylenene kadar 5 kere yapmıştın deyin, oralı olmayın. Bırakın ortada kalsın donu, bakalım kaç günde kaldıracak. Tek başıma bu kadar yapabiliyorum deyin geçin.
Ayrıca basit şeyler istiyorum demeyin, siz ne yapıyorsanız o da yapmak zo-run-da! Aynı evi paylaşıyorsunuz, herşeyi eşit kullanırken iyi de işleri niye eşit paylaşmıyorsunuz? Siz de daha pek kendinizi ikna edememişsiniz ki bu konuda, ondan ekstra birşey istiyor gibisiniz, hayır yapması gereken sorumluluğu istiyorsunuz.
Bu ülkede erkekler böyle yetiştiriliyor, hatta bir de ev işi yaparsa yeterince 'erkek' olmayacağı bilinç altına işleniyor bizzat KADINLAR tarafından, erkeklerden çok kadınlar bunu yapıyor, 'Otur oğlum, topla kızım, süpür kızım' . Ben şaşırmıyorum bu örnekleri duyunca. Bir çok erkek yemeği yapılsın, evi, çamaşırı temiz olsun diye evleniyor, hayat arkadaşıyla beraber olmak için değil. Daha kötü örnekleri de tek başına evde kalıp , ev işi kadın işi olduğu için evlenene kadar pislik içinde yaşayanlar, o kadar reddediyor adam, hayal kuruyor, evlensem de biri bedavaya gömleğimi ütülese diye :KK12:
Bakıcısı gibi davranmayın, temiz mi kirli mi? Size soran var mı bu soruyu, siz ortalığı dağıtınca arkanızı toplayan var mı, yok. Size nasıl yap denilmeden yapıyorsanız o da yapacak iki yetişkin insansınız. Ama arkasını toplamaya devam ettikçe bu davranışlarını pekiştirmiş olacaksınız, bırakın çamaşır makinesi dolsun, dolunca da o çalıştırsın.
Ortalama erkek profili böyleyken, eşinizle evlenmeden önce bu konuları konuşmuş muydunuz? Yoksa o da sağ gösterip sol vuranlardan mı oldu?

Son düzenleme:
Siz bile beklediğiniz şeyin yardım olduğunu düşünüyorsunuz. Halbuki ortak bir hayatın ortak sorumlulukları bunlar. Yardım diyerek adamların yaptığı şeyi lütuf gibi hissetmesini sağlamamak lazım. Iş bölümü yapın. Daha çok yorulduğunu düşünüyorsanız daha az iş verebilirsiniz eşinize. Bunu bir düzene sokmalısınız geç olmadan.

Benim eşim de aynı ama ben sebebini ailesiyle görüşmeye başladığımızda anladım. Gidiyoruz 35 yaşındaki adam suyunu bile kendisi almıyor annesi sağolsun ablaları sağolsun hala bebek muamelesi yapıyorlar. Böyle ailede büyüyenler evlenince de eşinden bekliyo işte hepsini..

Şu yardım muhabbeti de saçma aslında.
Benim sorumluluğum mu ki yardım edecek? Onun da evi.

Al karşına plan yapın. Çarşamba çamaşır asma, perşembe toplanıp katlama senin gibi. Karışmayın da işine.

Evlenmeden once bunlari pek konusmamistik, ben bile kabul etmisim benim gorevim oldugunu dogru soyluyosunuz, ama bu toplumumuzda olan birsey malesef, ama esim abartti yani, bu kadarda degil. Kendi coplerini atmali , yemekten kalkinca sofradakileri mutfaga tasimali benimle, bunlar gibi basit gorunen seyler bile beni cok rahatlaticak hem kendimi gorevli gibi hissetmicem hemde cidden eve gelince tum vaktimi boyle geciriyorum, beni anliyorsunuzdur.
Merak ediyorum cocuk olunca ne olacak, biraz biraz ogrenmesi biseyler yapmasi lazim.
Kayinvalide sagolsun ogluna bir su aldirtmamis mutfaktan, anne olarak ici rahat etmis olabilir bu sekilde ama oglu suanda bocaliyor ki esim yurtdisinda tek basina yasamis 30 yasinda bi adam yani. Erkegin isi tamir, kira ve faturalari odemek falan olarak dusunuyo, cok klasik duz bi turk erkegi yani.
Evet en azindan kiyafetleri icin yikanicakmi, pis mi falan diye sormayi birakicam belki onu birseyler yapmaya iter bu.

Ama gel senle is bolumu yapalimla bir yere varamayacagimi biliyorum, guler gecer yani.

Evlenmeden once bunlari pek konusmamistik, ben bile kabul etmisim benim gorevim oldugunu dogru soyluyosunuz, ama bu toplumumuzda olan birsey malesef, ama esim abartti yani, bu kadarda degil. Kendi coplerini atmali , yemekten kalkinca sofradakileri mutfaga tasimali benimle, bunlar gibi basit gorunen seyler bile beni cok rahatlaticak hem kendimi gorevli gibi hissetmicem hemde cidden eve gelince tum vaktimi boyle geciriyorum, beni anliyorsunuzdur.
Merak ediyorum cocuk olunca ne olacak, biraz biraz ogrenmesi biseyler yapmasi lazim.
Kayinvalide sagolsun ogluna bir su aldirtmamis mutfaktan, anne olarak ici rahat etmis olabilir bu sekilde ama oglu suanda bocaliyor ki esim yurtdisinda tek basina yasamis 30 yasinda bi adam yani. Erkegin isi tamir, kira ve faturalari odemek falan olarak dusunuyo, cok klasik duz bi turk erkegi yani.
Evet en azindan kiyafetleri icin yikanicakmi, pis mi falan diye sormayi birakicam belki onu birseyler yapmaya iter bu.

Ama gel senle is bolumu yapalimla bir yere varamayacagimi biliyorum, guler gecer yani.
Çöp dolunca atmayın
Koksun pislikten bu sekilde alıp atmayı da öğrenir

Merhaba

İşinizin daha az yorucu olması sizin suçunuz değil. Şikayetçiyse o da daha az yorucu iş bulsun.

Ev işlerinin yarısını yapması için yardımcı tutun. Haftada 2-3 kez yarım gün gelsin. Parasını da eşiniz versin. "Ben benim üzerine düşen kısmı kendim yapıyorum, senin kısmı yardımcı yapıyor" dersiniz.

Kirli sepetinde olmayan hiçbir giysisini yıkamayın. Evi b.k götürsün umursamayın. Nasılsa yapacak biri var diye tamamen köşelerine çekiliyorlar. Kendinizi yormayın siz de.

Ben tavsiyelerin pratikte bir karşılığı olduğuna inanmıyorum. Baştan anlaşmadığınız için sizin göreviniz haline gelmiş. Ben yetişemiyorum kendimi iyi hissetmiyorum o yüzden temizlikçi tutmaya karar verdim deyip istenen ücretin iki katını vereceğinizi çıtlatın. Eğer bunu çok bulur birkaç ufak yardımdan ne çıkar ki diye düşünürse ancak. O da ancak yani. Üzgünüm..

Siz de gülün geçin. Kocanızın yaptığı kadar iş yapın evde. Madem bu kadar ağır çalışıyorsunuz. Gerisini haftada bir temizlikçi çağırın o yapsın. Kendinize farklı projeler bulun daha meşgul olun. Para kazanmak için yani iş olması gerekmez. Gönüllülük projesi olur sanat projesi olur. Neyle ilgilenirseniz artık. O rahat davrandıkça siz daha rahat davranın. İşin ciddiyetini kavrayınca sizinle konuşmaya gelir o zaman ciddi bir şekilde konuşur anlatırsınız. Gülüp geçemez bu sefer. Kocanız sorgulayınca şunu neden yapmadın bunu neden yapmadın diye gülün geçin. İşi şakaya vurun espri yapın. Geçiştirin. Olmazsa her gün bi bahane bulun. Aa evet canım ya yapmadım bugün deyin. Hatta sen hallediversene kocacım diyin. :süslü:
Hatta ağzına vurun gülünce diyeceğim ama şiddete hayır tabii ki. :KK31:

Benim eşimde aynı ne kirlisini sepete atar, ne yediği tabağı kaldırır bu başlığı takipteyim

Back