- 15 Mayıs 2016
- 2.470
- 4.786
- 133
- Konu Sahibi birgaripask35
-
Bence de yap, bi bak tavrına sonra. Gelip bir şey derse bilgim yok dersin.Ok bunu yapayım bakalım ne yapacak? Bu akşam ilk işim bu...
Bence kesinlikle esinde hergangi bi sorun yok biraz okuyunca ona hak verdim nasil dersen senin cocugunun mevludunun işlerini o yapmak zorunda degil esinin dogum gunu planlamasi ise size eltin kutlamis ya atinda kalmamak icindir bence bu olaylar sizn aklinizi karsitirmasin sonuct diger tarafinda bi yuvasi var sizinde kuruntu yapipta bos yere yuvanizi kaynetmeyin emin ol bu dsuncen yalis ha şöyle benim kanimda bana düşkün benim icin hep iyi seyler yapti mesella bu gun bana cicek aldi esm almamasina ragmen esinide yemege cikaracakMerhaba arkadaşlar. Eşimle yaklaşık 5,5 yıldır evliyiz ve öncesinde de 3 yıllık birlikteliğimiz oldu.
Benim problemim şu ki eşim bana göre kardeşinin eşine fazla düşünceli. Yaşadığım olayları sizinle de paylaşmak istiyorum çünkü bu düşünce benim içimi kemiriyor, bitiriyor...
Geçtiğimiz anneler gününde Eltim yeni doğum yapmıştı. Kayınvalidem de eltimin evindeydi. Eşimin annesine çiçek yaptırmaya gidiyorduk, eşim Sevda'ya da çiçek yaptıralım mı, ne de olsa artık o da anne dedi. Ben de yaptıralım dedim içimdeki öfkeyi bastırarak. Çünkü ben de o sırada hamileydim ve eşim benim ilk anneler günümü kutlamak için herhangi bir şey yapmamış, ben ilk anneler günümü kutlamayacak mısın dediğimde bana istediğim bir şeyi almıştı.
İkinci olayımızda bu olaydan 2 ay sonra şöyle gelişti. Her hafta sonu olduğu gibi eşimin annesine gidiyorduk. Tam asansöre binerken bugün Sevda'nın doğum günüymüş ne yapacağız dedi. Ben de doğum gününü nerden bildiğini sordum, telefona faceden bildiri geldiğini söyledi. O sana doğum gününde hediye aldı bizim de onun doğum gününü kutlamamız gerek dedi. Ben de bakarız dedim. Neyse... Kayınvalidemlere gittiğimizde baktım bu fısır fısır annesiyle konuşuyor. Baktım annesine bugün Sevda'nın doğum günü ne yapacağız diye soruyor. Yok pasta alırız, yok şurdan dönerken hediye de alırız falan filan diyor. Benim cinler yine attı çünkü şu zamana kadar eşim benim doğum günümde hiç bir zaman ailesiyle plan yapmamıştır. Hep başbaşa yemek v.s. yemişizdir. Ailecek hiç kutlamadık, yani öyle süpriz bir doğum günü ayarlamadı hiç. Seni nereye götüreyim diye sorar şuraya gidelim derim ve oraya götürür...
Üçüncü olayımız da şöyle gelişti. Bebek mevlüdü yapmaya karar verdik bebeğime. Biz kayınvalidelere ve sülalesine uzak oturduğumuz için kayınvalidenin evinde yapmaya karar verdik. Ben çalıştığım için evin temizliğine v.s. ancak hafta sonları yardımcı olabildim. Bu mevzu açıldığında annem "Aslında Sevda anne gidip yardım edebilir, sonuçta çok yakın oturuyorlar" dedi. Eşim öfkeli bir şekilde "Neden yardım etsin ki, ben olsam yardım etmem. Onun mevlüdü mü, bizim mevlüdümüz." dedi. Bana da dönerek "Sen ne kadar yardım ettin ki onun mevlüdüne? " dedi ki ben o zaman 36 haftalık hamile ve çalışıyordum. Bunu söylediğimde de yok o geldi senin bebek kurabiyelerine yardım etti doğumda. Doğumdan sonra her geldiğinde birşeyler yapıp getirdi dedi. Yani bana onu savundu.
Bence bir erkek bunlara karışmamalı bile. Yani benim büyüdüğüm, yetiştiğim ortamda öyle en azından. Ayrıca hangi erkek yok yere eşinin kardeşi için kendi karısının kalbini kırar ki? Ne olur bana bir yorumda bulunun. O kadar çaresizim ki... Düşündüğüm şeyi de yakıştıramıyorum eşime ama bu olanlar da normal değil gibi geliyor bana. Sizce eşimin eltime aşık olup olmadığını nasıl anlarım???
Ekleme 1: Ben eltime özel günler haricinde de hediye alırım, evine her giderken kendi yaptığım pastalar, börekler hariç başka şeyler de alıp öyle giderim. Bebeğine her zaman bir şeyler alırım. Her desteğe ihtiyacı olduğunda da yanında olurum. Doğum yaptı örneğin. Haberini alır almaz Tuzla'da çalışmama rağmen izin isteyip, arabaya atlayıp gittim. Doğum yaptı diye koca bir uçan balon demeti yaptırdım hoş geldin bebek yazılı, ona da çiçek yaptırdım... Düşüncesiz ve yapılanın altında kalan biri değilim.
Ekleme 2: Eşimle bu konuyu konuştum. Sence neden yapıyorum diye sordu. Aşık olduğunu düşündüğümü söylemedim, şöyle dedim;
Sen kardeşine değer verdiğin için eşine de değer veriyorsun, onu artık kendi ailenden görüyorsun o yüzden dedim. Ama bu bile benim için kötü çünkü demek ki bana bu kadar değer vermiyorsan beni hala kendi ailenden görmüyorsun dedim. O da onu kendi ailemden gördüğüm falan yok dedi...
Ekleme 3: Temizlik olayında o anneme "bizim mevlüdümüz o neden temizlesin ki" dediğinde ben de aynı yanıtı verdim anneme. Buna rağmen o olayı uzatıp o cümleleri söyledi bana. Annemin de eltin yardım etsin demesinin nedeni kendi eltisinin mevlüdünde kendisinin 2 tane bebeği olmasına rağmen eltisinin evini annemin temizlemesinden kaynaklı. Anneme böyle şeyler normal gelir ve yapılması gerektiğini düşünür...
Lütfen yorumları bu eklemelere göre yapın...
Yahu ortada bişey yok durup dururken etliye niye tavır alsın niye telini karıştırsınBence de yap, bi bak tavrına sonra. Gelip bir şey derse bilgim yok dersin.
Bi de kaynına da onun eline gösterdiği ilgiyi gösterip onu umursama, o da yaşasın aynı şeyi.
Okudukça delleniyorum şu konuyu.
Hatta sorarsa de ki belki senin tavırlarından sadece ben değil onlar da rahatsız olmuştur, sevda ya da abin silmiştir onlara sorsana? de.Bence de yap, bi bak tavrına sonra. Gelip bir şey derse bilgim yok dersin.
Bi de kaynına da onun eltine gösterdiği ilgiyi gösterip onu umursama, o da yaşasın aynı şeyi.
Okudukça delleniyorum şu konuyu.
Konuşmuş, okumadınız mı? Psikoloğa git demiş, psikolog beni haklı bulursa peki? demiş. Ne yaparsan yap demiş adam. Şu konuşmadan sonra iyi düşünmem.Yahu ortada bişey yok durup dururken etliye niye tavır alsın niye telini karıştırsın
Çeksin kocasını konuşsun bu ne demek oluyor diye
Sizde galeyana getirmeyin lütfen
Konu sahibi sende esinle kavga etmeden konuş telefonunu karistiripta iyce ortamı germe sakince konuş hoşlanmadığını anlat
resmen ortalıgı bulandırıp daha kötüye sürüklüyorsunuz.inşallah sizi dikkate alıpta yapmaz. çocuk oyuncagı değil bu. resmen yalana iftiraya itiyorusnuz..aradaki güveni de kaybettireceksiniz böyle bir çözüm yok yani duymadım şaşkınım...Hatta sorarsa de ki belki senin tavırlarından sadece ben değil onlar da rahatsız olmuştur, sevda ya da abin silmiştir onlara sorsana? de.
Ben ince düşünceliyimm aksine. Onu da nerden çıkardınız? Düşüncesiz biri değilim ki... Ona ne yaaa o ne eltimin doğum gününden!!! bu benim işim onun değil!!!
Bence yapma eğer ortada birşey yoksa ortalığı karıştırmış olursun. Belliki bu durumdan çok rahatsızsın şüphelerin var eşini bir süre çaktırmadan göz hapsine al. Birşey varsa davranışlarından anlarsın.Ok bunu yapayım bakalım ne yapacak? Bu akşam ilk işim bu...
Evet sayfayı kaçırmış olabilirim okumadımKonuşmuş, okumadınız mı? Psikoloğa git demiş, psikolog beni haklı bulursa peki? demiş. Ne yaparsan yap demiş adam. Şu konuşmadan sonra iyi düşünmem.
Böyle kocaya böyle muamele. Gidip ne eltiye ne kayına soramaz, ortadan çatlar. Müstehak.resmen ortalıgı bulandırıp daha kötüye sürüklüyorsunuz.inşallah sizi dikkate alıpta yapmaz. çocuk oyuncagı değil bu. resmen yalana iftiraya itiyorusnuz..aradaki güveni de kaybettireceksiniz böyle bir çözüm yok yani duymadım şaşkınım...
Bakın bu çook iyi fikiir.Aynısını esinizin erkek kardesi icin siz de yapın. Ona düşünceli davranin sevdigi yemeklerden yapin giderken dogum gününü kivalayin, isyerinde terfi vs aldiginda hediye alin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?