• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim dolaylı yoldan "çok kilolusun" dedi

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kkedi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hamile olduğunuz için canınızı sıkacak bir şey yazmak istemiyorum. Her ne kadar siz kendinizi o kategoriye koymasanızda yaşı 27, boyu 160 olan biri kilolu kategorisindedir.
Vücut oranı belki farklıdır bende 168im 60-61kgda 36 bedenim mesela belim 55 kg olanlardan çok daha ince tabi genetik ve spor geçmiside etkiliyor olabilir.

IMG_8214.webp

6 ay önceki kilom. Arada birkaç kilo daha aldım sadece. O dönemde de 60 üstüydüm. Yani ben şu görüntüye şişman demem kusura bakmayın. Gereksiz bir diretme var bazılarınızda.

Eki Görüntüle 3396139
6 ay önceki kilom. Arada birkaç kilo daha aldım sadece. O dönemde de 60 üstüydüm. Yani ben şu görüntüye şişman demem kusura bakmayın. Gereksiz bir diretme var bazılarınızda.

Bence hayır şişman değil. Uzak doğuda mi yaşıyoruz herkesin şişman algısı şaşmış gibi gördüm. Yani şişman demek sağlıksız demek nefes nefese kalırsın yürüyemezsin terlersin sağlık sorunların çıkar vs şişmanım ordan biliyorum. Bu fotoğraf normal bir kilo. Zayıf değil fazlası olabilir belli olmuyor ama şişman değil yani.

Bence hayır şişman değil. Uzak doğuda mi yaşıyoruz herkesin şişman algısı şaşmış gibi gördüm. Yani şişman demek sağlıksız demek nefes nefese kalırsın yürüyemezsin terlersin sağlık sorunların çıkar vs şişmanım ordan biliyorum. Bu fotoğraf normal bir kilo. Zayıf değil fazlası olabilir belli olmuyor ama şişman değil yani.
Aynen öyle benim de aklıma "çok kilolu" dendi mi bunlar geliyor çünkü onlar da hamile kalıyorlar sonuçta. Cidden algı değişmiş bir şeyler olmuş ya da sitenin genel gıcıklığı var bazılarında

Vücut oranı belki farklıdır bende 168im 60-61kgda 36 bedenim mesela belim 55 kg olanlardan çok daha ince tabi genetik ve spor geçmiside etkiliyor olabilir.

O kadar etkilemez sizle konu sahibi arasında 8 çamlık bir fark var. Bu boy farkı kilonun fiziksel görünümünü etkiler.

İyi de burada tartışılan ne? Eşiniz "ince" seviyorsa, kafasında belirli bir fizik varsa hoşlandığı siz ona laf sokunca ya da burada herkesten onay alınca ne değişecek ki?

Ayrıca kilo değişken bir şey olabildiği için o zaman evlenmeseydiniz de denemez. Evliliğin ardından çoğu kişi dikkat etmeyi bırakıyor.

Ek olarak 3-4 kilo bile olsa alınan dağılım da önemli. Mesela bel çevresi kalınlaştığı zaman hoş bir görüntü olmuyor. Etekler yakışmıyor, isterse bacaklar ip ince olsun. Şimdi bel bölgesi böyle olsa 50 kişi toplanıp "hayır 4 kg" yüzünden seni beğenmemezlik yapamaz diye linçlense de bana saçma geliyor.

Ben mesela 1.72 ye 59 kg'yim şu an 2 ay sporu bıraktım çünkü. 57 kg halimi çok daha fazla seviyorum bu nedenle spora devam ediyorum yeniden. Şimdi ben kendimi mi linç edeyim aman ne var 2 kg diye.

Sonuç olarak eşiniz sizi kilolu olarak konumlandırmış, üst ince veya benden daha kötüleri de var diye adamın beğenmesini sağlayamazsınız.

Öyle yada böyle hamile birine bu söylenmez.
Eşiniz biraz düşüncesizlik etmiş ama bunun dışında ilgiliyse ve kırıcı birşey demediyse tek bi cümleyide bukadar abartmayın bence.

Sanırım anlatamıyorum. Kilolu ile "çok kilolu" arasında inanılmaz bir fark var. "Çok kilolu" demek bayağı şişman demek. Benim şişman denebilecek bir kilom yok. Ben şişmansam herkes mi obez. Bunun bir limiti yok mu? Yani 75-80 kilo çok kiloludur benim için. 60lardaki birine şişman diye bakmam kendim de öyle değilim. Avutmak için de söylemiyorum bunu. Göz var izan var.

Farkındaysanız hiç kimse size cok şişmansız diye bir yorum yapmadı. Ayrıca kiloda şişman demek zaten. Kusura bakmayın size duymak istediklerinizi yazamıcam.

Farkındaysanız hiç kimse size cok şişmansız diye bir yorum yapmadı. Ayrıca kiloda şişman demek zaten. Kusura bakmayın size duymak istediklerinizi yazamıcam.
Daha az önce şişmansınız yazdı birisi 😂 kilo şişmansa bir kilo fazlası olan şişman oluyor yani size göre

Benim eşim de kilo konusunda çok hassas idi. Tanıştığımızda 64 e yakındım 56 ya kadar düştüm bana spor yaptırdı ve diyetime karıştı. Boyum 162 bu arada. Covid olduktan sonra spora devam edemedim 57-58 lere çıkmıştım, 3. Tüp bebek tedavisinde gebeliğim oldu hormon ilaçları biraz iştahımı açtı gebeliğimi öğrendiğimde 62-63 kilo idim 80-81 kg ya kadar çıktım. 10 gün içinde 74 e düşmüştüm, şu an 66-67 lere düştüm daha bebeğim 3.5 aya yaklaştı. Umarım 60 ın altına inerim.

Eki Görüntüle 3396139

Bu kıyafet kiloyu çok iyi gizler. Dar bir pantalon giderken sıkıntı yaşıyorsanız o zaman kilonuz fazla demektir.

İyi de burada tartışılan ne? Eşiniz "ince" seviyorsa, kafasında belirli bir fizik varsa hoşlandığı siz ona laf sokunca ya da burada herkesten onay alınca ne değişecek ki?

Ayrıca kilo değişken bir şey olabildiği için o zaman evlenmeseydiniz de denemez. Evliliğin ardından çoğu kişi dikkat etmeyi bırakıyor.

Ek olarak 3-4 kilo bile olsa alınan dağılım da önemli. Mesela bel çevresi kalınlaştığı zaman hoş bir görüntü olmuyor. Etekler yakışmıyor, isterse bacaklar ip ince olsun. Şimdi bel bölgesi böyle olsa 50 kişi toplanıp "hayır 4 kg" yüzünden seni beğenmemezlik yapamaz diye linçlense de bana saçma geliyor.

Ben mesela 1.72 ye 59 kg'yim şu an 2 ay sporu bıraktım çünkü. 57 kg halimi çok daha fazla seviyorum bu nedenle spora devam ediyorum yeniden. Şimdi ben kendimi mi linç edeyim aman ne var 2 kg diye.

Sonuç olarak eşiniz sizi kilolu olarak konumlandırmış, üst ince veya benden daha kötüleri de var diye adamın beğenmesini sağlayamazsınız.
Burda herkesten onay almak değil amacım, "eşimin söylediğini çok mu abarttım çok mu tepki verdim yoksa normal mi acaba" konu buydu. Kilo tartışmasına evrildi.
Ben benden daha kötüleri var diye beni illa beğenecek diye de düşünmüyorum ki iyi de. Konumlandırması sinirlendirdi. Yoksa benden çok daha güzelleri daha fıstıkları da var yani. Onları düşünüp harap edemem ki kendimi.

O kadar etkilemez sizle konu sahibi arasında 8 çamlık bir fark var. Bu boy farkı kilonun fiziksel görünümünü etkiler.
Evet ben 57-58 de tam fit oluyorum 55 gitmiyor yüzüm çöküyo yakışmıyor 155-160 birine bu kilolar tam olur , gerçi şöyle de bir şey var ben çocukluğumdan beri yüzüyorum profosyonel yüzme dalış ile ilgileniyorum onun etkisi çok oluyor kilo alsamda genişleyemiyorum hemen o tarz spor geçmişini kastetmiştim aslında

Bu kıyafet kiloyu çok iyi gizler. Dar bir pantalon giderken sıkıntı yaşıyorsanız o zaman kilonuz fazla demektir.
Hayır bu kıyafet kiloyu gizlemiyor. Vücut yapısını genel hatları gösteriyor gayet de. Yani kalınlığı gösteriyor. Alt tarafım zaten daha kalın ama bu elbiseye girmiş sonuçta değil mi?

Kendince alttan altta uyarı vermiş size tepki görünce de susmuş. Çok ayıp. Kilolu da olsanizn zaten hamilelik sürecine girmişsinizasiri riskli bir obezite yoksa bu dönemde kadınların kiloları hakkında iyi niyetle dahi uyarilar yapmamak gerekir

Yav siz niye bu kadar takıyorsunuz ki doğumdan sonra verin yada bir diyetisyen şimdiden gidin ona göre kontrolü şekilde kilo alırsınız.
Benim bu konuyu açma sebebim başka konunun gittiği yer başka. Ben sizlere çok mu kiloluyum obez miyim falan sormak için açmadım bu konuyu ama bazıları "şişmansın adam doğru söylüyor"a getirdi durumu. Say ki çok şişmanım eşim nasıl böyle bir şey söyler?

Benim bu konuyu açma sebebim başka konunun gittiği yer başka. Ben sizlere çok mu kiloluyum obez miyim falan sormak için açmadım bu konuyu ama bazıları "şişmansın adam doğru söylüyor"a getirdi durumu. Say ki çok şişmanım eşim nasıl böyle bir şey söyler?

Eşinizin söylediğinde bir şey görmedim şahsen bence gereksiz bir alınganlık yapıyorsunuz. O kadar da takmayın.

Back
X