• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim dolaylı yoldan "çok kilolusun" dedi

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kkedi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Doğru. Densize, densiz denir. Neye densiz diyip demeyeceğim de beni ilgilendirir. Siz niye üstünüze alınıyorsunuz? 1.60 boy 65 kilo üstüne hamile olan bir kadına kilolusun denilmesi son derece absürt. Vücut kitle indeksi denilen bir şey var. Konu sahibinin bu indekse göre sadece 5 kilo fazlası var. O da doğumdan sonra ilk aylar içinde gidebilecek bir kilo. 5 kilo için hamile bir kadını yermek yerine pohpohlamayı tercih ederim.🤷🏻‍♀️

Vücut kitle endeksini başka türlü anlamışsınız ama neyse.

Boyum 1.60 kilom 66. Ama çok daha zayıf gösteriyorum kilomu duyan da çok şaşırıyor. Çünkü üst bedenim çok ince, kalça ve basenden dolayı bu kilo zaten.
7 haftalık hamileyim. Eşim hem bebeğin gelişimiyle hem benimle çok ilgilenir sağolsun. Bugün rutin olarak güncellemeleri okudu. Sonra da hamilelikte kadınlar kaç kilo alıyorlar diye metak etti onu araştırdı. 12-18 alıyorlarmış sanırım net hatırlamıyorum. Sonra da "ama çok kilolu olanlar 5 alsa da yetiyormuş yani sen de belki onlardansındır" tarzı bir şey söyledi cümleyi net hatırlamıyorum ama o "çok kilolu" kategorisine koydu beni de. Ben de sen hayatında insan yüzü mü görmedin nasıl bana çok kilolu diyebilirsin hiç mi kilolu insan görmedin obez miyim ben dedim sinirle. O da ha burda x kişi gibilerden falan bahsediyor galiba dedi. X kişi dediği kilolu biri. E yani dedim sen beni ne biçim görüyorsun gözünde falan tartışmadı sustu öylece. Ama canım aşırı sıkıldı. Bi de daha dün epeydendir hiç tartışmıyoruz diye düşünmüştüm kendi kendime. Böyle saçma bi olay canımı sıktı. Ben mi abartıyorum tepkim normal mi objektif olarak bakar mısınız
Benim burnum kemerlidir. Bebeğimizin ilk ultrason resminde de sanki burnu büyükmüş gibi dedim. Eşim de "sana çekmiş yani" dedi. Epey gülmüştüm benimle dalga mı geçtin diye. Eşlerimizin her lafına bu kadar takılmamalıyız bence.

Konu sahibi fotoğrafını atmış, gayet de güzel duruyor ama neyse😂 🧿💅

Neyi savunuyorsunuz anlamadım. Çünkü konu sahibi de farkında kilosunun fazla olduğundan. Sizin yaptığınız sadece pohpohlamak. Bu yaptınız kısa vadede yararlı gibi görünse de zarar vermekten başka bir şey değil.

Spor eğitmeni sevgiliniz söyledi diye bazı şeyler doğru olmuyor. 1,60 boyundaki biri için 66 kilo fazla.
Yas, boy, kilo, kas ve yag oranlari herkes icin degisiklik gösteriyor. 25 yasindayken 1.55 boy 52 kiloydum ve suan 34 yasindaym 61 kiloyum bedenim hiç degismedi ozamanda 38 beden giyiyordum suandada 38 beden giyiyorum. Yaş bile etkiliyor kiloyu. Vücut kitle endeksine bakarsam 48 -50 olmaliyim sanirim oyle olsam yok olurum 😂 yani cok kilolu gelmedi bana konu sahibi.

Neyi savunuyorsunuz anlamadım. Çünkü konu sahibi de farkında kilosunun fazla olduğundan. Sizin yaptığınız sadece pohpohlamak. Bu yaptınız kısa vadede yararlı gibi görünse de zarar vermekten başka bir şey değil.
Ben yorumumda ne yazmışım? Konu sahibinin 5 kilo kadar fazlalığı var yazmışım. O kısımları okuyabildiniz mi? Kadının 30,40 kilo fazlalığı yok alt tarafı 5,10 kilo fazlalığı var. O da doğumdan sonraki süreçte gayet rahat verilir, doğuma odaklanın anlamında böyle yazmışım. Ben konu sahibi zayıf veya VS mankeni yazmadım ki. 5,10 kilo için insanın üstüne bu kadar gidenler evet densizlerdir. İsteyen de üstüne alınsın umrumda değil.

Ben yorumumda ne yazmışım? Konu sahibinin 5 kilo kadar fazlalığı var yazmışım. O kısımları okuyabildiniz mi? Kadının 30,40 kilo fazlalığı yok alt tarafı 5,10 kilo fazlalığı var. O da doğumdan sonraki süreçte gayet rahat verilir, doğuma odaklanın anlamında böyle yazmışım. Ben konu sahibi zayıf veya VS mankeni yazmadım ki. 5,10 kilo için insanın üstüne bu kadar gidenler evet densizlerdir. İsteyen de üstüne alınsın umrumda değil.

Konu sahibine duymak istediklerini yazmaya devam edin.
Beni de alıntılamayın artık cevap yazmayacağım. İyi geceler.

Benim yorumumu üstüne alınıp ilk cevabı yazdıktan sonra artık cevap vermeyin triplerine girmeniz çok ikonikti,taktir ettim😂😂

Benim eşim de kilo konusunda çok hassas idi. Tanıştığımızda 64 e yakındım 56 ya kadar düştüm bana spor yaptırdı ve diyetime karıştı. Boyum 162 bu arada. Covid olduktan sonra spora devam edemedim 57-58 lere çıkmıştım, 3. Tüp bebek tedavisinde gebeliğim oldu hormon ilaçları biraz iştahımı açtı gebeliğimi öğrendiğimde 62-63 kilo idim 80-81 kg ya kadar çıktım. 10 gün içinde 74 e düşmüştüm, şu an 66-67 lere düştüm daha bebeğim 3.5 aya yaklaştı. Umarım 60 ın altına inerim.
1.70 küsür boyum boyum var ve evlendiğim zaman 53 kg falandım,iki sene arayla doğum yaptıktan sonra oldukça kilo aldım ve şu anda 78 kiloyum.Eşimden kilom ile ilgili en ufak bir eleştiri,müdahale görmedim ve görseydim sizin kadar sakin kalamazdım.Sürekli kilomla uğraşan,beni zorbalayan bir adamla yapamazdım.Fazlalığım var mı?Evet var ama sadece kendi isteğimle ve sağlığım için uğraşırım.Kadınlar her zaman 36 beden ve dal gibi dolaşmak zorunda değil ve bu tür zorbalıklara boyun eğmemeli diye düşünüyorum.Kimse aynaya bakınca çirkin bir vücut görmek istemez ama kadınlar bir meta değildir.

Boyum 1.60 kilom 66. Ama çok daha zayıf gösteriyorum kilomu duyan da çok şaşırıyor. Çünkü üst bedenim çok ince, kalça ve basenden dolayı bu kilo zaten.
7 haftalık hamileyim. Eşim hem bebeğin gelişimiyle hem benimle çok ilgilenir sağolsun. Bugün rutin olarak güncellemeleri okudu. Sonra da hamilelikte kadınlar kaç kilo alıyorlar diye metak etti onu araştırdı. 12-18 alıyorlarmış sanırım net hatırlamıyorum. Sonra da "ama çok kilolu olanlar 5 alsa da yetiyormuş yani sen de belki onlardansındır" tarzı bir şey söyledi cümleyi net hatırlamıyorum ama o "çok kilolu" kategorisine koydu beni de. Ben de sen hayatında insan yüzü mü görmedin nasıl bana çok kilolu diyebilirsin hiç mi kilolu insan görmedin obez miyim ben dedim sinirle. O da ha burda x kişi gibilerden falan bahsediyor galiba dedi. X kişi dediği kilolu biri. E yani dedim sen beni ne biçim görüyorsun gözünde falan tartışmadı sustu öylece. Ama canım aşırı sıkıldı. Bi de daha dün epeydendir hiç tartışmıyoruz diye düşünmüştüm kendi kendime. Böyle saçma bi olay canımı sıktı. Ben mi abartıyorum tepkim normal mi objektif olarak bakar mısınız
55 kiloyla hamile kaldim 66 kiloyum 39 haftalik hamileyim bebek de 3 bucuk kilonun ustunde. 153 cm boyum var ve cok sevgili esim dodge kamyon diyor bana 😂😂 fazla takmayin saglikli kilo almaya calisin sadece. Hamilelikte bir suru asama var daha bunun buyutmesi var her sozu kafaya takarsak isler yurumez. Bir de hamilelikte stres ve uzgun olmamaya cok ozen gostermek lazim. Bebek hep hissedermis.

Bana da sevgilim ' spor yap' demişti önceden.bozulmustum.erkekler düşüncesizce konuşabiliyor bazen.ama takmayın. Erkekler kendini daha cok salıyor.onlar kendine baksın.ayrica sizin kilonuz normal.

Arkadaşım hamilesin sen doğuma kadar deli gibi kilo alabilirsin
Seni istediği kadar obez,kilolu görsün bebişinin sağlığı önemli bunları takma
Lafını yapıştır geç
Saglıkla çocugunu kucagına al sonrasında sen kendini daha zayıf görmek istiyorsan diyetini de sporunu da uygun bir şekilde yaparsın
He ben mutluyum kilolarımla dersen sal gitsin : )

Sen
1.70 küsür boyum boyum var ve evlendiğim zaman 53 kg falandım,iki sene arayla doğum yaptıktan sonra oldukça kilo aldım ve şu anda 78 kiloyum.Eşimden kilom ile ilgili en ufak bir eleştiri,müdahale görmedim ve görseydim sizin kadar sakin kalamazdım.Sürekli kilomla uğraşan,beni zorbalayan bir adamla yapamazdım.Fazlalığım var mı?Evet var ama sadece kendi isteğimle ve sağlığım için uğraşırım.Kadınlar her zaman 36 beden ve dal gibi dolaşmak zorunda değil ve bu tür zorbalıklara boyun eğmemeli diye düşünüyorum.Kimse aynaya bakınca çirkin bir vücut görmek istemez ama kadınlar bir meta değildir.
Doğumdan sonra eşim hiç laf etmedi neyse ki 😅

Bir insanla evlenip çocuk yapsaydınızya ayıdan çocuk mu yapılır
Daha hamileliğin başındasınız zaten fazla kilonuz varken gebe kalmışsınız bebek doğana kadar daha da alacaksınız, bu kompleksle işiniz zor. Hayır inkar edince ne oluyor anlamıyorumki
Ayı olmadığı için diyince nasıl ayı olduğuna karar verdiniz hayret doğrusu
66 kilo olup şişman değilim fazla kilom var diyince kompleksli mi oluyorum
Haklısınız obezim ben

Diğerleri pohpohluyor da peki siz neden sürekli yermeye çalışıyorsunuz beni? Neyi kabul ettirmeye uğraşıyorsunuz? 5-10 kilo fazlam olduğunun farkındayım ama şişmanım evet diye gezmediğim için niye size bu kadar dert oldu da attığım fotoya bile saçma sapan bahaneler buluyorsunuz kiloyu gizlermiş falan. Yahu vücut ortada. Şişman olsan hangi elbise seni gizleyecek çok daha kalın durmam gerekirdi ama bir şeyleri diretmeye çalışıyorsunuz bana. Dünden beri derdiniz ne çözmek çok zor.

Ayı olmadığı için diyince nasıl ayı olduğuna karar verdiniz hayret doğrusu
66 kilo olup şişman değilim fazla kilom var diyince kompleksli mi oluyorum
Haklısınız obezim ben
Dediğine göre size göre ayı, insan ne dediğini bilmez mi hayret doğrusu
Adam size şişman dememiş, ima da etmemiş kendi kendinize triplere girmişsiniz, ben de size obez demedim ki obezite bir hastalıktır, bana da haklısın obezim ben diyerek triplere girdiniz, apaçık komplekslisiniz
Ben de size fazla kilonuz var demiştim, hayatta kalma yöntemi trip atmak kompleks yapmak inkar etmek olan insanları hiç anlayamıyorum
Şuan 66 kilosunuz ve gebesiniz,zaten kiloluyken başlamış gebelik, ohoooo doğuma kadar daha çook kilo alacaksınız yok ben kilolu değilim diye mi trip yapacaksınız o zamanda. Bakın koskoca insansınız yapmayın ya barışın kendinizle neyse o kabullenin neden bu kadar büyütüyorsunuz. Bu kadar kafaya takıp krize gireceğinize gebe kalmadan verseydiniz kilolarınızı doğruyu söyleyenlere de böyle çemkirmezdiniz.

Diğerleri pohpohluyor da peki siz neden sürekli yermeye çalışıyorsunuz beni? Neyi kabul ettirmeye uğraşıyorsunuz? 5-10 kilo fazlam olduğunun farkındayım ama şişmanım evet diye gezmediğim için niye size bu kadar dert oldu da attığım fotoya bile saçma sapan bahaneler buluyorsunuz kiloyu gizlermiş falan. Yahu vücut ortada. Şişman olsan hangi elbise seni gizleyecek çok daha kalın durmam gerekirdi ama bir şeyleri diretmeye çalışıyorsunuz bana. Dünden beri derdiniz ne çözmek çok zor.
10 kilo fazlalık az mı? Boyunuzda kısa şu durumda Şişman olmak için 30 kilo mu fazlanız olması lazım? Siz aynada kendinizi beğeniyor olabilirsiniz kendinize göre şişman olmayabilirsiniz ama bunlar “size göre”. Gerçeği yansıtmıyor ve eşinizde gerçekte neyse öyle düşünüyor fiziğinizle ilgili bu kadar basit

Dediğine göre size göre ayı, insan ne dediğini bilmez mi hayret doğrusu
Adam size şişman dememiş, ima da etmemiş kendi kendinize triplere girmişsiniz, ben de size obez demedim ki obezite bir hastalıktır, bana da haklısın obezim ben diyerek triplere girdiniz, apaçık komplekslisiniz
Ben de size fazla kilonuz var demiştim, hayatta kalma yöntemi trip atmak kompleks yapmak inkar etmek olan insanları hiç anlayamıyorum
Şuan 66 kilosunuz ve gebesiniz,zaten kiloluyken başlamış gebelik, ohoooo doğuma kadar daha çook kilo alacaksınız yok ben kilolu değilim diye mi trip yapacaksınız o zamanda. Bakın koskoca insansınız yapmayın ya barışın kendinizle neyse o kabullenin neden bu kadar büyütüyorsunuz. Bu kadar kafaya takıp krize gireceğinize gebe kalmadan verseydiniz kilolarınızı doğruyu söyleyenlere de böyle çemkirmezdiniz.
Hayır bana göre ayı değil, bi insan hep öyle davransa zaten ayı olur ama bir kere böyle söyledi mi ayılık etmiş olur onda farklı durur. Bu farkı önce anlamanız gerek.
Ay acaba size ne benim doğuma kadar kaç kilo alacağımdan 😂
Bunun derdi sizi neden geriyor ki?
Mevcut halimle fazla kilom var ŞİŞMAN DEĞİLİM net.
Komplekssiz olmak için kendinizde bulunmayan özellikleri bazıları öyle düşünüyor diye kabul etmek gerekiyor sanırım? Siz de çok boşboğaz itici birisiniz, rica ederim kompleks yapıp hayır değilim diyerek kendinizi inkar etmeyin

10 kilo fazlalık az mı? Boyunuzda kısa şu durumda Şişman olmak için 30 kilo mu fazlanız olması lazım? Siz aynada kendinizi beğeniyor olabilirsiniz kendinize göre şişman olmayabilirsiniz ama bunlar “size göre”. Gerçeği yansıtmıyor ve eşinizde gerçekte neyse öyle düşünüyor fiziğinizle ilgili bu kadar basit
Ayrıca boyum kısa olduğu için zaten fazla kilom 10. Daha uzun olsam çok daha az olurdu. Bunu bile bilmeyip gelip burda ahkam kesmek enteresan 🫢

Ayrıca boyum kısa olduğu için zaten fazla kilom 10. Daha uzun olsam çok daha az olurdu. Bunu bile bilmeyip gelip burda ahkam kesmek enteresan 🫢
Mantığa bak
Düşünün hanımefendi birşey kaybetmezsiniz biraz düşünün saçmalamanızı önler
1.70 boyda 10 kilo fazlalık nasıl durur?
1.80 boyda 10 kilo fazlalık nasıl durur?
1.60 boyda 10 kilo fazlalık nasıl durur?
sizce hepsi aynı

Back
X