Eşim doğum günümü kutlamıyor

Merhaba hanımlar Eşim işi için istanbula gitmisti beni de ailemin yanına bırakmişti 2saatlik filan yol 1hafta orda kaldım 4gün önce doğum günümdu ve o zaman eşim istsnbuldan sabah 9da gelmisti evde dinlenicem yol yorgunuyum yarın alırım seni demişti. Ve dogum günumde hazır resimli resmi msj yolladi bna geçiştirdi ağladım üzüldüm çünku bnim doğum gününe önem verdiğimi bu konuda hassas olduğumu biliyor. Biraz trip attim sinirli yapısi var o yüzden bna kizdi bnde sustum ses cikartmadim belki eve gelince kutlar diye eve göturdu bni geldiğim gibi temizlik yptim sabahın 5inde istanbuldan arkadaşi eşi çocugu gelecekmiş hiç uyumadim sabaha kadar temizlik yptim kahvaltiya börek filan yptim eşimle bebegim uyudu misafir cocuklari aşiri şımarik evim talan oldu uykusuzdum akşam üstü gittiler. Onlar gider gitmez bebegimle ikimiz uyuyakalmışız. Bugün pazar sabah bebekle 8de kalktim etrafi toplayip kahvalti hazirliyordum eşim bn çıkiyorum arkadaşım dükkan açiyor açilişına gidicem yardim edicem dedi tmm dedim saat 3gibi geldi hala birsey yptigi yok bnde bebegimi kendimi banyo ettirdim oglumu giydirirken süslu giydirdim kendimde şık giyiniyodum ordanda kutlamaya göturcek babamiz bizi diyip duruyorum eşim ne kutlamasi dedemlere ziyarete gidicez ordan babamlara ziyarete gidicez dedi bnde kutlamicakmisin şakami ypuosun dedim ciddiydi bnde ustumu cikarttim agladim aglayinca bna kizdi bagirdi istemiyorum senden artik hic birsey dedim kocana saygili ol dedi. Saygisiz lafta etmedim surekli kocana saygili ol diyo sinir oluyorum saugisizlikta ypmiyorum 1saat sonra buzluktsn dondurma getirdi getirdi zorla agzima soktu yedirdi dogum gunu pastasi niyetine dedi. Akşam oldu hala kutlamadi surat astim dalga gecti güldü sonra dışari gidiyorum su doldurmaya dedi gitti. Bnde eve gelirken pasta filan alma istemiyorum hevesimi kaçirdin herseyde istemiyorum dedim tmm dedi ilgisizlikle ilgili söz paylastim gülup dalga gecti

buyuk birssyde istemiorum bi yemege bari cikarsa mutlu olucaktim çok gördu. Bn onun dogum gununde hamile halimle evi sandalyeye cikip zincir balon yaparak süslemistim baya profesyonel süslemistim 20 kisilik buyuk pasta yptirmistim hamile halimle pastayi eve kadar taşimistim bissuru ikramlar sarmalar yapmistim ailesini arkadaslarini kardeslerini cagirmistim yinede tesekkur etmemisti bu yilda korona vardi o yuzden evde şık bi sofra hazirlayip pasta siparis edip kutlamistim hediye almistim. Oysa hic birsey ypmiyor. Diger özel gunlerde ypmiyo anladim amadogum gununde bari ypsa yapmiyor. Cok üzuluyorum.
Nadem dogum gununuzu kutlamıyor siz de ondan para alın gidin kendinize istediginiz bişiyi alın mutlu edin kendinizi o kadar da salmayın onu sonra zaman gectıkce onemsemez daha çok belki böyle dank eder

Bi konu vardı eskilerden. Kadın ben onun misafirine 11 çeşit yemek yaptım, işte kocam bana değer vermiyo filan demişti. Bu konu bana onu hatırlattı. Kendinizi paralamayın konu sahibi. Bırakın mal belli yani.

sen de artik kendini yıpratma o sana nasil davranıyor ise sen de oyle davran ki anlasin oyle degil mi oyle üç kuruşa beş köfte yok 3 kuruşa ederi kadar kofte

İçinden gelmeyen, değer vermeyen adama bir hafta doğum günümü kutla, doğum günümü kutla diye ağlamak nedir? Zorlamayla kutlanan doğum gününden ne anlayacaksınız ? Siz 5 yıldızlı organizasyon yapmışsınız ama adam yine de memnun olmamış. Bundan sonra kendinizi gereksiz yere yormayin.

Okurken çok üzüldüm. Değer böyle birşey değil malesef ittirerek, zorla alınan birşey değil. Eşinizin içinden gelmeli. Ya herşeyi geçtim özel günleri sevmiyorsa bile ağladıktan sonra vicdan yapar, merhametli tarafı bastırır en azından o gün gönlünüzü alır sonra canım bak ben hoşlanmıyorum kutlamayalım vs der. Eşiniz maalesef size pek değer vermiyor gözüküyor.

Merhaba hanımlar Eşim işi için istanbula gitmisti beni de ailemin yanına bırakmişti 2saatlik filan yol 1hafta orda kaldım 4gün önce doğum günümdu ve o zaman eşim istsnbuldan sabah 9da gelmisti evde dinlenicem yol yorgunuyum yarın alırım seni demişti. Ve dogum günumde hazır resimli resmi msj yolladi bna geçiştirdi ağladım üzüldüm çünku bnim doğum gününe önem verdiğimi bu konuda hassas olduğumu biliyor. Biraz trip attim sinirli yapısi var o yüzden bna kizdi bnde sustum ses cikartmadim belki eve gelince kutlar diye eve göturdu bni geldiğim gibi temizlik yptim sabahın 5inde istanbuldan arkadaşi eşi çocugu gelecekmiş hiç uyumadim sabaha kadar temizlik yptim kahvaltiya börek filan yptim eşimle bebegim uyudu misafir cocuklari aşiri şımarik evim talan oldu uykusuzdum akşam üstü gittiler. Onlar gider gitmez bebegimle ikimiz uyuyakalmışız. Bugün pazar sabah bebekle 8de kalktim etrafi toplayip kahvalti hazirliyordum eşim bn çıkiyorum arkadaşım dükkan açiyor açilişına gidicem yardim edicem dedi tmm dedim saat 3gibi geldi hala birsey yptigi yok bnde bebegimi kendimi banyo ettirdim oglumu giydirirken süslu giydirdim kendimde şık giyiniyodum ordanda kutlamaya göturcek babamiz bizi diyip duruyorum eşim ne kutlamasi dedemlere ziyarete gidicez ordan babamlara ziyarete gidicez dedi bnde kutlamicakmisin şakami ypuosun dedim ciddiydi bnde ustumu cikarttim agladim aglayinca bna kizdi bagirdi istemiyorum senden artik hic birsey dedim kocana saygili ol dedi. Saygisiz lafta etmedim surekli kocana saygili ol diyo sinir oluyorum saugisizlikta ypmiyorum 1saat sonra buzluktsn dondurma getirdi getirdi zorla agzima soktu yedirdi dogum gunu pastasi niyetine dedi. Akşam oldu hala kutlamadi surat astim dalga gecti güldü sonra dışari gidiyorum su doldurmaya dedi gitti. Bnde eve gelirken pasta filan alma istemiyorum hevesimi kaçirdin herseyde istemiyorum dedim tmm dedi ilgisizlikle ilgili söz paylastim gülup dalga gecti

buyuk birssyde istemiorum bi yemege bari cikarsa mutlu olucaktim çok gördu. Bn onun dogum gununde hamile halimle evi sandalyeye cikip zincir balon yaparak süslemistim baya profesyonel süslemistim 20 kisilik buyuk pasta yptirmistim hamile halimle pastayi eve kadar taşimistim bissuru ikramlar sarmalar yapmistim ailesini arkadaslarini kardeslerini cagirmistim yinede tesekkur etmemisti bu yilda korona vardi o yuzden evde şık bi sofra hazirlayip pasta siparis edip kutlamistim hediye almistim. Oysa hic birsey ypmiyor. Diger özel gunlerde ypmiyo anladim amadogum gununde bari ypsa yapmiyor. Cok üzuluyorum.
Uzulme bacim ben daha yeni evliyim evlendim 4 gun sonra esimkn dogumgunu oldu hic tanimadigim bir sehirdeydim halasinin kizindan pasta istedim getirdi hediyesini almisdim zaten evlenmeden once hatta onuda evlencegim gun gidip kosdura kosdura markali giyiyo diye arman tihieriden aldim eve geldim bide aksama hazirlandim ve benim dogum gunumde haziranin 1 deydi mayisin 31 piknige gitmisdik eltim piknikdeyiz bari pasta yapda getirde bizde dogum gununu kutlayalim dedi yapdim goturdum eltim kutladidz kendisi kutlamadi etesi gundu hatta dogum gunum 1 haziran oldu bekledim bise yapar diye ama hc bise yapmadi ertesi aksami geldi elind ebiseyle dedim pasta almadi ama belki kucuk bi hediyeyle gecisdirir sevincli halde bende bakiyorum meyersem kizina hediye almis ozamn sok oldum sesim cikmadi yani anlicagin yeni evli insanim ona ragmen kutlamadi benimki ama gel gelelim sevgililer gunu kadinlar gunu vs seylerimi kutladi cikardi gezdirdi dogum gunumu pas gecdi nedense 🤷‍♀️

Sabaha kadar temizlik, geldiğim gün misafir ağırlama, Pazar gününü arkadaşında geçirme gelince de dedeme gidicez babama gidicez bik bik, bana göre adamın tamamı falso, şunlardan bi tanesi bile benim için cırlama sebebi. Hikayenin hiçbir yerinde kıymetiniz yok ki sadece pastaya kutlamaya takılmanız bana göre çok enteresan 😐

Birsey beklemeyin istemeyin de degismez bu model ne demek agzima zorla dondurma soktu resmen dalga geciyor bence sizde onunkini birdaha kutlamayin ona ozel bisey yapmayin siz gotunu kaldirdikca kendini ozel hissediyor olay bu

Siz gelince pasta felan istemiyorum deyince napti ?

Yanı evet kutlasa güzel olurdu haklisiniz. Eşinizi az çok tanıyorsunuzdur ben olsam böyle adama 20 kişilik pasta balonlu süsleme vs yapmazdım.
Ne o öyle. Zaten öyle büyük kutlamalar çocuklar için daha güzel oluyor. Yetişkin birine balonlu kutlama yakışmıyor.
Neyse eşiniz çok kaba kim olsa kırılır. Bundan sonra hic bir şey beklemeyin
Ayrıca ne diye o kadar şey yaptınız yok evi temizleme yok börek hazırlama. Boşverin yapmayın. Ben hic sabaha kadar temizlik yapmadım mesela. Ne diye yorayım kendimi. Temizlik eşle beraber yapılması gereken bsy. ayrica eşime de balonlu kutlama yapmadım ne gereği var. Biraz fazla eşinize yüz vermissiniz.
Kendi değerinizi bilin ağırlığınızı koruyun.
Ben böyle değer vermeyen kıymet bilmeyen adama yemek biLe yapmak içimden gelmezdi yapamazdım

Son düzenleme:
Doğum gününüz kutlu olsun.

Doğum günü dışında başka sıkıntılarınız var gibi, onlar üzerine yogunlasin derim.

Üzgünüm ama bu kişiyle yasayacaksaniz bir b planiniz olmalı.

Çalışmıyorsaniz çalışın, birikim yapın, kendinize yatırım yapın.

Eşiniz normal zamanda da farklı değildir.
Yazdiklarinizdan onu anladım.
Hal böyle olunca doğum gününüzü kutlamamasi dert edeceğiniz son şeylerden olmalı.

Dogum gunuymus, evlilik yildonumuymus, sevgililer gunuymus, anneler gunuymus falan filan hic onem vermem. Kutlayan kutlar kutlamayanda cokta tinn yani. Sifir beklenti sifir hayalkirikligi.

Esiniz size saygi duymuylr deger vermiyorum, bildigin okuz dedigimiz cinsten iste. Bana sizde kendinize pek deger veriyormussunuz gibi gelmedi. Bu adama partiker, misafirler, gelir gelmez saatlerce temizlik. Kendinizi bosuna yipratmayin degmiyor kimse icin.

Birde bana surekli birsey beklemeniz, hazirlanip kutlamaya gidicez demeniz. Sonraki tribiniz biraz cocukca geldi ama onemsediginiz bir gun olsugu icin anliyabiliyorum. Esinizi taniylr olmalisiniz niye gunlerce beklemtiye girdiniz

Yapacağınız şey şu size birşey yapmayana sizde yapmayın. Doğum gününüzü kutlamadıysa sizde tenezzül etmeyin çünkü hep böyle hayal kırıklığına uğrayacaksınız.

Karşınızdakini ne kadar severseniz sevin size karşılık vermiyorsa sizde vermeyin çok üzülürsünüz böyle hazıra alışmış ne saygı gösteriyor ne sevgi oh ne ala memleket siz yapın o yesin size de ambar desin.

Demek ki neymiş,değeri ederi kadar verecekmissin.Hak etmeyen birine kendini paralamayi bırak.Ve lütfen önünde ağlama.Anlamaz.Anlasaydi zaten aglatmazdi.
Doğum günün kutlu olsun

Ben de maalesef bu durumdan çok şikayetçiyim. Sürprizleri severim ben. 4 yıl nişanlı kaldık. O Fransa’da ben Türkiye’de. Arada çiçek alıp göndermesini falan isterdim. O da uzaktan olmuyor. Evlenince yapacam diyordu. 2 yılda toplasan 4-5 kez çiçek almıştır. O da ya ben istemişimdir artık ya da moralimi çok bozmuştur. Ondandır. Çooook kez dile getirdim bu durumu. Ben öyle biri değilim. Yapamam öyle şeyler diyor. Senin ki de öyle sanırım. Hiç istemezdim böyle olmasını ama inşallah azıcık da olsa gelir içine bseyler

X