• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Temizlik yüzünden hayatı kendime zindan ediyorum

Emma Bombeck Kanserden Ölmeden hemen önce şunları yazmış...

‎"Hayatımı yeniden yaşayabilseydim eğer;
Hastayken yatağa girer dinlenirdim. Ben olmadığım zaman her şey kötüye gidecek diye düşünmezdim..
Gül şeklindeki pembe mumu saklamaz yakardım..
Daha az konuşur, ama daha çok dinlerdim..
Yerler kirlense, masa örtüm lekelense bile daha çok arkadaşımı akşam yemeğine davet ederdim..

Oturma odasında TV seyrederken, patlamış mısır yer, şömineyi yakmak isteyen birisi olduğunda ona engel olmazdım.. Yerler leke olacak diye korkmazdım.. Bana gençliğini anlatmaya çalışan dedeme daha çok vakit ayırırdım.. Kocamın sorumluluklarını daha çok paylaşırdım..

Saçım bozulmasın diye, arabanın camının açılmasını önlemezdim..
Eteğimin lekelenmesine aldırmadan çimlere otururdum..
TV seyrederken daha az, hayata bakarken daha çok ağlar ve gülerdim.. Ömür boyu garantilidir denilen hiçbir şeyi satın almazdım..

Hamileliğimin bir an önce sona erip, doğum yapmayı dilemek yerine, hamile olduğum her anın tadını çıkarır ve içimde bir canlı yaratmanın ne kadar harika olduğunu fark ederdim.. Bu o kadar nadir bir olay ki.. Mucize gibi bir şey..

Çocuklarım beni öpmek istediklerinde, asla "Önce git ellerini yüzünü yıka" demezdim.. Onlara daha çok "seni seviyorum", ondan da daha çok "özür dilerim" derdim..
Ama başka bir hayat verilseydi en çok yapacağım şey; her dakikasını değerlendirmek olurdu..

Dikkatle bak.. Gerçekten gör.. Yaşa.. Vazgeçme..
Küçük şeyler için şikayet etmekten vazgeç..
Bana benzemeyenler, benden daha çok şeye sahip olanlar ve kimin ne yaptığı beni ilgilendirmezdi..
Bunun yerine, ilişkilerimi güçlendirmeye çalışırdım..
Sahip olduğunuz ruhsal, fiziksel ve duygusal her şey için Allah'a şükredin..
Tek bir hayatınız var ve bir gün sona eriyor.. Umarım her gününüzü değerlendirirsiniz.."

cook hoş bi paylaşım olmuş tanem teşekkürlerrr. tanemin tavsiyelerine uyyy. önce dua et bol bol ve evde cok durma yani bos durma, faydalı işlerle meşgul ol. birde bu tarz davranışlardan alışkanşlıklardan kurtulmak kolay olmuyo onun için kademeli olarak bırakmaya çalış. yapmazsam rahatsız olurum dedigin işlerin birini mesela yapma bi hafta boyunca, görmezden gel. teker teker bunları bırakmayı dene. şuan bende de var o sorun az kaldı ama ben bitiricem bu işi. kesinlikle ilk önce beyinde bitiyo. dua çok önemli. benden bukadar canım.. Allah kolaylık versinn...

Ben ileri derecede obsesif kompulsiftim. Bir cok doktor gezdim, haplar ictim ama acikcasi pek faydasi olmadi. Bu konuda doktorun cok büyük etkisi oluyor. Yani onun icin kendinize gercekten cok iyi bir doktor secin. Senelerce azap cektikten sonra birden bire bu takintimi biraktim. Doktorlar hala anlayamiyor, bunu mucize olarak tanimliyorlar. Benim tecrübelerimin yanlis anlasilmasini istemem ama benim durumumda dualarin o kadar cok faydasi olduki. Onun icin bence dua cok önemli ama ilk olarak acilen doktora gitmeniz gerekiyor, cünkü yillar gectikte durum dahada icinden cikilmaz bir hal aliyor. Ve benden size kücük bir tavsiye: Mesela bir yeri temizlemiyorsaniz eminimki o akliniza takiliyordur ve beyninizi bu düsünce kemiriyordur. Sakin geri adim atmayin ve kendinize oyalanacak birsey bulun. Bir kere basardinizmi gerisi cok daha kolay geliyor.

Cok dogru resmen azap hayatimin merkezi temizlik herseye temizlik olarak bakiyorum siz vazgectiniz mi huyunuzdan hergun dua etcem Allaha sigincam bu bi rahatsizlik sonucta

Son düzenleme:
cook hoş bi paylaşım olmuş tanem teşekkürlerrr. tanemin tavsiyelerine uyyy. önce dua et bol bol ve evde cok durma yani bos durma, faydalı işlerle meşgul ol. birde bu tarz davranışlardan alışkanşlıklardan kurtulmak kolay olmuyo onun için kademeli olarak bırakmaya çalış. yapmazsam rahatsız olurum dedigin işlerin birini mesela yapma bi hafta boyunca, görmezden gel. teker teker bunları bırakmayı dene. şuan bende de var o sorun az kaldı ama ben bitiricem bu işi. kesinlikle ilk önce beyinde bitiyo. dua çok önemli. benden bukadar canım.. Allah kolaylık versinn...

Saol cnim tesekkur ederim

Dgru soyluyosun canim zaten esim bana bigunden. Bigune bu evde niye yemek yok demedi cok anlayisli ama anlayista bi yere kadar .Ben bu konunun donunda pasakli bi kadin oluyormusum fazla motiveden dolayi :1:

yok canım pasaklı fln olmazsın, o ayrı bi kişilik yapısı...:9:
sen sadece kendini törpüleyip dengeyi sağlıycaksın,
dediğim gibi kendin durumunun farkında olduğun için çok zorlanmazsın diye düşündüm...
çünkü hastalık boyutunda olanlar kendilerinde bi tuhaflık görmüyolar emin ol;)

Dahailk gunden harekete gectim beynim bombos snki plan yapmadan uyudum dun gece

Herkese mrb icinde bulunduğum durum hem ruhuma hem bedenime aslında tüm yaşantıma zarar vermeye başladı artık.13 yasımdan beri temizlik takıntım var. Giderek artan ve icinden çıkılmaz bir hal alan temizlik takıntım suan evliyim eşimde her ne kadar beni anlasa da rahatsız olmaya başladı bu durumdan nasıl olmasın ki cigdem ister sofrabezini boynuna dolarım öyle ye derim Mısır patlatalım der ay yağlı uğraşamam derim patlatirsamda nerdeyse komple mutfagi silerim detarjanli bezlerle.misafir gelir hemen arkasından ev komple silinir temizlenir sabah 4lere kadar misafir geleceginde stres olurum gelen kisinin kim olduğunun bı önemi yok ve sunuda belirteyim asla insanlara pis temiz diye bakmam sunuda düşündüm ev hiç kirlenmese de misafir çağırır misin evet insanlara pişireyim yedireyim çok severim sohbet muhabbet olsun ama evim kirlenmesin off hayata sadece temizlik olarak bakıyorum aslında okadar zor ki bide 8 aylık bebegim var duşunun yani aslında yeni yeni düzeliyorum ama yetmiyor sonuçta esim aldı karşısına konuştu bak burası benimde evim ayaklarımı uzatıp dinlenmek isterim cigdem yicem bı burnumdan geliyo böyle böyle konuştu simdi sermiyorum birşey ve de rahatsız da olmuyorum mesela bu iyi bı gelişme ama iste yeni yeni bugun dedim ki kendi kendime Yasin 24 yazık günah değil mı gençliğine ellerin yara icinde deterjandan gece yatarken hep yarının planı kalkar kıza kahvaltı hazırlarım sonra süpürge toz vs . Yoruldum artık belki yarın olcem gitcem su uğraştığım seylere bak cokta ayrıntılı anlatmadım ama hayatım temizlik üzerine misafirliğe dahi gitsem evi siler süpürur öyle giderim yoksa aklım evde kalır esime dedim bugun bi kadin tut yicem kafayi artik nolur kafin tutmak buyuk ev alinca eve yardimci aliriz dedi zaten asla buyuk evde iturmak istemiyorum bu yuzden (villa tarzi )ee simdi tutsam komik olur 3 oda bi salona ayda bi falan gelse de o yokken gene ayni gecici bi cozum yani ben normal bakmak istiyorum bu olaya artik psikologuda hep erteledim bugunlere geldim off karışık oldu biraz ama yardımımıza fikirlerinize ihtiyacım var belki gercekten biraz olsun düzelir bu durum hayatta mutlu olmam için çok sebep varken ben temizlik diye ömür tüketiyorum çok üzgünüm

ayy sanki beni anlatıyorsun dün akşamda eşim bıktım senin bu huyundan dedi bana aynı dertten bendede var bende 24 yaşındayım ne olacak halimiz bilmeme ellerime baksan buruş buruş kurumuş bide şimdi bebeğimiz yok olunca düşünemiyorum allahım yardımcımız olsun

benim arkadaşımda var aynı senin yaşadığın sorunları yaşıyor kocasıyla boşanıcaklardı bu sebepten araya girenler oldu da barıştılar ama kadın değişmedi üstelik kadın devamlı gözler fıldır fıldır benim eve gelince hissediyorum kontrol ettiğini hastalık derecesinde hiç takmam evim pis değildir hafta da bir genel temizlik yaparım hafta içi çalışıyorum zaten tozlanırsa alırım öyle tozunu kızımdan dolayı da dağınıklık oluyor o yattıktan sonra topluyorum

Sizinle aynı durumdaydım
6 yıllık evliyim ve ilk 2 yılı kendime yazık etmişim diyorum şimdi
3 yaşında oğlum var
hergün yaptığım işlerim var onun dışında aylık temizliğimi yapar rahat ederim

ayy sanki beni anlatıyorsun dün akşamda eşim bıktım senin bu huyundan dedi bana aynı dertten bendede var bende 24 yaşındayım ne olacak halimiz bilmeme ellerime baksan buruş buruş kurumuş bide şimdi bebeğimiz yok olunca düşünemiyorum allahım yardımcımız olsun

Bebegin olana kadar duzene girmeye bak cok zor yipratici ben yavas yavas ilerlemeye kaydediyorum

benim arkadaşımda var aynı senin yaşadığın sorunları yaşıyor kocasıyla boşanıcaklardı bu sebepten araya girenler oldu da barıştılar ama kadın değişmedi üstelik kadın devamlı gözler fıldır fıldır benim eve gelince hissediyorum kontrol ettiğini hastalık derecesinde hiç takmam evim pis değildir hafta da bir genel temizlik yaparım hafta içi çalışıyorum zaten tozlanırsa alırım öyle tozunu kızımdan dolayı da dağınıklık oluyor o yattıktan sonra topluyorum

Canim ben calissam belki bu derece ise de sarmam ama belli de olmaz ama sen en iyisini yapiyosun hafta dedigin ne ki hemen geliyo hAftada bi ayrintilj temizlik bide belki bi gunde supurge toz alma yeter

Sizinle aynı durumdaydım
6 yıllık evliyim ve ilk 2 yılı kendime yazık etmişim diyorum şimdi
3 yaşında oğlum var
hergün yaptığım işlerim var onun dışında aylık temizliğimi yapar rahat ederim

Bende burdaki arkadaslarin onerileriyle kendime duzen olusturmaya calisiyorum dun ayrintili temizlik yaptim arada supurge toz yaparim ama ayrintili haftaya kadar tutcsm kendimi yapmicam hergun hergunde mutfak dolaplarini silmicem bakalim yavas yavas

benim de temizlik takıntım var ya da dışarı takıntısı sanırım :D ev temizlemek değilde dışarda yapıyorum bende. gittiğim kafede lokantada kolumu masaya koyacam diye siliyorum hemen masayı. gelen tabağa bardağa bakıyorum temiz mi diye. evin temiz olduğuna kalbim kanaat getiriyor ama dışarda ve misafirliğe gittiğim yerlerde çoğunlukla yemek yiyemiyorum acaba temiz mi acaba ne ile yaptılar vs diye düşünüp duruyorum:17:
inşallah en kısa zamanda atlatırsınız bebeğinizde varmış zaten bebeğinizle yeterince yoruluyorsunuz bide kendinizi fazla temizlikle yormayın :17::17:

benim de temizlik takıntım var ya da dışarı takıntısı sanırım :D ev temizlemek değilde dışarda yapıyorum bende. gittiğim kafede lokantada kolumu masaya koyacam diye siliyorum hemen masayı. gelen tabağa bardağa bakıyorum temiz mi diye. evin temiz olduğuna kalbim kanaat getiriyor ama dışarda ve misafirliğe gittiğim yerlerde çoğunlukla yemek yiyemiyorum acaba temiz mi acaba ne ile yaptılar vs diye düşünüp duruyorum:17:
inşallah en kısa zamanda atlatırsınız bebeğinizde varmış zaten bebeğinizle yeterince yoruluyorsunuz bide kendinizi fazla temizlikle yormayın :17::17:

Senin ki de zormus ins sende yenersin bu takintini ben umitliyim ama bakalim daha yeni yeni bisiler yapmaya basladim

bendede var bu takıntı bunun için 3 sene önce psikolojik destekde aldımo günleri hatırlamak bile istemiyorum
şimdide takıntılıyım ama eskisi kadar kesinlikle değil..işten yorgun argın gelip temizlik yapmak insanı ne derece yorar tahmin edersiniz..
örneğin dün iş çıkışı markete uğradım ellerimde torbalar o kadar ağırdıki ama ben o poşetleri yere koymama baabında hızlı hızlı 1 km yolu poşetleri yere koyup dinlenmeden geldim..çok manyakça geliyor banada ama bunu yapmazsam dahada abartacağımı o poşetler yere koyulmuşsa evi dip köşe çamaşır suyuyla sileceğimide biliyorum :27:
ama bunlar bana artık çokda abartılı gelmiyor çünkü anlatsam şok olunacak şeyler yapıyordum..
şu an o duruma gelmemek için (örneğin buzdolabını silicem) diyorumki onu yapacağına al kahveni ayaklarını uzat dinlen diye kendime telkin veriyorum veya yapmayı düşündüğüm şeye odaklanmayı kesip onun yanından bile geçmemey çalışıyorum :)
inşlh atlatırsınız sizde :16:

Sirf kendimize eziyet yapiyoruz sen baya titizmissin ben bu halimden sikayetciyim bende de yag takintisi var gorsem ellerimi yikiyasim geliyo yagli biseyler yenince ki elle asla yemem komple evi silip supuresin geliyo

arkadaşlar benim de derdim temizlikçilerle ilgili.. İzmir de bildiğiniz bir temizlikçi hanım ismi varmı? durumum psikiyatristlik seviyesine geldi.. bebek düşündüğümüz için evde iş yapamıyorum, ama ev artık iyice kirlendi, gelen temizlikçilerden hiç memnun kalamadım. en son gelen çok konuşuyordu, kafam götürmedi.. gerçi ona da razıydım aradım ama hanımın bu hafta her günü doluymuş.. bana acilen az konuşan iyi iş yapan biri lazım. İzmir karşıyakadayım. 1-2 gün içinde acil istiyorum. memnun kalırsam haftada bir alacağım. acil yardım ne olur :43:

kızlar bende de var ve artık bıktımmmmm yardım istiyorum. artık eve kimsenin gelmesini istemiyorum misafir severim ama temizlik düşüncesi yüzünden kimseyi çağıramıyorum çağırsamda arkalarından hmen halıları sil, koltuları sil, elledikleri yerleri sil. en çokda 2 tane çocuğum var gelen misafirlerin çocukları oyuncaklarla oynadılarsa hepsini yıkıyor yada siliyorum. eşimde çok titiz.ama yeter diyor bırak diyor, sen bırakırsan bende bırakırım diyor ikimizde kurtulmak istiyoruz ama nasıl. kapıdan girmeden çoraplar çıkıyor, eller sürekli yıkanıyor. ya damacana su alıyorum adamı eve sokmuyorum kapıda bıraktırıyorum. önce ben damacanayı siliyorum sonra içeri alıyorum. ama dışarda bu kadar değiliz başkasının evinde daha rahatız mesela kaynanamın evinde. temizlik düşüncesi olmuyor. neden evde böyleyiz.aslında bakıyorum ya bu çaorapda kir varmı yok. gözle gözükür bişey yoksa niye girmiyorum çorapla. yada otobüse bindiğim kıyafetle neden kendi evimde koltuğuma oturamıyorum.

Ben ileri derecede obsesif kompulsiftim. Bir cok doktor gezdim, haplar ictim ama acikcasi pek faydasi olmadi. Bu konuda doktorun cok büyük etkisi oluyor. Yani onun icin kendinize gercekten cok iyi bir doktor secin. Senelerce azap cektikten sonra birden bire bu takintimi biraktim. Doktorlar hala anlayamiyor, bunu mucize olarak tanimliyorlar. Benim tecrübelerimin yanlis anlasilmasini istemem ama benim durumumda dualarin o kadar cok faydasi olduki. Onun icin bence dua cok önemli ama ilk olarak acilen doktora gitmeniz gerekiyor, cünkü yillar gectikte durum dahada icinden cikilmaz bir hal aliyor. Ve benden size kücük bir tavsiye: Mesela bir yeri temizlemiyorsaniz eminimki o akliniza takiliyordur ve beyninizi bu düsünce kemiriyordur. Sakin geri adim atmayin ve kendinize oyalanacak birsey bulun. Bir kere basardinizmi gerisi cok daha kolay geliyor.

canım durup dururken geçmez bu hastalık mutlaka sen savaşmışındır ne yaptında kurtuldun anlatırmısın biraz?

Back