Eşim deli edecek beni

Bana temizliğe bir kadın geliyordu. Aslında durumları gayet iyiymiş. Kocasından şiddet görmüş. Boşanmış. 2 çocuğuna evlere temizliğe giderek bakıyordu.
hiçbir kadın geleceğini bir adamın insiyatifine bırakmamalı.
makina içinde iyi bir servis bulun. Benim çamaşır makinamda geçenlerde su akıttı. Servis geldi. Pompayı değiştirdi. düzeldi.

20 bin maaşla 4 nüfus geçinmez arkadaşım. Eşiniz pinti değil,dar gelirli. Dar gelirliler böyle yaşamak zorunda. Kusura bakmayın ama çamaşırı elde de yıkamak gerekebilir,kazağı yırtıldıktan sonra da giymek zorunda kalabilirsiniz karı-koca. İşe girmeniz zorunlu. Girmiyorsanız da çamaşırı elde yıkarsınız birlikte. Kendinizi kandırmayın,millet kundaktaki çocuğunu konu komşuya bırakıp işe gidiyor. 3 yaş çocuğu gayet de bırakılıp çalışılır. Ucuz yollu bir bakıcı bulun. Elinize ayda 5 bin kalsa yeter size çünkü dar gelirli bir ailesiniz.
Dar gelirli olduğunu kabullenemiyor konu sahibi. 5500 kreş+2000 servis demiş. Ne kreşi yahu sen yoksulsun. Anneanne/babaanne ya da cüzi bir miktara komşuya bırakması gerekiyor çocuğu.

Parklar da mayın tarlasına döndü artık. Çocukla gidince illa masraf çıkıyor orada. Yanına termos, yiyecek almakla bitmiyor ki. Büyük parklardaki büfelerde oyuncak, dondurma vs. satılıyor. Piyasa fiyatından daha pahalıya. Ara ara baloncu, pamuk/elma şekerci, macuncu vs. oluyor. Geçen bir pamuk şeker, bir balona 120 lira verdik. İki çocuk 240 eder. Bu devirde bunları gözü kapalı tek maaşla yapabilmek çok zor.
Valla bır tek sen anlıyosun gıbı benı.. Ben esıme yuklenmedım hep destek oldum hıc bırsey aldırmadım makıne gerekli ıhtıyac bozuldu yaa yapacak bırsey yok bır sekılde alınacak. 2 aydır da evde ek iş yapıyorum şükür. Tabıkıde calısma taraftarıyım esıme hep şunu dedım skntı yapma nasılsa bende ise gırerım çocuklar bıraz büyudümı ne kadar borç varsa öderim dedım ama o sadece maddı degıl ya ınan manevi olarakta ılgısız bır eş

Benim anlamadigim birsey var

Makinanin kopuklu birakmasi icin, sikma yapmiyor olmasi gerekir, yani camasirlarinizin makinadan sirilsiklam cikmasi gerekiyor.

Siz kopugu ceksin diye tekrar tekrar makinayi calistirdiginizi soyluyorsunuz. Demek ki bu makina sıkabiliyor. Siz dogru deterjan kullandiginiza emin misiniz? Zaten camasir makinasi deterjani asiri kopurmez, kopuklenmez, uretim stratejisine, formulasyonuna aykiri kopuklenmesi.

Camasirlarinin lekesinin ustune bulasik deterjani vb kopuklenebilen urunlerden sıkıyor olabilir misiniz? Ozellikle soruyorum, makinaniz bozuk olmayabilir çünkü.

Dar gelirli olduğunu kabullenemiyor konu sahibi. 5500 kreş+2000 servis demiş. Ne kreşi yahu sen yoksulsun. Anneanne/babaanne ya da cüzi bir miktara komşuya bırakması gerekiyor çocuğu.
Kesinlikle. İnsan neden yoksulluğunu kabul etmez anlayamıyorum ben. Mahalle aralarında ev kadınları çocuk bakıyor mesela,öyle biri lazım. 20 bin maaşı bir şey zannediyor herhalde. Git çalış asgari ücretle de göreyim diyorum ben böyle insanlara.

Valla bır tek sen anlıyosun gıbı benı.. Ben esıme yuklenmedım hep destek oldum hıc bırsey aldırmadım makıne gerekli ıhtıyac bozuldu yaa yapacak bırsey yok bır sekılde alınacak. 2 aydır da evde ek iş yapıyorum şükür. Tabıkıde calısma taraftarıyım esıme hep şunu dedım skntı yapma nasılsa bende ise gırerım çocuklar bıraz büyudümı ne kadar borç varsa öderim dedım ama o sadece maddı degıl ya ınan manevi olarakta ılgısız bır eş
Ya ben eşini anlıyorum. Olmazı oldurmaya çalışıyor şu zamanda. Ama bu pinti olduğu gerçeğini değiştirmiyor maalesef. Sen zaten istesen de çok açılamıyorsundur. Ayda yılda bir pantolon istediysen ve onu da almıyorsa bunu ekonomiyle açıklayamam ben. 6 taksite LCW’de uygun fiyata alır isteyen. Sen de bile bile hala böyle devam ediyorsun diye kızıyorum sadece. Çocuklarına yazık. Kendin için değilse bile onlar için bir yerden başlamalısın.

Benim anlamadigim birsey var

Makinanin kopuklu birakmasi icin, sikma yapmiyor olmasi gerekir, yani camasirlarinizin makinadan sirilsiklam cikmasi gerekiyor.

Siz kopugu ceksin diye tekrar tekrar makinayi calistirdiginizi soyluyorsunuz. Demek ki bu makina sıkabiliyor. Siz dogru deterjan kullandiginiza emin misiniz? Zaten camasir makinasi deterjani asiri kopurmez, kopuklenmez, uretim stratejisine, formulasyonuna aykiri kopuklenmesi.

Camasirlarinin lekesinin ustune bulasik deterjani vb kopuklenebilen urunlerden sıkıyor olabilir misiniz? Ozellikle soruyorum, makinaniz bozuk olmayabilir çünkü.
Valla kacıncı deterjan degısımı ustelık o kadar az atıyorum kı... Sıvı deterjan aldım geçen sene dedım yok bu deterjan dan degıstırdım toz aldım yıne aynı yıne aynı...

Kesinlikle. İnsan neden yoksulluğunu kabul etmez anlayamıyorum ben. Mahalle aralarında ev kadınları çocuk bakıyor mesela,öyle biri lazım. 20 bin maaşı bir şey zannediyor herhalde. Git çalış asgari ücretle de göreyim diyorum ben böyle insanlara.
Cocugu kıme guvenıp bırakayım eşya mı buu ustelık tam oyun zamanları napacak bakıcıyla

Sizinle gün içerisinde napıyorsunuz bakıcıyla da yapabilir .
Dıkkat edersen Ben annesiyim bakıcısı değil..bakıcıya çok mecbur kalınırsa bırakılır ama ben okul diyorum bakıcı degıl... 3 4 yaş artık okul çağı. Para az da kalsa yıne okula yollarım ben çocuklarım ıcın calısıyorum bakıcı güvenilir yoyok çevremde öyle bıldıgım hem... Bakıcıyla tv izler bıraz oynar anca başka napcak.. Ustelık mutsuz olur ben bılıyorum

Alinan maaş, kira vs.derken geçinmeniz zor amenna ama eşin ezelinden cimri, kaba saba, sana değer vermeyen bir adam.
Sen buna rağmen ikinci çocuğu bile isteye yaptın değil mi?
Sürekli sızlanma modundasin.
Bir an evvel para kazanmaya başlaman lazım.
Belirgin bir mesleğin yok, evlere temizliğe de gidebilirsin yarım gün şeklinde.
Çünkü senin tam gün ise girip çocuğu kreşe vermen falan yine olacak iş değil. Çünkü uzun saatli, yorucu işlerde çalışacaksın muhtemelen.
Yaz dediğin bir türlü gelmeyecek o yüzden.
Biraz daha gerçekçi yaklaşmalisin.
Eşin bu değişmez.

9 yıllık çamaşır makinem. Durulama yapıyor ama köpüklü oluyor son durulamada içi. Bende program bitince tekrar calıştırıyorum içi köpük dolu yani makinem de durulama da sorun var bu aylardır böyle. Bazen uzerınr 3 kere daha kısa program alıp calısıtırıyorum yıne köpüklü ıcı sadece çok az azalmıs oluyor. Esıme taksitle alalım dedım alamam ben kullan birşey yok onda dıyor. Ev kira ama taksıtle ufak ufak ödeyelim buda ıhtıyac dıyorum yada servıs çağıralım dedım onuda kabul etmedı. Kendısı zaten aşırı cimri. Sürekli para hesabı yapıyor bulaşık makinem şu akıtıyordu sırf servise para verecegım dıye 2 sene servis çağırmadı. Artık bunalıma girdim. Bende çalışacağım ama ıkı küçük çocuk var. Zamanında doğumdan sonra pantolon istedim genısledı kıyafetlerım dedım daralt gıy dedı mesela. Hıc bırsey almak ıstemıyor. Sadece eve ekmek getirecek dışarı çocuklarla gezmeye gitmek istemiyor masraf diyor evde oturacakmısız ki sürekli gitmoyoruz bende bunalıyorum evde . Götürse bıle hep tavırlı gidiyor. 10 yıllık evliyim sadece konu para degıl de neyse. Makine konusunda haksızmıyım bu da ihtiyaç diyorum önemsemiyor sanki öylesine alacağım makineyi. Servisçi telefonda 9 yıllık makineyi değiştirin siz onu dedi

Not konumu guncelledım 2 aydır ek gelırım var evde bırseyler yapıyorum şükür eşime yuklendıgım yok o gereksız görüyor herseyı herkes benı yanlıs anlamış makıne deterjanlı bırakıyor birşey olmaz deyip gereksızmıs gıbı düşünüyor esım. Tabıkıde calısacagım 10 yıllık SSK calısmıslıgım var neredeyse mıllet lınc edecek beni.
Hiç çalışmamış biri olsaydınız eşiniz evin ihtiyaçlarını karşılamayacak mi ? Evet günümüz şartları iki kişinin de çalışmasını gerektiriyor ama ya calisamayanlar ? Günümüz turkiyesinde herkes çalışmıyor ki. Deterjanı azaltmayı dene on yikamali çalıştır ön yıkama gözüne deterjanı ekleyip diğer göze deterjan ekleme. Madem değiştirmiyor tavsiyemi vereyim. Denemissindir belki ama söylemek istedim.

Dıkkat edersen Ben annesiyim bakıcısı değil..bakıcıya çok mecbur kalınırsa bırakılır ama ben okul diyorum bakıcı degıl... 3 4 yaş artık okul çağı. Para az da kalsa yıne okula yollarım ben çocuklarım ıcın calısıyorum bakıcı güvenilir yoyok çevremde öyle bıldıgım hem... Bakıcıyla tv izler bıraz oynar anca başka napcak.. Ustelık mutsuz olur ben bılıyorum
Ablacim makineniz için servis cağırmazsanız sorun duzelmez. Serviste 10 yıllık makine değiştirin demez. Yanı hic öylesine rastlamadım ben. Benimki de geçtiğimiz yaz arizalandi suyunu sikmıyordu servis çağırdık tahliye borusuna çorap kaçmış ve 13 yıllık. Hadi bulaşık makinesi olmadan idare edersin de çamaşır makinesi olmadan idare edemezsiniz ki. Siz de 2 aydır çalışıyorsunuz siz çağırın servisi parasını da siz verin. Ayrıca yorumların bir kısmını okudum kimse linclememis sizi. Hatta esinize de biraz hak vermişler. 20 bin maaş 7 bin kira olunca geriye kalanlar ancak geçim olur çünkü. Önümüz kış. Siz bastan çalıştığınızı belirtmemissiniz

sorunuza sağlıklı cevap vereyim diye netten fiyatlara baktım, beyaz eşyanın kalitelisini almak gerek diye düşünüyorum ki öyle senede bir alınabilecek şeyler değil, şahsi yorumuma göre de bosch en iyisi onun da fiyat aralığı 16.000-35.000 arası
12 taksitle alınabiliyorsa alınır aslında ama 20 bin lira 4 kişilik bir aile için çok az bir meblağ ne yazık ki:KK43: dolayısıyla cimri değil de tutumlu davranmaya çalışıyor gibi geldi bana
7 yaşındaki çocuğunuz ilkokuldadır zaten küçük çocuğunuzu da kreşe verseniz siz de çalışmaya başlasanız bence makineden ziyade bir nebze aile olarak rahatlmanıza da fayda sağlar.

İş konusu şöyle kreş 5500 ıstedı 2000 servıs... Dıger çocuğuda okuldan bırının almadı gerek 2000 de ona versem bana kaç kalacak
en kötü asgari ücret alsanız yine 4 bin size kalıyor ki devlet kreşleri var, ve servis işini de ya siz ya babası alacak okuldan oradan da tasarruf edeceksiniz

Cocugu kıme guvenıp bırakayım eşya mı buu ustelık tam oyun zamanları napacak bakıcıyla
Eşten dosttan komşudan sorup ucuz yollu bir bakıcı bulacaksınız,herkes öyle yapıyor. Çöpün yanına bırakın demedim ki eşya olmadığını gayet iyi biliyorum da siz çocukların arkasına sığınıp eşinize cimri diyorsunuz,bu şekilde bir şey geçmez elinize

Adamın maaşı hepi topu 20binmiş e 7bin kira bir de karta borçlar var.. adam kıt kanaat evi geçindirir anca. Konu sahibi çalışacak ki anca geçinebilsinler
Aaa dogru diyorsunuz. 20 bin zor ya kadının çalışması lazım cocukları anneleri bakarsa veya imkanı yoksa anneleri bakamıyorsa bilgisayarı varsa kendi evinde çağrı merkezi üzerine çalışma imkanı olabilir en küçüğü ilk okula başlayana kadar 🤷🏼‍♀️ ben burda başka çözüm göremiyorum cidden Allah yardımcıları olsun🥲

Ne kadar iyi bir eşiniz var.
Kendinden sonrakiler için para biriktiriyor.
Yazık, kıyamam.
Evet o kadar iyidir ki ben hastayken Bır bardak ayran yapmaz bagırır kalk kendın yap der... Dr a goturmesı zaten imkansız. Hamıleyken yazılan vıtamın ilacını sırf almamak ıcın gereksiz görür benı aglatır. Bır kere çorba canım istedm aserdı goturmedı o kadar iyidir ya saolsun. Ben ise gireceğimi soyledıgımde parayı nereye harcayacagını kendı karar vermeye calısır.

X