Eşim deli edecek beni

sizin çalışmanız gerek küçüğü kreşe verin çalışın ne olacak ayrıca 20 bin 4 kişilik aile için çok çok az

Sadece asgari ücretli gecınenler var belkı sızın durumunuz iyidir de.
Geçinmiyor sürünüyor.
Belki ev kendinin ise geçinmeye çalışıyor diyebilirim.
20 bin maaş 7 bin kira geri kalan 13 bin lira ile mutfak, fatura derken elde avuçta bir şey kalıyor mu ?
Üstelik 2 çocugunuz var.
İşe girmeniz gerek.
Şikayet etmekle olmuyor maalesef.
Düzelmeyecek işte.
Bu herife tek çocuk fazla iken ikinciyi yapıp ödüllendirdiyseniz demek ki size çok da kötü gelmiyor.
800 tl taksitle makine alalım demişsiniz de 800 tl taksit yapan yer var mı ?
Ayıca eşiniz dışarı çıktıgı anda masraf kapılarının açıldıgını bildiği için çıkmıyor olabilir.
Bugün hadi gezmeye çıkalım çoluk çocuk desen dünya para.
Termosun varsa doldur çayını , yap poğaçanı böreğini al çocuklarını git bir parka.
Adam gezdirmiyorsa sen çocuklarını al ve gez.
Gerçi kış günü artık bu dediğim zor ama en azından havalar ısınınca bu şekilde yaparsınız.
Dedigim gibi çalışmanız gerek maalesef.

Geçinmiyor sürünüyor.
Belki ev kendinin ise geçinmeye çalışıyor diyebilirim.
20 bin maaş 7 bin kira geri kalan 13 bin lira ile mutfak, fatura derken elde avuçta bir şey kalıyor mu ?
Üstelik 2 çocugunuz var.
İşe girmeniz gerek.
Şikayet etmekle olmuyor maalesef.
Düzelmeyecek işte.
Bu herife tek çocuk fazla iken ikinciyi yapıp ödüllendirdiyseniz demek ki size çok da kötü gelmiyor.
800 tl taksitle makine alalım demişsiniz de 800 tl taksit yapan yer var mı ?
13 bile geri kalmıyormuş borçları da varmış

20 bin az para değil alabilir diyenler olmuş .
4 kişilik bir aile için 20 bin yetmez .
7 bin kira geriye 13 bin kalıyor karta da borcu varmış . 13 bile kalmıyor yani .
Kış da geldi , ısınma masrafı da var .
4 kişinin mutfak masrafına zor yeter kalan para adam , makinayı neyle alacak ?

Son düzenleme:
13 bile geri kalmıyormuş borçları da varmış
Nasıl alacak ki makineyi o halde.
Daha yeni kurutma ve derin dondurucu aldım 6 taksitten yukarı yapmayız dediler.
Yaparsalar da ciddi vade farkı biniyordu üstüne.
-a101 ve bime gelen çamaşır makinelerine bakabilir daha uygun fiyatlı oluyorlar ama 800 tl taksitli olanını ben duymadım

Şunu da merak ettim.
Makineye ne kadar deterjan koyuyorsunuz ki ?
3 durulamada gitmiyor köpük demişsiniz acaba fazla mı atıyorsunuz ?
Benim makinem 1 çay bardagından fazla atsam hemen köpük sensörü uyarı verip ekstra durulama yapıyor.

İki ekmek iki simit aldım 50₺ küçücük tekerlek dört tost yapsan bitecek kaşar peyniri 100₺
Kendi paramı kazanıyorum ben hamileyim hiçbir şeyin içine giremiyorum para kazanmama rağmen 1 tane pantolon almadım dolabımda 0 pantolon suan aman diyip erteliyorum taytla idare ediyorum doğuma 2 ay kaldı diye ki muhtemelen sonrasında da giyemem kilo aldım berbat ötesi ekonomi şu an
Hamilelik öncesi kıyafetlerimin içine giremiyorum diye hırs yaptım zayıfladım 🙈ücretsiz izindeyim dolabımı tekrar dolduracak gücüm yok çünkü

Ah tabi yaşayan bilir bu cımrı ozellıkle bana.. Mesela hıc kıyafet almak istemez bana yırtılana kadar gıy dıyo hep boyleydı 10 yıldır. Bır kazak almaz alsada bı ton kavgayla... Herseyı gereksız goruyor
görücü usulü filan mı evlendiniz? böyle olduğunu bile bile bu tarz bir erkeke karşı nasıl ilgi duyabiliyorsunuz ya

Hamilelik öncesi kıyafetlerimin içine giremiyorum diye hırs yaptım zayıfladım 🙈ücretsiz izindeyim dolabımı tekrar dolduracak gücüm yok çünkü
Valla ben de nasıl olcak bilmiyorum s bedenden L oldum düşsem düşsem m olsa yine giremem pantolonlara 😅😅 kazaklar idare ediyor allahtan da pantolon olayı bitirdi beni 🤭🤭

Siz çalısmazsanız bu şekilde devam eder. Çocugu 3 aylikken işe başlayan tonla kadin varken 3 yaş kücük baslayamam vs bahanelerine sığınmayın. 20bin ile 4 kisilik aile nasil gecinsin 7bin kirayi düsünce 13 kaliyor e kredi kartini ödese faturasi marketi geriye bir sey kalmaz. Senelik ne tatil yapabilirsiniz ne disarda yemek aktivite sizin asgari ücretle gecinen var dedikleriniz sadece hayatta kaliyor bu kadar. He bazi kadinlar var tatile gitmesekte olur cocuk kurslara sinemaya gitmesin ne var sokakta oynasin diyenlerde cok fazla. Gıdayi makarna pilav paketli gida ile yapan. Et sebze meyve kuruyemis bunlar haftalik alirsa zaten ateş pahasi tutuyor. Evde oturdugunuz icin 20bin size cok para gelmiş elinizi taşin altina koyup ödeme yapan taraf olsaniz öyle gelmezdi.
Mesele para kazanmaksa evlere temizlige gidebilirsiniz şehire göre günlüğü 1000 lira alirsiniz haftada 2 gitseniz 2000 lira yapar yine bi kazak pantolon alirsiniz kendinize.
Kocaniz zaten cimriymis ustune geçim derdi eklenmis ultra cimri olmus 10 sene sonunda sikayet etmeninde faydasi yok ipleri elinize alacaksiniz tek çözüm bu

20 bin maaşla 4 nüfus geçinmez arkadaşım. Eşiniz pinti değil,dar gelirli. Dar gelirliler böyle yaşamak zorunda. Kusura bakmayın ama çamaşırı elde de yıkamak gerekebilir,kazağı yırtıldıktan sonra da giymek zorunda kalabilirsiniz karı-koca. İşe girmeniz zorunlu. Girmiyorsanız da çamaşırı elde yıkarsınız birlikte. Kendinizi kandırmayın,millet kundaktaki çocuğunu konu komşuya bırakıp işe gidiyor. 3 yaş çocuğu gayet de bırakılıp çalışılır. Ucuz yollu bir bakıcı bulun. Elinize ayda 5 bin kalsa yeter size çünkü dar gelirli bir ailesiniz.

Termosun varsa doldur çayını , yap poğaçanı böreğini al çocuklarını git bir parka.
Adam gezdirmiyorsa sen çocuklarını al ve gez.
Parklar da mayın tarlasına döndü artık. Çocukla gidince illa masraf çıkıyor orada. Yanına termos, yiyecek almakla bitmiyor ki. Büyük parklardaki büfelerde oyuncak, dondurma vs. satılıyor. Piyasa fiyatından daha pahalıya. Ara ara baloncu, pamuk/elma şekerci, macuncu vs. oluyor. Geçen bir pamuk şeker, bir balona 120 lira verdik. İki çocuk 240 eder. Bu devirde bunları gözü kapalı tek maaşla yapabilmek çok zor.

X