Eşim Dağınık Olduğumu Söylüyor. Çalışan Kadınlar Nasıl Düzen Sağlıyorsunuz ?

Kesinlikle mülteci kampı gibi oluyo bazen ev
Ama en az yarım saat zaman ayırmaya karar verdim
Yoksa evde savaş çıkcak

Günaydınlar, yazdıklarınızı okudum ama bu sanırım kişiden kişiye değişen bir durum. Ben 13 aydır evliyim. Eşimle 7 senedir birlikteyiz. Üniversitede aynı sınıftaydık o evde kalırdı çok düzenliydi mesela. Evlendik her işime yardımcı olur ama bende asla dağınıklığı seven birisi değilim. Evim hep güzel kokmalı mesela. Biz ikimizde çalışıyoruz her gün 17.30 da ben evde oluyorum 18 gibi o geliyor. Yemeğe ben başlamış oluyorum o hemen tabakları çıkarır sohbet ederiz. Biraz karşılıklı anlayış birbiriyle uyum gerektiren bir şey aslında. Cumartesileri genel temizlik günlerimiz. Haftaiçi de her akşam dağınıklarımızı toparlarız. illa çekirdek yeniyor bişeyler dökülüyorsa bi bakarım küçük süpürgeyi açmış. Yani aslında eşinizin ne kadar toplu olduğunu da bilmek gerekiyor. Kendisi çok düzenli sizi mi eleştiriyor? Size ne kadar yardımcı oluyor?

Belirli bir düzene alıştırırsan kendini her şey kolaylaşır. Hiçbir zaman çok dağınık olmadım ama miskinlik yaptığım zamanlar olurdu eskiden, çocuk olduktan sonra miskinliğe de vakit kalmadı. Çamaşırları toplarken katlarım, bizde herkes kendi ütüsünü yapar. Banyoyu, lavaboları akşamları temizlerim. Bebeğin bakıcısı yemek yapıyor, o büyük kolaylık, ama ben yaptığımda da pratik yemekler tercih ederim. Zaten çok yemek yiyen bir aile değiliz. Haftada bir bütün odaları süpürür paspaslarım onun dışında daha çok kirlenen salon ve mutfağı haftada 2 kez süpürürüm. Yemeklerden sonra mutfağı hemen toparlar, dağınıklık biriktirmem, ocağı siler temizlerim. Islak mendiller en büyük yardımcım. Banyoda, mutfakta, salonda mutlaka 1 er ıslak mendil olur. Toz gördüm mü ıslak mendille siliveririm. Bu şekilde yorulmuyorum.

7 yillik evliyim, hala esim laf sokar arada, ama genel olarak alisti diyebilirim.

sizin gene iyiymis,
ben ilk evlendigimiz yil plan yapardim her haftasonuna, esim de bu hafta evde kalip temizlik mi yapsak derdi ben de himm ne yapicaz ki derdim, bana gore ev temiz tabi

simdi tabi cocuklar var falan, biraz daha duzenliyiz temizlik sirasi konusunda falan, ve evimin duzenini istedigim gibi oturtmaya calistigimdan dolayi da biraz daha derli topluyum denilebilir. Ama cok uzun zamanla oturdu bunlar da. Yani demem o ki ruhunda yoksa mecburen uzun yoldan gideceksin, cok da kendini sikmana dert etmene gerek yok bence, elbette gunun 12 saati disaridayken eve gelince bir sey yapmak istemezsin, bundan daha dogal ne var ki.

tek tek okuyorum mesajlarınızı teşekkür ederim
kadın tut diyen de var değerleri fikirlerini veren de
önce bi kendim deniyim diyorum günde en az yarım saat ayırarak ilerlemeye çalışcam

olmadı bi yardımcı tutcam gibi gözüküyor

Yaparsın vallahi yaparsın. Bak bir kere tepeden tırnağa temizle sonra derli toplu olsun. Sonra gün aşırı zaten 10 dakikanı ayırırsan hiç dağılmaz

4justice
bende temizliği vs. çok iş yapmayı seven bir insan değilim :)
ama hayat şartları
bence kendin için bir plan çıkart bugün on dakika lavabo temizliği ile ilgilenilecek
gibi o gün sadece onu yap ve o bile seni rahatlatır ertesi gün başka bir plan yapabilirsin çünkü herkes işten geliyor herkes yorgun 15-20 dk ayırarak yapılacak şeyi haftasonlarına fazla yığma diye düşünüyorum :)

4justice
kadın tut diyen de olabilir ama şöyle bir durum var nerede yaşadığına ve şartlarına bağlı artık hayat şartları çok zorlaştı ..

Ya gerçekten bu tür şeyler insanın içinden gelmesi lazım .. Zorla sonradan olmuyor..Gerçi ruh haline görede değişim gösterebiliyor ben mesela aldığımı hemen yerine kaldırınca çok rahat ediyorum diğer türlü saldığımda
“her yer her yerde” oluyor :)) ipin ucunu kaçırınca yapmak hiç içimden gelmiyor daha bi zor oluyor..Bu durumu en aza indirgemek için şey düşünün ceketinizi illaki kaldıracaksınız o yüzden koltuk üzerlerinde sürünmesin mesela..Bunu düşünün önünde sonunda onu ben kaldırcam yani bundan kaçış yok :))

Benim de çalışma saatlerim sizle aynı.sadece pzar günüm boş. Onda da mutlaka bir yerlere gitmemiz gerekiyor.eşim dağınık olmasa ev toparlı olur,haftada 1 temizlik de yeter.ben hergün is yapmıyorum.mesela bir gün tuvalet banyo temizlerim,bir gün çamaşırları.mutfak her gün toparlıyorum sadece.o da gece uyursam sabah yarım saat daha erken uyanıp o zaman hallediyorum.tam temiz olmasa da düzen oluşturmaya çalışıyorum

Maşallah size
Peki dinlendiğinizi hissediyo musunuz
Gününüz yetiyor mu
Evet evet dinleniyorum akşam saat 9 a kadar yapabilecek herşeyi yapıyorum sonra bi çay koyuyorum günün yorgunluğunu atlatıyorum yatmam ise 12 buçuk olduğu için eşimle de vakit geçiriyoruz ama eşimin hakkını yiyemem bana yardımcı olur sağolsun. Çocuk olursa nasıl yetişirim hiç bilmiyorum

ben şuan zorla oldurmaya çalışcam açıkçası hiç içimden gelmiyor
biraz zorliyim belki sonra içimden gelir

ayy sabah alarmı 1 dk daha geçe kurmak için utanmasan kıyafetlerimi giyip uyucam

İçinizden gelmesi lazım. İşten çokta geç çıkmıyorsunuz. Ben de eşiniz gibi tahammül edemem. Ortalık derli toplu olacak. Gece 2 ye kadar temizlik yaptığımı bilirim. Çamaşır atarım serer yatarım mesela. Evim düzenlidir. Çünkü ev pis olsa bile düzenli olduğunda temiz gibi görünür. Her şey yerli yerinde olmalı benim için

ama ben erkek olarak bu kadar sorumluluk alıyoken sen kadın düzeni kuramıyorsun evde diyor.

Bizim toplulumuzun şu söz aslında tamamen özeti.
Ben erkek olarak sorumluluk alıyorum derken?
Ev, ikinizin de evi. Ne yapıyorsanız evinize yapıyorsunuz.
O, size yardım etmiyor, kendi evi için yapıyor.
Bunu söyleyin eşinize.

eşin haklı. sırf rahatsız etmiyor diye neden dağınık yaşıyorsunuz ki. o ev sizin olduğu kadar eşinizin de. madem ev işlerinde ortaksınız, üzerinize düşeni yapın.

Temizlik ve düzeni seviyorum. Ama bazen öyle oluyor ki bir bardak kaldırasım gelmiyor.
Öyle olunca da ev işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor, sonra gene ben yapacağım için daha da zorlanıyorum.
Bel fıtığı ve bel kireçlemesi var bende de.
Hepsi üst üste gelince daha çok yorulup daha fazla ağrı çekiyorum o sebepten dolayı biriktirmemeye çalışıyorum hiç bir işimi.
Kendimi motive etmek adına yazıyorum ben.
Ajandam var. Her gün ne iş yapacaksam küçük küçük not alıyorum ve emin ol insanı motive edip gaza getiriyor.
Bir de mutlaka sen de olsa eşinde olsa aldığınızı geri yerine koyun. Koymadıkça dağınıklık alıp başını gidiyor.
Hem ne mutlu ki eşinde yardımcı oluyormuş.
İşin üstesinden gelebilirsin bence :)
4justice

Kesinlikle katılıyorum böyle diyince zaten cinler tepeme çıkıyor yapacağım varsa da yapmak istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…