Eşin yan gelip yatmadığına ve o da evde bir şeyler yaptığına göre sen de elini taşın altına koymalısın. Dağınıklığı ben de sevmem evde de dağıtan ve toplamayan birisi olsun istemezdim.
Pratik olmak lazım.
Mesela salondan banyoya mı gideceksin giderken salonda olan ama aslında salon banyo arasındaki yol arasında durması gereken bir nesneyi al oraya götür giderken. Dönüşte de yatak odasındaki bardağını al mutfağa taşı gibi.
Ütü masasını katlanacak çamaşırları tv karşısında yap
Yeni evliyken bende böyleydim çalışmıyordum üstelik hatta eşim demişti birgun bekar evim bile daha duzenliydi diyeGünaydın KK
Yine yeni bir dertle karşınızdayım
eşim dağınık düzensiz olduğumu söylüyordağınığım kabul. oldum olası düzenli biri olamadım. annem hep arkamı toplardı
şimdi 9 aydır evliyim, çalışıyorum. akşama kadar masa başı olmama rağmen eve gidince canım çıkmış oluyor. Sabah 6.30 da uyanıp akşam eve 6.30 da geliyorum. gecede 23:00 gibi uyumuş oluyorum.
çalışma bahanesinin arkasına mı saklanıyorum bilmiyorum. ne yemek yapasım geliyor ne temizlik.
haftada 1 cumartesi günleri genel temizlik yapıyorum.
çamaşırları da genel de haftada 1 makinaya atarım
atıyorum bi ceketi koltuğa bırakırım günlerce orda kalır, beni rahatsız etmiyor ama eşimle sırf bu yüzden sabah kavga ettik
düzenden ölüyosan git bi yardımcı tut o zaman dedim bende.
çamaşırları sermiştim 2 gün önce, 2 gündür toplamadım duruyo öyle. bu beni niye rahatsız etsin ki ? duruyo işte yani
eşim buna deli olmuş. ben de dedim kendin topla madem.
bu arada eşim hiç bi desteği esirgemez. çoğu zaman yemeği kendi yapar, ütüsünü kendi yapar
ben süpürrüm o siler. ama ben erkek olarak bu kadar sorumluluk alıyoken sen kadın düzeni kuramıyorsun evde diyor.
ama gelin görün ki ben haftasonu harici kılımı bile kıpırdatmak istemiyorum, bu arada bel fıtığı var sürekli bel ağrısından şikayetçiyim o yüzden de gidip hemen yatmak istiyorum.
genel olarak böyle.
sizin rutininiz nasıl ? hem iş hem ev nasıl yürütüyorsunuz ? hatta çocuklu olanlar bile var gıpta edilesi..
önerileriniz var mı ?
Kıyafet cıkmasa,nevresim cıkıyo,o cıkmasa havlular,bornozlar
Hepsini aynı gün yıkaamaya dermanım olmadıgından en az 3 gün calısıyo haftada
Bence demir eksikliği flan var.İnsan oturdugu yerden kalkmak istemiyor.
Hamilelikten once hep halsizdim.
Calısıyorma yoruyordum.
Hamilelikte bi ortaya cıktıki demir 7 ye düsmüs
İlacla normle döndüm bi enerji geldi☺
Ona baktırın derim.
Yeni evliyken bende böyleydim çalışmıyordum üstelik hatta eşim demişti birgun bekar evim bile daha duzenliydi diye
Şimdiye gelirsek formülüm asla ertelememek yemek mi yendi hemen bulaşık, çamaşır kurudumu hemen topla katlaa,hergun düzenli ev sil supur biri gelicegi zaman ikj ayagim bi pabuca girerdi şimdiyse tam tersi oldu
Ama yeni beni daha çok sevdim kafam rahat
Şuan çalışmıyorum ama çalıştığım zaman vardiya usuluydu yeri gelir 6 da çıkardım yeri gelir aksam 10 da. Erken çıktığım günler eve gidince önce yemek sonra bi süpürge vileda 2 günde bir yapınca çok fazla toz kir olmuyor. Bel fıtığı bende de var ama ben düzeni seven biriyim o yüzden hastalık bahane etmem. Sadece çok yoğun geçen günlerimde ev işi yapmazdım izin günümde de iş yapmak yerine bol bol dinlenirdim. Şimdi çocuk var evdeyim ama hala düzene devam
Bak cumartesiye kadar beklemek seni daha çok yorar. O gune sadece temızlık kalsın toplama katlama işlerini mutlaka anında yap aslında bunu yapsan işinin daha kolay oldugunu sende farkedeceksin. Eşinde olması gerektıgı gıbı yardımcıymıs ne guzel onuda bıktırma pes ettırme ki hep yardımcı olsun adam. Benim ruh halimi cok etkılıyor ya evın topluluguah o ceketya inanın hiç rahatsız etmiyor beni kalsın yani ceket nolcak cumartesi zaten toplanacak.
ne biliyim
Çalışmadığım halde duzeni saglayamiyorum ben cocuktan dolayi.
Ben topladigim saniye tekrar dagitiyor. Esim de durumdan sikayetci ama yapacak bir sey yok yani toplu durmuyor. Cocuktan once de pek duzenli degildim kabul ama bu derece de degildi.
Haftada ya da 2 haftada bir yardimci mi alsaniz?
kendimi zorla ite kaka bu hale soktum ben tembeldim ama aşırı rahatsızdım durumdan evi öyle görünce içine fenalık gelirdi yinede el atmazdım temizlik yapınca ferahlardım sıkıntın geçerdimaşallah hanımlar
isteyince oluyormuş demek gaza geliyorum bende bugün milad olsun benim için inşallah
evet bunu ciddi ciddi düşünmeye başladım
çünkü bu süreçte en azından belki alışırım adapte olurum
ama eşim yardımcıya sıcak bakmıyor eve başka kadın girsin istemiyor
hoş bu gidişle bu dağınıklala mecbur isticek
ah o ceketya inanın hiç rahatsız etmiyor beni kalsın yani ceket nolcak cumartesi zaten toplanacak.
ne biliyim
Eksik hissetmeyin kendinizi belli ki bu sizin karakterinizin bir parçası.Anneniz arkanızı toplarmıs ya mesela keske yapmasa idi siz bir sekilde adapte olurdunuz. Ben düzeni severim, titiz de denilebilir ama herkesin hayata bakısı farklı. Eşiniz saygı duymalı. Evlenmeden önce kısa da olsa birlikte kaldınız mı? Ya da konusuldu mu bu konular. O size yardımcı oluyormus sizde biraz değişmeyi deneyin, o da susmayı =) =) Ben sizin yerinizde olsam hafta 1 büyük işler için yardımcı alırım, ütü de dahil tüm gün yani. Sonra da kendime bir düzen oöıstırurum. Herseyi kutulayıp üzerinde ne oldugunu yazıcam brn mesela ekipman aldım bunun için. (yeni ev kuruyorum) temizlikte ve mutfakta beni hızlandıran seylere yöneliyorum. Mesela Bi büyük süpürgeniz varsa bir de iyi Bi tane küçük olsun, kırıntı vs hemen cekebilirsiniz. Zamandan tasarruf etmek önemli. Düzen zamanla sevilen birsey bence. Bir de esyalarınızı kesinlikle azalttın ve iyi kategorize edip ayrıstırın. Ceketler, paltolar ayrı yerde elbiseler ayrı yerde belki renklerine göre ayrım bile olur.
Rica ederim, ikea, bahaus ve milyoncular bu aralar ugrak yerlerim =) organizerler ve hasır sepetler kurtarıcı oluyor cogu zaman. Bir de bunları raflara yerlestiricem.Evlendikten önce beraber kaldık aslında o zamanlar da söyleniyordu ama ben yine takmıyordum
Sizin düzen konseptiniz hoşuma gitti teşvik edici aslında kolaylıklar diliyorum
Kızı ben dışarıda çalışmıyorum ama ben de senin gibiyim. Dağıtırım dağıtırım en son bir fenalık gelir toptan hallederimteşekkürler cevaplarınız için, ben ev kadını olamıyorum sanırım bilmiyorum
çünkü dediğiniz şeyler benim içimden asla gelmiyor yapmak istemiyorum
belki yarım saatimi alacak şeyler aksine elim çok hızlıdır herkes de böyle söyler ama gelin görün ki eve gittiğim gibi yatışa geçiyorum
A ha ha Ace reklamında ki Ayşe teyzeye döndümKızı ben dışarıda çalışmıyorum ama ben de senin gibiyim. Dağıtırım dağıtırım en son bir fenalık gelir toptan hallederim
Neyse seniNego a havale ediyorum. O seni harika bir temizlik neferi yapacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?