Eşim Dağınık Olduğumu Söylüyor. Çalışan Kadınlar Nasıl Düzen Sağlıyorsunuz ?

şu çamaşır katlama işi mantıklı geldi bunu bi denicem teşekkürler

Yeni evliyken bende böyleydim çalışmıyordum üstelik hatta eşim demişti birgun bekar evim bile daha duzenliydi diye
Şimdiye gelirsek formülüm asla ertelememek yemek mi yendi hemen bulaşık, çamaşır kurudumu hemen topla katlaa,hergun düzenli ev sil supur biri gelicegi zaman ikj ayagim bi pabuca girerdi şimdiyse tam tersi oldu
Ama yeni beni daha çok sevdim kafam rahat

Şuan çalışmıyorum ama çalıştığım zaman vardiya usuluydu yeri gelir 6 da çıkardım yeri gelir aksam 10 da. Erken çıktığım günler eve gidince önce yemek sonra bi süpürge vileda 2 günde bir yapınca çok fazla toz kir olmuyor. Bel fıtığı bende de var ama ben düzeni seven biriyim o yüzden hastalık bahane etmem. Sadece çok yoğun geçen günlerimde ev işi yapmazdım izin günümde de iş yapmak yerine bol bol dinlenirdim. Şimdi çocuk var evdeyim ama hala düzene devam

o konulara girersek taşlarsınız beni burda
bende normalde demir anemisi var zaten
sürekli düşük modda yani, bi kontrol ettiriyim ama sağolun

Çalışmadığım halde duzeni saglayamiyorum ben cocuktan dolayi.
Ben topladigim saniye tekrar dagitiyor. Esim de durumdan sikayetci ama yapacak bir sey yok yani toplu durmuyor. Cocuktan once de pek duzenli degildim kabul ama bu derece de degildi.
Haftada ya da 2 haftada bir yardimci mi alsaniz?

maşallah hanımlar
isteyince oluyormuş demek gaza geliyorum bende bugün milad olsun benim için inşallah

ah o ceket ya inanın hiç rahatsız etmiyor beni kalsın yani ceket nolcak cumartesi zaten toplanacak.
ne biliyim
Bak cumartesiye kadar beklemek seni daha çok yorar. O gune sadece temızlık kalsın toplama katlama işlerini mutlaka anında yap aslında bunu yapsan işinin daha kolay oldugunu sende farkedeceksin. Eşinde olması gerektıgı gıbı yardımcıymıs ne guzel onuda bıktırma pes ettırme ki hep yardımcı olsun adam. Benim ruh halimi cok etkılıyor ya evın toplulugu hıcte tıtız takıntılı biri degılımdir ustelık

evet bunu ciddi ciddi düşünmeye başladım
çünkü bu süreçte en azından belki alışırım adapte olurum
ama eşim yardımcıya sıcak bakmıyor eve başka kadın girsin istemiyor
hoş bu gidişle bu dağınıklala mecbur isticek

maşallah hanımlar
isteyince oluyormuş demek gaza geliyorum bende bugün milad olsun benim için inşallah
kendimi zorla ite kaka bu hale soktum ben tembeldim ama aşırı rahatsızdım durumdan evi öyle görünce içine fenalık gelirdi yinede el atmazdım temizlik yapınca ferahlardım sıkıntın geçerdi
Galiba anne evindeki rahatlığı arıyoruz yeni evliyken bir süre baktık yapacak kimse yok iş başa dusuyor

Yardimciyi benim esim de istemiyor. Simdilik daginikligi da kabullenmis durumda. Cocuga atiyorum zaten toplasam da dagitiyor diye Ama gercekten de oyle.

sizinki dağınıklıktan çok tembellik gibi geldi bana burada bir çok şey yazılır şunu yap bunu böyle yap onu şöyle yapma diye ama istemedikten sonra nafile

Eksik hissetmeyin kendinizi belli ki bu sizin karakterinizin bir parçası.Anneniz arkanızı toplarmıs ya mesela keske yapmasa idi siz bir sekilde adapte olurdunuz. Ben düzeni severim, titiz de denilebilir ama herkesin hayata bakısı farklı. Eşiniz saygı duymalı. Evlenmeden önce kısa da olsa birlikte kaldınız mı? Ya da konusuldu mu bu konular. O size yardımcı oluyormus sizde biraz değişmeyi deneyin, o da susmayı =) =) Ben sizin yerinizde olsam haftada 1 büyük işler için yardımcı alırım, ütü de dahil tüm gün yani. Sonra da kendime bir düzen oöıstırurum. Herseyi kutulayıp üzerinde ne oldugunu yazıcam brn mesela ekipman aldım bunun için. (yeni ev kuruyorum) temizlikte ve mutfakta beni hızlandıran seylere yöneliyorum. Mesela Bi büyük süpürgeniz varsa bir de iyi Bi tane küçük olsun, kırıntı vs hemen cekebilirsiniz. Zamandan tasarruf etmek önemli. Düzen zamanla sevilen birsey bence. Bir de esyalarınızı kesinlikle azalttın ve iyi kategorize edip ayrıstırın. Ceketler, paltolar ayrı yerde elbiseler ayrı yerde belki renklerine göre ayrım bile olur.

ah o ceket ya inanın hiç rahatsız etmiyor beni kalsın yani ceket nolcak cumartesi zaten toplanacak.
ne biliyim

bekarken odamda tek kişilik bir boş yatak daha vardı
hergun giyindiğimi yatagın üstüne düzenli koyardım ( bak düzenli diyorum çünkü kıyafetlerim benım için kıymetli )
annem kızar misafir gelecek ( sanki benım odamda oturacaklar tövbe yarabbim ) topla şu odanı diye
bende onlar dinleniyorlar hafta gene giyecem ne gerek var içlerinden alır giyerim derdim ,

Evlendikten önce beraber kaldık aslında o zamanlar da söyleniyordu ama ben yine takmıyordum

Sizin düzen konseptiniz hoşuma gitti teşvik edici aslında kolaylıklar diliyorum

İnstagramdaki temizlik ve düzen hesaplarını takip ediyorum onlardan ilham alıyorum

Evlendikten önce beraber kaldık aslında o zamanlar da söyleniyordu ama ben yine takmıyordum

Sizin düzen konseptiniz hoşuma gitti teşvik edici aslında kolaylıklar diliyorum
Rica ederim, ikea, bahaus ve milyoncular bu aralar ugrak yerlerim =) organizerler ve hasır sepetler kurtarıcı oluyor cogu zaman. Bir de bunları raflara yerlestiricem.

canm bende çalışıyorum ama bu bence kendi yapımızla alakalı ben çamaşırları tv karşısnda otururken toplarım hatta ütümü bile öyle yaparım genelde hafta içi çamaşıra haftasonu bigünü temzliğe ayırırım...yemkleride sulu yemk yaptıgım zaman 2-3 sefer yemelk yapıyorum haftaiçini öle geçiştriyorz haftasonu zaten ya dışrda ya pratk şeyler yeniyo...
ama bence sana tavsiyem akşamları hafif olan işlerni yavas yavas yap...haftasonuna temzliğini bırak çpok daha rahat oluyo..hem haftasonu temzlk yaparken çamaşır as et askılık ortada derdn olmuyo şahsen beni o görüntü rahatsız ediyo...

Kızı ben dışarıda çalışmıyorum ama ben de senin gibiyim. Dağıtırım dağıtırım en son bir fenalık gelir toptan hallederim
Neyse seni Nego a havale ediyorum. O seni harika bir temizlik neferi yapacaktır.

A ha ha Ace reklamında ki Ayşe teyzeye döndüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…