Eşim Dağınık Olduğumu Söylüyor. Çalışan Kadınlar Nasıl Düzen Sağlıyorsunuz ?

İnstagramdaki temizlik ve düzen hesaplarını takip ediyorum onlardan ilham alıyorum

Ayy onlar hakkaten şahane nasıl gazlıyo insanları bende bakarım sonra derim ki böyle yeni yapılı evim yok ne kdar uğraşsam da böyle güzel olmaz en iyisi mi boşver

Aslında haklısınız mutfak falan dağılmayınca haftasonu temizlik o kadar kolay oluyo ki gözümde de büyümüyo.
Ha gayret bu akşam başlıcam temizlige

2 yıldır evliyim ilk günden beri çalışıyorum saatlerim 8-5 haftasonlarım tatil eve girince üzerimi değiştirip direkt hepsini sepete atıyorum çıkardığım yerde bırakmıyorum yemek yapmadan çamaşır mak. Çalıştırırım ki yemekle uğraşırken bitsin diye bitince de bekletmeden sererim. Mutfağa 6 girip en gec 7 buçukta hazır etmeye çalışırım bakliyat gibi yemekleri 2 günlük yaparım ki ertesi gün hazır olsun diye bulaşık mak. 2 güne 1 çalışır çamaşır mak haftada 2 kez temizlik cuma akşamları yapıyorum ütü haftada 1.. haftasonum bana kalsın tamamen gezmeye odaklanıyorum çünkü. Çocuk yok olursa ne yaparım bilmiyorum

Maşallah size
Peki dinlendiğinizi hissediyo musunuz
Gününüz yetiyor mu

işte tam da eşimle beni anlatmışınız yalnız bizde dağınık olan eşim, 2 tane de çocuk eşimi de sayarsak al sana 3 çocuk hafta sonu evin dağınıklığını toplamak yarım günümü alıyor, sil süpür çamaşır ütü yemek vallahi pazartesi işyerinde koltuğuma oturunca fark ediyorum ki ağrımayan yerim kalmamış, kız insanın poposu ağrır mı inan ağrıyor. hem işte çalış hem evde çalış öyle zor kiyardımı da yok bir kirli çorabını makineye atmaktan aciz, ama hata onda değil onu öyle tohumluk gibi yetiştirende. artık kavgayı da bıraktım çözüm değil, hafta sonu canım çıkıyorsa hafta içi alışveriş yaparak kendimi ödüllendiriyorum bende tamam kabul ...okunuda çıkartıyorum ama bana acımayan adama acıyacak halim yok

buarada benmde instada var ama burdan hesap adı verilir miki ?

Gelecekteki kızımı görüyorum benim kızım da böyleeee
Alışırsın canım zamanla daha yeni evlisin bi düzen oturtursun

dağınıklık ve temizlik insanın hayat standardını her anlamda etkiliyor.
Çok kaliteli eşyalara, kocaman bir eve sahip olabiliriz, ama 'her yer her yerde' ise o mekandan zevk alabilir mi insan?
Küçük şirin bir evin, sade mütavezi eşyaların vardır, ama camlar tüller pırıl pırıl,, organize düzenli herşey yerli yerinde elini attığında bulabiliyorsun, eşyaların kaybolmuyor, kırılıp zarar görmüyor. Yaşaması ne kadar keyifli değil mi?
bu şeye benziyor, bazı minik sokak arası kafeler olur, şirin ama tertemiz pırıl pırıldır. keyif verir. tekrar tekrar gitmek istersin. o misal.
o yüzden önemli, atalarımız boşuna dememiş 'aslan yattığı yerden belli olur' diye..

Ben söylüyorum çözümünü
En güzeli bir kadın tutacaksın haftada 1 gün gelecek
O gelmeden önce rezil olmamak için zaten toplamak zorunda kalıyorsun
Evin her daim bal dok yala

Mesai saatlerimiz aşağı yukarı aynı.
Benim bir de 3 yaşında aşırı hareketli bir evladım var (Allah bağışlasın)

Ben düzenimi şöyle oturttum.
Akşam 18.30 gibi evde oluyorum girer girmez hemen mutfak dağınıksa toparlarım makinede bulaşık varsa çıkarır kirliler varsa makineye atarım tezgahın üstü temizlenince zaten biraz rahatlatıyor beni.
Sonra hemen yapacağım yemeğin malzemelerini çıkarır 20 dakikada yemeği ocağa koyar arka odalara geçerim. Çocuk odasını,yatak odasını, oturma odasını toplar kapısını kapatırım. Bu arada çamaşır makinesini çalıştırır, süpürgeyi kaptigim gibi mutfağa geri dönerim (bizim hayatımız mutfak ve balkonda geçiyor çünkü) mutfağı süpürür yemeği kontrol ederim sonra yemeği ocaktan alır ve sofrayı kurarım. Ben bunları yaparken eşim cocugumuzla ilgilenir. Yikanmis camasirlari ben de biraz bekletebiliyorum zaman kisitliligindan.
Gece yatmadan enerjim kalırsa ertesi günün yemeğini yapip dolaba atıyorum. Tabi hepsi inanılmaz yoruyor. Eşim cocugumuzla ilgilenmese yetistiremezdim zaten o kesin

Aynı ben
Eşim yardım etmese mahvolmuştum valla
Hafta içi benimde hiçbisey yapasım gelmiyor eve gelip yemekle uğraşmak yetiyor zaten
Bazen gaza gelip koltuklar halılar camlar hepsini aynı gün sildiğimde oluyor sonra 2 gün pertim
Ev işi kadar nankörü yok

kiz bunun adi üsengeclik
aliskanlik yapinca o ceket orada dururken rahat uzanamazsin
yani arada bir salar unsan ama haftanin bes günü salmaz
benim en cok biktigim yer mutfak iki cocugum var sürekli tabak kirletiyorlar, plastikler elde yikiyorum
evde oldugum halde is bitmiyor benim
ama cocuklar cok dagitiyor
sana tavsiyem esyalari azalt, cikardigin kiyafeti sepete at
minimaliz yasamaya calismak benim cok isume yaradi bir de
halim bile yoktur evde, heryer temiz bu sayede, temizlik robotum var bir de sag kolum
sen dagitmamaya calis ama sen de orta yolu bulursun

Her gun 10 dk ayirip evi topluyorum. Ama inanin icimden gelmiyor fakat duzen ve temizligi seviyorim. Hala aman aman duzenli degilim ama temizlige takintiliyim. Her yeri ova silerim ama camasir katlamak dunyanin en zor isidir her gun biraz vakit ayirinca ev yasanabilir oluyor aksi halde multeci kampi gibi her kiyafet herbyerde oluyor.

Erkeklikle kadınınla ne alakası var Allah aşkına?
Güçle ilgisi var, kimin gücü daha çok yetiyorsa işleri o daha fazla üstlenir.
Yani üstlenmeli, bir gün umarım bizim toplumumuz da böyle olur.

Kavga etmeyin, yardımcı bulun.
Haftada yarım gün bile çok düzen sağlar.
Hem temizlik aklınızdan çıkar, hem yardımcı gelmeden evi az çok düzenli tutayım diye uğraşırsınız.
Temizlik yapmanız gereken saatte tatlı tatlı film izlersiniz.

şimdi bence beklentiler önemli

yani evden ne bekliyorsunuz

25 yaşıma kadar annemle yaşadım tek çocuğum nerede ise hiç ev işi yapmadım hatta hiç yemek yapmadım

sonra başka şehire taşındım sevgilimle

haftada 6 gün çalışmaya başladım

sabah 8 de çıktım akşam 9 da geldim vs hatta gece eve iş getirdim

bu süreçte eve geldiğimde yemek uydurabilirsem ne mutlu bana

çamaşırı vs de attım ve astım örneğin lazım olunca da aldım çamaşırlıktan bana da batmaz boş odam vardı zaten

ütüyü mesela giyecek olan sabah yaptı vs

aradan yıllar geçti bu süreçte çocuğum da oldu

sana dünümü yazayım

sabah 7.15 te kalktım

kediyi sevdim mama su koydum tuvaletini temizledim çöpü çıkardım

kendim lavaboya gittim el yüz diş vs

çamaşır makinasına bir makina çamaşır attım geleceğim saate ayarladım ben geldiğimde yeni bitmiş oluyor

mutfağa geçtim eşimle bana ekmek arası kahvaltı hazırladım oğlumun matarasını vs hazırladım

oğlum ve eşimi kaldırdım

giyindik ve evden 07.52 de çıktık

işe gittik çalıştık akşam dönüşte markete uğradık dün ve bugün için yemeklik aldık

oğlumu okuldan alıp eve gittik

dün için çorba ve bir bana yemek yaptım salata malzemelerini yıkadım salatayı eşime yaptırdım

makinadaki çamaşırı kurutucuya atım makineye yeni çamaşır koydum

akşam yemeğini eşim servis etti yedik eşim çay yaptı içtik

akşam yemeği sonrası sofra masada çay bardakları meyve tabakları salonda kaldı

o anda kaldırma gibi bir fikrim hiç olmadı ve olmayacak da yorgunsam masadaki tabak ertesi akşama kadar da bekleyebilir

oğlumla sohbet ettim kitaplarını ödevlerini vs inceledik konuştuk

oyun oynadık

arada ben duş yaptım

bir önceki günden kurutucudan çıkmış ama yerine kalkması gereken iki üç makina çamaşır vardı

onları yerleştirdim vs

bir ara kedi kayboldu dakikalarca onu aradık

oğlum yattı

bulaşık makinasını boşalttım kirlileri yerleştirdim

bu aradaki süreçte de bugün akşam oğlumun antremanı olduğu için yemek pişirecek zaman olmadığı için bugün için ana yemek pişirdim

en son 23.15 te yemekleri dolaba koyup bulaşık makinasını çalıştırıp yattım

sabah 7.15 te tekrar kalktım

yine makinaya çamaşır attım ... aynı döngü

ben evde temizlik yapmıyorum haftada bir yarım gün yardımcım var

evde çocuk ve kedi var ama bana o temizlik yetiyor

iki kişi iken de 15 te bir süpürürdüm o da yeterdi zaten evde geçirilen süre çok azdı

eşim bu olayların hiçbir aşamasına bu neden burada demez derse kaldır cevabını alır o da işine gelmez

eşin de çamaşırdan rahatsız oluyorsa iş bölümü yapın sen yıka as o da katlayıp kaldırsın

örneğin eşim katlayıp kaldırma moduna girmiyor yerini bilemiyormuş vs

alırken biliyor da koyarken bilmiyor yersen :)))

ev işi kadının işidir fikrine sahipse değiştirsin yok sen yapacaksan da karışmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…