- 28 Ocak 2021
- 1.480
- 3.686
- 83
- 37
- Konu Sahibi tomrishatun123
-
Sizde, ailenizde bir acayipsiniz...hadi sizin idrak yeteneğiniz yerinde değil, aileniz nasıl hala evli kalmanıza razı oluyor? Psikolog olmanız konusunda zaten sözün bittiği yerdeyim..Evlenmeden önce konuştuğumuzda çocuk istediğini söylemişti anlaşmıştık. Başımıza ilk zamanlarda ailesinden ötürü kötü şeyler gelince evliliğimiz temelden sarsıldı. (Babası düğünde eşime ters bi bakışımı yakaladığı için, düğün altınları ile araba alalım dediğim için ve sigara içtiğimi eşim ailesine söylediği için 20 günlük evliyken bana küfürler etti evden kovdu ve ailemi arayıp gelin kızınızı alıp siktir olun gidin dedi. Buna rağmen adamın sinirine verdim acele ve yanlış bi hareket yapmak istemedim ailemi de bi şekilde sakinleştirdim. Yine problem devam etti eşimin Babası beni kıyafetimden itip duvara vurdu evi terk edecekken ben ailem uzak şehirde endişelenip polis çağırdı gibi gibi çirkin olaylar yaşandı. Ve atlatamadık. Bazı şeyler düzelmez. Başıma çok şey geldi. Çocuk konusunda herkes çok haklı ne bu aileye ne bu kocaya çocuk yapılmaz. Yazdıkça hatırladım ve haklısınız
Off ne saçma şey yahu.Memleketimin kadını doktor, mühendis, psikolog, öğretmen bilmem ne oluyor ama kafa hala 20.yuzyil kafası...esiniz doktor mu?
bir arkadasim ayni seyleri yasadi kendisi de doktor oldugu halde tusu gecememisti surekli baski yapiyordu atanmasi konusunda calismasi konusunda kiza yapmadigini birakmadi kiz hem bebek hem tusa calisiyordu bana onu hatirlattiniz
aynen oyle bende cok sasirmistim kizi oyle bir sindirmis kendini ezik hissettirmis ki canim benim ya sanki kolay doktor olunuyorOff ne saçma şey yahu.Memleketimin kadını doktor, mühendis, psikolog, öğretmen bilmem ne oluyor ama kafa hala 20.yuzyil kafası...
Bu evliliğe güvenmiyorsa neden halen birlikteyiz bilmiyorum.
Klinik psikologlar değildir heralde ya, terapiye girenlerden yani. Hoş yine de içgörüsü daha yüksek olmalıydı yani insan bu bölümü okuyunca cidden farkındalığı artıyor diğerlerinin ve kendinin davranışlarına.Off ne saçma şey yahu.Memleketimin kadını doktor, mühendis, psikolog, öğretmen bilmem ne oluyor ama kafa hala 20.yuzyil kafası...
Bunlar bana bahane gibi geliyor, evimize giren para ortak değil eşimin parası, ortak olarak görülmedi hiç, düğünde takılan altınlardan bi çeyrek dahi bana geçmedi onun altını onun ihtiyaçları borçları bedelli askerliği ve ailesi için harcandı. Benim ailemin tarafı takılan altınlarla şuan ikimizin kullandığı arabayı aldık. kendimi hep sığıntı gibi hissettim maddiyat konusunda kendi paramı kazanana kadar herhangi bi masraf yaptırmadım kişisel ihtiyaçlarım için, iki üç yeni parça dışında bekarlık kıyafetlerimi giyiyorum bile diyebilirim, arada sırada annem gönderiyordu. Şuan işe girdim ama özel sektör olduğu için eşim işin net değil çocuk doğursan yine işsiz kalırsın devlete atanana kadar çocuk yapmak istemiyorum dedi. İş arkadaşına atanana kadar çocuk yapmayacağım boşanırsak nafaka vermek istemiyorum demiş. Çok zoruma gidiyor. Dün boşanmayı teklif ettim sakince, sinirlendi konuları çarpıttı üstelemedim.
Konu sahibi size benzer sorunu ben yaşadım. Ben boşandım. Öncelikle size şunu diyeyim. Bu kişi sizi sevmiyor. Annesinin direktifleri ile hareket eden biri ile de bir ömür boyu yaşamamalısınız. Ben gebe kaldım. Ama anomali nedeni ile sonlandırıldı. Esim bu durumdan sonra çocuk istemedi. Zaten çocuk seven biri de değildi. Maddi külfet olarak görüyordu. Kendine güvenmediği için benim üzerimden yürüyordu. Aynı sizin eşinizin dediği gibi benim iş hayatımın net olmaması ve çalışmamı öne sürüyordu. Hatta annesi sen calissaydin arabanız da olurdu çocuğunuz da olurdu dedi. Çalışma hayatım sekteye uğrar diye çocuğu sürekli erteliyordu. Her tartışmada çocuk istemediğini de söylüyordu.İşe girince tamam çocuk yapacağız diyordu ben işten çıkınca hemen vazgeçiyordu. Eski eşimin işi iyi idi. Kira gelirimiz de vardı. Buna rağmen benim çalışmam üzerinden çocuk durumunu planlıyordu. Seven insan hesaba kitaba düşmez. Sevdiği kadından çocuğu olsun ister. Üzgünüm sizin eşiniz de sizi sevmiyor. Bu kişiden kurtulmanızı tavsiye ederim. Çünkü tünelin sonunda ışık görünmüyor.1 senelik evliyiz. evliliğin 4. Ayında yanlışlıkla gebe kaldım, aramızda o sıra ailesinden kaynaklı problemler yaşanıyordu. Eşimin annesi de ikide bi aldırın diye eşimi arayıp sıkıştırıyordu. Benim de mücadele etmeye gücüm yoktu hiç çok kırgındım ve ilk bebeğimi aldırdık. Sonraki süreçlerde aramızı düzeltmeye çabaladık dediğim gibi genel olarak ailesinden kaynaklı yaralarımızı tamir etmeye çalıştık. Şimdi aramız daha iyi. Ama eşim çocuk istemiyor artık. Konuşmalarından uzun yıllar istemediğini anlıyorum. Benim işimin düzenimin maddiyatımın net olmayışını öne sürüyor. İş düzeni ve Maddi olarak kendisi çok iyi durumda. Kendimi annelik hakkım elimden alınmış gibi hissediyorum. Bu evliliğe güvenmiyorsa neden halen birlikteyiz bilmiyorum.
Aynı sorunlari yasadim. Boşanin. Bu duruma kesinlikle çözüm üretemezsinizBunlar bana bahane gibi geliyor, evimize giren para ortak değil eşimin parası, ortak olarak görülmedi hiç, düğünde takılan altınlardan bi çeyrek dahi bana geçmedi onun altını onun ihtiyaçları borçları bedelli askerliği ve ailesi için harcandı. Benim ailemin tarafı takılan altınlarla şuan ikimizin kullandığı arabayı aldık. kendimi hep sığıntı gibi hissettim maddiyat konusunda kendi paramı kazanana kadar herhangi bi masraf yaptırmadım kişisel ihtiyaçlarım için, iki üç yeni parça dışında bekarlık kıyafetlerimi giyiyorum bile diyebilirim, arada sırada annem gönderiyordu. Şuan işe girdim ama özel sektör olduğu için eşim işin net değil çocuk doğursan yine işsiz kalırsın devlete atanana kadar çocuk yapmak istemiyorum dedi. İş arkadaşına atanana kadar çocuk yapmayacağım boşanırsak nafaka vermek istemiyorum demiş. Çok zoruma gidiyor. Dün boşanmayı teklif ettim sakince, sinirlendi konuları çarpıttı üstelemedim.
Aynı sorunlari yasadim. Boşanin. Bu duruma kesinlikle çözüm üretemezsiniz
Evet bana herkes yorum yapmıştı. Ama ben boşanma davamı açmıştım. Sonra konuyu açmıştım. Konu sahibi bu adamın elinde heder olur. Yazık olur. Umarım gerçekleri görür.Uyelik iptali yapip gitmis ama umarim yazdiklarinizi disaridan okur. Size bu durumun normal olmadigini soyleyen aile uyeleriniz de vardi yanlis hatirlamiyorsam ama konu sahibinin durumundan sanirim kimse haberdar degil. Keske uyelik iptali yapip gitmeseydi belki burada okuduklari ile olaylari biraz daha farkli degerlendirmeye baslayip dogrulari gorebildi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?