• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bunlar bana bahane gibi geliyor, evimize giren para ortak değil eşimin parası, ortak olarak görülmedi hiç, düğünde takılan altınlardan bi çeyrek dahi bana geçmedi onun altını onun ihtiyaçları borçları bedelli askerliği ve ailesi için harcandı. Benim ailemin tarafı takılan altınlarla şuan ikimizin kullandığı arabayı aldık. kendimi hep sığıntı gibi hissettim maddiyat konusunda kendi paramı kazanana kadar herhangi bi masraf yaptırmadım kişisel ihtiyaçlarım için, iki üç yeni parça dışında bekarlık kıyafetlerimi giyiyorum bile diyebilirim, arada sırada annem gönderiyordu. Şuan işe girdim ama özel sektör olduğu için eşim işin net değil çocuk doğursan yine işsiz kalırsın devlete atanana kadar çocuk yapmak istemiyorum dedi. İş arkadaşına atanana kadar çocuk yapmayacağım boşanırsak nafaka vermek istemiyorum demiş. Çok zoruma gidiyor. Dün boşanmayı teklif ettim sakince, sinirlendi konuları çarpıttı üstelemedim.
Kendinizi sığıntı gibi hissettiğiniz bir eşle neden çocuk yapmak istiyorsunuz?

Okuduğunuzu anlasanız keşke.çocuk istemekte değil sorun, böyle bir kocadan çocuk istemekte.

Ben de zaten böyle bir adamdan çocuk istememesi gerektiğini yazdım konuya yani aynı fikirdeyiz ama siz "sizin gibi enayi birçok kadın" deyince o lafı bana söylüyor gibi olmuşsunuz

Bunlar bana bahane gibi geliyor, evimize giren para ortak değil eşimin parası, ortak olarak görülmedi hiç, düğünde takılan altınlardan bi çeyrek dahi bana geçmedi onun altını onun ihtiyaçları borçları bedelli askerliği ve ailesi için harcandı. Benim ailemin tarafı takılan altınlarla şuan ikimizin kullandığı arabayı aldık. kendimi hep sığıntı gibi hissettim maddiyat konusunda kendi paramı kazanana kadar herhangi bi masraf yaptırmadım kişisel ihtiyaçlarım için, iki üç yeni parça dışında bekarlık kıyafetlerimi giyiyorum bile diyebilirim, arada sırada annem gönderiyordu. Şuan işe girdim ama özel sektör olduğu için eşim işin net değil çocuk doğursan yine işsiz kalırsın devlete atanana kadar çocuk yapmak istemiyorum dedi. İş arkadaşına atanana kadar çocuk yapmayacağım boşanırsak nafaka vermek istemiyorum demiş. Çok zoruma gidiyor. Dün boşanmayı teklif ettim sakince, sinirlendi konuları çarpıttı üstelemedim.
Bu kadar kötü bir aileye, bu kadar kötü bir evliliğe çocuk doğurmayı neden istiyorsun anlamadım.
Baksana insan yerine bile koyulmamışsın, o evde çocuğu sağlıklı bir şekilde nasıl bğyüteceksin.

Evlilik icinde fazlasiyla pasif kalmışsınız. Eger eşlerden birisi calismiyorken evleniliyorsa calisan eş elinden geldigince masraflarini karsilamayi kabul etmis demektir. Issizsiniz ya da isiniz duzgun degil diye bir parca kiyafetten mahrum birakilamazsiniz. Düğün takilarini madem eşiniz ve eşinizin ailesi kullandi neden sizde kalan altinlarla araba aldiniz? Yerinizde olsam o altinlari benim adima saklaması icin anneme yollardim. Arabayi sattirip parayi elden yani banka kanali olmadan altin ya da dovize çevirip annenize yollayin. Bu adamdan cocuk istemeyi birakin Allah askina. Cocuguna bir parca bez bile almayacak bu yuzden sizin memur olmanizi istiyor, cocugun masraflarını karsilamaniz icin. Maddi masrafi gectim cocuk bakmak manevi olarakta insani yoruyor. Bu adam bebege elini bile sürmez. Ayrilin gitsin yahu

çocuk için bile anneden onay alınıyor
anne aldırın o çocuğu diyor
eş çocuk istemiyor
bence sizde düşünmeyin hanımefendi
eğer annelik duygunuz elinizden aldığını düşünüyorsanız da boşanın bu adam böyle gider çünkü.

Evlilik icinde fazlasiyla pasif kalmışsınız. Eger eşlerden birisi calismiyorken evleniliyorsa calisan eş elinden geldigince masraflarini karsilamayi kabul etmis demektir. Issizsiniz ya da isiniz duzgun degil diye bir parca kiyafetten mahrum birakilamazsiniz. Düğün takilarini madem eşiniz ve eşinizin ailesi kullandi neden sizde kalan altinlarla araba aldiniz? Yerinizde olsam o altinlari benim adima saklaması icin anneme yollardim. Arabayi sattirip parayi elden yani banka kanali olmadan altin ya da dovize çevirip annenize yollayin. Bu adamdan cocuk istemeyi birakin Allah askina. Cocuguna bir parca bez bile almayacak bu yuzden sizin memur olmanizi istiyor, cocugun masraflarını karsilamaniz icin. Maddi masrafi gectim cocuk bakmak manevi olarakta insani yoruyor. Bu adam bebege elini bile sürmez. Ayrilin gitsin yahu
Ailesi eşimin taktığı altınları aldığı zaman kendi ailemin taktığı altınları anneme verdim, ev araba alacağım zaman kullanmak üzere saklaması için. Kendi ailemin taktığı altınlar olmasına rağmen bana ve aileme hırsız dediler. Bende hırsız olmadığımı ispatlamak için sanıyorum ki araba alma yoluna gittim. Araç benim üzerime herhangi bi garantisi olmasa da arabanın tüm haklarının benim üzerimde olacağı konusunda anlaştık

Bu adama çocuk yapma motivasyonunuz nedir ? Adam peşin peşin boşanınca nafaka vermek istemiyorum demiş. Yani cocugu da silip atacak resmen. Aile olamamissiniz, sorunlar da çözülmemiş halı altına süpürülmüş ve bu şartlar altında çocuk yapmak mantıklı bir karar değil
Bu adama çocuk yapma motivasyonunuz nedir ? Adam peşin peşin boşanınca nafaka vermek istemiyorum demiş. Yani cocugu da silip atacak resmen. Aile olamamissiniz, sorunlar da çözülmemiş halı altına süpürülmüş ve bu şartlar altında çocuk yapmak mantıklı bir karar değil.
Haklısınız

Ailesi eşimin taktığı altınları aldığı zaman kendi ailemin taktığı altınları anneme verdim, ev araba alacağım zaman kullanmak üzere saklaması için. Kendi ailemin taktığı altınlar olmasına rağmen bana ve aileme hırsız dediler. Bende hırsız olmadığımı ispatlamak için sanıyorum ki araba alma yoluna gittim. Araç benim üzerime herhangi bi garantisi olmasa da arabanın tüm haklarının benim üzerimde olacağı konusunda anlaştık
Siz hirsizsaniz kendileri ne imiş? Esiniz bedelli askerligini odemek, araba sahibi olmak icin evlenmeyi mi beklemis? O kocayla kaynana bende olsaydi burunlarindan getirir, 7 köye rezil ederdim. Bazi insanlar naifligi enayilik olarak algiliyor, ezdikce eziyorlar. Alinacaginizi bildikleri icin cirkeflik yapmislar, altinlari geri almislar. Eger mal ayrimi sozlesmesi yapmadiysaniz bosanma durumunda araba ortak sayilir. Ne yapip edip arabayi satip parayi uçurun.

Ay bak bir de zorla aldirilan bir bebek de var ortada onu yazmayı unutmuşum. Yazık ömrünüzü boşuna heba edeceksiniz. Kendinize yepyeni bir hayat kurabilirsiniz oysa.
Aslında zorla aldırılan değil kısmen, çok kötü bi dönemden geçiyorduk inanın anlatsam zaten niye boşanmadınız diyeceksiniz, kötü bi dönemdi ve o an bu çocuğu doğuracağım kim ne derse desin şeklinde diyemedim. Ortak bi kararla aldırdık diyelim ama yine de o an o aldırmak istemeseydi aldırmazdım. Annesinin ikide bir aldırıp aldırmadığımızı kontrol etmek için araması sinir bozucuydu bende hepsi derin yaralar bıraktı

Siz hirsizsaniz kendileri ne imiş? Esiniz bedelli askerligini odemek, araba sahibi olmak icin evlenmeyi mi beklemis? O kocayla kaynana bende olsaydi burunlarindan getirir, 7 köye rezil ederdim. Bazi insanlar naifligi enayilik olarak algiliyor, ezdikce eziyorlar. Alinacaginizi bildikleri icin cirkeflik yapmislar, altinlari geri almislar. Eger mal ayrimi sozlesmesi yapmadiysaniz bosanma durumunda araba ortak sayilir. Ne yapip edip arabayi satip parayi uçurun.
Dediğinizi ciddi şekilde düşüneceğim teşekkür ediyorum

Aslında zorla aldırılan değil kısmen, çok kötü bi dönemden geçiyorduk inanın anlatsam zaten niye boşanmadınız diyeceksiniz, kötü bi dönemdi ve o an bu çocuğu doğuracağım kim ne derse desin şeklinde diyemedim. Ortak bi kararla aldırdık diyelim ama yine de o an o aldırmak istemeseydi aldırmazdım. Annesinin ikide bir aldırıp aldırmadığımızı kontrol etmek için araması sinir bozucuydu bende hepsi derin yaralar bıraktı
Zorladan kastım saçınızda tutup sürüye sürüye götürmek değil. Manipülasyon ve psikolojik baskı sonucu bu kararı vermişsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun ne diyelim.

Annesinin sözüyle evladına kıyan birisiyle neden hala evlisiniz ? Birde tekrar çocuk diyorsunuz pes. Yapın 3 ay sonra tekrar aranız bozulsun ailesi istemesin falan gene mi kürtaj olacaksınız. Siz ciddi manada sağlıklı düşünemiyorsunuz. Bir psikoloğa falan gidin lütfen
Ciddi manada sağlıklı düşünmediğim konusunda haklı olabilirsiniz bazı zamanlarda insan sağlıklı düşünemiyor bende psikoloğum ve gerçekten ihtiyacım var

Herkes çocuk sahibi olmayı istemek zorunda değil. Keşke evlenmeden konuşsaydınız ama artık yapacak bir şey yok. Sizin annelik hakkınızı elinden aldığını düşünmeyin. İstekleriniz farklıysa boşanıp başka evlilikker gapmanız daha sağlıklı olur.
Evlenmeden önce konuştuğumuzda çocuk istediğini söylemişti anlaşmıştık. Başımıza ilk zamanlarda ailesinden ötürü kötü şeyler gelince evliliğimiz temelden sarsıldı. (Babası düğünde eşime ters bi bakışımı yakaladığı için, düğün altınları ile araba alalım dediğim için ve sigara içtiğimi eşim ailesine söylediği için 20 günlük evliyken bana küfürler etti evden kovdu ve ailemi arayıp gelin kızınızı alıp siktir olun gidin dedi. Buna rağmen adamın sinirine verdim acele ve yanlış bi hareket yapmak istemedim ailemi de bi şekilde sakinleştirdim. Yine problem devam etti eşimin Babası beni kıyafetimden itip duvara vurdu evi terk edecekken ben ailem uzak şehirde endişelenip polis çağırdı gibi gibi çirkin olaylar yaşandı. Ve atlatamadık. Bazı şeyler düzelmez. Başıma çok şey geldi. Çocuk konusunda herkes çok haklı ne bu aileye ne bu kocaya çocuk yapılmaz. Yazdıkça hatırladım ve haklısınız

Back