• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çocuğumu düşünmüyor bencil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Semt değil de sizin aklınızı aile apartmanı kısmı kurcalıyor sanırım.

aksine memlekete gideceği için çok mutlu şu an ve psikolojik rahatsızlığından dolayı çok küçük şeylerde ani patlayabiliyor çok yüksek sesle konuşuyor bense çok sakin biriyim çocuk bile bazen babasına gitmeye çekiniyor bunların hepsi kafamı kurcalıyor çocuğum için kötü bir karar almak sistemiyorum.

Arkadaşlar ben görme engelli bir öğretmenim eşim kolluk kuvvetlerinde çalışıyor. İlk atamam mükemmel bir okula oldu. Eşim doğuda olduğu için yazın tayin isterim geldim. Buraya da alıştım ancak şimdi de memleketiime gidicem diye tutturdu. Kronik bir rahatsızlığı var başlangıç düzeyde ve psikolojik rahatsızlığı da olduğu gibi geri hizmete gecicek yaklaşık 6 ay sonra. Ve direkt memleketi istediğinde gidebiliyor bu şekilde. Orada 3 katlı eltimşn ve kvnin oturduğu ev bir katına da biz oturacakmışız. Ve kendisi işe 300 metre uzaklıkta ve olacak. Benim tabi okulum belli değil neresi olur. Ayrıca yer İzmir Mevlana mahallesi ve kime sorsam romanların olduğu madde satıcılarının olduğu ve kavga gürültünün olduğu bir yer olarak tanımlıyor. Böyle bir ortamda çocuk büyütmek istemiyorum haklı olarak. Eşim de ev var diye ve anneleri orada olduğu için oraya gitmek istiyo. Eşimin maaşı 1500 kadar düşecek. Ve eşimin doğru düzgün hiç birikimi yok. İyi yerler 3 4bin kira istiyo. Orayı kiraya verip bize yardım edeceklerdi sözde 4 senedir kuruş gelmedi kiraya da verilmsi yaklaşık 60 gram altın ve 10 binden fazla para verildi o ev için. Eşim benden habersiz verdi. Bu durumda daha kolay yaşanılabilir Eskişehir ve okulları daha nietelikli bir şehir düşünüyorum ama bunu da kabul etmiyor kira vermemek için. Çok sinirim bozuk kötü bir yer olduğunu söylediğimde çocuk herşeyi görsün ben gördüm hepsini ne oldu diyor Allah aşkına bana bir çıkış yolu gösterin.
Gene para mevzusu ve sizin konunuz.Burda ki konunun detaylarında bile sadece para sizin için önemli,gene gr altın muhabbeti :işsiz:eşiniz gih olacaksa zaten sadece İzmir e gidebilir bu durumda.Sizin talepleriniz öyle keyfinize göre olmuyor o meslekte.Gecen konuda ev yok diye üzülüyordunuz şimdi ev beğenmiyorsunuz.Bence siz esinizden ayrılın daha fazla uzatmadan,zira zaten ayrılacaksınız, çocuğunuzun iyiliği için daha fazla yüz göz olmayın, Zorlamanın anlamı yok yani hayattan beklentileriniz yüzde yüz farklı.

Bu arada 9 yaşına kadar izmir yesilderede oturduk.Izmiri bilen nasil bir yer oldugunu az cok bilir.10 yasindayken babam artik burda durmayalim bizim icin ve Bornovaya tasindik.O da maddi sartlar gelistigi icin.Yani hem esinin maasi dusecek 1500 hem kira vermeyeceksiniz ama muhittrn dolayi begenmiyorsun.Bilemedim.

Arkadaşlar ben görme engelli bir öğretmenim eşim kolluk kuvvetlerinde çalışıyor. İlk atamam mükemmel bir okula oldu. Eşim doğuda olduğu için yazın tayin isterim geldim. Buraya da alıştım ancak şimdi de memleketiime gidicem diye tutturdu. Kronik bir rahatsızlığı var başlangıç düzeyde ve psikolojik rahatsızlığı da olduğu gibi geri hizmete gecicek yaklaşık 6 ay sonra. Ve direkt memleketi istediğinde gidebiliyor bu şekilde. Orada 3 katlı eltimşn ve kvnin oturduğu ev bir katına da biz oturacakmışız. Ve kendisi işe 300 metre uzaklıkta ve olacak. Benim tabi okulum belli değil neresi olur. Ayrıca yer İzmir Mevlana mahallesi ve kime sorsam romanların olduğu madde satıcılarının olduğu ve kavga gürültünün olduğu bir yer olarak tanımlıyor. Böyle bir ortamda çocuk büyütmek istemiyorum haklı olarak. Eşim de ev var diye ve anneleri orada olduğu için oraya gitmek istiyo. Eşimin maaşı 1500 kadar düşecek. Ve eşimin doğru düzgün hiç birikimi yok. İyi yerler 3 4bin kira istiyo. Orayı kiraya verip bize yardım edeceklerdi sözde 4 senedir kuruş gelmedi kiraya da verilmsi yaklaşık 60 gram altın ve 10 binden fazla para verildi o ev için. Eşim benden habersiz verdi. Bu durumda daha kolay yaşanılabilir Eskişehir ve okulları daha nietelikli bir şehir düşünüyorum ama bunu da kabul etmiyor kira vermemek için. Çok sinirim bozuk kötü bir yer olduğunu söylediğimde çocuk herşeyi görsün ben gördüm hepsini ne oldu diyor Allah aşkına bana bir çıkış yolu gösterin.
Ben izmirde yaşıyorum. Eş ailesi ayrı bir dert zaten, mevlana da oturulmaz. Atanmış öğretmensiniz, mevlana da yapamazsınız. Berbat biryer.Ayrıca kendisi kmlerce uzakta olacak, sizin anasının dibine getiriyor. Kim o, direk karar verebiliyor. Birlikte ortak karar alınmalı. Yerinizde olsam inat eder, taşınmazdım.İllaki İzmire gelecekseniz evka3, evka 4,Atatürk Mahallesi, Osmangazi mahallesi daha nezih yerler. Buralarda oturun derim.

eşimin ailesininn bana pek yardım edeceğini sanmıyorum kendi ailem farklı bir şehirde orada da kiralar yüksek ama aişlemin yanındaki okullar ve imkanlar çok iyi çocuk açısından
Branşınızı bilmiyorum ama özellikle lisede öğretmenseniz, izmirde ki 3 4 okul hariç, çogunda öğrenciler çok saygısız.

Branşınızı bilmiyorum ama özellikle lisede öğretmenseniz, izmirde ki 3 4 okul hariç, çogunda öğrenciler çok saygısız.
Evet sadece izmire özel bir durum bu. Özellikle öyle yetiştiriyoruz çocukları lise çağına kadar saygısız olmalarını sağlıyoruz 🙄

@lulutas ile ne kadar ortak noktan var. Birbirinizi yazıp dertleşin arada.

Eşin başında beri, bencil, merhametsiz kaba saba adamın tekiydi. Tayin meselesinde de ortak noktada buluşmaya çalışmaması şaşırtıcı değil. Para, hayatı yaşama konusunda da farklısınız. Birde bunlara eş ailesiyle aynı binada oturma eklenince hayatın iyice renklenecek.

Siz de baya zor insansınız yenı evliyken bıle sureklı ev ev dıye tutturmussunuz esınız rahatsızmıs bu arada aileye yakınlık ıyı olur bu durumlarda aılesıyle dengeyi sağlandıktan sonra nıye olmasın kırada vermıceksınız cocugunaza da bakarlar.
rahatsız diye her dediğini yapmak zorunda mıyım her gün küçük bir şeyden bağırarak konuşmasına göz mü yumacağım çocuğum ne olacak bu ortamda

Lisede çok tanıdıgım var, hem ögrenci hem öğretmen. 3 4 nitelikli okul hariç, liseler berbat.
Hıhı ben de onu diyorum. Biz izmirliler olarak özellikle öyle yetiştiriyoruz lise çağında saygısızlık eğitimleri tamamlanmış oluyor.

Çalışıp para kazandığınız halde sözünüz geçmiyor hala bu adama. Ben de eşimin memleketinde yaşıyorum. Nerede yaşayacağımıza ben karar verdim. Buradaki en nezih semtte yaşıyoruz ve eşim de artık alıştı buradan gitmek istemiyor. Aynı şekilde onun ailesinin de evi vardı ama söz konusu bile etmedi oturmam diye. Hayat kalitesi, çocuğun büyüme şartları çok önemli benim için. İş sizde bitiyor.

40 yıllık izmirliyim mevlana mahallesi neresi bilmiyorum. İki tane biliyorum da biri karşıyakada biri bornovada, ikisi de bahsettiğiniz gibi yerler değil. Hangi ilçede burası?

İzmir çok hızlı bir kentsel dönüşüm (yerinde yenileme) sürecine girdi. Özellikle roman mahalleleri ilk sırada yenileniyor. Dediğim gibi neresi bilmiyorum ama muhtemelen iki sene içinde yenileme sürecine girer bahsettiğiniz özellikte bir yer.

Bunun dışında siz engellisiniz, aile yakınınızda olsa yardım etse daha iyi olmaz mı? Eşinizin maaşı da düşecekmiş, kira vermemek iyi bir fikir gibi.
Burada denilmek istenen kira şu bu değil eş kişisinin ailesiyle birlikte oturmak istememek.He anlayabilirim kendisini bunu sorun ediyor olabilir.Hakkınızda hayırlısı benim verebilecek bir tavsiyem yok.Zira eşiniz kararını vermiş gibi görünüyor.

Çalışıp para kazandığınız halde sözünüz geçmiyor hala bu adama. Ben de eşimin memleketinde yaşıyorum. Nerede yaşayacağımıza ben karar verdim. Buradaki en nezih semtte yaşıyoruz ve eşim de artık alıştı buradan gitmek istemiyor. Aynı şekilde onun ailesinin de evi vardı ama söz konusu bile etmedi oturmam diye. Hayat kalitesi, çocuğun büyüme şartları çok önemli benim için. İş sizde bitiyor.
inat edip kendi ailemin evine mi gideyim ne yapayım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X