• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çocuğumu düşünmüyor bencil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mutemadiyenuzgun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2015
1.808
1.223
133
Arkadaşlar ben görme engelli bir öğretmenim eşim kolluk kuvvetlerinde çalışıyor. İlk atamam mükemmel bir okula oldu. Eşim doğuda olduğu için yazın tayin isterim geldim. Buraya da alıştım ancak şimdi de memleketiime gidicem diye tutturdu. Kronik bir rahatsızlığı var başlangıç düzeyde ve psikolojik rahatsızlığı da olduğu gibi geri hizmete gecicek yaklaşık 6 ay sonra. Ve direkt memleketi istediğinde gidebiliyor bu şekilde. Orada 3 katlı eltimşn ve kvnin oturduğu ev bir katına da biz oturacakmışız. Ve kendisi işe 300 metre uzaklıkta ve olacak. Benim tabi okulum belli değil neresi olur. Ayrıca yer İzmir Mevlana mahallesi ve kime sorsam romanların olduğu madde satıcılarının olduğu ve kavga gürültünün olduğu bir yer olarak tanımlıyor. Böyle bir ortamda çocuk büyütmek istemiyorum haklı olarak. Eşim de ev var diye ve anneleri orada olduğu için oraya gitmek istiyo. Eşimin maaşı 1500 kadar düşecek. Ve eşimin doğru düzgün hiç birikimi yok. İyi yerler 3 4bin kira istiyo. Orayı kiraya verip bize yardım edeceklerdi sözde 4 senedir kuruş gelmedi kiraya da verilmsi yaklaşık 60 gram altın ve 10 binden fazla para verildi o ev için. Eşim benden habersiz verdi. Bu durumda daha kolay yaşanılabilir Eskişehir ve okulları daha nietelikli bir şehir düşünüyorum ama bunu da kabul etmiyor kira vermemek için. Çok sinirim bozuk kötü bir yer olduğunu söylediğimde çocuk herşeyi görsün ben gördüm hepsini ne oldu diyor Allah aşkına bana bir çıkış yolu gösterin.

40 yıllık izmirliyim mevlana mahallesi neresi bilmiyorum. İki tane biliyorum da biri karşıyakada biri bornovada, ikisi de bahsettiğiniz gibi yerler değil. Hangi ilçede burası?

İzmir çok hızlı bir kentsel dönüşüm (yerinde yenileme) sürecine girdi. Özellikle roman mahalleleri ilk sırada yenileniyor. Dediğim gibi neresi bilmiyorum ama muhtemelen iki sene içinde yenileme sürecine girer bahsettiğiniz özellikte bir yer.

Bunun dışında siz engellisiniz, aile yakınınızda olsa yardım etse daha iyi olmaz mı? Eşinizin maaşı da düşecekmiş, kira vermemek iyi bir fikir gibi.

Kaygılarımız anlıyorum fakat eşinizin durumunu üstünkörü anlatmışsınız fakat o da kolay bir süreçten geçmiyor sanırım.Bu konunun tek çözümü konuşmak.Yani biz burada birşey yapamayız siz konuşup çözüm bulacaksiniz

Mahallesi bir yana , es ailesiyle oturmak ailenizin huzurunu da mahvedecek. Boyle bir sey istemeye hicbir erkegin hakki yok. Hem oraya gidince maasi düşecekmiş. Kira ödemeyecek ama yine bir şeyler eksilecek yani. Baska bir yer baksaniz hepiniz icin daha saglikli olur
Anladigim kadarıyla eşi rahatsizligindan dolayi düz memuriyete geçecek, nereye giderse gitsin maaşı düşecek yani.

Mevlana mahallesini doğru sorduğunuza emin misiniz ?
Ki Bornovadaki Mevlana mahallesi çok nezih bir yerdir.

Birde maaşı nasıl 1500e düşecek orayı anlamadım,devlette memur ve asgari ücret 4250 iken !
1500’e düşmeyecek 1500 lira düşecek. 10 bin alıyorsa 8500 alacak yani.

Mahallesi bir yana , es ailesiyle oturmak ailenizin huzurunu da mahvedecek. Boyle bir sey istemeye hicbir erkegin hakki yok. Hem oraya gidince maasi düşecekmiş. Kira ödemeyecek ama yine bir şeyler eksilecek yani. Baska bir yer baksaniz hepiniz icin daha saglikli olur
oraya gittiği için değil gih olacak silahı alınacak o yüzden psikolojik rahatsızlığından dolayı

40 yıllık izmirliyim mevlana mahallesi neresi bilmiyorum. İki tane biliyorum da biri karşıyakada biri bornovada, ikisi de bahsettiğiniz gibi yerler değil. Hangi ilçede burası?

İzmir çok hızlı bir kentsel dönüşüm (yerinde yenileme) sürecine girdi. Özellikle roman mahalleleri ilk sırada yenileniyor. Dediğim gibi neresi bilmiyorum ama muhtemelen iki sene içinde yenileme sürecine girer bahsettiğiniz özellikte bir yer.

Bunun dışında siz engellisiniz, aile yakınınızda olsa yardım etse daha iyi olmaz mı? Eşinizin maaşı da düşecekmiş, kira vermemek iyi bir fikir gibi.
eşimin ailesininn bana pek yardım edeceğini sanmıyorum kendi ailem farklı bir şehirde orada da kiralar yüksek ama aişlemin yanındaki okullar ve imkanlar çok iyi çocuk açısından

Pardon orayı tekrar okuyunca anladım.
Bi de bu mevlana mahallesi şu ege üniversitesinin arkasında kalan mahalle değil mi? Ben mi yanlış biliyorum? Arattım başka mevlana bulamadım.

Konu sahibi eğer bornova mevlana mahallesinden bahsediyorsanız kim demişse gecekondu mahallesi diye halt etmiş. Öğrenci yoğun bir muhit orası.

Kari koca çalışıyorsunuz. Evinize ortalama 15.000 para giriyordur. Kira odemeyim telaşı çok saçma geldi bu yüzden bana.
eşim çok para harcar para idaresini yapamaz 9bin küsür maaştan 500 lşra bile ayırmıyor birikime kira faturalar ve bir taksit ödüyor kalanı bende

eşimin ailesininn bana pek yardım edeceğini sanmıyorum kendi ailem farklı bir şehirde orada da kiralar yüksek ama aişlemin yanındaki okullar ve imkanlar çok iyi çocuk açısından
İzmirde de kötü olacağını sanmıyorum çocuk açısından eğer aynı yerden bahsediyorsak.

Bi de bu mevlana mahallesi şu ege üniversitesinin arkasında kalan mahalle değil mi? Ben mi yanlış biliyorum? Arattım başka mevlana bulamadım.

Konu sahibi eğer bornova mevlana mahallesinden bahsediyorsanız kim demişse gecekondu mahallesi diye halt etmiş. Öğrenci yoğun bir muhit orası.
evet romanlar var ve araç kesiliyor diye duydum okullarını da kötü dedi birkaç kişi

Kaygılarımız anlıyorum fakat eşinizin durumunu üstünkörü anlatmışsınız fakat o da kolay bir süreçten geçmiyor sanırım.Bu konunun tek çözümü konuşmak.Yani biz burada birşey yapamayız siz konuşup çözüm bulacaksiniz
aksine memlekete gideceği için çok mutlu şu an ve psikolojik rahatsızlığından dolayı çok küçük şeylerde ani patlayabiliyor çok yüksek sesle konuşuyor bense çok sakin biriyim çocuk bile bazen babasına gitmeye çekiniyor bunların hepsi kafamı kurcalıyor çocuğum için kötü bir karar almak sistemiyorum.

evet romanlar var ve araç kesiliyor diye duydum okullarını da kötü dedi birkaç kişi
Kim dedi allah aşkına? Geçen aralıkta o civardan ev baktım 1,5 milyonun üzerindeydi evlerin fiyatları, şimdi 3 olmuştur. Gayet güzel, merkezi bir semt.

aksine memlekete gideceği için çok mutlu şu an ve psikolojik rahatsızlığından dolayı çok küçük şeylerde ani patlayabiliyor çok yüksek sesle konuşuyor bense çok sakin biriyim çocuk bile bazen babasına gitmeye çekiniyor bunların hepsi kafamı kurcalıyor çocuğum için kötü bir karar almak sistemiyorum.
Anlamadınız diyorum ki eşiniz zaten rahatsız sorunları var onu böyle değerlendirmemiz gerekiyor.Mesela düzenli doktora gidiyor mu önce bu konuları asın.Once evde bir huzur ortamı sağlayın beraber

bizim oturacağımız evi kendileri yapmış site değil
Tamam o kısmı anladım da muhit kötü bir muhit değil onu anlatmaya çalışıyorum. Öyle yol kesenler, adam dövenler falan yok. Yani ülkenin her yerinde vardır bunlar muhtemelen, orda da o kadar var. Üniversiteye yakın olduğu için öğrencilerin yaşadığı bir semt diye biliyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X