Eşim çalışmıyor :(

arkadaşlar ben forumu uzun süredir takip ediyorum ama ilk defa aktif olarak kullanıyorum.herhangi bi yanlışım olursa lütfen kusura bakmayın..
eşimin ailesine bi kaç ay sonra söyledik.niye en başında söylemediniz diye kızdılar.bana hep niye sen söylemedin deyip durdular.ben olay büyümeden düzelir sandım çünkü.eşime kızdı annesi falan.ama babası her konuda yorumsuzdur.umrunda değil sanırım oğlu çalışıyomu çalışmıyomu.hatta evin hanımı diye eşimle dalga geçmişliği vardır.niye söylemediniz diye kızdılar ama şu anda yaptıkları tek bişey bile yok.ben atandım geldim maaşımı alana kadar 5 kuruş yoktu elimizde.nakliye paramıza kadar babam verdi.kredi kartı verdi elimize ailesi bunları bildiği halde 5 kuruş vermedi.babamdan para almak o kadar zoruma gitti ki kocam yanımdayken.eşimin ailesi uzağı yazdım diye kızdılar.ama 3. tercihide eşim için kaçıramazdım o evde yatarken daha fazla kendimden ödün veremezdim.kayınvalidem çocuk deyip duruyo deli oluyorm.ailesinin durumun ciddiyetinden haberleri yok eşim bahsetmiyor.hoş onlara göre sorun yok zaten.köyde yaşıyorz ben iyi maaş alıyorum birikim bile yapmalıyız bunu düşünüyolar.bu arada eşim 30 ben 25 yaşındayız.

canım eşim ev işlerini yapar ben çalışırken temizlik yemek yapardı bende baştan en azından bunları yapıyor derdim ama şimdi onları yapıyor olmasının bile hiç değeri yok gözümde.hamileliğe gelince eşimin pat diye iş bıraktığı dönemde çocuk niyetindeydik bir süre daha devam ettik ama baktım ki adamda rahatlık var çok istememe rağmen çocuk konusunu kapattım.bebek gördükçe ağlamak geliyo içimden çok severim çünkü.bunu yaşattığı içinde daha çok kzııyorum eşime.abimin kızı var sanki çocuğum gibi sevgimi herşeyimi ona veriyorum..

benimkide şimdi benim ve babamın zoruyla kpss hazırlanıyo sözde ama hiç sanmıyorum olacağını tabi ona maddi manevi sonsuz destek veriyorum.bazen diyorum kendi işini açması için kredimi çeksem belik olur diye ama sonrada neden yapayım bu kadarını diyorum.kendi kendime konuşuyorum deliriyorum sanırım :) babam abime iş açtı abim çalıştırıyo banada demişti sizede açalım diye.ben hep reddettim biz kendi yağımızla kavruluruz.ilerde laf olur eşimin zoruna gitmesin diye.aldığımz para yeter istemem dedim hep.şimdide babam istesem yapar belki ama kesinlikle istemem.onun bunun zoruyla iş sahibi olan adama nasıl güvenirimki nasıl kocam deyip arkamı yaslarım..işimiz zor arkadaşım..ama ben suçu kendimizde buluyorum..çok gayretliyiz çok dayanıklıyız bu kadar olmamalıyız sanırım..Allah yardımcımız olsun..

Benim bir akrabanin kocası tam böyle 5yıl işsiz durmuş bizim saf evi geçindirmis ailelere söylememişler. Adamda tabi maaş kartı da. En son çocuğa Külotlu Çorap alınca kadın, sen nasıl 20 lirayı harcarsin diye kavga patlatmis adam. En son boşandılar kadın şimdi 2. Evini aldı adam hala culSuz

Asıl hatayı onu atandığınız yere götürmekle yapmışsınız. Küçük bir yer, iş yok bahanesine daha rahat sığınır orada. Onu istanbulda bıraksaydınız, tek başına bir ev geçindirme derdine düşseydi, parada göndermeden. Tabi anne babasınında destek olmaması lazım. O zaman bak nasıl çalışıyor ne iş olsa...
Ben çalışmayan kadına bile anlam veremiyorum yahuu...

gelmesini hiç istemedim.çok direttim gelme ayrı kalalım ama istda işin olsun diye.2-3 yıl ayrı kalmayı göze almıştım ama eşime kabul ettiremedim.sadece yanımda olmak istedi çalışmamayı sorun etmedi..ist gidecek sanırım ama nezaman bilmiyorm.zaten istesede ailesinden destek yok.bize dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığındalar..

harçlığını ihtiyaçlarını senmi karşılıyorsun hiç utanmıyor mu?

O zaman evdeki bütün işleri o yapsın hiç bir şeye karışma, her şeye sen yetişmeye çalışma..yemek, temizlik vs.. o yapsın ne olacak erkekler daha kuvvetli. Arkasını toplama eve alışveriş yapma o tip sorumlulukları o alsın.

Bence bi psikoloğa götür.kızma güzellikle anlat böyle olmaz diye.baktın yine de olmuyorsa ÇOCUK DOĞUR DA İŞE YARA DE bakalım ne dicek

iki aydır evdeyim bana bile eşimin tek çalışması zor gelirken, bir adam nasıl karısının çalıştığını ağzına alıp yiyebiliyor anlamıyorum, anlayamıyorum...nasıl içi rahat ediyor garip...

eşim ev işlerini yapılması gereken herşeyi yapar yardımcıdır yani.zaten iş dışında hiç sorunumuz olmadı yıllardır ailesiyle bugün konuştuk.2 gün aramamıştık bugün aradı eşim.niye aramadınız diye neler saydırdı.eşimde biz boşanmayı konuşuyorz siz ne diyosunuz dedi ama annesi noldu napıyosunuz demeyip hala niye aramıyosnz diyo.beni istedi tlfna yapmayın noluyo dicene beni suçladı uzağa gittim diye..eşimi hep küçümsemişim geçici bi işe girmişti sonu olmayan ben o işi beğenmemişim istda kalsaymışız memur olmak için uzağa gitmişim ailemden kopamamışım....eşim yerin dibine geçti kahroldu benim arkamda olmadılar diye.onlara benden çok tavır aldı.bende onlar senin ailen kimse için onlardan vazgeçmiceksin dedim.sen varsın sadece benim için dedi.abim askerden izne gelmişti memlekete gittim apar topar onu bile söyledi kv.ben zamanını bile hatırlamazken o bana onu söylüyo.yaa noluyo niye böle oluyo siz kendinize bakın iyi olun bile demedi...

eşin tabi üstüne titrer her istediğini yapar ev işinde yardımcı olur. evi sen geçindiriyosun da ondan...

bence eşin depresyonda tedavi olmadan verimli olamaz birde bunu dene

İşin çok zor erkeklerde sorumsuzluk ve tembellik hem kadını çok yoruyor hemde psikolojisini çok etkiliyor herkes sorumluluğunu bilecek kadın olsun erkek olsun sorumluluk evlilikte birinci şart

bence eşin depresyonda tedavi olmadan verimli olamaz birde bunu dene

depresyon olabilirmi bilmiyorum.benden çok hobisi var zevk alarak yaptığı.gitar çalar söz yazar senaryo yazar..yani öle boş durup napıcam diye düşünmez.babam depresyon tedavisi görmüştü aralarında çok fark var açıkçası.teşekkürler yorumun için.

Ya çok ciddi bir kavga çıkaracaksın, ailesinin yanına resmen kovacaksın, ne kadar bunaldığını farketmesini sağlayacaksın. Ya da boşayacaksın! Başka türlü bu işin çözüleceği yok, depresyonda falan da değil, besbelli rahata alışmış. Kendini yerden yere de atsa, artık bu durumu kabullenmediğini iyice anlamalı. Yoksa evli kaldığın sürece bu adama bakarsın, benden söylemesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…