Eşim çalışmıyor

sevizmir35

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2025
17
-31
1
24
Evleneli 1.5 sene oldu henüz çoçuğumuz yok tedavi aşamasındayız eşim biz evlenmeden önce kendi işini yapıyordu kardeşi ile birlikte yeni evlendiğimiz bönemde ortalama 1 ay tatil yaptı bu benim için çok güzeldi o dönem sonra işe başladı bi kaç ay çalışıp ufak bi araba kazası yaptı servis işi yapıyordu zaten kendisi işten soğdu gitmek istemedi 6 aydır iişe gitmiyor evimiz kira değil çok şükür kayınvaldemler üst katımda ama onun sürekli evde olması beni çok yoruyor sinir ediyor ne yapacağımı hiç bilemiyorum

Evleneli 1.5 sene oldu henüz çoçuğumuz yok tedavi aşamasındayız eşim biz evlenmeden önce kendi işini yapıyordu kardeşi ile birlikte yeni evlendiğimiz bönemde ortalama 1 ay tatil yaptı bu benim için çok güzeldi o dönem sonra işe başladı bi kaç ay çalışıp ufak bi araba kazası yaptı servis işi yapıyordu zaten kendisi işten soğdu gitmek istemedi 6 aydır iişe gitmiyor evimiz kira değil çok şükür kayınvaldemler üst katımda ama onun sürekli evde olması beni çok yoruyor sinir ediyor ne yapacağımı hiç bilemiyorum
Böyle beş parasız bir aileye çocuk getirmek için kendinizi paralamayın. İkiniz de çalışın. Maddi durumunuz iyi olduğunda çocuk düşünün.

İlk adım çocuk tedavisini ertelemek olmalı. Çalışmayan adam çocuğun sorumluluğunu nasıl alacak, onu da birilerine mı yıkacak. Allah aşkına bı konuşun gitsin düzenli bı iş bulsunda, çocuk sonraki mesele, sağlıkla sihatle vaktinde olur inşallah, acele etmeniz için koşullar hiç uygun değil belli ki...

Böyle beş parasız bir aileye çocuk getirmek için kendinizi paralamayın. İkiniz de çalışın. Maddi durumunuz iyi olduğunda çocuk düşünün.
Çok şükür gelirimiz var servis arabası eşime ait kardeşi ve kayınbabam çalıştırıyor tek sorun kendisinin çalışmaması

Yani daha işi gücü olmayan 6 aydır öyle çuval gibi yatan adamla niye zorla çocuk olsun diye uğraşıyorsunuz

Çocuğa kim bakacak, kayınaile mi? Karı koca çalışmayıp napıyorsunuz bütün gün evde? Maaş yok, gelir yok, birikim yok ama koşa koşa tedaviyle çocuk yapın. Bebeğin harcamaları için sokakta dilenecek misiniz, bez parası mama parası doktor parası mı toplayacaksınız? Hanımefendi kayınaile üst katta olmasa karnınız doymayacak. Çocuğu neyle nasıl besleyeceksiniz? Kocanız, yok bundan sonra çalışmam, ailemin evinde oturur onların verdiğini yerim içerim diyorsa susup kabullenecek misiniz, boşanmayı düşünür müsünüz?

Gelirin olmasi kocanin sorumsuz oldugu gerçeğini değiştirmez ama burda önemli mevzu adamın is bulamaması falan değil. Çalışmak istememesi
Çok şükür gelirimiz var servis arabası eşime ait kardeşi ve kayınbabam çalıştırıyor tek sorun kendisinin çalışmaması

Bence çocuk işini biraz erteleyin.Hamile kalırsanız eliniz kolunuz iyixe bağlanır.cocugunuzun mama parasını bez parasını kayın validenizden mi isteyeceksiniz.Diyelim ki verdi hep onlara muhtaç kalacaksınız.Tek tavsiyem kendiniz garanti altınana almadan çocuk yapmayin.Bu arada o çalışmıyorsa siz çalışın ki kimseye muhtaç olmak durumunda kalmayin

İlk adım çocuk tedavisini ertelemek olmalı. Çalışmayan adam çocuğun sorumluluğunu nasıl alacak, onu da birilerine mı yıkacak. Allah aşkına bı konuşun gitsin düzenli bı iş bulsunda, çocuk sonraki mesele, sağlıkla sihatle vaktinde olur inşallah, acele etmeniz için koşullar hiç uygun değil belli ki...
Benim çalışmamı asla istemiyor ki evlenmeden önce çalışıyordum hatta 16 yaşında başladım ben çalışma hayatına işte erken hayata atılmanın cezası şuan dank etti nişanlıyken çalışmanı istemiyorum dediğinde çok hoşuma gitmişti yıllardır sabah 5 de işe gitme derdim bitiyor diye ama şimdi o günlerimi özlüyorum 😢

Benim çalışmamı asla istemiyor ki evlenmeden önce çalışıyordum hatta 16 yaşında başladım ben çalışma hayatına işte erken hayata atılmanın cezası şuan dank etti nişanlıyken çalışmanı istemiyorum dediğinde çok hoşuma gitmişti yıllardır sabah 5 de işe gitme derdim bitiyor diye ama şimdi o günlerimi özlüyorum 😢
Size inanamıyorum.. bu yüzden işinizi mi bıraktınız?

Ben aileyle iş yapılmasına karşıyım ama sen böyle yazdığına göre "ee tamam şükret o zaman. " diyebilirim. Sonuçta bir geliriniz varmış. Kocan muhtemelen o gelire güvendiği için çalışmıyordur, kendince haklı olabilir. Oradan gelen gelir hele de asgari ücretten fazlaysa adam neden çalışsın ki? Türkiye'de çalışma koşulları çok ağır, çekilecek şey değil.

Onu evde öyle boş boş görmek canını sıkıyorsa karı koca evden bir şeyler satın. Veya sen işe gir çalış, böylece tüm gün kocanı görmemiş olursun.

Kendine yazık etmişsin.

Peki gelirinizi nasıl karışlıyorsunuz

Yüzüne vurmanın zamanı gelmiş demek ki artık, Servis eşinizinse ne olmuş çalıştıran başkası, kaç gün daha sizin şoförlüğünüzu yapacaklar, kaç gün daha başkasına kambur olacaksınız ki, benim eşimin kardeşi böyle yan gel yat yapsa eşim onun işini götürse cildiririm, ağzıma geleni de sayarım. Millet enayi de eşiniz mı akıllı. Ne güzel dünya ekmek elden su gölden. Çocuğunuza onlar bakar artık. Bu adamda bu rahatlık varken.

Gelirin olmasi kocanin sorumsuz oldugu gerçeğini değiştirmez ama burda önemli mevzu adamın is bulamaması falan değil. Çalışmak istememesi
Evet kesinlikle öyle konusunu açtığıman sinirleniyor neye ihtiyacın var karşılanmıyor mu diyor araba onun olduğu için rahat davranıyor evde kira değil ya keyfi yerinde ama ben onu sürekli evde görmekten sıkıldım dişarıda çıkmaz asla bilgisayar ve telefon sabaha kadar oturup akşama kadar yatar

Back
X