- 5 Ekim 2017
- 4.793
- 2.999
- 41
- Konu Sahibi Sahika Kocarslanli
değilMaddi zorluktan bahsediyorum. Gayet açık değil mi?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
değilMaddi zorluktan bahsediyorum. Gayet açık değil mi?
IQ düşüklüğü görünce kaçma gibi bir huyum var. Size de bunu yapmak durumundayım iyi günler.
:)IQ düşüklüğü görünce kaçma gibi bir huyum var. Size de bunu yapmak durumundayım iyi günler.
Bulamıyorum dememiş ki çalışmama bahanelerini sıralamış, iş bulamayana kim.ne diyebilir ?Kreşe gider çalıştığı şu an.
Evden çalışması daha doğru olur.
Siz böyle ballandıra ballandıra anlatmışsınız da iş bulmak da öyle kolay değil.
Hele dw belli bir yaştan sonra.
Eğitimli yüksek lisans yapmış kaç bin kişi var şu an işsiz.
ben çalışan biriyim, kendimi bildim bileli de çalışıyorum; üniversite yılları da dahil ve çocuğumun geleceği için çalışıyorum mantığını zerre anlamıyorum. asgari ücretle çalışacak bir kadın hangi geleceğe çalışacak? kadın sigortası için işe gidip gelecek. çocuk kreşte, ev ve işi aynı anda yürütmeye çalışacak. yıpranacak, sonuç? ne çocuğuna kendi bakabildi, ne de çalıştığı bir işe yaradı. bu sosyal baskıdan çok sıkıldım ben. hele hele bebeğini 3 aylık, 5 aylık bırakıp işe dönüp "e biz de döndük" diyenleri asla anlamıyorum. e normali bu mu? öyle mi olmalı? bu savunulacak bir durum mu? zorunluluk yoksa 2 yaş da küçük kreş için. 2 yaşında bir bebeğin kreşe gitmesini normalleştiren bu kapitalist sistemden nefret ediyorum. etimle, kemiğimle kadınları ve çocukları maddi, manevi sömüren bu sistemden nefret ediyorum ben.
Çalışmak istemiyorsa kime ne ya.Bulamıyorum dememiş ki çalışmama bahanelerini sıralamış, iş bulamayana kim.ne diyebilir ?
Koca ve ailesi de artik çalış çalış diyor sorun orada zaten.baba evinde olsan ana, baba diyor.yani artık hayatımızdaki herkes böyle diyor zaten.Çalışmak istemiyorsa kime ne ya.
Kocası rahatsızsa onu ilgilendirir bir tek.
Burda çalışmayan kadınlara çalış çalış size ne oluyor yani .
Maalesef kadınların çoğunda böyle bir saplantı var. Kadın kadını zorluyor. Bir kadın çalışmak zorunda değil. Önceliği evi ve çocuğudur. Çocuğu yoksa zaten çalışmak isterse de çalışır.Çalışmak istemiyorsa kime ne ya.
Kocası rahatsızsa onu ilgilendirir bir tek.
Burda çalışmayan kadınlara çalış çalış size ne oluyor yani .
Ferhan devletin verdiği doğum izni çok çok az. Çocuk daha birkaç aylıkken işe dönmek zorunda kalıyor insanlar. Ücretsiz iznimi de kullanıp son dk işe dönmekten vazgeçmiştim; hayatımın en doğru kararıydı diyebilirim. En yanlış kararı ise oğlum 1.5 yaşındayken işe dönerek verdim. Çocuk anne şefkatinden mahrum kaldı. Kaliteli zaman çocuk büyüdükçe anlam ifade etmeye başlıyor. 2 yaş bebesi anne sıcaklığı ister, hiç birşey olmasa bile annesini yanında ister. Şartlar çok zorlayıcı değilse anneler gayette çalışmama hakkına sahiptir. Kocanın sorumluluğu da evi geçindirmektir.Valla katılmıyorum ben.evlilik buluşmalarında maaş sormak tam bir rezillik.ama çalışan biri istenebilir. Bazı insanlar çalişmayı sadece para açısından düşünmeyebiliyor.bir hayat görüşü, yaşam stili olarak isteyebilir.çalışmıyorken de okula gidiliyor, kursa falan gidiliyor.boş durmanın insan doğasına uygun olduğunu düşünmüyorum ben.bence siz babanızdan kalan travmalarınızin etkisi olduğu için eşiniz ister çalış ister çalışma dediğinde kendinizi değerli hissetmişsiniz.biri bana ister çalış ister çalışma dese tam tersi hoşuma gitmez mesela.vizyonunun bana uygun bir erkek olmadığını düşünürüm.ilişkimi gözden geçiririm.bu işler biraz bakış açısı.ama dediğim gibi yüksek maaş peşinde koşmak da terbiyesizlik.
Bu arada çocuk çok küçükken eyvallah da sırf çocuk doğurduğu için çalışmama hakkı olması gerektiğini düşünmüyorum.zamanında gerekli izinler veriliyor zaten.
Benim tuzum kuru zaten hanım efendi, çok şükür basaranlardan birisiyim.E tamam sana başarılar iş hayatında.
Ne kızıyorsun
Öncelikle eşinizin üslubu çok çok ama çok çirkin buna karşılık sizin de uslubunuz madem çalışmak zorundayım sana ne ihtiyacım var düşüncesi hoş değil.Merhaba, 2 yaşında çocuğum var. Bulunduğumuz yerde bakacak kimsem yok. Kreşlere güvenemiyorum. Ayrıca çocuk derdini anlatabilene kadar istemiyorum, neler duyuyoruz. Allah tüm yavruları korusun. Eşimin kazancı artmasa da zaman zaman zorlansak da yetiyor aslında. Ama kendisi daha rahat etmek istediğini söylüyor. Her şey pahalandı malum. Ama sigarasından vazgeçmez. Babası gerektiğinde destek olur sağolsun. Benim mesleğim var, ama çok da alakalı işler yapmadım. Evlendiğimizde çalışıyordum, sonra ara verdim dil öğrendim, sınavlara girdim vs. Tam istediğim gibi bir işe girmiştim covid çıktı. Şimdi evden yapabileceğim işler bakmaya çalışıyorum. Eşim çok baskı yapıyor. Sürekli tarihler veriyor kendi çapında. Bi işe girmezsen çık git al çocuğu da git diyor. Çok soğutuyor kendinden de çalışmak fikrinden de. Kendini benimle bir tutuyor. Biraz sen çalış ben oturayım diyip gülüyor. Galiba en sonunda kalkıp gidicem, madem çalışmak zorundayım sana ne ihtiyacım var diyerek. İnanın ben kariyer insanıydım, ama çalışma şartları gerçekten hiç insancıl değil. Çalışırken de tüm param yola yemeğe kıyafete gidiyordu.
Ben çalışıyorum da çalışmak istemeyen kadınlarda olabilir.Benim tuzum kuru zaten hanım efendi, çok şükür basaranlardan birisiyim.
Gözü açılmamış 10 sene sonra ağlayacak insanlara da kendimce gelecekten mesaj vermeye bir sarsmaya çalışıyorum ancak görüyorum ki kafa yapımız farklı.
O nedenle sizlere başarılar asıl.
Bazıları sırf maaşı için tercih edildiğini çok iyi bildiği için bu öfke normal.Maalesef kadınların çoğunda böyle bir saplantı var. Kadın kadını zorluyor. Bir kadın çalışmak zorunda değil. Önceliği evi ve çocuğudur. Çocuğu yoksa zaten çalışmak isterse de çalışır.
Bir erkek karısını çalışmaya zorluyorsa sorun var demektir. Kimse bana ekonomi şöyle böyle demesin. Eskinin şartları da zordu şimdi de zor. Hele ki çocuklu kadına bu baskıyı yapmak zalimliktir nokta.
Neyseki kimse sizin düşünce yapınıza uyarak yaşamıyor sizin düşünce yapınız sizi bağlar ben özgür bir bireyim evlilik şartlarım da bu evlenmeden önce de evlilikten sonra da kimse bana ne yapıp yapmayacağımı söyleyemez bu düşünce yapısında olan bir adamla da evlenmedim kimsenin ne yapıp yapmayacağına sizin düşünce şeklinizle karar verilmiyor benim neye hakkım olduğuna siz karar veremezsiniz ve sizin düşünce şekliniz de bana göre doğru değil siz ev hanımlığı yapmış birisiniz ben hiç ev hanımı olmadım istersem de olurum çocuğumla ilgilenmek isterim eşimin maddi durumu da gayet buna uygun ve bana çalış diye diretmiyor ne istersem onu yapabileceğimi söylüyor evet bu saygı duymaktır ve değer vermektir böyle bir adam olduğu için onunla evlendim zaten sizin eşiniz sizi çalışmadığınız için değerli bulmuyorsa ve buna mecbur olduğunuza inandıysanız da o sizin probleminizValla katılmıyorum ben.evlilik buluşmalarında maaş sormak tam bir rezillik.ama çalışan biri istenebilir. Bazı insanlar çalişmayı sadece para açısından düşünmeyebiliyor.bir hayat görüşü, yaşam stili olarak isteyebilir.çalışmıyorken de okula gidiliyor, kursa falan gidiliyor.boş durmanın insan doğasına uygun olduğunu düşünmüyorum ben.bence siz babanızdan kalan travmalarınızin etkisi olduğu için eşiniz ister çalış ister çalışma dediğinde kendinizi değerli hissetmişsiniz.biri bana ister çalış ister çalışma dese tam tersi hoşuma gitmez mesela.vizyonunun bana uygun bir erkek olmadığını düşünürüm.ilişkimi gözden geçiririm.bu işler biraz bakış açısı.ama dediğim gibi yüksek maaş peşinde koşmak da terbiyesizlik.
Bu arada çocuk çok küçükken eyvallah da sırf çocuk doğurduğu için çalışmama hakkı olması gerektiğini düşünmüyorum.zamanında gerekli izinler veriliyor zaten.
Evde çalışma bölümü yapamamak özel hayat tasarrufuna giriyor çünkü.insanlar sizin evi içi sorunlarınızı gözetmek zorunda değil.öyleyse alacaksin adamı karşına baba baba konuşacaksın yaptıracaksın.yaptıramıyorsan da çözüm o kocadan ayrılmaktır, ya da karar verip yemek ve temizlik şirketleriyle anlaşmaktır. sinek kadar kocam olsun basımda dursun deyip tüm eğitimini, kariyerini çöpe atmak değil.Aklı sıra da çalışmayan kadınları aşağılıyorlar.
Kadının çalışması kendi ayakları üzerinde durması çok önemli evet de.
Yani bakıyoruz kadın köle gibi hem evde çalış hem para getir eve hala doğru düzgün muamele görmüyor.
Benim ekonomik özgürlüğüm var diye kendini teselli ediyor sonra
Nerede özgürlük.
Çalış diyebilirsin hemcinsine ama geçen bir konu vardı kadına evde yatmışsun adam haklı diyen bir sürü yorum oldu dikkatimi çekti.
Kimeee neee
Merhaba, 2 yaşında çocuğum var. Bulunduğumuz yerde bakacak kimsem yok. Kreşlere güvenemiyorum. Ayrıca çocuk derdini anlatabilene kadar istemiyorum, neler duyuyoruz. Allah tüm yavruları korusun. Eşimin kazancı artmasa da zaman zaman zorlansak da yetiyor aslında. Ama kendisi daha rahat etmek istediğini söylüyor. Her şey pahalandı malum. Ama sigarasından vazgeçmez. Babası gerektiğinde destek olur sağolsun. Benim mesleğim var, ama çok da alakalı işler yapmadım. Evlendiğimizde çalışıyordum, sonra ara verdim dil öğrendim, sınavlara girdim vs. Tam istediğim gibi bir işe girmiştim covid çıktı. Şimdi evden yapabileceğim işler bakmaya çalışıyorum. Eşim çok baskı yapıyor. Sürekli tarihler veriyor kendi çapında. Bi işe girmezsen çık git al çocuğu da git diyor. Çok soğutuyor kendinden de çalışmak fikrinden de. Kendini benimle bir tutuyor. Biraz sen çalış ben oturayım diyip gülüyor. Galiba en sonunda kalkıp gidicem, madem çalışmak zorundayım sana ne ihtiyacım var diyerek. İnanın ben kariyer insanıydım, ama çalışma şartları gerçekten hiç insancıl değil. Çalışırken de tüm param yola yemeğe kıyafete gidiyordu.
Ahhh anlatabilsek. Bunu söyleyince suçlu biziz. Çocuk bizim kardeşim. Ben büyütmek istersem ben büyütürüm. Bakıcıya vermek zorunda değilim. Vermek isteyen versin. Biz de çalışıyoruz çocuğumuz da var diyenler o sizin tercihiniz. Bir kadın çocuğunu büyütmeye yönelebilir. Kimse bunu eleştiremez. Maaş için benle birlikte olan adam da benden uzak dursun. Zaten ben de maaşı yüksek olsun şusu olsun busu olsun diyen bir kadınsam da erkek de böyle bir kadından uzak dursun. Evlilik şirket ortaklığı değildir.Bazıları sırf maaşı için tercih edildiğini çok iyi bildiği için bu öfke normal.
Ben hayatım boyunca çalıştım ama beni maaşım için tercih eden adama gram saygım olmaz çocuğum olursa kendim yetiştirmek isterim.
Kime ne
ataerkillik kadının çalışmaması değil, erkeğin kadını sömürmesidir. erkek kadını çalışırken de sömürebilir. bu tamamen zihniyet meselesi yani. siz çalışan kadınların ataerkil zihniyete maruz kalmadığını zannediyorsanız çoook yanılıyorsunuz.Evde çalışma bölümü yapamamak özel hayat tasarrufuna giriyor çünkü.insanlar sizin evi içi sorunlarınızı gözetmek zorunda değil.öyleyse alacaksin adamı karşına baba baba konuşacaksın yaptıracaksın.yaptıramıyorsan da çözüm o kocadan ayrılmaktır, ya da karar verip yemek ve temizlik şirketleriyle anlaşmaktır. sinek kadar kocam olsun basımda dursun deyip tüm eğitimini, kariyerini çöpe atmak değil.
Hem bu şekilde çalışmayarak ataerkilliğe hizmet etmek, hem de ataerkillikten şikayet etmek de fena çelişki doğrusu.zaten çalışmama hâla yaygın olduğu için ataerkiliz.bizin ne dediğimiz önemli mi allah aşkına.devlet size aman bu kadar seme kocana yemek yapmışsın diye maaş bağlamayacak.iş başvurusunda bravo 3 çocuk büyütmüşsün demeyecekler.