- 8 Mart 2019
- 6.971
- 32.786
- 548
- 39
Tamam siz çalışır kocaniza bakarsınız ama tüm dünyada kabul gören sistemde erkekler çalışıyor, kadınlar daha çok evi idare eden taraf. Amerika'da da durum, güney Afrika'dada. Bahsettiğim iki ülkede dahil bir çok ülkede bizzat gördüğüm bu.erkeği çalışma zorunluluğu nereden geliyor? kadın isterse çalışır zorunluluğu yok diye kim öğretti size? böyle saçma kalıplarla tabii evliliklerinizde sorunlar yaşarsınız...
Aklıma rahmetli Kemal Sunal 'ın şen dul şaban filmi geldi karı koca yer değiştirmişti eline yüzüne bulastirmisti bende size katılıyorum hiç cevremde görmedim bir kadının yaptığı ev işini çocuk bakımını bir erkeğin tümüyle yaptığını yapamaz çünkü eşimle dönüşümlü çalışıyoruz o benden daha fazla evde duruyor onda bile evi süpürmeyi işten sayıyor yada bulaşıkları makineye dizmeyi koskoca ev bu iki işle dönüyor sanki ama yok yapamıyorlarErkeklerin bana göre böyle bir hakları yok çünkü bir kadin çalışarak eve erkek kadar maddi destek saglayabilir ama bir erkek çalışmayan bir kadının yaptığı gibi evi çekip çeviremez, çocuklarla ilginemez. Bunların hiçbirini bir kadın kadar dört dörtlük yapamaz. Bunları bir kadının yaptığı gibi yapabilecek bir erkek birey olduğunu düşünmüyorum. Varsa esiyle rolleri değişip böyle bır yaşam sürebilir o zaman çalışmak istememeye hakkı olur. Ancak ne çevremde ne de toplumda böyle bir örnek ne gördüm ne duydum. Bütün bunlardan uzak olup da kadının çalışmıyorum demeye hakkı varsa erkeğin de vardır denilemez. Bunları ben senin kadar yaparım sen de eve ekmek getir diyen bey varsa buyursun çalışmasın :d
Erkek o erkekİyi ki bu yorumu yazdın senin ne tarz biri olduğunu anladımkonuşmaya değmez.
Tabi tabi o da var "desinler uğruna " yapılmayacak şey yok bizim ülkedeson madde instagramda ele güne mutluluk pozları vermeyi seviyor da olabilir.
Yemek konusunda usta bir sürü erkek var. Hatta bakarsanız en ünlüleri genelde erkek şeflerin. demek ki yemek konusunda iyiler. Onun dışında zaten temizlik yapan bir sürü çalışan var. Hatta ev temizliğine gidenler var. Bizim evi ilk tasindigimizda apartman görevlisi ve eşi beraber temizledi 7 saatte. Video falan çekmiş nasıl yaptıklarını görelim diye gayet de yapıyor. Ya da aynı apartman görevlisi apartmanı baştan sona temizliyor. Asansörün aynası hep pırıl pırıl. Bahçe de öyle. Yani her şeyi yapabiliyorlar. Yeteneksiz mı bu adamlar. neyi yapamazlar mesela evin eksiğini mı takip edemezler. Banyoyu temiz görmese bile temizlenmesi lazım diye akıl mı edemezler. Bu erkekler asıl o kadar akıllı ki beceremem, aklıma gelmez, seninki kadar iyi olmaz vs diyerek yığılıyor kadınların üzerine. Olay o yani...Erkeklerin bana göre böyle bir hakları yok çünkü bir kadin çalışarak eve erkek kadar maddi destek saglayabilir ama bir erkek çalışmayan bir kadının yaptığı gibi evi çekip çeviremez, çocuklarla ilginemez. Bunların hiçbirini bir kadın kadar dört dörtlük yapamaz. Bunları bir kadının yaptığı gibi yapabilecek bir erkek birey olduğunu düşünmüyorum. Varsa esiyle rolleri değişip böyle bır yaşam sürebilir o zaman çalışmak istememeye hakkı olur. Ancak ne çevremde ne de toplumda böyle bir örnek ne gördüm ne duydum. Bütün bunlardan uzak olup da kadının çalışmıyorum demeye hakkı varsa erkeğin de vardır denilemez. Bunları ben senin kadar yaparım sen de eve ekmek getir diyen bey varsa buyursun çalışmasın :d
Çalışmayı sevmeyen adamdan iki yıllık evlilikte tedaviyle çocuk sahibi olan kafa biz ne desek yola gelmez zaten. Buradaki tepkileri görünce de haliyle kaçtıKonu sahibi ortaya bomba konuyu atip gitti. Birde tedavi görerek hamile kaldigini gördüm simdi. Bazi seyleri anlamak o kadar zor ki
Ben hep anne olmak istedim sorunlar biter sandım hic pişman değilim emin olun yemiyorum yediriyor
Böyle evliliklerde zaten sıkıntı tek taraflı olmuyor.. konu sahibi aklı selim davransa bu duruma getirmezdi kendini.adam bakacak aileyi bulmuş çalışmıyor. her şarta kabul edecek hatunu da bulmuş bebek yapacak. şuan en rahatı koca vallaKonu sahibi ortaya bomba konuyu atip gitti. Birde tedavi görerek hamile kaldigini gördüm simdi. Bazi seyleri anlamak o kadar zor ki
Allah aşkına hep derim paranız yoksa evlenmeyin paranız yoksa çocul yapıp üremeyin diye gerçekten şaka gibi 2yıldır aklın nerdeydi neye güvenip çocuk yaptın ?Merhabalar ben 2 yıllık evliyim 4 aylik bebeğim var eşim 2 yıllık evlilik hayqtimiz boyunca toplasanız 4 ay çalıştı.Yuvami dağıtmak istemiyorum fakat dayanacak gücüm kalmadı.Onu sabah işe kaldırdım diye bir kaç defa bana tokat tarzi vurmaya başladı.Bu zamana kadar hiç vurmasti.Aslinda çevre tarafından cok sevilen biri tek sorunumuz çalışmayı sevmemesi bana yardımcı olur musunuz lütfen COK YORULDUM.
Ikisi birden calismiyor. Tüm sıkıntı orda zaten. Yoksa gecimi kari koca kendi aralarinda nasil konussa öyle halledilir. Yurtdisinda kadinlar zaten dogum izinine gidene kadar calisir. Hamilelik hastalik degil sonucta. Bir rahatsizlik durumunda veya koruma amacli ayrilmak zorunda kalabilir o ayri.Yahu banane erkeklerden yerin dibine geçsinler ben bir çifte standartı söylüyorum hemen de erkek bellemişsiniz sanki dün girdik bu foruma. erkekleri kollamak benim işim değil sağolsunlar yeri geldi mi birbirlerini gayet iyi kolluyorlar ben basit bir gerçeği dile getiriyorum. kadın çalışmak istemiyorsa erkek de isteyebilir diyorum.
hamilelik gibi durumlarda yurtdışında çalışan çok gördüm onların ki can değil mi?
izin vs konularında gerideyiz halen ama ileride daha iyi olacağına eminim ne yazık ki işimden atılırım korkusuyla uzun süre hamileliğini gizleyen kişiler gördüm. çok üzücü.
konu sahibinin kocası da ev işi yapmaya alışacak eminim ama biraz ortalığı b.k götürmesi lazım
ee bebeğini kocasına bırakıp çalışan kadınlar yok mu?
boşanmak da bir çözümdür ayrıca ama erkek çalışmıyor diye değil erkek ev işi yapmıyor diye.
Yataktan kalkıp karısına işe gitmek istemeyip bir kaç tokat atan adam sizce evde çalışırmiYahu banane erkeklerden yerin dibine geçsinler ben bir çifte standartı söylüyorum hemen de erkek bellemişsiniz sanki dün girdik bu foruma. erkekleri kollamak benim işim değil sağolsunlar yeri geldi mi birbirlerini gayet iyi kolluyorlar ben basit bir gerçeği dile getiriyorum. kadın çalışmak istemiyorsa erkek de isteyebilir diyorum.
hamilelik gibi durumlarda yurtdışında çalışan çok gördüm onların ki can değil mi?
izin vs konularında gerideyiz halen ama ileride daha iyi olacağına eminim ne yazık ki işimden atılırım korkusuyla uzun süre hamileliğini gizleyen kişiler gördüm. çok üzücü.
konu sahibinin kocası da ev işi yapmaya alışacak eminim ama biraz ortalığı b.k götürmesi lazım
Evladınıza bi sormak lazım? O ne kadar memnun kalacak bu anne babadan. İşte örnek. Kadın ve erkeğin bencilliğinin bedelini çocuklar ödüyor. Bugün önünden geçtiğim parkta çingene çocukları eski ama çok eski kıyafetlerle parktaki iyi durumda olan çocuklara bakıp iç çekiyordu. O bakışlardaki hüznü görmek yeter. O çocuk büyüdüğünde kim ne alacak acaba ona?Ben evladım için hiç pişman değilim ama boşanmaya düşünmüyor degilim
Ciddi miErkek o erkek
Değilim diyor ama yorumlar da ortada. Adamı bulsa alnından öpecekCiddi mi
Ondan canhıraş bu savunmayı yapıyor demek
Yoo isterse çalışmasın erkek de. Herkes kendi hayatından sorumlu neticede. Aile kurmadan önce açık açık konuşulsun yeter.erkeği çalışma zorunluluğu nereden geliyor? kadın isterse çalışır zorunluluğu yok diye kim öğretti size? böyle saçma kalıplarla tabii evliliklerinizde sorunlar yaşarsınız...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?