- 3 Şubat 2018
- 25.552
- 110.011
- 598
erkeklerin neden böyle bir hakları olmasın ki? ne alaka yani. akıl izan sınırları böyle saçma kalıplarla zorlanır. kadın ben çalışmam diyebiliyorsa erkek de diyebilir. yani biz çalışan kadınlar enayi değil mi zengin koca bulup parasını yemiyoruz diye..
bizim kültürde kadın başlık parasıyla alınıp satılır da mal gibi onu da kabul eder miydiniz? babanız sizi zengin bir köy ağasına satmak istese buyur babacağım der miydin? işinize gelince kültürümüz dinimiz işinize gelmeyince aaa hangi devirdeyiz... kaç kadın bu kültür meselesi yüzünden zor durumda kaldı. dine gelirsen de aynı bazı dini bakışa göre evden dışarı adımını atmaman lazım ona uyuyor musun? işimize gelince dinimiz ama işimize gelmeyince yok sayarız. dikkatli olun derim.
o zaman tekrar düşünmeye davet ediyorum sizi böyle bir adet var mı yok mu diye :)Farkindaysaniz bende yukarda buna katilmadigimi yazdim. Bana göre sagligi yerinde olan herkes üretip eve katkida bulunmali. Ek olarak: benim geldigim yerde kadinlar baslik parasi karsiligi satilmaz. Böyle bir adet ne eskide vardi nede simdi. Demek ki kültürlerimiz farkli
o zaman tekrar düşünmeye davet ediyorum sizi böyle bir adet var mı yok mu diye :)
Çifte standart problemimiz yok. Senin ve senin gibi düşünenlerin eksik bilgi problemi varkadın çalışmak istemeyince hak oluyor hatta kadın çalışmasın deniyor da erkeklerin neden böyle bir hakkı yok onu çözemedim. burada çalışmak istemeyen kadın desteklenirken aynısını söyleyen erkek yerin dibine sokuluyor adeta. ciddi bir çifte standart problemimiz var. yani kadın kocasından para alınca yiyici, asalak olmuyor ama erkek aileden geçinmek isterse asalak filan oluyor.
garip huylarımız var gerçekten...
senin gibilerin de anlamadığı şey işine gelince hadisleri kullanıp işine gelince hadislere sırt çevirmektir. hadis dedin baştan yanıldın işte.. dinimizin tek kaynağı kurandır. hadisler dini kaynak olarak geçmez. hadislerde kadınlara atılan yüzlerce iftira var onları da kabul ediyor musun? kadınları doğrudan cehennemlik ilan eden hadisleri kabul ediyor musun?Çifte standart problemimiz yok. Senin ve senin gibi düşünenlerin eksik bilgi problemi var
Allah evin geçimini erkeğe verdi
Kadının 9 ay hamile kalıyor. Lohusa dönemi. Çocuk bakımı.Adet dönemi yaşadığı ruhsal ve fiziksel sıkıntılar var. Ve tecavüze tacize kadınlar uğruyor. Şimdi bu kadın çalışmaya gitsin önünde hiçbir fiziki zorlaması olmayan erkek evde otursun hamile karısının getirdiği parayı yesin. Ve çalışmayan erkeklerin çoğunda eminim çalışan karılarının kartları vardır
Ve yapı olarak da erkek çalışmayı daha sever. Hatta bir çoğu yılllık izinde sıkılır. Ve erkekler koruyup kollamayı kadınlar kollanıp sahip çıkılmayı sever. Evi kadın geçindirecekse o zaman biz kocalarımızı gözetelim
Konu sahibi hadiste diyor ki geçimini sağlaması gerekenleri ihmal etmek insana günah olarak yeter. Eşiniz ciddi vebal altında
Bence ikisi de tembeller. İkisi de ellerini açmışlar para dileniyorlar yaşlı ailesinden. Adam tembel, kadin bunu bildiği halde hamile kalıyor ve istedim anne olmak diyor. Normal düşüncesi olsa, tamam, tembel bir adamla evlendim, çalışıp ben para kazanayım der ama kadinda kaygısız. Ne çocuğuna karşı ne anne babasına karşı saygısı sevgisi var. İkisi de egozentrik insanlar. Ama IQ lari da 70 altı olabilir. Ozaman da insanlar çok kaygısız yaşıyorlar. Etrafımda bizim çok Arap memleketlerden 5, 6, 7, 8 çocuklu aileler var, be anne çalışıyor ne baba. Ama hepsinin de IQ su 70 in altı.kadın çalışmak istemeyince hak oluyor hatta kadın çalışmasın deniyor da erkeklerin neden böyle bir hakkı yok onu çözemedim. burada çalışmak istemeyen kadın desteklenirken aynısını söyleyen erkek yerin dibine sokuluyor adeta. ciddi bir çifte standart problemimiz var. yani kadın kocasından para alınca yiyici, asalak olmuyor ama erkek aileden geçinmek isterse asalak filan oluyor.
garip huylarımız var gerçekten...
Bence ikisi de tembeller. İkisi de ellerini açmışlar para dileniyorlar yaşlı ailesinden. Adam tembel, kadin bunu bildiği halde hamile kalıyor ve istedim anne olmak diyor. Normal düşüncesi olsa, tamam, tembel bir adamla evlendim, çalışıp ben para kazanayım der ama kadinda kaygısız. Ne çocuğuna karşı ne anne babasına karşı saygısı sevgisi var. İkisi de egozentrik insanlar. Ama IQ lari da 70 altı olabilir. Ozaman da insanlar çok kaygısız yaşıyorlar. Etrafımda bizim çok Arap memleketlerden 5, 6, 7, 8 çocuklu aileler var, be anne çalışıyor ne baba. Ama hepsinin de IQ su 70 in altı.
Hanımefendi konuyu sabote ediyorsunuz. Burada mesele adam çalışsın kadına baksının çok dışında, çalışmayan bir adamla bu adama çocuk veren üzerine nasıl çalışırım diye sormayan bir kadının varlığı bir de kurban konumundaki bebek ile sömürülen aile. Kocanı çalıltıramıyorsan boşan denmiş, ne desinler bebeği kocana bırak git çalış mı denmeli, bu adam bu bebeğe bakacak mıtamam işte eli ayağı tutan sıkıntısı olmayan insan kadın erkek farketmez çalışmalı üretmeli ama kadına hak verip erkeğe vermemek olmaz kadınlara tepki geldiğini görüyoruz ama daha az ve hafif ama erkek ben evde oturacağım dedi mi bin tür hakaret ama kadın dedi mi pek anlayışlı davranılıyor. bir de eskilerden örnek veriliyor hop bitti. ne güzel iş..
Erkeklerin bana göre böyle bir hakları yok çünkü bir kadin çalışarak eve erkek kadar maddi destek saglayabilir ama bir erkek çalışmayan bir kadının yaptığı gibi evi çekip çeviremez, çocuklarla ilginemez. Bunların hiçbirini bir kadın kadar dört dörtlük yapamaz. Bunları bir kadının yaptığı gibi yapabilecek bir erkek birey olduğunu düşünmüyorum. Varsa esiyle rolleri değişip böyle bır yaşam sürebilir o zaman çalışmak istememeye hakkı olur. Ancak ne çevremde ne de toplumda böyle bir örnek ne gördüm ne duydum. Bütün bunlardan uzak olup da kadının çalışmıyorum demeye hakkı varsa erkeğin de vardır denilemez. Bunları ben senin kadar yaparım sen de eve ekmek getir diyen bey varsa buyursun çalışmasın :derkeklerin neden böyle bir hakları olmasın ki? ne alaka yani. akıl izan sınırları böyle saçma kalıplarla zorlanır. kadın ben çalışmam diyebiliyorsa erkek de diyebilir. yani biz çalışan kadınlar enayi değil mi zengin koca bulup parasını yemiyoruz diye..
Yardımcı olunacak ne bilim çalışacak yani çalışmazsa nasıl olcak o ev dönmezkiMerhabalar ben 2 yıllık evliyim 4 aylik bebeğim var eşim 2 yıllık evlilik hayqtimiz boyunca toplasanız 4 ay çalıştı.Yuvami dağıtmak istemiyorum fakat dayanacak gücüm kalmadı.Onu sabah işe kaldırdım diye bir kaç defa bana tokat tarzi vurmaya başladı.Bu zamana kadar hiç vurmasti.Aslinda çevre tarafından cok sevilen biri tek sorunumuz çalışmayı sevmemesi bana yardımcı olur musunuz lütfen COK YORULDUM.
erkeği çalışma zorunluluğu nereden geliyor? kadın isterse çalışır zorunluluğu yok diye kim öğretti size? böyle saçma kalıplarla tabii evliliklerinizde sorunlar yaşarsınız...
yoo gayet de var düzenli tertipli erkekler yani neden kadın kadar iyi yapamasın anneleri öğretmemiş paşalara ondan ama mecbur kaldılar mı öyle iyi yapalar ki... roller değişebilir elbette erkekler evde oturup evle ilgilenip kadın dışarıda çalışabilir. az da olsa var böyle örnekler.Erkeklerin bana göre böyle bir hakları yok çünkü bir kadin çalışarak eve erkek kadar maddi destek saglayabilir ama bir erkek çalışmayan bir kadının yaptığı gibi evi çekip çeviremez, çocuklarla ilginemez. Bunların hiçbirini bir kadın kadar dört dörtlük yapamaz. Bunları bir kadının yaptığı gibi yapabilecek bir erkek birey olduğunu düşünmüyorum. Varsa esiyle rolleri değişip böyle bır yaşam sürebilir o zaman çalışmak istememeye hakkı olur. Ancak ne çevremde ne de toplumda böyle bir örnek ne gördüm ne duydum. Bütün bunlardan uzak olup da kadının çalışmıyorum demeye hakkı varsa erkeğin de vardır denilemez. Bunları ben senin kadar yaparım sen de eve ekmek getir diyen bey varsa buyursun çalışmasın :d
Çözümünüz ne peki bu üyeye? bebeğiyle işe gidip çalışsın gelsin evde yatan kocasına mi baksın .bu şekilde. Kadın sorumlu değil erkek sorumlu değil bebeği gönderelim o zaman işe..hani mantıken kadın evde çocuk bakıyor eşinde para kazanması gerekmiyor mu ? Benimde bebeğim var eşim çalıyor ben evde kızıma bakıyorum evde yatmıyorum koca parası da yemiyorum bende evde çalışıyorum bütün gün temizlik bebek bakımı evi işten saymiyorsunuz sanırım. Çokta güzel evliliğim var Allah nazardan saklasın .... sizede madem ki bu kafadasiniz böyle çalışmayan bir koca diliyorum ancak başınıza gelince anliycak gibi duruyorsunuz
İyi ki bu yorumu yazdın senin ne tarz biri olduğunu anladımsenin gibilerin de anlamadığı şey işine gelince hadisleri kullanıp işine gelince hadislere sırt çevirmektir. hadis dedin baştan yanıldın işte.. dinimizin tek kaynağı kurandır. hadisler dini kaynak olarak geçmez. hadislerde kadınlara atılan yüzlerce iftira var onları da kabul ediyor musun? kadınları doğrudan cehennemlik ilan eden hadisleri kabul ediyor musun?
hemen işimize gelenleri alıp işimize gelmeyenleri yok sayıyorsunuz. size öyle hadisler yazarım ki hepsini kabul etmeyeceğinize eminim. zayıf hadis deyip kıvıracaksınız. o yüzden bilgi konusunda yarış yapmayın benimle.
kadınlar bir tek türkiye'de hamile kalmıyor, bir tek burada cinsel şiddete maruz kalmıyor. sanki bir tek bizde kadınlar sorun yaşıyor gibi davranmayın. dünyada en zengin ülkeler kadının da iş hayatında aktif olduğu ülkeler onlar nasıl bir çözüm bulduysa bizde buluruz. ama sizin gibi kafayla geri kalmaya ve fakirliğe mahkumuz gerçekten.
ee bebeğini kocasına bırakıp çalışan kadınlar yok mu?Hanımefendi konuyu sabote ediyorsunuz. Burada mesele adam çalışsın kadına baksının çok dışında, çalışmayan bir adamla bu adama çocuk veren üzerine nasıl çalışırım diye sormayan bir kadının varlığı bir de kurban konumundaki bebek ile sömürülen aile. Kocanı çalıltıramıyorsan boşan denmiş, ne desinler bebeği kocana bırak git çalış mı denmeli, bu adam bu bebeğe bakacak mı
eminim öyledirİyi ki bu yorumu yazdın senin ne tarz biri olduğunu anladımkonuşmaya değmez.
İyi kötü hayat tecrübemiz var hepimizin, bu kalitede bir adamın neyi yapıp neyi yapmayacağını bilerek yorum yazıyoruz buraya.ee bebeğini kocasına bırakıp çalışan kadınlar yok mu?
boşanmak da bir çözümdür ayrıca ama erkek çalışmıyor diye değil erkek ev işi yapmıyor diye.
yoo gayet de var düzenli tertipli erkekler yani neden kadın kadar iyi yapamasın anneleri öğretmemiş paşalara ondan ama mecbur kaldılar mı öyle iyi yapalar ki... roller değişebilir elbette erkekler evde oturup evle ilgilenip kadın dışarıda çalışabilir. az da olsa var böyle örnekler.
sizin çözümünüz ne peki?
yani bu adam durduk yere böyle olmadı ben olsa zart diye hamile kalmamaya çalışırdım ki önceden ev geçim işini konuşuyor olurduk.
bizde evlenirken bohçalar kim ne takacak onu konuşmaktan esas elzem konulara vakit kalmıyor ama evlenince de geç oluyor.
konu sahibine önerim başka ülkelerde hamile olup evden çalışan çok kadın var madem bu adam çalışmıyor sen çalışmaya bak paranı da kendin ve çocuğuna harca. adam da ev işlerini yapsın. bu kadar basit o yapmıyorsa sen de yapma bir zaman sonra mecbur ev işi yapacak.
Benim çözümün gayet basit kadın çocuğuyla niye rezil olsun çalışsın gelsin birde kocasına baksın . işte çalışmayan evde çalışırmi sizce ? Bosansin zaten ailesi bakıyormuş ailesinle yaşasın çocuğuna baksın annesi, oda çalışsın napim o durumda kocayı..yoo gayet de var düzenli tertipli erkekler yani neden kadın kadar iyi yapamasın anneleri öğretmemiş paşalara ondan ama mecbur kaldılar mı öyle iyi yapalar ki... roller değişebilir elbette erkekler evde oturup evle ilgilenip kadın dışarıda çalışabilir. az da olsa var böyle örnekler.
sizin çözümünüz ne peki?
yani bu adam durduk yere böyle olmadı ben olsa zart diye hamile kalmamaya çalışırdım ki önceden ev geçim işini konuşuyor olurduk.
bizde evlenirken bohçalar kim ne takacak onu konuşmaktan esas elzem konulara vakit kalmıyor ama evlenince de geç oluyor.
konu sahibine önerim başka ülkelerde hamile olup evden çalışan çok kadın var madem bu adam çalışmıyor sen çalışmaya bak paranı da kendin ve çocuğuna harca. adam da ev işlerini yapsın. bu kadar basit o yapmıyorsa sen de yapma bir zaman sonra mecbur ev işi yapacak.
Bu konudaki beyefendi böyle biri mi ki sizce peki çalışmak istememeye hakki var diye bu kadar kişiye karşı deli divane savunuyorsunuz? Sabah eşi işe git diye uyandırmaya çalışırken neredeyse ona vuracak biri kadın gibi akşama kadar ev işi yapıp çocuk bakacak öyle miyoo gayet de var düzenli tertipli erkekler yani neden kadın kadar iyi yapamasın anneleri öğretmemiş paşalara ondan ama mecbur kaldılar mı öyle iyi yapalar ki... roller değişebilir elbette erkekler evde oturup evle ilgilenip kadın dışarıda çalışabilir. az da olsa var böyle örnekler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?